Bizim kiz emekleme cabasinda. Mesela bi oyuncaga ulasmak icin bayagi cirpiniyor ama hep geri vitesBu arada bebeği emekleyen veya çabasında olan varmı. Bizimkisi sırtüstü yatıyor yüzüstü dönüyor ama. Yüzüstü den sırtüstüne dönemiyor. Ama bugün yüzostü dönük popyu kaldırmaya başladı ve dizini bükmwye başladı. Ama nasıl olacak bilmem çünkü yüzüstü 1 dk bile durmuyor. Ama otuttur sabahtan akşama kadar oturup oynasınbu arada desteksiz oturanlar ne kadar süre oturmasına izin vermek lazım. Doktoruna soran oldumu
Icini ferah tut, insallah cok guzel sonuclar alirsiniz. Ben de daha goturmedim doktora.kızlar merhaba, moralim bayagı bozuk sizinle paylaşmak istedim. göz kontrolümüz vardı, ilk defa gittik göz doktoruna. normalden fazla seviyede bozukluk varmış gözünde. yani yenidoganların zaten bozuk olurmuş ama o seviyenin üstünde dedi. 3ay sonra yine gel bakalım dedi. ama gözlük kullanmak zorunda kalabilir dedi.
ailede gözünde bozukluk olan varmı dedi, normal gözlük kullanandan bahsetmiyorum, ciddi derecede bozukluk olan dedi. öylede birisi yok, standard gözlük kullananlar var sadece.
şimdi 3 ay nasıl geçecek . endişeleniyorum.
siz göz kontrolünüz nasıl geçti, ne yaptılar, doktor ne dedi.
paylaşabilir misiniz ?
Ben de gecenlerde ilk adeti oldum. Neredeyse hic agrimadi. Ama kanama da cook azdi, 2 gun kadar surdu. Sizin de oyle miIlk kez regl oldum doğumdan sonra. ilginç olan bu değil. ilginç olan hiç ağırmadı karnım. Normalde çok ağırırdı. doğumdan sonra bazı kadınlarda regl ağrısı son buluyormuş. umarım sizin de öyle olur. ne güzelmiş böyle.
Cok tatlilar ya, once geri gidiyorlar demek. Simdi ilerliyor bizimki, canavar olduBizim kiz emekleme cabasinda. Mesela bi oyuncaga ulasmak icin bayagi cirpiniyor ama hep geri viteskiyamam cirpindikca uzaklasiyor.
Canim cok gecmis olsun. 1 yasa kadar düzelebiliyirmus. İcini ferah tut. İnsallah 3 ay sonra guzel haberler alacaksınkızlar merhaba, moralim bayagı bozuk sizinle paylaşmak istedim. göz kontrolümüz vardı, ilk defa gittik göz doktoruna. normalden fazla seviyede bozukluk varmış gözünde. yani yenidoganların zaten bozuk olurmuş ama o seviyenin üstünde dedi. 3ay sonra yine gel bakalım dedi. ama gözlük kullanmak zorunda kalabilir dedi.
ailede gözünde bozukluk olan varmı dedi, normal gözlük kullanandan bahsetmiyorum, ciddi derecede bozukluk olan dedi. öylede birisi yok, standard gözlük kullananlar var sadece.
şimdi 3 ay nasıl geçecek . endişeleniyorum.
siz göz kontrolünüz nasıl geçti, ne yaptılar, doktor ne dedi.
paylaşabilir misiniz ?
Geçmiş olsun. Eğer alerjik bir tepkiyse her zaman sütten geçmeyebiliyor. Benim küçük kızım alerjikti ama ben tükettiğimde tepki vermiyordu. Sadece gün içinde fazla tüketirsem sabah gözleri şiş kalkıyordu. Onu da bir iki tecrübe edince ayarlıyorsunuz zaten. Yine de yeni gıdaya ilk geçtiğinde bazen tepki verebiliyor bünye. Tekrar verdiğinizde aynı tepkiler olacak mı kontrol etmek lazımMerhaba anneler, bizim kızın yanağındaki kızarıklık soldu baya. Zannediyorum yumurta sebep oldu. Fakat ben yumurta yiyince olmuyor kendisi yiyince oldu. Bu konuda fikri olan var mı? Tekrar yumurta ne zaman vereyim yoksa hiç vermesem mi?
Yemediİlk 2 gün bizim de öyleydi sonra değişti. Meyve sebze süzgecine muz deneyin onu çok seviyor benim kızım.
Yemediher gün deniyorum illa ki bir gün başlayacak ama zorluyo beni kerata
Sevindim karar vermenize. İnşallah güzel geçer. Bebekli olunca illa ki zorlukları oluyo buna en çok bizim tedirginliğimiz sebep oluyoAl benden de o kadar. 4 aydan sonra her saat uyandi hep. Sonra iki saatte bir olacak sekilde dengeledi ama muhakkak bu devrelerden birini ayakta surekli sallanarak gecirdik. Son zamanlarda da bir iki gun duzenli uyursa ucuncu gun sabaha kadar ayakta desem yeridir. Dun gece yine diş dedim ama yok surekli mikirdadi sureeeekli. Ayakta sallamaktan helak oldum. Sabah 6 buçukta babasina verdim uyucam diye sallamamis uyandi cingoz. Su erkeklerin bir gr fazla efor harcamayasinin olmamasi sinirlendiriyor bazengunduz uykusunda gecen gun bisi denedim 9 da uyandi oglen 12 uyuttum iki buçuk saat uyudu gece de 7 de yatırdım guzel uyudu. En azindan 29484393 kere uyanmadi. Ertesi gun kisa kisa iki uyku uyuttum gece 8.30 yatirdim 1.30 a kadar 5 saat kesintisiz uyuyunca ağlayacaktım mutluluktan keske kendimin uyudugu saatler olaydi dun gunduz 5 saat uyuyunca geceye mi etki etti de sabaha kadar salladik bilmiyorum gazi da vardi sanki.
Hemen onu da yazayim ek gidaya gectik geceli cok gazı oluyor. Çıkartıyor ama sürekli buyuk insan gibi cok cok pırtlar yapıyor. Gece de sancisi olabilir diyorum bizimki bala dönmediği icin sirt ustu sabit yatiyor cikarmakta zorlanıyor olabilir biraz rezene vereceğim bakalim.
metEla İzmir dikili yi tercih ettik bu sene. İstanbula da yakin olsun bebekle ilk tatilimiz ilk uzun yokumuz risk almak istemedim yoksa tercihim kesinlikle sığ sular olurdu rahat oynardi. Mama sandalyesi besik varmis ama keske bebek arabasi da olsaydi sadece kanguruyu gotursem nasil olur bilemedim. Tabi daha 3 ay var bunlari dusunmek icin yine bebekle rahat edemezsem perisan olmayayim diye uzatmadim 4 gece aldim insallah guzel gecer. Yaz sonuna dogru da Edirne enez tarafınin sulari fevkalade berrak iyice de ısınmış olur o tarafi düşünüyorum söz sağlığa. Gercekten cok ihtiyacım var cikmaya gezmeye. Hayırlısıyla saglikla bakalim.
Etrafta kablo, sarkan örtü vs varsa dikkat edin. Acıyı da yeni öğreniyorlar. Tepkin güzel. Off aman desen ağlayacaktı çünkü. Muhtemelen kafasını vurunca yüzünde şaşkınlıkla sana baktı. Anneyi kullanma klavuzu yükleniyor.Yiyince de ağlaya ağlaya istiyor babası istemedi çok muz verme kabız olursa diye ama dün bir muzu bitirdi bugün elma verdim. Mutfakta iş yaparken durmuyor başka türlü. Emeklemeye de hafiften başladı çok amatörce olsa da. Anladım ki emekleyince işim daha zor olacak. Kendine zarar verme kapasitesi var gitti kapıya kafa attı. Tepki vermiyorum öyle olunca kendi devam ediyor. Ama içim de cız ediyor.
Benimde doğum sonrasıbu ay ikinci kez oldum geçen ay da ağrım olmadı bu ay da aynı şekilde fakat hamilelik öncesinde daha fazla regli oldum bu normal midir acaba bir daha ki ayda böyle olursa doktora gideceğimIlk kez regl oldum doğumdan sonra. ilginç olan bu değil. ilginç olan hiç ağırmadı karnım. Normalde çok ağırırdı. doğumdan sonra bazı kadınlarda regl ağrısı son buluyormuş. umarım sizin de öyle olur. ne güzelmiş böyle.
Canım benim büyük oğlumun yumurta alerjisi vardı bende ona yumurta yedirene kadar alerji olduğundan haberim yoktu sutumden geçmemiş verdigim zaman kızardı şimdi bebegimde de süt alerjisi var yoğurt verdim yine ağız çevresi kızardı bunda da süt alerjisi çıktı her bebekte anne sütünden aldığı problem olmayabiliyor emin değilsen yine yumurta ver ama çok çok az ver baktın ki yine kızardı bir test yaptırırsınMerhaba anneler, bizim kızın yanağındaki kızarıklık soldu baya. Zannediyorum yumurta sebep oldu. Fakat ben yumurta yiyince olmuyor kendisi yiyince oldu. Bu konuda fikri olan var mı? Tekrar yumurta ne zaman vereyim yoksa hiç vermesem mi?
Ben her gün çeyrek muz veriyorum ve nerden biliyorum bilmiyorum ama eğer bebeklere her gün abartmadan muz verilirse bu kabızlığa sebep olmaz diye bir bilgi var aklımdaYiyince de ağlaya ağlaya istiyor babası istemedi çok muz verme kabız olursa diye ama dün bir muzu bitirdi bugün elma verdim. Mutfakta iş yaparken durmuyor başka türlü. Emeklemeye de hafiften başladı çok amatörce olsa da. Anladım ki emekleyince işim daha zor olacak. Kendine zarar verme kapasitesi var gitti kapıya kafa attı. Tepki vermiyorum öyle olunca kendi devam ediyor. Ama içim de cız ediyor.
Canım benim büyük oğlumun yumurta alerjisi vardı bende ona yumurta yedirene kadar alerji olduğundan haberim yoktu sutumden geçmemiş verdigim zaman kızardı şimdi bebegimde de süt alerjisi var yoğurt verdim yine ağız çevresi kızardı bunda da süt alerjisi çıktı her bebekte anne sütünden aldığı problem olmayabiliyor emin değilsen yine yumurta ver ama çok çok az ver baktın ki yine kızardı bir test yaptırırsın
O kadar çok brokoli, kereviz yiyordu ki iki gündür pek yemiyor nedense, o brokoli, kerevize kabızlık da çok mümkün değil gibi.Ben her gün çeyrek muz veriyorum ve nerden biliyorum bilmiyorum ama eğer bebeklere her gün abartmadan muz verilirse bu kabızlığa sebep olmaz diye bir bilgi var aklımdamuz aslında bağırsak düzenleyici eğer miktarı çok olmazsa ve olgunlaşmışsa bizde hiç problem olmadı adını çıkarmışlar güzelim muzun
Ben oğlumda emme ve devam sütü birlikte gidiyorduk. Gece 11-12 gibi formül süt içiyordu, gece nadiren emmeye kalkıyordu. 7 ay civarı bitmişti gece beslenmesi. Şimdi kız sadece emiyor bazen 2-3 saatte bir uyanıyor emmek için, bazen sadece 3,4 gibi bir kez uyanıyor. Çok değişken.Valla canım benim elti 8.aydan sonra gece beslenmesini kesti. Çocuk 1-2 ağladı sonra alıştı. Şuan iyiki yapmışım diyor. Emzirmenin belki en zor yanı gece beslenmesidir. Ama ilk kızımda da doktor 8.aydan sonra gece beslenmesine ihtiyacı olmaz bebeklerin demişti. Yediği zaman hazımsızlık yapar bu daha sıkıntı olur demişti. Tabi bu mama yiyenler içindir. Annne sütü hazmı daha kolay ama onda da bebek doymak için değil çoğunlukla alışkanlıktan yapıyor. Bir tanıdğımızın kızı 3 yaşına girecek hala gece kalkıp etmiyormuş. O değil kadın sütte yok ne emiyor bilmem diyor
Valla ben diyetteyim kız yedi tüm brokolileri, brokoli bile iştahımı açıyorGurme Bebek, Instagram: "Ama şimdi böyle söyliyince de ne biliym😍🤷🏼♀️ Ben bi gidip tavuklu pilav yapiym."
2,439 likes, 50 comments - gurmebebek, February 24, 2021: "Ama şimdi böyle söyliyince de ne biliym😍🤷🏼♀️ Ben bi gidip tavuklu pilav yapiym.".www.instagram.com
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?