2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bizim kiz emekleme cabasinda. Mesela bi oyuncaga ulasmak icin bayagi cirpiniyor ama hep geri vites kiyamam cirpindikca uzaklasiyor.

Icini ferah tut, insallah cok guzel sonuclar alirsiniz. Ben de daha goturmedim doktora.

Ben de gecenlerde ilk adeti oldum. Neredeyse hic agrimadi. Ama kanama da cook azdi, 2 gun kadar surdu. Sizin de oyle mi

Canim cok gecmis olsun. 1 yasa kadar düzelebiliyirmus. İcini ferah tut. İnsallah 3 ay sonra guzel haberler alacaksın biz hic gitmedik daha. Bi arkadasimda ayni doktora gidiyor. Bizim doktor onlari 7. Ayda gondermisti kayma var diye. Ama goz doktoru 1 yasa kadar duzelir demis mesela.

Geçmiş olsun. Eğer alerjik bir tepkiyse her zaman sütten geçmeyebiliyor. Benim küçük kızım alerjikti ama ben tükettiğimde tepki vermiyordu. Sadece gün içinde fazla tüketirsem sabah gözleri şiş kalkıyordu. Onu da bir iki tecrübe edince ayarlıyorsunuz zaten. Yine de yeni gıdaya ilk geçtiğinde bazen tepki verebiliyor bünye. Tekrar verdiğinizde aynı tepkiler olacak mı kontrol etmek lazım

Yemedi her gün deniyorum illa ki bir gün başlayacak ama zorluyo beni kerata
Yiyince de ağlaya ağlaya istiyor babası istemedi çok muz verme kabız olursa diye ama dün bir muzu bitirdi bugün elma verdim. Mutfakta iş yaparken durmuyor başka türlü. Emeklemeye de hafiften başladı çok amatörce olsa da. Anladım ki emekleyince işim daha zor olacak. Kendine zarar verme kapasitesi var gitti kapıya kafa attı. Tepki vermiyorum öyle olunca kendi devam ediyor. Ama içim de cız ediyor.

Sevindim karar vermenize. İnşallah güzel geçer. Bebekli olunca illa ki zorlukları oluyo buna en çok bizim tedirginliğimiz sebep oluyo bir de bebekler açık havada daha rahat oluyo. Suya girse hemen yorulup uyuyo falan. Asıl sorun biraz daha büyüyüp çocuk havuzundan, kaydıraklardan kurtulamadığında başlıyo "anne bak kayıyorum" "ooo süper çocuğum" "anne bak kayıyorum" "evet annecim gördüm" "anne bak kayıyorum" "evet diğer 5678567 kayman gibi bu da harika" ve tatil biter

Etrafta kablo, sarkan örtü vs varsa dikkat edin. Acıyı da yeni öğreniyorlar. Tepkin güzel. Off aman desen ağlayacaktı çünkü. Muhtemelen kafasını vurunca yüzünde şaşkınlıkla sana baktı. Anneyi kullanma klavuzu yükleniyor.
Ben dün havuç haşladım eline aldı şükür bu da bir gelişme tırnak kadar falan da yemiştir. Damağına o tatlar değsin de alışacak inşallah.

Benimde doğum sonrasıbu ay ikinci kez oldum geçen ay da ağrım olmadı bu ay da aynı şekilde fakat hamilelik öncesinde daha fazla regli oldum bu normal midir acaba bir daha ki ayda böyle olursa doktora gideceğim

Canım benim büyük oğlumun yumurta alerjisi vardı bende ona yumurta yedirene kadar alerji olduğundan haberim yoktu sutumden geçmemiş verdigim zaman kızardı şimdi bebegimde de süt alerjisi var yoğurt verdim yine ağız çevresi kızardı bunda da süt alerjisi çıktı her bebekte anne sütünden aldığı problem olmayabiliyor emin değilsen yine yumurta ver ama çok çok az ver baktın ki yine kızardı bir test yaptırırsın

Ben her gün çeyrek muz veriyorum ve nerden biliyorum bilmiyorum ama eğer bebeklere her gün abartmadan muz verilirse bu kabızlığa sebep olmaz diye bir bilgi var aklımda muz aslında bağırsak düzenleyici eğer miktarı çok olmazsa ve olgunlaşmışsa bizde hiç problem olmadı adını çıkarmışlar güzelim muzun

Ya aslında ilk verdiğimde olmamıştı ama bir çay kaşığı falan vermiştim sonradan yedikçe gaza geldim sanırım yarımdan fazla vermiş olabilirim. Haftaya doktora gideceğiz sorarım diye düşünüyorum. Yeniden vermeli miyim bilemiyorum. Tam da geçmedi soluk duruyor sanki yerse kızaracak gibi daha da.​

O kadar çok brokoli, kereviz yiyordu ki iki gündür pek yemiyor nedense, o brokoli, kerevize kabızlık da çok mümkün değil gibi.

Kızlar hepsini okuyamadım tatil konuşmuşsunuz, biz oğlumla tatile gittiğimizde 11 aylıktı. Formül süt içiyordu, su ısıtmak için minik kahve makinaları var ya onu almıştım yanıma odada hazırlıyordum, küçük kavanozlara yoğurt mayalayıp tanıma götürmüştüm 2,3 gün idare etmişti, kavanoz mamaları, meyveler beslenme kısmını çözmüştük. Bizi asıl zorlayan emekleme olayıydı. Çocuk sürekli emeklemek istedi yere bırakamıyorduk yatağın üzerinde bir sağa bir sola onu zapt etmek çok zor olmuştu. Sahilde kumlardan korktu imkansız yere bastıramadık, şezlongun üzerinde yine düşmesin diye her an tetikteydik, bizi çok zorlamıştı. O yüzden bu yıl tatil yok bize. Bebek ya yürümeli ya da emeklemeye başlamamış olmalı. Ben seneye diyorum artık biri 2 biri 4 olur.

Ben oğlumda emme ve devam sütü birlikte gidiyorduk. Gece 11-12 gibi formül süt içiyordu, gece nadiren emmeye kalkıyordu. 7 ay civarı bitmişti gece beslenmesi. Şimdi kız sadece emiyor bazen 2-3 saatte bir uyanıyor emmek için, bazen sadece 3,4 gibi bir kez uyanıyor. Çok değişken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…