2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Valla canım benim elti 8.aydan sonra gece beslenmesini kesti. Çocuk 1-2 ağladı sonra alıştı. Şuan iyiki yapmışım diyor. Emzirmenin belki en zor yanı gece beslenmesidir. Ama ilk kızımda da doktor 8.aydan sonra gece beslenmesine ihtiyacı olmaz bebeklerin demişti. Yediği zaman hazımsızlık yapar bu daha sıkıntı olur demişti. Tabi bu mama yiyenler içindir. Annne sütü hazmı daha kolay ama onda da bebek doymak için değil çoğunlukla alışkanlıktan yapıyor. Bir tanıdğımızın kızı 3 yaşına girecek hala gece kalkıp etmiyormuş. O değil kadın sütte yok ne emiyor bilmem diyor

Alıntılayamadım hepsini bu ara alıntılıyorum zaten 3. Gün anca cevap yazabiliyorum şöyle bir kaç şey çiziktirim :)))

horlama konusu bizde de var bir gün elinle kendini uyandırıyordu sürekli babası gitti elini kolunu tutmak için sonra o da uyudu ama nasıl horluyor traktör
Hahahha ilkten gittim dokundum ama hemen sonra yine aynısı kameradan izliyordum Ada 2-3 kere gözünü açtı açtı kapattı açtı açtı kapattı sonra da uyudulat gayet
Alışsın canım babası yaniiii

Gece emmesi genelde memeden kesme ile orantılı
Ben daha şurda 1 ayına kadar bebe kalkmasa da 3 saatte ben uyandırıyordum aklımdan zorum neyse
Şimdi ona bırakıyorum çok dengesiz kalkıyor bazen 1-2 saatte bazen 5 saatte
Ama kalktığında ya da ben yatarken çok derin uyumuyorsa emziriyorum ve genelde 10-15 dk memede tutmaya çalışıyorum ki iyice doysun uyanmasın hemen diye

bir de gece emzirmesi süt salgılanması için çok önemliymiş diye okumuştum bundan dolayı da gece emmesini hiç kesmeyi düşünemedim ya ://

İşte her bebek aynı değil ki o yüzden belirsiz, bir deneriz bakalım ama ben ümitsizim çünkü çoğu arkadaşım emzirmeyi kesmeden gece beslenmesini de kesememiş maleeef. Ben de acı gerçeklerle karşılaşınca kabullenmem zor olmuştu

Bir de kızlarrrrr anne sütü ile yoğurdu nasıl yapacağım sütler var değerlendireyim mis gibi
Ama sütü ısıtacak mıyım normal verirken süt ısıtıcı makinamda 40 derece ısıtıyor
Yoksa cıkarıp oda sıcaklığını mı beklicem ve maya olarak activia mı koyayım ?
Biri beni aydınlatabilir mi

Evet buna katılıyorum bu yüzden bir yaşına kadar tamamen kesmeyi düşünmüyorum ben. He düşünsem de sonrasında başarılı olacak mıyım muamma
gece uzun uyuyunca bile sütte fark oluyor bence. Benim öyle yani

Ay inşallah geçer öğütmedi birde pufkuruyor suratıma suratıma yani o mu yiyor suratım mi yiyor anlamadım gitti

Merhaba, ben uyku düzeni oluşturmadım ama bebeklikten oluşan düzeni sıkı sıkıya korudum diyelim. Doğduktan sonra akşam 6.30-7.00 gibi uyuyordu. Arada uyanıyordu tabi ama tam uyanması sabah 6.30-7.00-7.30 oluyordu. Ben de hiç bozmadım saat 7.00 oldu mu altını temizliyorum, mamasını veriyorum ve hemen Işık’ları loş olacak şekilde kapatıyordum uzun bir süre böyle uyudu. Üç aylık olunca karyolaya yatırdım ve odayı da tam kararttım. Misafir gelse de bizde gitsek uyku saatini hiç geçirmedim. Ama bazı bebeklerin uyku düzeni yok ya da oluşmuyor. benim arkadaşın üç yaşında oğlu var hala gece düzenli uykusu yok yani olmayınca olmuyor

Hehehe bizim ki bütün gün çığlık atıyor va va va ba ba baaa hep konuşuyor sesini tanıyor

Ben kaç defa yazdım kendimiz için sipariş ettiğimiz tarhana diye öyle özel değil kendini rahat hissedebilirsin kendim yediğim tulum peynirini veriyorum yani Bebek için özel bir şey almadım henüz merak etme köydeki herkes her şeyi veriyor çocuklar turp gibiönemli olan sağlık mutluluk huzur gerisi hallolur

BEN yumurtayı tarhana çorbasına karıştırdım hiç yadırgamadan yedi, artık öyle yapıyorum.

9
BEN yumurtayı tarhana çorbasına karıştırdım hiç yadırgamadan yedi, artık öyle yapıyorum.
Canım bizde kızarıklık oldu. Vücut direnç gösterdi tam alerji değil sanırım ama bir kaç gün sonra tekrar deneyecem. O şekilde alışır inşallah. İnstadaki bütün annelerin yaptığı tarhanalı omleti yapmazsam çatlarım dermişim

anne iç güdüsü diye bier şey var. ben kendi hissiyatıma güvenip öyle devam edeceğim. dr uygun görürse blw düşünüyorum. Çünkü kızım her şeye dokunup ondan sonra ağzına atıyor. oyuncakları bile. benim ablam 2 çocuk büyüttü bana kızıyor. çorbadan hafif ver . yemek sularından ver diye :)

ben hiç bir yerde görmedim içgüdüsel denedim ve oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…