2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Elime gelmedi ya
Bu da mı gol değil bee
Beklemeye devam
Ya bizim alt dişler beyazladı. Önü değil de arkası şiş. Daha var mı çıkmasına bea kafası ateş gibi , huzursuz ,uyuyamıyorrr kulaklarını çekiyor. Kolik dönemi gibi uykumuz. Sabah bir de çalışıyorum. Bugün ağladım . Temizlik ve yemek yapmayı özledim diye

biz bungalov'a 20 Aralık gibi gittik kimsecikler yoktu gerçi çok dışarı çıkamadık soğuktu ama yine de yağmurda yürümek zorunda kalmıştık
ki bence deniz tatili güzel fikir...
daha artıkta lütfen Yaza bir şey kalmasın ya
tatil planlarsak eğer öncesinden atak haftalarına göre planlayacağım analığım konuştu yine
hahaha evdeki hesap çarşıda tutar inşşşşş cınım yaaa
geçmiş olsun canım

bence kötü hissetmene gerek yok
doktorlar olması gereken şeyleri söylüyorlar tabi ama olmuyorsa da olmuyordur...
Bebekler aslında aynı ama hepsi de birbirinden çok farklı
tamam her şey her geçen gün çok değişiyor ama hepsi bir şekilde büyüyor...

kendini eleştirmene gerek yok bence, iyisi ile de kötüsü ile de biz anneyiz.
her zaman seçimlerimiz doğru olacak diye bir kural yok çünkü biz de insanız.... Bunu kendime sıkça hatırlatıyorum

biz de yaşayıp öğreniyoruz, gökten inmiyor malesef iyi bilgiler

kaldı ki biz kaç yaşında insanlarız doktorun dediklerini kendimize uygulamıyoruz kimi zaman
minicik bedenler büyümeye çalışırken bir de bir sürü şeye alışmaya çalışıyorlar

onlar için parmağımızı farklı oynatmamız bile yeni hareket ve yoruluyorlar öğreneceğim diye

nerden nereye geldi konu bilmiyorum da öyle içimden geldi
bende içten içe dert ediyorum çünkü sonra da vazgeçiyorum dert etmeyi abuk subuk hareketler yapıp kızımla oynuyorum gülüyoruz eğleniyoruz

son cümlen ben

bu arada hiç bakmadım tatillere henüz ama ben de deniz tatiline gitmek isterim
zor olabilir ama bebeklere de güneş sıcak kum iyi gelecek diye düşünüyorum zira ağustos eylül çıkmadık sonra kış geldi
bu yazda çıkmazsa bu yavrukuşlar ne zaman güneş görecekler

bir de ben 3 sene bebekli bir aile ile tatile gittim 1-2-3 yaşlarında işte
çokta eğlenmiştik belki ebeveynleri biz olmadığımız içinde olabilir ama
eşimle ikimiz olaydık 4. günde sıkılırdık

Beyazlıktan kastın damakta gözükenlerse bizimde bir süredir var ama bir iki haftadır baya belli alt ve üst dişler. Atak dönemi geçti, huysuzluk geçmedi. Diş huysuzluğu yaşıyoruz orasından eminim ama ne zaman çıkar bilmiyorum. Bize çektiyse ben 9, eşim 8. Ayda çıkarmış ama bebede 7 aylık oldu sayılır zaten. Saydığın belirtiler bizde de var. Ağzı da yanıyor soğuk karanfil yağı sürüyorum günde max 2 kere o rahatlatıyor. bizim bunlara ek sürekli mızıklama, uykuya dalamama problemlerimiz var. Gece uykusu berbat değil ama gündüz o açığı kapatıyor huysuzluğuyla
2 gündür sanırım tam anlamıyla şimdi oturdum onda da uykum geldi zaten

Ben de hasret kaldım ama bebeyle de nasıl olur kısmında tıkanıyorum.
Bilmediğim için korkutucu geliyor olabilir tabi. Bir de yaşına girmemiş olursa ek gıda muhabbeti olacak. Yaşından sonra belki her şeyi yer ama ne bileyim. O zamanlar bi yaklaşsın düşünürüz diyip sıyrılıyorum

Ben bizimkinden umudu kestim doğdu doğalı uykusu az nerdeyse 7 aylık olacak kesintisiz uyuması lazım 2 kere uyansa onada razıyım ama sanki kurulmuş gibi saaat başı uyanıyor
Aynı benim kız da öyle canım...Zaten gece 2 ya da 3 de yatar oldu.Saat başı uyanıyor bir de çok yorucu.

temmuz diye düşünüyorum ben 1 ayın lafı olmaz ya heheheh
şaka bir yana çok sıkıntı olmaz inşallah ya bebek dostu otellerde yemek olur diye düşünüyorum

iyice araştırmak gerek konuşmak gerek işte otellerle

bende ki de cahil cesareti

Kamp işini benden çok eşim istiyor ya. Ama fikri güzel
Ben daha çok sessiz sakin kafa dinleyip yorgunluk atabileceğim yemek vs bir işle uğraşmayacağım şeylerden yanayım.

Bak işte yine bahar ayında doğurmanın güzelliği. Ek gıda başlamadan bir yaz tatili yapabilirdik. Pandemi de olsa bebişin biraz büyümüş olması bi cesaret verirdi. Yazın doğurunca cıks olmadı bence, ters denk geliyor hep
Ben bu yaz kendimde bile değildim ehehe tam kendime geldim havalar soğudu
Yoksa yakın yerlere kaçardık.

Keşkeeee onu bende çok isterdim.
Ben de korkuyorum ama daha çok kalabalık ve turistlik yerlerden çekiniyorum. Denizde ne sosyal mesafe ne maske oluyor çünkü. Daha kendine has sessiz sakin kafa dinlemelik yerleri tercih edebiliriz bence. Benim aklımda olan o. Bize de iyi geleceğine eminim

Önceden hep hayal kurardım ilerde çocuğum olduğunda ilk tatilimizi sadece üçümüz hiç gitmediğimiz bir yerde yapalım baş başa diye ama nasıl içinde patladı anlatamam. pandeminin gözü kör olsun kaçamaklar yerine evde baş başa kaldik diyorum ki sağlık olsun neyse. Sürekli tatil alıp iptal etmek durumunda kaldım hep sokağa çıkma yasağı yapildi bende bu şans varken bayramda da yasak verirler hicbir yere gidemem gene yazlığa annemlerin yanına gideriz başbaşa yerine cümbür cemaat oluruz artık

Kızlar ben hiç uyku eğitimi vs vermedim şimdiye kadar. Bebişim halen memede cani ne zaman isterse uyuyup uyanıyor hatta yanımda birbirimize sarılarak uyuyoruz. Ve bu duruma bebek ama en çokta ben alıştım. Bebiş yanında uyumuyorsa asla uyuyamiyorum öyle babaya vereyim iki dakka uyuyun modu yok. Bebekten ziyade ben fazlasıyla alışkanlık yaptım sanırım neyse ... bu durumu düzeltme kararı aldım hem bebek hem benim ruh sağlığın için daha iyi olacağına inanıyorum... bir anda hem uyku eğitimi yapıp memede uyutmaya kesip yatağında yatıramam çocuk allak bullak olur diye düşünüyorum . Kademeli yapmaya karar verdim Bugün bahsetmiştim yarın itibariyle ek gıdaya geçiyoruz ve uyku eğitiminden ziyade uyku saat düzenlemesi yapmak istiyorum yani sabah 7.30 da uyandırsam felan diyorum ama aklıma takılan şu ki kaç saat sonra uyumalı , 1 uykuda max ne kadar uyumalı ve günde kac defa uyumali ve 7.30 da kalkan çocuk gece en geç saat kaçta gece uykusuna yatmalı ? Birde gün içinde 2.5/3 saat arayla uyuyorsa gece uykusuyla son uyku arasında da mı 3 saat veriyorsun, inşallah anlatabilmisimdir demek istediğimi
Günlük sabit uyku rutini oluşturan anneler aydınlatırsa çok sevinirim ❤

Tum ihale sana ve doktoruna kalmasin lutfen. Genel anlamda yazilanlara bakinca kendimi kotu hissediyorum. Bebeklere ozel bisküviler pisirildi, ozel tarhanalar satin alindi, markalar konusuluyor surekli, ben cok duz bi sekilde yasak olmayan her şeyi 6. Aya uygun mu diye googlelayip bogazina kacmayacak sekilde catalla ezme normal rendeleme suretiyle veriyorum. Tamamen insiyatif aliyorum aklima nasil eserse insallah ileride bi sindirim problemi kalp damar sorunu olmaz benim yuzumden.

Ben de durup bakiyorum gecmise annem babam ne yiyosa onlari vermisler de buyumusuz. Cok uzaga gitmeye gerek yok. 10 yasindaki yegenime de biz her seyi verdik. Hadi diyorum belki yanlis yaptik. Ama tuz seker sut bal vs yasaklari vermesek sorun ortadan kalkmaz mi? Bu kadar ince eleyip sık dokumaya gerek var mi? Sonra bakiyorum herkes uzerine yaziyor tartisiyor ben kafama gore takiliyorum birden bi husursuzluk kapliyo icimi. Diyorum cocugum alerjik degil, o kadar evhamli okmaya gerek yok doktorlar bin bir turlu insanla karsilasiyolar ne olur ne olmaz diye tum her seyden bahsediyolar sen rahat ol diyorum olmuyo iste. Hep bi ic catismasi.

Tam olarak ic sesim gibi konusmussun. Ben kendi yolumu buldum. Benim yolum normalde cok kuralci degil ama buraya gelip bakinca bazen beni ikilemde birakan konular oluyor. Sonra diyorum ya cocuguma zarar veriyosam gozgore gore. Bi sucluluk kapliyo icimi. Ben mi cok rahatim diye gel git yasiyorum.
Yalniz algilari muthis acilmadi mi? Oyle bi bakiyo sakalarima kikirdiyo ki bi an durup cevatlp vercekmis gibi hissediyorum.

Yiğit her gün 7-7.30 civarı uyanıyor. 7.30u geçerse şanslı sayıyorum kendimi gün içerisinde çoğu zaman 3 uyku uyuyor. Bazen yarım saat bazen 1 saatten fazla uyuyor. Fazla uyumasını sıkıntı etmiyorum. Ama az uyursa huysuz oluyor. 10-11 arası ilk uykusunu, 13-14 civarı ikinci uykusunu 17 civarı da son uykusunu uyuyor. Son uyku geçe kalınca uyku da sapıtıyor. Genelde 19.30-20.30 arası uyumuş oluyor. Ama her gün aynı olmuyor tabi. Yaklaşık olarak yazdım hepsini. Bugün 21.30 falandı uyuduğu. Beyfendiye kalsa hala uyumayacaktı ama uyuttuk artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…