Bu gece güzel uyuduk sabah dişe baktım sanki bir şey gördüm ama önceden olan diş incisiyle karıştırıyor da olabilirim
Gece uykusu sıkıntı değildi gerçi ama gece ağlayarak uyandığı oluyordu bir iki kez.
Bu gece sadece bir kere kalktı
Dili hep orada çekmiyor ki düzgün göreyim diş mi ne?
Ben de merak ettim gelen diş mi yoksa yanılıyor muyum diye.
Canım bazı gıdalar ikinci güne bırakılıp ısıtılması sakıncalı olan gıdalar tavuk yumurta vs bunların içinde patateste var ben hep iki günlük yemek yaparım yani defalarca ikinci günü olan patatesi ısıtıp yemişizdir bir şey olmadı şükür ama bebek için olanları en azından 1 yaşına gelene kadar günlük yapmaya çalışacağım
bende hep yemekleri 2 günlük yaparım. bugün yaptıgımı yarında yerim. ama konu bebek olunca işler degişiyor dogal olarak. "cimcim karides" arkadaş ta 2. güne buzdolabında saklanacagını söylemiş. diger arkadaşlardan da yorum almak isterim. her gün yapacak vakit bulamayabilirim diye korkuyorum, zaten günlük işlerine yetişemiyorum
Kkelebek1979
kavanoz maması şeklinde yapmak daha iyi olabilir vakumlu şekilde 3 gün idare eder. Ama normal kapatıp öbür gün vermek iyi fikir mi emin değilim. Vakit olmayınca/çalışınca bir şekilde mecbur kalıyor insan o ayrı.
Bizimki de katı hata yaparken ikiniyor zorlanıyor diye dün genelde çorba kıvamında verdim dün akşam düzeldi ama hep çorba olmayacagi için zamanla ıkınma sorunu azalır diye bekliyorum
Kac sefer ek gida veriyorsun? Ben 3 kez veriyorum. bir ogun yogurt (ya da peynir yumurta) bir ogun sebze ( kendisi ya da corbasi) bir ogun meyve ( 2 meyve mix ya da yogurtlu) gibi. Cok mu veriyorum acaba ?
Ust disleri geliyor. Bu ne acele anlamadim. Sistigini gormustum simdi de kirmizilik gordum ince kilcal damarlar gorunuyor. Alt disleri gibi ayni anda çıkacaklar. Ilki boyle gorundugu hafta cikmisti. Ama daha 2 disli fotosunu cekemedim. Dil hep disarda, iyi poz yakalayamiyorum.
AApril wind
bizimki de dilini koyuyordu o yüzden görünmüyor. Şimdi çıktı gülünce çok komik görünüyor bir tane minnak bir dişcik
Bu arada bu bebikler bizi ne zaman öper sizce? Ben onu öpüyorum o beni modu yerinde olursa ağzını açıp emiyor.
AApril wind
bizimki de dilini koyuyordu o yüzden görünmüyor. Şimdi çıktı gülünce çok komik görünüyor bir tane minnak bir dişcik
Bu arada bu bebikler bizi ne zaman öper sizce? Ben onu öpüyorum o beni modu yerinde olursa ağzını açıp emiyor.
peki sen kaç öğün ek gıda veriyorsun torro? su veriyor musun? ben ağzını ıslatcak kadar veriyordum varla yok arasında. kakası sertleştiğinden beri veriyorum 10 20 cc
peki sen kaç öğün ek gıda veriyorsun torro? su veriyor musun? ben ağzını ıslatcak kadar veriyordum varla yok arasında. kakası sertleştiğinden beri veriyorum 10 20 cc
Genelde 2 öğün, 3 e çıktık mı pek hatırlamıyorum. Bugün yaklaşık 1 yumurta sarısı ve çeyrek-yarım arası avokado idi 2 öğünü.
Dün yumurta ve yoğurttu, önceki gün kabak püresi vs.
Suyu ben de öyle veriyorum sanırım. alıştırma bardağını ısırmaktan içemiyor zaten, çay bardağıyla da döke saça, Biraz gidiyordur herhalde midesine diyorum.
Bu arada doğduğundan bu yana kaka yapmadığı tek gün bugün. O sert kakalardan sonra kabızlık gelmez umarım
Klasik 3 gün kuralı uygulayacağız işte. İlk gün çeyrek çay bardağı 2. Gün yarım. 3. Gün tam. Ama bunlar üst sınırlar. Yediği kadar vercez. İlk gün elma suyuyla başlıyoruz. Elmayı rendeleyip süzcem. 3 gün sadece suyunu vereceğim. Gün icinde 11-14 arası verelim dedi.3 gun sonunda Sorun yoksa elmayi aksamuzerine alcaz. Yogurt basliyoruz oglen.3 gun de yogurt vercem ceyrek yarim tam olarak. Bu sirada aksamuzeri elmaya devam. 3 gunden sonra suyunu degil rendelenmis elmayi vercem bu arada. Yogurtta da sorun yoksa yogurdu sabaha alcaz. Aksamuzeri elma. Oglen tatli patates 3 gün boyunca. Buharda haslayip uzerine biraz zeytinyagi. Kivamini kendin ayarla dedi. Bazi bebekler cok sulu corba gibi yermis. Kimisi katı. Bu arada bunlari yedirirken blw icin eline de vercez parmak gibi. Haslayip. Sonra patates de bitince 10. Gun sabah yogurt aksamuzeri patates. Oglen armut suyuyla 3 gun. Elma armut change yapiyoruz. 3 gun sonunda armut da suyu deil direkt kendisi. Onu aksamuzerine alcaz. Oglen patates ve balkabagi. Boyle boyle cok uzun anlatti ben de cok uzun yazdim cok ozur. Karisik oldu biraz. Sebzeler sirayla tatli patates bal kabagi havuc kereviz enginar. Ekleyerek de gidebilirim. Tek tek de yapabilirim.
Bir diger sorum daha olacak. Bugün ek gıdaya başladık, çok azda olsa yedi. Size daha önce bahsettiğim patates-havuç-pirinç-zeytinyagı karışımından yaptım. Bunu hergün taze taze pişirip yapmak en ideali. Ama tabiki zaman yetmez buna :) siz kaç günde bir tazesini yapıyorsunuz ? Bşr günden fazla aynı şeyi veriyorsanız, kapalı bir kaba koyup buzdolabındamı saklıyorsunuz ?
Ben her gün taze yapıyorum canım. İçim rahat etmiyor ertesi gün tekrar vermeye. Zaten her gün menüyü değiştirmeye çalışıyorum aynı şeyleri yemesin diye. Bir gün tarhana, bir gün bezelyeli salçalı yemek, bir gün sebze çorbası gibi. Yarın cheesecake yapacağım umarım sever
yaaa sizin bebiş kaka yaptıgında bezden dışarı taşıyormu. benim özellikle son 1 aydır yaşadıgım bir sorun. prima premium kullanıyorum. kaka yapınca sırtına dogru kaçıyor bir şekilde. hem sırtı kirleniyor hem atleti batıyor. yani kaka yaptıktan sonra ben farkeder farketmez degiştiriyorum. ama bazen aradan süre geçebiliyor ve o zaman yerde tepinirken falan kakayı dışarımı kaçırıyor acaba ? veya ben mi yanlış baglıyorum bezini diyecegim, ama son 1 aydır bu sorun olmaya başladı.
sizde yaşıyormusunuz ? yani bu tür şeyler yaşamamak adına prima alıyorum pahalı bir bez sonuçta, ama olmuyor :)
Ben her gün taze yapıyorum canım. İçim rahat etmiyor ertesi gün tekrar vermeye. Zaten her gün menüyü değiştirmeye çalışıyorum aynı şeyleri yemesin diye. Bir gün tarhana, bir gün bezelyeli salçalı yemek, bir gün sebze çorbası gibi. Yarın cheesecake yapacağım umarım sever
Biz gecen 4 e kdar uyumadik sabah bi heves baktim ama dis falan yok zTen görünürde bsey de yok agizda. Ben daha baslamadim yarin oglen elma suyula giris yapcam. Bakalm nasi olcak
Biz gecen 4 e kdar uyumadik sabah bi heves baktim ama dis falan yok zTen görünürde bsey de yok agizda. Ben daha baslamadim yarin oglen elma suyula giris yapcam. Bakalm nasi olcak
Dun oglen ilk kez yogurt verdim. Tum gun herhangi bir sey yoktu. Sabah uyandigimda yanaginda kizariklik gordum. Bazen kendi de tirnagiyla yapabiliyor, sabah kendi kendine oynuyordu. Ama yogurttan da suphelenmedim degil. Nasil emin olabilirim acaba, bugun tekrar versem mi ki