2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
anne sütü değil mi? ben anne sütü ile yapıyorum ama çiğ kalmış gibi geliyor muhallebi. yarım çay bardağı suyla 1 tatlı kaşığı pirinç ununu ateşte 5 -6 dakika pişiriyorum. anne sütü ekliyorum ocaktan alınca.

Bugün doktorla çok uzun bir konuşma yaptım yaklaşık 1.5 saat civarı sürdü. Ek gıda ile ilgili olarak önemli yerleri paylaşayım belki fikir verebilir
Öncelikle ilk 1 yıl içinde yasak olanlar : tuz , şeker , bal , patlıcan , domates ( içinde domates olan her şey tarhana vs.) , kivi, cilek ,kuruyemiş, bakla, bamya, kavun, dut, baharatlar, yumurtanın beyazı, süt ( keçi inek koyun vs/ fakat süt ürünleri peynir lor vs hariç) ve blendır.
Biz ek gıdaya hiç başlamadık sadece yoğurt tadını yapmıştım.
Ilk başlangıç yoğurt. Sonrasında sebzeyle devam edilecek dedi. Sırasıyla havuç, patates, kabak ( normal +bal kabagı) , pırasa, ıspanak, brokoli, taze fakülte ( buzlukta yazdan koyduysanız kullanabilirsiniz dedi) , semizotu, enginar
Sebzeden sonra meyveye geçiş sırasıyla ; elma , armut, ayva, müz, ananas, avakado.
Sebzeler 3 gün kuralına göre şu şekilde verilecek dedi :
1. Gün : sabah 7-8 çay kaşığı / öğlen 9-10 çay kaşığı/ akşam 11 -12 çay kaşığı
2. Gün : sabah 7-8 tatlı kaşığı/ öğlen 9-10 tatlı kaşığı/ akşam 11-12 çay kaşığı
3. Gün : sabah/ögle/ akşam 3 türk kahve fincani
Bu ölçüler maximum. Üzerine çıkılmayacak dedi daha az olabilir dedi. Çay kaşığı tatlı kaşığı ölçü olarak metal kaşıkla vermeni istemiyorum esnek silikon kaşık kullanalım dedi.
Besinleri sabah öğle ve akşam çocuk açken verilecek ; sabah uyandı emzirmeden ek gıda veriyoruz dedi ek gıda verdikten 15 dakika bekliyoruz sonra emziriyoruz dedi her ek fifadan sonra.( 15 dakika ağız çevresinde kızarıklık olacak mı onu denemek icinmis) Bu şekilde ilerleyen süreçte alerji durumu 1. Gün %60 / 2. Gün-de %98 oranında belli olur dedi. 2. Gün önemli çünkü 1. Gün vücut karşılaştığı gıdayı tanımadığı için tepki verebilir kakaya çok dikkat ediyoruz dedi kaka da kan vs olursa hemen bana ulaşıyorsunuz dedi veya vücudunda özellikle koltuk altı ense kasık bölgesinde kızarıklık olursa resmini çekip bana gönderiyorsunuz dedi. Bu tarz bir tepki olursa hemen ek gıdayı bırakıyoruz o gün kesinlikle hicbir şey vermiyoruz güvenli besinler yoğurt da dahil sadece anne sütü veriyoruz dedi. Alerji veren besini ve o günün tarihini kenara not ediyoruz dedi. Mesela havuç denedik beğenmedi zorlamiyoruz havucu sebze listesinin en sonuna atıyoruz diğer beşine geçiyoruz dedi. Zamanı gelince yeniden deneyeceğiz dedi. Ek olarak her sebzeye +1 çay kaşığı zeytin yağı ilave ediyoruz ve yanına yoğurt ekliyoruz dedi. 3. Günün sonunda her hangi bir belirti yoksa vücutta güvenli besin olarak kenara koyuyoruz.
Sebzeler bittiğinde meyvelere geçiyoruz sırasıyla dedi fakat meyveler 3 gün kuralına göre değil 2 gün kuralına göre olacak çünkü meyve alerjik reaksiyonu daha hızlı gösteriyormuş.
Besinleri ya çatalla ezip yada cam rendeden geçirip verilecekmiş.
Su konusuna gelince günde en az yarım çay bardağı su verilecek 24 saat icinde, fazla içmek isterse üstü serbest dedi. Su eğer çesmedense kaynamış soğumuş olacak eğer damacana suyuysa plastik şişe olmayacak cam damacana olacak dedi.
Yoğurt için günlük mayalanacak dedi ben her pazartesi köyden 5 kilo süt alıyorum dedim hepsini güzelce kaynat sıcakken küçük kavanozlara ayır vakumla sonra buzdolabında sakla günü gelince ısıtıp mayala dedi. Kullanmadan 1 gece once mayalanacakmis.Hatta içerisine anne sütü karıştır güzel tat veriyor dedi. Buzluktaki sütlerini kullanabilirsin dedi. Meyvelerden ayva cok yogun kivamli pure oldugu icin anne sutuyle sulandıracagiz hatta Ileriki aylarda muhallebi kurabiyelerine de anne sütü ilave edeceğiz dedi. Ayrica meyveleri kesinlikle pisirmiyoruz dedi.
6.ay amaç ek gıdayla karın doyurmak değil besinleri sevdirmek o yüzden anneleri sıkmıyorum 7 ayda çok zorluyorum öğün planlamasi yapiyoruz dedi.

Ek gıda dışında önemli gördüğüm şeyleride paylaşmak istiyorum;
•9-18 kg besafe oto koltuğu önerdi
•9.ayda aile sağlığı merkezinde yapılan kızamık aşısı olayı. Şöyle dedi asm lerde kızamık aşısı açığı var. Ellerinde bulunmuyor bazen, asi takviminde 9. Ayda asi yapmak zorunda olduklarından 12. Ay aşılarını yapabiliyorlar. 9.ayda özellikle sorun eğer sadece kızamık aşısıysa yaptırın eğer 12 ay aşılarıysa yaptırmayın çünkü 12.ayda aynı aşıyı yeniden yapıyorlar dedi. Iki defa yapılmasına gerek yok buna dikkat edin dedi.
Bunlar dışındakiler Doğa'nın gelişimi üzerine olan konulardı onlara girmiyorum daha uzatmamak adına
Umarım birilerine faydalı olur

Geçmiş olsun ; havalar bir sicak bir soğuk bünyeler alt üst oldu resmen

Önceki postta paylaşmıştım canım bizim doktor inek sütü kullanabilirsiniz dedi ama ben kullanmayacağım. Anne sütü, su, peynir altı suyu kullanırım

Rheaa su miktarı max yarım çay bardağı mı? Doktorlar hemfikir değil ek gıda konusunda da neyse artık orta yolu bularak ilerleriz. İştahlı bebişler olsunlarda

Yazdıkların tam beni anlatıyor :) kelimesi kelimesine :)

Kızlar bugün ek gıda konusunda doktorumuzdan onay bekliyorduk biz; bugün kü kontrolde onay verdi. Çok güzel bilgiler verdi yine. Isteyen olursa notlarını paylaşabilirim
Paylaşmak her zaman faydalıdır, ben mutlu olurum kendi adıma, ama zamanını aldıgım için de üzüşürüm :)

Paylaşmak her zaman faydalıdır, ben mutlu olurum kendi adıma, ama zamanını aldıgım için de üzüşürüm :)
Paylaştım canım ek gıda ile ilgili olanları yazı olarak, dosyasina yazdıklarını eklemeyi unutmusum vesilenle onu da ilistiriyorum hemen daha kisa ve pratik halde olur

bende aynı fikirdeyim cidden biryere gitmeye korkuyorum. Ama o kadar bunaldim ki böyle bazen diyorum kimsenin olmadığı bir yerde önü deniz arkası orman olan bir evim olsa keşke dinlenmeye dolaşmaya o kadar ihtiyacım var ki....

Ahh kolay gelsin demek istedim, su gibi akıp gitsin inşallah hepsi Bebeksizken bile yapması çok kolay olmayan şeylerdi, çabayı takdir ediyorum
Kızlar bugün ek gıda konusunda doktorumuzdan onay bekliyorduk biz; bugün kü kontrolde onay verdi. Çok güzel bilgiler verdi yine. Isteyen olursa notlarını paylaşabilirim

Nolur söyle, meyve ver bi tek ben varım sanırım, belki senden de duyarım da kendimi yalnız hissetmem

Neeey tatil mi konuşulmuş, aah ah tek hayalim bir an önce kendimi kızgın kumlardan serin sulara atmak
Kamp konusunda da sana tam destek benden

Maşallah sizin doktorunuza, bayağı detaylı açıklama yapmış Benim için fazla kuralcı geldi. Her öneriyi dinlemek gerek tabi yabana atılmamalı. Uzmanlar birçok konuda çelişiyorlar bu çok doğal çünkü çok alerjik bebekler ile hiç alerjik olmayan bebeklere bir sürü çocukla karşılaşıyorlar ve bu nedenle kuralcı -tedbirli-davranıyorlar. Çevremdeki insanların bizzat deneyimlerine de güveniyorum ayrıca bebeğimin tepkilerini de dikkate alarak kendimize bir yol yöntem belirliyorum. Şimdilik iyi gidiyoruz.

crazy06 canım yazmıştım aslında ama altlarda kalmış en az yarım çay bardağı , fazla içmek isterse üstü serbest
Canim bizde de tam tersi dedi.
Su vermek zorunda değilsin emzirdigin icin. Anne sütü yuzde 90 su icerir zaten bosuna midesini suyla doldurma dedi. Sadece alismasi acisindan arada teklif et demisti icerse eger.
bu arada evet asi isini bize de soyledi. 9. Ayda asi yaptrma bosuna demisti.

Bi sey itiraf edicem. Bazen burayi takip edince kendimi kotu hissediyorum. Elimdeki imkanlar dahilinde yapiyorum bi seyler ama burda yazilan tartisilan konularda hata payi bile yok. Ek gida konusunda ozellikle. Ben meyve puresini haslayarak yapmistim youtubedan arastirip. Ya da kettleda kaynatip isittigim suyu kullaniyorum ki o su da plastik siseden geliyo. Bir suru bir suru ornek. Zaten yine kaka yapmadi 3 gun oldu. Neyi yanlis yapiyorum diye kendimi elestiriyorum hep.

Öncelikle her çocuğun bünyesi farklı biri fazla yer diğeri az. Biri meyveyi diğeri sebzeyi bi diğeri muhallebiyi sever. Biri suyu çok içer öbürü anne sütü alıyordur çok ihtiyaç duymaz. Yani biz yazılanları okuyup kendimize bebeğimize göre uyarlamalıyız öyle her şey motomot olamaz. Her bebeğin aktif olduğu ve hareketsiz kaldığı süre bile yeme içme konusunda fark yaratabilir dolayısıyla perde arkasında görülmeyen çok değişken var. Çok takılmamak lazım bebişlere güvenin onlar bizi yönlendiriyor zaten

Tabiki de her bebek kendine özgü. Her ay yazdığımda doktorumun görüşlerini hep aynı tepki geliyor "çok kuralcı geldi " diye acep yazmasam mi hatta bugün annemle konuştun diyor ki valla ben size verdim Her şeyi bak birşeyiniz yok doğduğundan beri bu doktorla devam ediyoruz ve açıkçası ilgisi alakası açıklamaları beni tatmin ediyor ve güvendiğim için kendisine dediklerini uygulamaya çalışıyorum. Tabikide her bebek kendine özgü ve anneler olarak bebegmize ve içgüdülerimize güvenerek devam etmeliyiz ama ne bileyim işte sanki boyle endiseli sekildr doktorun dediklerini yapmazsam bir şey olacak gibi elhan yapıyorum ve uyuyorum sanırım vicdan rahatlaması bir nevi sanki bir aksilik olduğunda suçlayacak insan ariyorum gibime geliyor

Bence hic kotu hissetme canım deneye yanıla öğreniyoruz aslında. Bir de net bir fikir yok ki her doktor ayrı yonlendiriyor kimi meyve yemiyorsa pişirip dene diyor kimi kesinlikle pişmeyecek diyor. Her kafadan farklı bir ses yani. Bizim doktor 1 yaş öncesi alerjik gıda yok dedi ama geçenlerde yurt dışı bebek ek gıdasıyla ilgili 1 yaş altı alerjen gıda verilsin bünyesi alısir yazıyordu mesela.... o yüzden içgüdüsel davranmak gerekiyor ama malesef ben yapamıyorum

9.ayda direk yaptırma demedi aslında özellikle sor sadece kızamık aşısıysa yaptır eğer 12.ay aşısıysa yaptırma dedi.

Geçmiş olsun

9.ayda direk yaptırma demedi aslında özellikle sor sadece kızamık aşısıysa yaptır eğer 12.ay aşısıysa yaptırma dedi.
Aynen canim bize de haberleselim dedi. Ben acikcasi o kdar seyi aklimda tutmaya çalışırken bunu unutmusum. Sen yazinca hatırladım iyi oldu. Gerci onumuzdeki ay da gideceğiz kontrole. Yine hatirlatirdi herhalde.
Bence takilma cok. Bana da oluyor bazen ama yine de kendi bildigime okuduguma ya da doktoruma güvenip birini seciyorum. Bana da blw icin mesela rendeleyip yedirirken eline de parmak seklinde haslayip ver dedi meyveyi. Su konusunda da bazi doktor kaynatmalisin diyor kimisi gerek yok diyor. Benim doktorum da kaynatmana ya da bebek magazalarindan ozel su almana gerek yok ama cam sisede olmasinda fayda var dedi. sonuçta annemin bana ozellikle cam sisede su verdigini zannetmiyorum

Ek gida da hamilelik gibi. Her doktorun yönlendirmesi farkli. Burda zaten hepimiz fikir olsun diye yaziyoruz. Ben acikcasi ek gidadir hamileliktir aktivitedir bayagi sey öğreniyorum ve burda olmak iyi geliyor bazen kendimi cok cikmazda hissettigimde benmle ayni duygulari paylaşan anneler oldugunu biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…