Valla canım benim elti 8.aydan sonra gece beslenmesini kesti. Çocuk 1-2 ağladı sonra alıştı. Şuan iyiki yapmışım diyor. Emzirmenin belki en zor yanı gece beslenmesidir. Ama ilk kızımda da doktor 8.aydan sonra gece beslenmesine ihtiyacı olmaz bebeklerin demişti. Yediği zaman hazımsızlık yapar bu daha sıkıntı olur demişti. Tabi bu mama yiyenler içindir. Annne sütü hazmı daha kolay ama onda da bebek doymak için değil çoğunlukla alışkanlıktan yapıyor. Bir tanıdğımızın kızı 3 yaşına girecek hala gece kalkıp etmiyormuş. O değil kadın sütte yok ne emiyor bilmem diyorEmen bebeklerin süreç çok uzun gece beslenmesini kesmek içinGeçen konuşmuştuk, alışkanlığa dönüyormuş. 12-20 ay aralığında anca kesebilmiş çoğu kişi.
Ama 6. Aydan sonra kesilebileceğini söyleyen doktorlar var gelişimi iyiyse vs.
Yekta bir süre sadece gece bir kez beslendi saat 4te kalkıyordu bu bile başarıydı bence, kendi ayarladı ek gıdaya geçince. Ama tabi çok değişken uyku düzeni ve kalkma durumu. Bir gün uyumuyor desem uyuyor, uyuyor desem uyumuyor
Muhallebi işi sanırım 8. Aydan sonra olabilir mantıken bakınca. Emin değilim
Bu arada biz emeklemiyoruz tam olarak ama ileri doğru komando misali az az gidiyor. Henüz bacak/popo kaldırma kıvamında değil ama.
Yalnız değilsinBir uyku süresini daha kahvemi içerken burada yedim vatana millete hayırlı olsun.
İşte her bebek aynı değil ki o yüzden belirsiz, bir deneriz bakalım ama ben ümitsizim çünkü çoğu arkadaşım emzirmeyi kesmeden gece beslenmesini de kesememiş maleeef. Ben de acı gerçeklerle karşılaşınca kabullenmem zor olmuştuValla canım benim elti 8.aydan sonra gece beslenmesini kesti. Çocuk 1-2 ağladı sonra alıştı. Şuan iyiki yapmışım diyor. Emzirmenin belki en zor yanı gece beslenmesidir. Ama ilk kızımda da doktor 8.aydan sonra gece beslenmesine ihtiyacı olmaz bebeklerin demişti. Yediği zaman hazımsızlık yapar bu daha sıkıntı olur demişti. Tabi bu mama yiyenler içindir. Annne sütü hazmı daha kolay ama onda da bebek doymak için değil çoğunlukla alışkanlıktan yapıyor. Bir tanıdğımızın kızı 3 yaşına girecek hala gece kalkıp etmiyormuş. O değil kadın sütte yok ne emiyor bilmem diyor
A April wind pardon kahveyi içme konusunda yalnızsın ben daha içemedimYalnız değilsin
Evet buna katılıyorum bu yüzden bir yaşına kadar tamamen kesmeyi düşünmüyorum ben. He düşünsem de sonrasında başarılı olacak mıyım muammaGece emmesi genelde memeden kesme ile orantılı
Ben daha şurda 1 ayına kadar bebe kalkmasa da 3 saatte ben uyandırıyordum aklımdan zorum neyse
Şimdi ona bırakıyorum çok dengesiz kalkıyor bazen 1-2 saatte bazen 5 saatte
Ama kalktığında ya da ben yatarken çok derin uyumuyorsa emziriyorum ve genelde 10-15 dk memede tutmaya çalışıyorum ki iyice doysun uyanmasın hemen diye
bir de gece emzirmesi süt salgılanması için çok önemliymiş diye okumuştum bundan dolayı da gece emmesini hiç kesmeyi düşünemedim ya ://
Omen tonrem kahkaha attımYok anacım benim bebe hiç bişey sevmiyor. Acaba adanalı kanı olduğundan kebap, mumbar falanmı istiyor
Ay inşallah geçer öğütmedi birde pufkuruyor suratıma suratıma yani o mu yiyor suratım mi yiyor anlamadım gittiCano yazmıştım ilk başlarda çok öğüryorlar yektanın baya öğürmesi azaldı artık 1 ay olacak tadım yapalı.
Bir de önceden de yazmıştım yiyip yemediğinden emin olmak için ben de havuçla başlamıştım ama diğerlerine göre daha pütürlü kalıyordu yemekte zorlandı. Daha pütürsüz yap istersen anne sütü vs ekleyip. Ama başlarda çok normal zamanla geçiyor o öğürme.
Merhaba, ben uyku düzeni oluşturmadım ama bebeklikten oluşan düzeni sıkı sıkıya korudum diyelim. Doğduktan sonra akşam 6.30-7.00 gibi uyuyordu. Arada uyanıyordu tabi ama tam uyanması sabah 6.30-7.00-7.30 oluyordu. Ben de hiç bozmadım saat 7.00 oldu mu altını temizliyorum, mamasını veriyorum ve hemen Işık’ları loş olacak şekilde kapatıyordum uzun bir süre böyle uyudu. Üç aylık olunca karyolaya yatırdım ve odayı da tam kararttım. Misafir gelse de bizde gitsek uyku saatini hiç geçirmedim. Ama bazı bebeklerin uyku düzeni yok ya da oluşmuyor. benim arkadaşın üç yaşında oğlu var hala gece düzenli uykusu yok yani olmayınca olmuyorKızlar ben hiç uyku eğitimi vs vermedim şimdiye kadar. Bebişim halen memede cani ne zaman isterse uyuyup uyanıyor hatta yanımda birbirimize sarılarak uyuyoruz. Ve bu duruma bebek ama en çokta ben alıştım. Bebiş yanında uyumuyorsa asla uyuyamiyorum öyle babaya vereyim iki dakka uyuyun modu yok. Bebekten ziyade ben fazlasıyla alışkanlık yaptım sanırımneyse ... bu durumu düzeltme kararı aldım hem bebek hem benim ruh sağlığın için daha iyi olacağına inanıyorum... bir anda hem uyku eğitimi yapıp memede uyutmaya kesip yatağında yatıramam çocuk allak bullak olur diye düşünüyorum . Kademeli yapmaya karar verdim Bugün bahsetmiştim yarın itibariyle ek gıdaya geçiyoruz ve uyku eğitiminden ziyade uyku saat düzenlemesi yapmak istiyorum yani sabah 7.30 da uyandırsam felan diyorum ama aklıma takılan şu ki kaç saat sonra uyumalı , 1 uykuda max ne kadar uyumalı ve günde kac defa uyumali ve 7.30 da kalkan çocuk gece en geç saat kaçta gece uykusuna yatmalı ? Birde gün içinde 2.5/3 saat arayla uyuyorsa gece uykusuyla son uyku arasında da mı 3 saat veriyorsun, inşallah anlatabilmisimdir demek istediğimi
Günlük sabit uyku rutini oluşturan anneler aydınlatırsa çok sevinirim
Hehehe bizim ki bütün gün çığlık atıyor va va va ba ba baaa hep konuşuyor sesini tanıyorBaşımıza taş yağacak bizim kız çitinde ağlamadan sabahtan beri oynuyor iki bardak çay bir kahve içtim şaşkınım.Bu lükse alışkın değilim. Arada çığlık atıyor ama o kadar da olsun
Ben kaç defa yazdım kendimiz için sipariş ettiğimiz tarhana diye öyle özel değil kendini rahat hissedebilirsinTum ihale sana ve doktoruna kalmasin lutfen.Genel anlamda yazilanlara bakinca kendimi kotu hissediyorum. Bebeklere ozel bisküviler pisirildi, ozel tarhanalar satin alindi, markalar konusuluyor surekli, ben cok duz bi sekilde yasak olmayan her şeyi 6. Aya uygun mu diye googlelayip bogazina kacmayacak sekilde catalla ezme normal rendeleme suretiyle veriyorum. Tamamen insiyatif aliyorum aklima nasil eserse insallah ileride bi sindirim problemi kalp damar sorunu olmaz benim yuzumden.
BEN yumurtayı tarhana çorbasına karıştırdım hiç yadırgamadan yedi, artık öyle yapıyorum.Merhaba kızlar,
Valla kendimden geçmiş durumdayım. 2 çocuk biri ilkokul 1.sınıf ebası, ödevi, ilgilenmesi, diğerinin ek gıdası uyutması oyalaması.. Saçımı toplayacak dermanım yok desem yeridir. Bu instamomların nasıl süslü püslü gezdiklerini sanırım hiç anlamıcam. Bendemi sorun yoksa onlarmı anormal kestiremedim. Geçen gün resmen 4.gün duşa girebildim. 4 gün yıkanmadığımı bile sonradan idrak ettimtemizlik desen tipikbir başak burcuyum ama yaaapaamıııyoorummm hep diyorum kız uyusun bir gün mutfağı, birhün banyoyu.. Yok arkadaş o kadar yoruluyorum ki mecalim kalmıyor.. Her sorsanız oturuyomusun o da yok 12 den önce popom yer görmüyor afedersiniz. Oda süt sağma esnasında anca
Ek gıda konusunda bizim kız hevesli bebelerden değil. Şarkıyla türküyle yiyor işte. Gören bu herşeyi yer maşallah diyor ama işin aslı öyle olmuyormuş. Yumurtaya direnç gösterdi. Bir iki kızarık oldu ara verdim 3 4 gün sonra tekrar deneyecem. Kahvaltıda yumurta olmadan nasıl verilir onuda bilmiyorum. Bu şekilde olan arkadaş varsa bilgilendirirseniz sevinirim. Son olarak bu günlerin geçeceğini düşünerek kendimi avutuyorum. Bir 6 ay sonra belki ayaklanınca daha yorulacam ama en azından dilinden anlayacam.Ben değil kendi oyalanacak bir şekilde diye düşünüyorum. Umarım yanılmam
Canım bizde kızarıklık oldu. Vücut direnç gösterdi tam alerji değil sanırım ama bir kaç gün sonra tekrar deneyecem. O şekilde alışır inşallah. İnstadaki bütün annelerin yaptığı tarhanalı omleti yapmazsam çatlarım dermişimBEN yumurtayı tarhana çorbasına karıştırdım hiç yadırgamadan yedi, artık öyle yapıyorum.
anne iç güdüsü diye bier şey var. ben kendi hissiyatıma güvenip öyle devam edeceğim. dr uygun görürse blw düşünüyorum. Çünkü kızım her şeye dokunup ondan sonra ağzına atıyor. oyuncakları bile. benim ablam 2 çocuk büyüttü bana kızıyor. çorbadan hafif ver . yemek sularından ver diye :)Ben de durup bakiyorum gecmise annem babam ne yiyosa onlari vermisler de buyumusuz. Cok uzaga gitmeye gerek yok. 10 yasindaki yegenime de biz her seyi verdik. Hadi diyorum belki yanlis yaptik. Ama tuz seker sut bal vs yasaklari vermesek sorun ortadan kalkmaz mi? Bu kadar ince eleyip sık dokumaya gerek var mi? Sonra bakiyorum herkes uzerine yaziyor tartisiyor ben kafama gore takiliyorum birden bi husursuzluk kapliyo icimi. Diyorum cocugum alerjik degil, o kadar evhamli okmaya gerek yok doktorlar bin bir turlu insanla karsilasiyolar ne olur ne olmaz diye tum her seyden bahsediyolar sen rahat ol diyorum olmuyo iste. Hep bi ic catismasi.
ben hiç bir yerde görmedim içgüdüsel denedim ve oldu.9
Canım bizde kızarıklık oldu. Vücut direnç gösterdi tam alerji değil sanırım ama bir kaç gün sonra tekrar deneyecem. O şekilde alışır inşallah. İnstadaki bütün annelerin yaptığı tarhanalı omleti yapmazsam çatlarım dermişim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?