İyi geceler;Çok geçmiş olsun ayrıntılara vakıf olamadığımdan yazamadım inşallah önemli bir durum değildir.
Amin canim, bununla gelmis gecmis olsun. Allah sifalar versin. Ben de kulagimdan dolayi ilac kullanmisim bebekken. Muhtemelen daha da kucukken. Annem cok agliyordun anlayamadik der. Bi gun yatagimda baya bi kulak akintisi gorunce anlamislar ve doktora goturmusler. Ozamanlar simdiki gibi rutin aylik kontroller yok tabi. Neyse su an cok saglikli kulakarim var, simdiye kadar bi rahatsizlik yasamadim kulaklarimdanİyi geceler;
Çok teşekkür ederim..Geçen hafta menenjit b tipi 2.doz aşımızı yaptırdıktan sonra eve geldik uyumak istedi uyandıktan hemen sonra sağ tarafına doğru bükülmeye başladı hani sanki beliniz ağırı yada yorgun olduğunuzda belinizi bükersiniz ya onun gibi bir hareket yapmaya başladı sonraki günler arttı Doktorumuzu aradım hemen o da Havaleden şüphelendi..
Neyse ki bu akşam kontrole gittik bugün o hareketi bir kere yapmıştı
White Mocha canim
Doktor her yerini muayene etti kulaklarının çok kızardığını o yüzden öyle yaptığını söyledi.Kaslarına baktı başka sorun görmüyorum dedi ama kulağı için Antibiyotik verdi maalesef ki ilk ilacını bu yüzden kullanmak zorunda kalacak..
Tabi buna da şükür benim aklıma binbir türlü şey geliyordu..Hiçbir bebek hastalanmasın, her şeyi şifa ile yaşasınlar.
Bizler de dermansız dertlerle karşilaşmayalım inşallah.
Çok geçmiş olsunİyi geceler;
Çok teşekkür ederim..Geçen hafta menenjit b tipi 2.doz aşımızı yaptırdıktan sonra eve geldik uyumak istedi uyandıktan hemen sonra sağ tarafına doğru bükülmeye başladı hani sanki beliniz ağırı yada yorgun olduğunuzda belinizi bükersiniz ya onun gibi bir hareket yapmaya başladı sonraki günler arttı Doktorumuzu aradım hemen o da Havaleden şüphelendi..
White Mocha canim
Doktor her yerini muayene etti kulaklarının çok kızardığını o yüzden öyle yaptığını söyledi.Kaslarına baktı başka sorun görmüyorum dedi ama kulağı için Antibiyotik verdi maalesef ki ilk ilacını bu yüzden kullanmak zorunda kalacak..
Tabi buna da şükür benim aklıma binbir türlü şey geliyordu..Hiçbir bebek hastalanmasın, her şeyi şifa ile yaşasınlar.
Sizede geçmiş olsun, gerçi aradan yıllaaaar geçmiş :)Amin canim, bununla gelmis gecmis olsun. Allah sifalar versin. Ben de kulagimdan dolayi ilac kullanmisim bebekken. Muhtemelen daha da kucukken. Annem cok agliyordun anlayamadik der. Bi gun yatagimda baya bi kulak akintisi gorunce anlamislar ve doktora goturmusler. Ozamanlar simdiki gibi rutin aylik kontroller yok tabi. Neyse su an cok saglikli kulakarim var, simdiye kadar bi rahatsizlik yasamadim kulaklarimdan
Sen de uzulme, kafanda daha korkutucu seyler dusunmustun. Korktugun gibi olmadi cok sukur. Bebis cabucak atlatsin yine kucaginizda mutlulukla gezsin dilerimcok cok gecmis olsun annesi
Canım çok çok sağol ..AminAmin canim, bununla gelmis gecmis olsun. Allah sifalar versin. Ben de kulagimdan dolayi ilac kullanmisim bebekken. Muhtemelen daha da kucukken. Annem cok agliyordun anlayamadik der. Bi gun yatagimda baya bi kulak akintisi gorunce anlamislar ve doktora goturmusler. Ozamanlar simdiki gibi rutin aylik kontroller yok tabi. Neyse su an cok saglikli kulakarim var, simdiye kadar bi rahatsizlik yasamadim kulaklarimdan
Sen de uzulme, kafanda daha korkutucu seyler dusunmustun. Korktugun gibi olmadi cok sukur. Bebis cabucak atlatsin yine kucaginizda mutlulukla gezsin dilerimcok cok gecmis olsun annesi
Teşekkür ederim canım benim ❣Çok geçmiş olsun
Çok çok sevindimİyi geceler;
White Mocha canim
Teşekkür ederim canım❣..Maalesef keşke öyle olmasa çok minikler ama dediğim gibi çözümsüz olmasın da gerekirse ilaç da kullanırlar.Çok çok sevindimkulak içinde üzüldüm ama hasta olarak büyüyor kuzular maalesef
Canım dişleri çıkacaktır o yüzden de kafalarını gözlerini kaşıyorlar..Bizimki gece hiç uyumadı ilk defa yanıma aldım yüzüstü yatarsa uyuyor yoksa yok yanımda yüzüstü yatırdım öyle uyudu ne derdi var anlamıyorum uyanıkken gayet mutlu ama sıra uykuya geldimi çıldırıyor alerjik olduğu için mi neden bilmiyorum gözünü kaşını kaşıyor uyumaya çalışırken
Benimde doktorun verdigi tarifte muhallebi icin pastorize inet sutu yaziyordu, cook sasirmistim. Ama formul mama yada anne sutuyle de yapilabiliniyormus, oyle denicem. Bize 4.hafta yazmis muhallebiyi. Bir yandan da diyorum yogurtta inek sutu, mayalamak protenini tamamen bozuyor mu ki?Kızlar merhaba hafta sonu giremedim sayfaya umarım herkes iyidir. Bugün 6.ay kontrolümüz vardı aşıları da olduk.
Ek gıda ile ilgili bütün bilgilerim çorba olsa yeridir. Çok güvendiğimiz bir doktor öğretim görevlisi olması da kendini devamlı güncel tutmasıni sağlıyordu. Kısaca anlatmaya çalışayım: İlk elma ile başlayacağız dedi (burda bir arkadaş da yazmıştı sanki) 5 gün boyunca sadece elma tüketecek cam rendede hazırlanacak ilk gün 2 kaşıkla başlayacağız. 6.gun sebze çorbası mevsim sebzeleri ile içine biraz pirinç z.yağı ekleyebilisin kaşık ya da çatalla ez yedir 5 gün artırarak yedirelim ve elma ya da armuta devam muz 7.ayın sonuna doğru dedi. 11.gün yoğurda (kefire) geçeceğiz 5 günde yoğurt sürecek. Sonra muhallebiye başlayacağız sonra yumurta sarısı 1\8 başlanacak artırarak devam edeceğiz. Böylece bir ay geçmiş olacak. 8.ayını doldurana kadar tüm besinler tek tek verilecek örneğin yumurta ve peynir karışmayacak ya da yoğurt meyve karışmacak. 7.ayin sonuna doğru pütürlü yutmaya alışırsa çorbaya kıyma ekleyebilirsin dedi. Pekmezi sorduğumda da muhallebiyi tatlandirmak için piştikten sonra ekleyin dedi. Birde inek sütü içmesi yasak ama muhallebi de kullanabilirsin dedi aklım iyice karıştı tekrar tekrar sordum lıkır lıkır biberondan içmeyecek sorun olmaz yoğurt ya da peyniri de inek sütünden yapıyoruz dedi. Normal peynir verilecekse akşamdan suya ıslatın sabah verin dedi.
Ben 180 günü doldurunca 3 gün havuç 3 gün kabak vermeye çalışmıştım hiç gerek yok sebzeleri birlikte yedireceğiz dedi. Alerji durumunu sordum yüzünde belirgin bir kızarıklık olursa o besini keseriz sivilce gibi ufak döküntüler sorun olmaz dedi. Yeme aşamasında kafasını çevirir isteksiz gibi olursa derhal kesin dedi. Emzirme sıklığı aynen devam edecek ne zaman öğün yerine geçerse o zaman emzirme gittikçe azalır dedi.
Bugün elma ile devam ettim bende.
Bu ay kontrole annemle gitmiştik "kızım bizde böyle büyüttük sizi çorba muhallebi olmazsa çocuk nasıl beslensin sen cok kuralcısın........" dedi gelene kadar dinledim
Bu arada 500 gram almış boyu da 71 idi 71,5 olmuş. Azalarak gitmesi normal zaten.
bizimki de yapıyor onu gözünü yüzünü kaşıyor ben çok uykusu olduğu için yaptığını düşünüyorum. Yan yatırıyorum uykuda kendisi yüzüstü dönüyor. Yüzüstü uyumayı bilmiyor daha. o şekilde koyunca kaldırıp kafasını bakınıyor. Bu arada dün gece yine uyumadık biz de.Bizimki gece hiç uyumadı ilk defa yanıma aldım yüzüstü yatarsa uyuyor yoksa yok yanımda yüzüstü yatırdım öyle uyudu ne derdi var anlamıyorum uyanıkken gayet mutlu ama sıra uykuya geldimi çıldırıyor alerjik olduğu için mi neden bilmiyorum gözünü kaşını kaşıyor uyumaya çalışırken
Merhaba; Aslında Doktorunuz güzel bir listeleme yapmış fakat bana ilginç gelen şeker deposu olan Meyve ile başlatması, pekmezi ve yine şeker deposu olan muhallebiyi ( pirinç unu ile yapılacaksa kan şekerini çok yükseltir.) Onaylaması.Kızlar merhaba hafta sonu giremedim sayfaya umarım herkes iyidir. Bugün 6.ay kontrolümüz vardı aşıları da olduk.
Ek gıda ile ilgili bütün bilgilerim çorba olsa yeridir. Çok güvendiğimiz bir doktor öğretim görevlisi olması da kendini devamlı güncel tutmasıni sağlıyordu. Kısaca anlatmaya çalışayım: İlk elma ile başlayacağız dedi (burda bir arkadaş da yazmıştı sanki) 5 gün boyunca sadece elma tüketecek cam rendede hazırlanacak ilk gün 2 kaşıkla başlayacağız. 6.gun sebze çorbası mevsim sebzeleri ile içine biraz pirinç z.yağı ekleyebilisin kaşık ya da çatalla ez yedir 5 gün artırarak yedirelim ve elma ya da armuta devam muz 7.ayın sonuna doğru dedi. 11.gün yoğurda (kefire) geçeceğiz 5 günde yoğurt sürecek. Sonra muhallebiye başlayacağız sonra yumurta sarısı 1\8 başlanacak artırarak devam edeceğiz. Böylece bir ay geçmiş olacak. 8.ayını doldurana kadar tüm besinler tek tek verilecek örneğin yumurta ve peynir karışmayacak ya da yoğurt meyve karışmacak. 7.ayin sonuna doğru pütürlü yutmaya alışırsa çorbaya kıyma ekleyebilirsin dedi. Pekmezi sorduğumda da muhallebiyi tatlandirmak için piştikten sonra ekleyin dedi. Birde inek sütü içmesi yasak ama muhallebi de kullanabilirsin dedi aklım iyice karıştı tekrar tekrar sordum lıkır lıkır biberondan içmeyecek sorun olmaz yoğurt ya da peyniri de inek sütünden yapıyoruz dedi. Normal peynir verilecekse akşamdan suya ıslatın sabah verin dedi.
Ben 180 günü doldurunca 3 gün havuç 3 gün kabak vermeye çalışmıştım hiç gerek yok sebzeleri birlikte yedireceğiz dedi. Alerji durumunu sordum yüzünde belirgin bir kızarıklık olursa o besini keseriz sivilce gibi ufak döküntüler sorun olmaz dedi. Yeme aşamasında kafasını çevirir isteksiz gibi olursa derhal kesin dedi. Emzirme sıklığı aynen devam edecek ne zaman öğün yerine geçerse o zaman emzirme gittikçe azalır dedi.
Bugün elma ile devam ettim bende.
Bu ay kontrole annemle gitmiştik "kızım bizde böyle büyüttük sizi çorba muhallebi olmazsa çocuk nasıl beslensin sen cok kuralcısın........" dedi gelene kadar dinledim
Bu arada 500 gram almış boyu da 71 idi 71,5 olmuş. Azalarak gitmesi normal zaten.
Korkuyorum bende burnu kapanır diye umarım bu gecede aynı şeyi yaşamayızCanım dişleri çıkacaktır o yüzden de kafalarını gözlerini kaşıyorlar..
Yüz üstü dönük uyumaya çalışması çok şekeröyle rahat ediyorlar . Cem de dönmeyi öğrendiği ilk günden beri yüz üstü dönerek uyuyor.Bir de totişini topluyor tam yemelik oluyorlar.
Ben bizimkinden umudu kestim doğdu doğalı uykusu az nerdeyse 7 aylık olacak kesintisiz uyuması lazım 2 kere uyansa onada razıyım ama sanki kurulmuş gibi saaat başı uyanıyorbizimki de yapıyor onu gözünü yüzünü kaşıyor ben çok uykusu olduğu için yaptığını düşünüyorum. Yan yatırıyorum uykuda kendisi yüzüstü dönüyor. Yüzüstü uyumayı bilmiyor daha. o şekilde koyunca kaldırıp kafasını bakınıyor. Bu arada dün gece yine uyumadık biz de.
Evet gece çok sık uyanıyorduk hep zaten ama yine çat pat bi düzeni vardı. 9-10 gibi uyumuş olurdu. son zamanlarda artık 12-1 de uyuyor. Bazen 1 saat uyuyor. Geri kalkıp oturuyor sanki gündüz gibi. Geçen mesela kalktı oturdu ve sabah uyudu. Öyle olunca da tüm gün huysuzluk yapıyor.Ben bizimkinden umudu kestim doğdu doğalı uykusu az nerdeyse 7 aylık olacak kesintisiz uyuması lazım 2 kere uyansa onada razıyım ama sanki kurulmuş gibi saaat başı uyanıyor
Ets sayfasında sanırım çocuk/bebek dostu oteller gibi bir seçenek vardı. Aslında daha çok neyi beklediğimizle alakalı şeyler ama ben daha büyük çocuklarımın da olması ve kendimin de yüzme bilmememden mütevelli denizi daha sığ ve temiz olan Didim, Fethiye taraflarını daha çok seviyorum. Çünkü ben denizde yüzmüyor yürüyorumKizlar konumuz degil ama erken tatil firsatlarindan yararlanmak istiyoruz tavsiyeleriniz var mi yaz icin. Suraya gidersen rahat edersin gibi. Tabi ne kadar cok para o kadar luks ama orta hallilere bakinca da emin olamıyor insan ne kadar doğru fotoğraflar vesair diye. Tavsiye uzerine yapmak mantikli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?