2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bugün kontrolde doktorumuz emekleme çabaları var mı diye sordu keyfi olursa dönüyor genelde sırtüstü kendince bir ilerleme keşfetti o şekilde ilerliyor dedim. Ayaklarını yere basarken dizlerinin hemen kırılmasını sordum 8. 9.ayda tam basabilir daha erken ama siz bastırın ara ara dedi.

Tam yazcam diyorum bebeğim durmuyor ya da ev işi yemek temizlik derken yazamıyorum okuyorum arada sonra bı çıkıp giriyorum konular değişmiş izinli son haftam haftaya çok yoğun maraton başlıyor
Yoğurtlarimi 4 günde bir yapıyorum
Çorba yapınca bazen elimin ayarı kaçıyor çok oluyor kalanı hemen sıcak sıcak kavanozlayip dolaba koyuyorum ertesi gün de kolaylık oluyor bundan sonra da böyle yaparım her halde umarım çok vitamin kaybetmez sonra benimari usulü ılıtıp veriyorum
Bezimizi gaza gelip değiştirdim son 10 gündur her gün göbek kısmında sızdırıyor açıkçası sızdırmasi yüzünde umut biraz daha erken uyanıyor baby turco denedim hiç iyi değilmiş pişman oldum
İşe başlamadan dip köşe cam pencere temizlik yapcam
Halıları yıkamaya vercem yarın umarım erken gelir
Beş dakika umut'un yanından ayrılıp mutfaga gitsem ağlamaya başlıyor
İşe baslamak bana çok zor olacak
Çok yorgunum ve uykum var niye uyuyamıyor bende bilmiyorum

Çok geçmiş olsun ayrıntılara vakıf olamadığımdan yazamadım inşallah önemli bir durum değildir.
İyi geceler;
Çok teşekkür ederim..Geçen hafta menenjit b tipi 2.doz aşımızı yaptırdıktan sonra eve geldik uyumak istedi uyandıktan hemen sonra sağ tarafına doğru bükülmeye başladı hani sanki beliniz ağırı yada yorgun olduğunuzda belinizi bükersiniz ya onun gibi bir hareket yapmaya başladı sonraki günler arttı Doktorumuzu aradım hemen o da Havaleden şüphelendi..

Neyse ki bu akşam kontrole gittik bugün o hareketi bir kere yapmıştı
White Mocha canim
Doktor her yerini muayene etti kulaklarının çok kızardığını o yüzden öyle yaptığını söyledi.Kaslarına baktı başka sorun görmüyorum dedi ama kulağı için Antibiyotik verdi maalesef ki ilk ilacını bu yüzden kullanmak zorunda kalacak..

Tabi buna da şükür benim aklıma binbir türlü şey geliyordu..Hiçbir bebek hastalanmasın, her şeyi şifa ile yaşasınlar.
Bizler de dermansız dertlerle karşilaşmayalım inşallah.

Amin canim, bununla gelmis gecmis olsun. Allah sifalar versin. Ben de kulagimdan dolayi ilac kullanmisim bebekken. Muhtemelen daha da kucukken. Annem cok agliyordun anlayamadik der. Bi gun yatagimda baya bi kulak akintisi gorunce anlamislar ve doktora goturmusler. Ozamanlar simdiki gibi rutin aylik kontroller yok tabi. Neyse su an cok saglikli kulakarim var, simdiye kadar bi rahatsizlik yasamadim kulaklarimdan
Sen de uzulme, kafanda daha korkutucu seyler dusunmustun. Korktugun gibi olmadi cok sukur. Bebis cabucak atlatsin yine kucaginizda mutlulukla gezsin dilerim cok cok gecmis olsun annesi

Çok geçmiş olsun

Sizede geçmiş olsun, gerçi aradan yıllaaaar geçmiş :)

Canım çok çok sağol ..Amin
Üst dişlerinin ağrısı, sızlanması çok olunca kulağı çok anlayamadık
Dediğin gibi daha farklı şeyler düşünmüştüm. Annelik işte..Evlatlar biraz üzgün baksa bile insanın içi içine sığmıyor..
Çok şükür ki sen de güzel atlatmışsın.Anneciğin neler yaşamıştır kimbilir? minicik bebeğinin bunları yaşaması da kolay değildir.Şükür sağlıklısın artık❣

Çok çok sevindim kulak içinde üzüldüm ama hasta olarak büyüyor kuzular maalesef

Bizimki gece hiç uyumadı ilk defa yanıma aldım yüzüstü yatarsa uyuyor yoksa yok yanımda yüzüstü yatırdım öyle uyudu ne derdi var anlamıyorum uyanıkken gayet mutlu ama sıra uykuya geldimi çıldırıyor alerjik olduğu için mi neden bilmiyorum gözünü kaşını kaşıyor uyumaya çalışırken

Canım dişleri çıkacaktır o yüzden de kafalarını gözlerini kaşıyorlar..

Yüz üstü dönük uyumaya çalışması çok şeker öyle rahat ediyorlar . Cem de dönmeyi öğrendiği ilk günden beri yüz üstü dönerek uyuyor.Bir de totişini topluyor tam yemelik oluyorlar.

Benimde doktorun verdigi tarifte muhallebi icin pastorize inet sutu yaziyordu, cook sasirmistim. Ama formul mama yada anne sutuyle de yapilabiliniyormus, oyle denicem. Bize 4.hafta yazmis muhallebiyi. Bir yandan da diyorum yogurtta inek sutu, mayalamak protenini tamamen bozuyor mu ki?

bizimki de yapıyor onu gözünü yüzünü kaşıyor ben çok uykusu olduğu için yaptığını düşünüyorum. Yan yatırıyorum uykuda kendisi yüzüstü dönüyor. Yüzüstü uyumayı bilmiyor daha. o şekilde koyunca kaldırıp kafasını bakınıyor. Bu arada dün gece yine uyumadık biz de.

Merhaba; Aslında Doktorunuz güzel bir listeleme yapmış fakat bana ilginç gelen şeker deposu olan Meyve ile başlatması, pekmezi ve yine şeker deposu olan muhallebiyi ( pirinç unu ile yapılacaksa kan şekerini çok yükseltir.) Onaylaması.

Onun yerine iyi bir markanın organik, toz kaşık mamalarından kullanabilirsiniz.

İnek sütü yerine de Anne sütünü tercih etmiş olmanız çok iyi anne sütü yoksa bile formul mama kullanmak daha sağlıklı.

Ben Ek mamaya şu sıralama ile geçmiştim 3 gün kuralı yaptırmıştı Doktorumuz.
Bal kabağı - Avakado- Patates- Brokoli - Havuç
-Elma suyu - Elma püresi( Cam rende)
Armut suyu + Püresi
- Yoğurt
- Yoğurt +1 tatlı kaşığı kuruAptamil kaşık maması
-Yumurta sarisı
-Muz
Şimdi kıyma +Patates+ çok az pirinç bu üçünü az suda pişirip çatalla ezerek veriyorum.
Tabi maalesef ki Her Doktor belli bir çerçevede ilerleyip listeyi farklı şekillendirebiliyorlar.

Korkuyorum bende burnu kapanır diye umarım bu gecede aynı şeyi yaşamayız

Ben bizimkinden umudu kestim doğdu doğalı uykusu az nerdeyse 7 aylık olacak kesintisiz uyuması lazım 2 kere uyansa onada razıyım ama sanki kurulmuş gibi saaat başı uyanıyor

Ben bizimkinden umudu kestim doğdu doğalı uykusu az nerdeyse 7 aylık olacak kesintisiz uyuması lazım 2 kere uyansa onada razıyım ama sanki kurulmuş gibi saaat başı uyanıyor
Evet gece çok sık uyanıyorduk hep zaten ama yine çat pat bi düzeni vardı. 9-10 gibi uyumuş olurdu. son zamanlarda artık 12-1 de uyuyor. Bazen 1 saat uyuyor. Geri kalkıp oturuyor sanki gündüz gibi. Geçen mesela kalktı oturdu ve sabah uyudu. Öyle olunca da tüm gün huysuzluk yapıyor.

Ets sayfasında sanırım çocuk/bebek dostu oteller gibi bir seçenek vardı. Aslında daha çok neyi beklediğimizle alakalı şeyler ama ben daha büyük çocuklarımın da olması ve kendimin de yüzme bilmememden mütevelli denizi daha sığ ve temiz olan Didim, Fethiye taraflarını daha çok seviyorum. Çünkü ben denizde yüzmüyor yürüyorum ama çocuklarla girebilme imkanı veriyor bu da. 5 yıl önce falandı sanırım ismi değişmiş olabilir Didim Akbük'te Aurum otellerinden birinde kalmıştık. Yemeği, temizliği güzeldi. Eğer el değiştirip bozulmadıysa tabi. Bir yakınımız Ramada Didime gitmişti memnun kalmıştı. Tusan Beach miydi ismi hatırlamıyorum ama ondan da memnun kalan bir arkadaşım vardı.Geçen gün ulen bu max royal çok mu pahalı deyip de bakma gafletinde bulundum. Zira bir aile odasını 20binlerde falan görünce (giden arkadaşlar varsa tenzih ediyorum) insan mısınız siz ya da biz neyiz demedim değil İnşallah gönlünüze göre bulursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…