2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Benimde gezmeye çok ihtiyacım varmış ama benim hedefim çok minik mesela dün hastane kontrolü vardı hastaneden otoparka kadar 3 dk felan yürüdüm ve çok uzun zamandır evden cikmiyordum o 3 dk bana nasıl iyi geldi yumuşacık pozitif oldum bundan sonra eşimin izin günleri tek başıma çıkacağım bi yarım saat

bir çogumuz benzer şeyler yaşıyoruz, ben de arasıra tükenmiş hissediyorum ama birşekilde bu günler geçecek diyorum kendime :)

bilgiler çok faydalı oldu. gördügüm kadarıyla sizin doktorda sebzeyi ayrı ayrı degilde birlikte vermeyi önermiş. bizimkide ilk başta patates-havuç-zeytinyağı-pirinç karıştırıp ver demişti.
detaylar için tekrardan teşekkrüler.

bende yazın bir yere gidebilsem diye hayal kuruyorum ama şu pandemi döneminde risk alabilirmiyim bilemiyorum.
Biz geçen sene hiç bir yere gidemedik pandemi sebepli. Eşim bu yüzden gidelim bu sene diyor aamaaaa hem virüs korkutuyor, çünkü oralarda kimse dikkat etmiyor hem çocukla nasıl olur bilmiyorum ben de çekiniyorum. Belki deniz değil de bungalov tarzı sessiz sakin bir tatil olabilir. Ya da kamping 🏕 Cesaret edebilsem keşke Hayaller hayatlar mesajımın sonuna geldik.

Kızlar bugün ek gıda konusunda doktorumuzdan onay bekliyorduk biz; bugün kü kontrolde onay verdi. Çok güzel bilgiler verdi yine. Isteyen olursa notlarını paylaşabilirim
İsteriz isteriz

tatil hususunda ben de isterdim gidelim ama olmayacak gibi. Eşim haklı gerekçeler sundu sağlık açısından ben de risk alamadım. 1 yaş bile değiliz korkuyorum. Seneye kaldı hayaller...

Dertler derya kızlar.

Hepimiz bir yerden uğraşmaya devam..

Bizim reflü geri geldi galiba
Kusmaya başladı az az.
Bazen de gelip boğazından geri gidiyor :/

Iki dk odadan çıkamıyorum.
BAs bas bağırıyor. Yaşları anında akmaya başlıyor. Yapışık çok zor.
Işler birikiyor. Tezgah doluyor.
Dişleri çok fena. Bulduğu sert cisimleri ısırıyor, kaşımaya çalışıyor. Cani yanınca ağlıyor.

Ek gıdayla aramız çok bozuk.
Severek yediği yoğurdu bile az yemeye başladı.
Üstüne gitmiyorum ama içten içe dert ediyorum..
Umarım düzelir yavrucaklarin uykuları da, iştahları da, şifa bekleyen tüm sıkıntıları da..

Diş geliyor olabilir mi ki diş döneminde iştahsızlık olabiliyormuş Ya
Reflü hakkında bilgim yok

İsteriz isteriz

tatil hususunda ben de isterdim gidelim ama olmayacak gibi. Eşim haklı gerekçeler sundu sağlık açısından ben de risk alamadım. 1 yaş bile değiliz korkuyorum. Seneye kaldı hayaller...
Bu sene de kafa dağıtmazsam ben çatlarım ;( Ama mutasyonlu virüs korkutuyor beni de.
Belki biz Kastamonu’ya kaçarız turistlik bölge olmadığı için kendi halimizde takılırız.
Siz de böyle bir şey planlayabilirsiniz belki.
Eşim Ege tarafı istiyor ama benim çocukla totom yemiyüüür.

İşte çocukla rezil de olabilirim ben...

Diş geliyor olabilir mi ki diş döneminde iştahsızlık olabiliyormuş Ya
Reflü hakkında bilgim yok

Dişleri patladı zaten minicik iki tane düne göre az uzamış.
Ama yavaş uzayacak ve çok sıkıntı verecekler sanırım

Bu arada plastik mama kaşığını pek sevmiyor çay kaşığı ile daha iyi yiyor.
Sert diye belki. Dişleriyle bastırıyor cani acıyacak diye korkuyorum bir yandan ama iki kaşık yesin bari diye razı oluyorum..

Oyyy bitmeyen çilemiz var.. :/

Ah dert yanmaya geldim herkes ayni dertten mustarip bu gecede saat başı uyandı. akşam 20:00'de yatırdım sabah 6ya kadar 10 kere kalktı. Alt dişleri çıkmadan önce de böyle yapıyordu... bi çıksalar da rahatlasak. diyor ki internette güneşli yanı ön plana çıkacak... atak haftalarının arasında 2 hafta günceşli yan varmış, onda da diş hakkımızı kullanıyoruz :)

lila6 doktorun verdiği muhallebi tarifi:
-100 ml süt ve ya 90 ml su 3 ölçek devam maması
-1 tatlı kaşığı pirinç\yulaf unu
1 tatlı kaşığı pekmez
Süt ve un kısık ateşte pişirilir. İndirdikten sonra pekmez eklenir.

Sizin ek gıda deneyimi nasıl ilerliyor? 5.gunde orta boy elmaya çıkacakmışız ama bu hızla zor gibi

Yoğurt makinesi buldum, inşallah bildiğimiz yoğurdu yapıyordur. Yogurt diye donmuş yoğurt yani dondurma makineleri satıyorlar.
Bir de kızımla biz biraz üşüttük sanırım. 4 gündür hapşırıyoruz, nezle olduk.

Bazen gerçekten kulak tıkacı alasım geliyor
Bebesi ağlamayanlar çok şanslı
biz hep mıyk mıyk ve her şeye gözyaşı döküyoruz. Hele atak haftasında..
Bu yaşıma kadar asla baş ağrısı çekmezdim. Cidden çekmedim de.
Ne yazık ki doğumdan beridir tam ön kafa-alnıma öyle bir ağrı saplanıyor ki sesten, bu mıyıklamalardan geçmiyor da. Bebede susmuyor tabi
Akşam oldu mu bir şeyler oluyor hala, şu saatte 4. Uykuya yattı 4-4-4-4 Gece sonum hayrolsun

Son düzenleme:
Geçmiş olsun :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…