Benimde gezmeye çok ihtiyacım varmış ama benim hedefim çok minik mesela dün hastane kontrolü vardı hastaneden otoparka kadar 3 dk felan yürüdümAl benden de o kadar. 4 aydan sonra her saat uyandi hep. Sonra iki saatte bir olacak sekilde dengeledi ama muhakkak bu devrelerden birini ayakta surekli sallanarak gecirdik. Son zamanlarda da bir iki gun duzenli uyursa ucuncu gun sabaha kadar ayakta desem yeridir. Dun gece yine diş dedim ama yok surekli mikirdadi sureeeekli. Ayakta sallamaktan helak oldum. Sabah 6 buçukta babasina verdim uyucam diye sallamamis uyandi cingoz. Su erkeklerin bir gr fazla efor harcamayasinin olmamasi sinirlendiriyor bazengunduz uykusunda gecen gun bisi denedim 9 da uyandi oglen 12 uyuttum iki buçuk saat uyudu gece de 7 de yatırdım guzel uyudu. En azindan 29484393 kere uyanmadi. Ertesi gun kisa kisa iki uyku uyuttum gece 8.30 yatirdim 1.30 a kadar 5 saat kesintisiz uyuyunca ağlayacaktım mutluluktan keske kendimin uyudugu saatler olaydi dun gunduz 5 saat uyuyunca geceye mi etki etti de sabaha kadar salladik bilmiyorum gazi da vardi sanki.
Hemen onu da yazayim ek gidaya gectik geceli cok gazı oluyor. Çıkartıyor ama sürekli buyuk insan gibi cok cok pırtlar yapıyor. Gece de sancisi olabilir diyorum bizimki bala dönmediği icin sirt ustu sabit yatiyor cikarmakta zorlanıyor olabilir biraz rezene vereceğim bakalim.
@metEla İzmir dikili yi tercih ettik bu sene. İstanbula da yakin olsun bebekle ilk tatilimiz ilk uzun yokumuz risk almak istemedim yoksa tercihim kesinlikle sığ sular olurdu rahat oynardi. Mama sandalyesi besik varmis ama keske bebek arabasi da olsaydi sadece kanguruyu gotursem nasil olur bilemedim. Tabi daha 3 ay var bunlari dusunmek icinyine bebekle rahat edemezsem perisan olmayayim diye uzatmadim 4 gece aldim insallah guzel gecer. Yaz sonuna dogru da Edirne enez tarafınin sulari fevkalade berrak iyice de ısınmış olur o tarafi düşünüyorum söz sağlığa. Gercekten cok ihtiyacım var cikmaya gezmeye. Hayırlısıyla saglikla bakalim.
bir çogumuz benzer şeyler yaşıyoruz, ben de arasıra tükenmiş hissediyorum ama birşekilde bu günler geçecek diyorum kendime :)ben de deliksiz uykudan ümidi kesenlerdenim. kendimi çook çaresiz hissediyorum. oturuyorum ağlıyorum gecenin bir yarısı. gece 3 kez kalksam harika bir gece olur. bir ara gündüz uykuları güzelleşmişti, 40ar dakikadan 1.5 saate çıkmıştı ama o da gitti, eski hal geri geldi.
Çook güzel ya fazlasıyla. Dediğin gibi aile ortamı daha fazla. Ve denizi harika
Dün soracaktım unutmuşum kızlar
Aslında pirinç unu sanırım kalorisi fazla olduğu için bebeklere ağır geliyor. Onu yiyip uzuuunca uyuyunca da tok olduğu için rahat uyudu algısı oluşuyor. Geçen izlediğim canlı yayında doktor onun bebekleri bayıltacak seviyede ağır geldiğini söyledi.
Pirinç unu yerine yulaf unu kullanabiliriz bence. Migroslarda var. Buğday unu da pirinç unundan daha sağlıklı ama tercih yulaftan yanabuzdolabında saklayınız ruşeym de kullanmakta fayda var en fazla bir çay kaşığı.
bilgiler çok faydalı oldu. gördügüm kadarıyla sizin doktorda sebzeyi ayrı ayrı degilde birlikte vermeyi önermiş. bizimkide ilk başta patates-havuç-zeytinyağı-pirinç karıştırıp ver demişti.Kızlar merhaba hafta sonu giremedim sayfaya umarım herkes iyidir. Bugün 6.ay kontrolümüz vardı aşıları da olduk.
Ek gıda ile ilgili bütün bilgilerim çorba olsa yeridir. Çok güvendiğimiz bir doktor öğretim görevlisi olması da kendini devamlı güncel tutmasıni sağlıyordu. Kısaca anlatmaya çalışayım: İlk elma ile başlayacağız dedi (burda bir arkadaş da yazmıştı sanki) 5 gün boyunca sadece elma tüketecek cam rendede hazırlanacak ilk gün 2 kaşıkla başlayacağız. 6.gun sebze çorbası mevsim sebzeleri ile içine biraz pirinç z.yağı ekleyebilisin kaşık ya da çatalla ez yedir 5 gün artırarak yedirelim ve elma ya da armuta devam muz 7.ayın sonuna doğru dedi. 11.gün yoğurda (kefire) geçeceğiz 5 günde yoğurt sürecek. Sonra muhallebiye başlayacağız sonra yumurta sarısı 1\8 başlanacak artırarak devam edeceğiz. Böylece bir ay geçmiş olacak. 8.ayını doldurana kadar tüm besinler tek tek verilecek örneğin yumurta ve peynir karışmayacak ya da yoğurt meyve karışmacak. 7.ayin sonuna doğru pütürlü yutmaya alışırsa çorbaya kıyma ekleyebilirsin dedi. Pekmezi sorduğumda da muhallebiyi tatlandirmak için piştikten sonra ekleyin dedi. Birde inek sütü içmesi yasak ama muhallebi de kullanabilirsin dedi aklım iyice karıştı tekrar tekrar sordum lıkır lıkır biberondan içmeyecek sorun olmaz yoğurt ya da peyniri de inek sütünden yapıyoruz dedi. Normal peynir verilecekse akşamdan suya ıslatın sabah verin dedi.
Ben 180 günü doldurunca 3 gün havuç 3 gün kabak vermeye çalışmıştım hiç gerek yok sebzeleri birlikte yedireceğiz dedi. Alerji durumunu sordum yüzünde belirgin bir kızarıklık olursa o besini keseriz sivilce gibi ufak döküntüler sorun olmaz dedi. Yeme aşamasında kafasını çevirir isteksiz gibi olursa derhal kesin dedi. Emzirme sıklığı aynen devam edecek ne zaman öğün yerine geçerse o zaman emzirme gittikçe azalır dedi.
Bugün elma ile devam ettim bende.
Bu ay kontrole annemle gitmiştik "kızım bizde böyle büyüttük sizi çorba muhallebi olmazsa çocuk nasıl beslensin sen cok kuralcısın........" dedi gelene kadar dinledim
Bu arada 500 gram almış boyu da 71 idi 71,5 olmuş. Azalarak gitmesi normal zaten.
bende yazın bir yere gidebilsem diye hayal kuruyorum ama şu pandemi döneminde risk alabilirmiyim bilemiyorum.Biz balayında Didim’e gittik tam aile/emekli yeri ben öyle yerleri seviyorum çok ve denizi aşırı güzeldi
Biz geçen sene hiç bir yere gidemedik pandemi sebepli. Eşim bu yüzden gidelim bu sene diyor aamaaaa hem virüs korkutuyor, çünkü oralarda kimse dikkat etmiyor hem çocukla nasıl olur bilmiyorum ben de çekiniyorum. Belki deniz değil de bungalov tarzı sessiz sakin bir tatil olabilir. Ya da kamping 🏕 Cesaret edebilsem keşkebende yazın bir yere gidebilsem diye hayal kuruyorum ama şu pandemi döneminde risk alabilirmiyim bilemiyorum.
İsteriz isterizKızlar bugün ek gıda konusunda doktorumuzdan onay bekliyorduk biz; bugün kü kontrolde onay verdi. Çok güzel bilgiler verdi yine. Isteyen olursa notlarını paylaşabilirim
Diş geliyor olabilir mi ki diş döneminde iştahsızlık olabiliyormuş YaDertler derya kızlar.
Hepimiz bir yerden uğraşmaya devam..
Bizim reflü geri geldi galiba
Kusmaya başladı az az.
Bazen de gelip boğazından geri gidiyor :/
Iki dk odadan çıkamıyorum.
Baş baş bağırıyor. Yaşları anında akmaya başlıyor. Yapışık çok zor.
Işler birikiyor. Tezgah doluyor.
Dişleri çok fena. Bulduğu sert cisimleri ısırıyor, kaşımaya çalışıyor. Cani yanınca ağlıyor.
Ek gıdayla aramız çok bozuk.
Severek yediği yoğurdu bile az yemeye başladı.
Üstüne gitmiyorum ama içten içe dert ediyorum..
Umarım düzelir yavrucaklarin uykuları da, iştahları da, şifa bekleyen tüm sıkıntıları da..
Bu sene de kafa dağıtmazsam ben çatlarım ;( Ama mutasyonlu virüs korkutuyor beni de.İsteriz isteriz
tatil hususunda ben de isterdim gidelim ama olmayacak gibi. Eşim haklı gerekçeler sundu sağlık açısından ben de risk alamadım. 1 yaş bile değiliz korkuyorum. Seneye kaldı hayaller...
İşte çocukla rezil de olabilirim ben...Bu sene de kafa dağıtmazsam ben çatlarım ;( Ama mutasyonlu virüs korkutuyor beni de.
Belki biz Kastamonu’ya kaçarız turistlik bölge olmadığı için kendi halimizde takılırız.
Siz de böyle bir şey planlayabilirsiniz belki.
Eşim Ege tarafı istiyor ama benim çocukla totom yemiyüüür.
Diş geliyor olabilir mi ki diş döneminde iştahsızlık olabiliyormuş Ya
Reflü hakkında bilgim yok
Sizin ek gıda deneyimi nasıl ilerliyor? 5.gunde orta boy elmaya çıkacakmışız ama bu hızla zor gibiMerhaba; Aslında Doktorunuz güzel bir listeleme yapmış fakat bana ilginç gelen şeker deposu olan Meyve ile başlatması, pekmezi ve yine şeker deposu olan muhallebiyi ( pirinç unu ile yapılacaksa kan şekerini çok yükseltir.) Onaylaması.
Onun yerine iyi bir markanın organik, toz kaşık mamalarından kullanabilirsiniz.
İnek sütü yerine de Anne sütünü tercih etmiş olmanız çok iyi anne sütü yoksa bile formul mama kullanmak daha sağlıklı.
Ben Ek mamaya şu sıralama ile geçmiştim 3 gün kuralı yaptırmıştı Doktorumuz.
Bal kabağı - Avakado- Patates- Brokoli - Havuç
-Elma suyu - Elma püresi( Cam rende)
Armut suyu + Püresi
- Yoğurt
- Yoğurt +1 tatlı kaşığı kuruAptamil kaşık maması
-Yumurta sarisı
-Muz
Şimdi kıyma +Patates+ çok az pirinç bu üçünü az suda pişirip çatalla ezerek veriyorum.
Tabi maalesef ki Her Doktor belli bir çerçevede ilerleyip listeyi farklı şekillendirebiliyorlar.
Teşekkürler, kolaymışlila6 doktorun verdiği muhallebi tarifi:
-100 ml süt ve ya 90 ml su 3 ölçek devam maması
-1 tatlı kaşığı pirinç\yulaf unu
1 tatlı kaşığı pekmez
Süt ve un kısık ateşte pişirilir. İndirdikten sonra pekmez eklenir.
Geçmiş olsun :/Yoğurt makinesi buldum, inşallah bildiğimiz yoğurdu yapıyordur. Yogurt diye donmuş yoğurt yani dondurma makineleri satıyorlar.
Bir de kızımla biz biraz üşüttük sanırım.4 gündür hapşırıyoruz, nezle olduk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?