Bizimki de onu çok seviyor diş kaşıyor bazen onunlaAaa mavi filvazgeçilmezimiz o bizim 2 aylıktan beri
Canım çok sağol.. Bu akşam Doktorumuza gideceğiz. Birkaç gecedir uykusu çok bölünüyor. Dişiyle birlikte kulakları da ağrıyor galiba ve o hareketi hala yapıyor maalesef.ulasimiz merhaba, doktor kontrolünüz vardı bgn yanlış hatırlamıyorsam. Ne dedi doktorunuz? Bebik nasıl
Ayy masallah yaDeğişik bir tulummuş bu kafadan giyiliyor önden çıtpıtlı değil. Patiksiz ama tam oldu.
Eki Görüntüle 2788146
Sayesinde duş alabiliyorum harici bizimki çitte sıkılıyor yani kendi kendine oynama süresi 10-15 dk mızlaya mızlaya.Ayy masallah ya
Keske ben de cit alsaydim ya. Cok guvenli gorunuyor
Çok geçmiş olsun ayrıntılara vakıf olamadığımdan yazamadım inşallah önemli bir durum değildir.Canım çok sağol.. Bu akşam Doktorumuza gideceğiz. Birkaç gecedir uykusu çok bölünüyor. Dişiyle birlikte kulakları da ağrıyor galiba ve o hareketi hala yapıyor maalesef.
Doktordan dönünce mutlaka yazacağım.
Kakayı da yaptı bu arada, bu sabah bez değiştirme sırasında tanık oldum, büyük bir yeşil zeytin sandım3 ogune bi haftadir basladik. Ama zaten bi iki kasik yedi yemedi belli olmayan ogunler olabiliyo zorlamiyorum hic. Sozum ona 3 ogun... Cocuk ac endisesini koca kiz olsa 20sine gelse de yasicam ben bence
Ben de bardakla vermeye basladim. Biberon gibi olmadigindan alistirma bardagiyla icince hep bogazina kaciyo oksuruyo. Her sudan sonra kiyafet degistirmek zorunda kaliyoruz. :/ Yaptı mi kakasini?
Hem de nasıl, hele o arı mıdır kelebek midir onun kanatlarını yiye yiye bitiremedi aylardırBizimki de onu çok seviyor diş kaşıyor bazen onunla
6,30 muBu arada dun gece mi desem sabaha karsi mi bilemedim. 06:30 uyudukArada parca parca 2 kere uyudu ama toplasan 1,5 saat falandir. Bir de ben yatiriyorum kendisi yuzustu donuyor. Dogdugundan beri hic o sekilde uyutmadim. Suan kendisi dönuyor. Ben ceviriyorm tekrar donuyor. Sanirim o sekilde rahat ama ben de bu sefer ona bakmadan edemiyorum. Sanki agzi burnu kapanacakmis gibi geliyor
Bizim 9-12 aylıklar dar ve kısa gelenler varAn itibari ile 9-12 ay tulumlara girdi bol falan da değil ben şok
E bebekten 9 aylık tulum kıyafet birşeyler sipariş etmiştim olmaz mı ki?
Bakalim bu gece beni neler bekliyor6,30 mu
Oyy hem kendi yoruluyor hem anasını yoruyor
Yüzüstü dönmesi benim de sıkıntım hemen dönüyor ve o şekilde uyunabileceğini bilmiyor uyusa bırakıcam ama
minicik boyları, türlü türlü huyları var
biz elmayla basladik. Elma suyuyla hatta. 3 gun verip yogurda geccem. Yogurdu verirken de elmayi rendeleyp aksamuzeri vermeye devam etcem puturlu olarak. Ama bizde sebzeleri 2 li falan kristirabilirsin dedi. Hepsini karistirma dedi. Pirinc falan yok. Ama her doktorun tarzi farkli burda goruyorum. Ben simdilik doktorumun dediklerine uyarak gidecegim. Bu arada masallah minnosa. Biz de hic uzamamistik 40 gunde.Kızlar merhaba hafta sonu giremedim sayfaya umarım herkes iyidir. Bugün 6.ay kontrolümüz vardı aşıları da olduk.
Ek gıda ile ilgili bütün bilgilerim çorba olsa yeridir. Çok güvendiğimiz bir doktor öğretim görevlisi olması da kendini devamlı güncel tutmasıni sağlıyordu. Kısaca anlatmaya çalışayım: İlk elma ile başlayacağız dedi (burda bir arkadaş da yazmıştı sanki) 5 gün boyunca sadece elma tüketecek cam rendede hazırlanacak ilk gün 2 kaşıkla başlayacağız. 6.gun sebze çorbası mevsim sebzeleri ile içine biraz pirinç z.yağı ekleyebilisin kaşık ya da çatalla ez yedir 5 gün artırarak yedirelim ve elma ya da armuta devam muz 7.ayın sonuna doğru dedi. 11.gün yoğurda (kefire) geçeceğiz 5 günde yoğurt sürecek. Sonra muhallebiye başlayacağız sonra yumurta sarısı 1\8 başlanacak artırarak devam edeceğiz. Böylece bir ay geçmiş olacak. 8.ayını doldurana kadar tüm besinler tek tek verilecek örneğin yumurta ve peynir karışmayacak ya da yoğurt meyve karışmacak. 7.ayin sonuna doğru pütürlü yutmaya alışırsa çorbaya kıyma ekleyebilirsin dedi. Pekmezi sorduğumda da muhallebiyi tatlandirmak için piştikten sonra ekleyin dedi. Birde inek sütü içmesi yasak ama muhallebi de kullanabilirsin dedi aklım iyice karıştı tekrar tekrar sordum lıkır lıkır biberondan içmeyecek sorun olmaz yoğurt ya da peyniri de inek sütünden yapıyoruz dedi. Normal peynir verilecekse akşamdan suya ıslatın sabah verin dedi.
Ben 180 günü doldurunca 3 gün havuç 3 gün kabak vermeye çalışmıştım hiç gerek yok sebzeleri birlikte yedireceğiz dedi. Alerji durumunu sordum yüzünde belirgin bir kızarıklık olursa o besini keseriz sivilce gibi ufak döküntüler sorun olmaz dedi. Yeme aşamasında kafasını çevirir isteksiz gibi olursa derhal kesin dedi. Emzirme sıklığı aynen devam edecek ne zaman öğün yerine geçerse o zaman emzirme gittikçe azalır dedi.
Bugün elma ile devam ettim bende.
Bu ay kontrole annemle gitmiştik "kızım bizde böyle büyüttük sizi çorba muhallebi olmazsa çocuk nasıl beslensin sen cok kuralcısın........" dedi gelene kadar dinledim
Bu arada 500 gram almış boyu da 71 idi 71,5 olmuş. Azalarak gitmesi normal zaten.
Ama inek sutu yogurt ya da peynir olunca fermente oluyor. Yogurt ve peynir olurken maya kullaniyoruz, mikroorganizmalar sutun formunu degistiriyor. Ama muhallebi yapilirken sadece kaynatiyoruz ve boyle bir degisime ugramiyor. Ikisini ayni kefeye koymak dogru degil gibi geliyor. Ama tabii her doktorun gorusu farklilik gosterebiliyor. Ben su an icin muhallebi yaparken su veya peynir alti suyu kullanacagim.Kızlar merhaba hafta sonu giremedim sayfaya umarım herkes iyidir. Bugün 6.ay kontrolümüz vardı aşıları da olduk.
Ek gıda ile ilgili bütün bilgilerim çorba olsa yeridir. Çok güvendiğimiz bir doktor öğretim görevlisi olması da kendini devamlı güncel tutmasıni sağlıyordu. Kısaca anlatmaya çalışayım: İlk elma ile başlayacağız dedi (burda bir arkadaş da yazmıştı sanki) 5 gün boyunca sadece elma tüketecek cam rendede hazırlanacak ilk gün 2 kaşıkla başlayacağız. 6.gun sebze çorbası mevsim sebzeleri ile içine biraz pirinç z.yağı ekleyebilisin kaşık ya da çatalla ez yedir 5 gün artırarak yedirelim ve elma ya da armuta devam muz 7.ayın sonuna doğru dedi. 11.gün yoğurda (kefire) geçeceğiz 5 günde yoğurt sürecek. Sonra muhallebiye başlayacağız sonra yumurta sarısı 1\8 başlanacak artırarak devam edeceğiz. Böylece bir ay geçmiş olacak. 8.ayını doldurana kadar tüm besinler tek tek verilecek örneğin yumurta ve peynir karışmayacak ya da yoğurt meyve karışmacak. 7.ayin sonuna doğru pütürlü yutmaya alışırsa çorbaya kıyma ekleyebilirsin dedi. Pekmezi sorduğumda da muhallebiyi tatlandirmak için piştikten sonra ekleyin dedi. Birde inek sütü içmesi yasak ama muhallebi de kullanabilirsin dedi aklım iyice karıştı tekrar tekrar sordum lıkır lıkır biberondan içmeyecek sorun olmaz yoğurt ya da peyniri de inek sütünden yapıyoruz dedi. Normal peynir verilecekse akşamdan suya ıslatın sabah verin dedi.
Ben 180 günü doldurunca 3 gün havuç 3 gün kabak vermeye çalışmıştım hiç gerek yok sebzeleri birlikte yedireceğiz dedi. Alerji durumunu sordum yüzünde belirgin bir kızarıklık olursa o besini keseriz sivilce gibi ufak döküntüler sorun olmaz dedi. Yeme aşamasında kafasını çevirir isteksiz gibi olursa derhal kesin dedi. Emzirme sıklığı aynen devam edecek ne zaman öğün yerine geçerse o zaman emzirme gittikçe azalır dedi.
Bugün elma ile devam ettim bende.
Bu ay kontrole annemle gitmiştik "kızım bizde böyle büyüttük sizi çorba muhallebi olmazsa çocuk nasıl beslensin sen cok kuralcısın........" dedi gelene kadar dinledim
Bu arada 500 gram almış boyu da 71 idi 71,5 olmuş. Azalarak gitmesi normal zaten.
Hem de nasıl! Evden çalışıyorum bilgisayarda işlerim, hazırlanmam gereken iki sınav, yazmam gereken bir tez var ev işlerini saymıyorum bile... Yok zaman yetmiyor.Hkızlar sizde benim gibimisiniz ? bugün günlerden pazartesiymiş, haftanın ilk günü, hafta sonu bitmiş. hiçbirşeyden haberim yok, hayattan kopmuş şekilde yaşıyoum, her gün birbirinin aynısı :)
Kitapçık verdi ama henüz inceleme fırsatım olmadı bakınca yazarım buraya dacrazy06 muhallebi için belli bir tarif verdiler mi?
Bende aynı fikirdeyim süt konusunda doktora da dedim. Bende kullanmayı düşünmüyorum canım şimdilik hiç bir şey bulamazsam su koyarımAma inek sutu yogurt ya da peynir olunca fermente oluyor. Yogurt ve peynir olurken maya kullaniyoruz, mikroorganizmalar sutun formunu degistiriyor. Ama muhallebi yapilirken sadece kaynatiyoruz ve boyle bir degisime ugramiyor. Ikisini ayni kefeye koymak dogru degil gibi geliyor. Ama tabii her doktorun gorusu farklilik gosterebiliyor. Ben su an icin muhallebi yaparken su veya peynir alti suyu kullanacagim.
Ben hiç söylemiyim. H&M’den üstleri 2-4 yaş alıyorum. Altları da 3-4 yaş. Lcw’den de 24-36 ayBizim 9-12 aylıklar dar ve kısa gelenler varsipariş ederken 12-18 ay alıyorum
Evde var öyle hediye gelen 2-3 yaş kıyafetleri çıkarıp baksam mı bak şimdi aklımı karıştırdınız...Ben hiç söylemiyim. H&M’den üstleri 2-4 yaş alıyorum. Altları da 3-4 yaş. Lcw’den de 24-36 aygiydirirken çok rahat oluyor. Sadece kolları ve paçaları kıvırıyorum mis. Kızım öyle tombiş bi bebek de değil
Bende sabah yumurta lor yada labne veriyorum öğleden sonra meyve akşam da sebze püresi çorbası yada meyveli muhallebi yapıyorum bence çok vermiyorum zaten yaptıklarimi bitirmiyorKac sefer ek gida veriyorsun? Ben 3 kez veriyorum. bir ogun yogurt (ya da peynir yumurta) bir ogun sebze ( kendisi ya da corbasi) bir ogun meyve ( 2 meyve mix ya da yogurtlu) gibi. Cok mu veriyorum acaba ?
Bende 18 ay alıyorum 12 aylar tam oluyor şu an.Bizim 9-12 aylıklar dar ve kısa gelenler varsipariş ederken 12-18 ay alıyorum
Bi bakın bence. Ben tulum giydirmediğim için büyük gelmiyor hep alt üst ayrı giydiriyorum. Tulum büyük gelebilir tabiEvde var öyle hediye gelen 2-3 yaş kıyafetleri çıkarıp baksam mı bak şimdi aklımı karıştırdınız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?