2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
haha değil mi? benim ablam da biz ne yiyosak yedi işte çorba morba hep senden duyuyorum bunları diyor. ki okumuş insandır, bilinçsiz biri de değil. blw deniyorum ben arada ama kıvamını tutturmak aşırı zor. tatlı patates yaptım, tattı gözlerimi pörtletip iştahla yemeye çalıştı elinden kırılıp düştü, elini alıyo ağzına götürüyor yiyecek çocuk ama kırılıp düşüyor ya da avuçlarken elinde püresi çıkıyor. mecbur ben verdim ama çok seviyor. favorisi yoğurt ve tatlı patates. ha bi de muz.

bunu sık sık kendime hatırlatmam gerekiyor. doğru diyosun ya konşmaya çabalıyolar. şurda 3-4 ay sonra ilk hecelerini söylicekler belki de. tam keyfini çıkaracak oluyorum o evre bitiyor yenisi açılıyor, ona adapte oluyorum tamam çözdüm diyorum konu değişiyor. 2. çocuk kısmet olursa böyle hissetmem diye üşünüyorum, kendimden daha emin olurum gibi geliyor en azından. Bir akrkadaşımın arkadaşının bebeği varmış, alie fotoğrafı gösteriyolarmış çocuğa, abi baba falan gösteriyormuş anneye gelince meme diyormuş kadına

Onun biz böyle mi büyüdük versiyonu var tabi ama işte insan çocuğu için en iyisini istiyor, yapmadığını düşündüğünde de kendini kötü hissediyor. Teşekkür ederim. Doğru insan isterse salçasını da yapar her şeyini yapar. gurme bebek diye bir site var, çok iyi tarifler var, ben ordan tariflerle ilerlemeye karar verdim, hem eminim iyi yararlı tariflerdir hem de ben çocuğuma güzel şeyler yediremiyorum endişem azalır. Chia tohumu da var yulaf ezmesi de var, ama bunlarla ne nasıl yapılır bilmiyorum . Araştırmam lazım. Ben araştırana kadar bebek büyüyecek
Avocado için doğru kelime ne diye düşünüyordum yağlı demişsin, evet ya aynı yağ yetmişsin gibi. cuk diye oturmuş. ben de hiç sevmiyorum. Luna da sevmedi ayrıca.

Hahah iyiymiş. Ben hazır yoğurt hazır peynir falan verirdim burayı takip ediyor olmasaydım, o kadar uzaktım olaya

Benim 2.bebe canım. Ne yazık ki o rahatlığa hiç bir zaman erişemiyosun. Yapı meselesi 10 tanede olsa evhamlıysan evhamlısın
Gerçi benim ilk kızı annem büyüttü. 3 aylıkken çalışmaya başladım. O yüzden şuanda bocalıyorum.ek gıdaya falan hep annem alıştırmıştı.şimdi çok mu veriyorum, az mı veriyorum hiç kestiremiyorum. Hep bir panik havasındayım. İnşallah 6 ay sonra dahada rahatlarım. En azından bir nebze

Mesela tatlı patatesi ilk kez duyuyorum o kadar yeğenim var kimse tatlı patates yedirmemiş

Yok anacım benim bebe hiç bişey sevmiyor. Acaba adanalı kanı olduğundan kebap, mumbar falanmı istiyor
Yaa sayfalardır okudum okudum alıntıladım bu mesajı görünce hepsini attımgaliba kenara

Bizim doktor bunu söylemişti, bi bebek varmış acı/baharat olmadan yediremiyorlarmış yemeği. Anne antepli baba urfalıymış meğer Bence çok mantılı bakış açısı, epigenetik diye bir şey var yalnız sakatatlar 10 aylık olunca demişti aklınızda olsun

Ek gidaya pek hevesle baslamisti, agzini aciyordu kasigi gorunce. 3 gundur istegi gitti, anlamadim. Kasigi yiyesi var. Ben de nasil istersen, diyip birakiyorum. Ay gecer insallah.

kızlar merhaba, moralim bayagı bozuk sizinle paylaşmak istedim. göz kontrolümüz vardı, ilk defa gittik göz doktoruna. normalden fazla seviyede bozukluk varmış gözünde. yani yenidoganların zaten bozuk olurmuş ama o seviyenin üstünde dedi. 3ay sonra yine gel bakalım dedi. ama gözlük kullanmak zorunda kalabilir dedi.
ailede gözünde bozukluk olan varmı dedi, normal gözlük kullanandan bahsetmiyorum, ciddi derecede bozukluk olan dedi. öylede birisi yok, standard gözlük kullananlar var sadece.
şimdi 3 ay nasıl geçecek . endişeleniyorum.
siz göz kontrolünüz nasıl geçti, ne yaptılar, doktor ne dedi.
paylaşabilir misiniz ?

Çok geçmiş olsun, inşallah normale dönmüş olur bir dahaki kontrole.
Biz 3 ay dolmadan gitmiştik, öyle söylenmişti. Bir takım aletlerle kontrol etti, o dönem için normal sayılan seviyedeydik, 6ay sonra bir daha gelin denmişti.
Size de 3 ay denmiş, umalım ki o sürede geçsin

Canım benim yeğeniminde anlattığın gihiydi onun sağ gözü daha yüksekti 1 yaşında kontrole gittiler düzelmişti ben hiç götürmedim

Merhaba canım geçmiş olsun öncelikle
içini ferah tut hep iyiyi düşün iyi olsun
kötüyü çağırma hiç
biz 3 aylıkken gitmiştik kontrole kart vs. baktırmıştı sizin nasıl baktılar

6. ay gittiğimizde de doktorum 1 yaşında gidersiniz dedi

Kamp işini benden çok eşim istiyor ya. Ama fikri güzel
Ben daha çok sessiz sakin kafa dinleyip yorgunluk atabileceğim yemek vs bir işle uğraşmayacağım şeylerden yanayım.
Şu pandemi dönemi kamp çok makul değil hakkaten, bebek olunca tesis olması lazım oralar da ortak banyo/ tuvalett en basitinden Amaaa size de pek yakın nefis bir kamp yeri var, çakraz akkonak köyünde akarsu kamping Bence aklınıza olsun, zamanı gelir belki :)
Öyle şahane bi rutinimiz yok ama belli başlı oldu iyice. Bi de yanında ben olunca emmek istemese süper olacak ama dişti, ek gıdaydı derken emerek uyumaya alıştı gibi.
Bunun dışında, sabah 7.30 uyanış, günler uzamaya başladığından beri. 2-3 saat sonra tekrar uyumuş oluyor, 1.5-2 saat sürüyor ilk uyku, eğer emmeden uyuduysa, yoksa daha kısa. 2. Uyku da 15.00 gibi genelde. O da ilk uykunun süresine bağlı ama genelde 1 saat.
akşam uykusu da bu uykuya bağlı elbette ama her halükarda akşam 8 i geçmeden bez değişmiş, pijama giyilmiş oluyor, bu neredeyse doğduğundan beri böyle. Çok uykusu gelmişse emerek uyuyor, yoksa yatakta döne döne. Bilemiyorum bir faydası olur mu

Sevgili mirune, bence çok çok iyi yapıyorsun Ben bu ek gıda döneminde her okuduğuma, duyduğuma şaşırdım. Her yer başka, herkes başka anlatıyor. Doktoruma sadık kalacağım, kaldı ki kendisi 7 ay sonunda evinizde ne pişiyorsa onu yesin, bebeğe özel yemek yapmayın, içne şunu da bunu da katayım demeyin diye sıkı sıkı tembihledi. Bi meyveye takıkişte, en sona bıraktık.
4 çocuk 5 torun büyürmüş annemin tarhanasını da vereceğim mesela, kaç kilo tarhananın içindeki 1 kilo domatesin benim pişireceğim kuş kadar tarhananın içindeki oranını düşünmeyeceğim.
Hepsi olur ya, biz sevgimizden ilgiimizden esirgemeyelim de.
Bu arada aklıma geldi böyle deyince, netflix te bir belgesel önereyim izleyenler vardır eminim, “Hayatın başlangıcı”

kızlar merhaba siizn bebikler de gündüz daha mı az emmeye başladılar? ek gıdaya geçtikbiz de. bununla ilgisi olabilir mi?

Allah yardımcın olsun. Yaş farkı olması avantaj olabilir size kardesini oyalayabilir. Oğlum doğdugunda ay bir çocuğum daha olsa nasıl altından kalkardım dedim durdum. Illa ki başa gelene çare bulunuyor. Bir çocuğa yetebiliyorum şimdilik o da yetiyorsa tabi, 2 yıl evdeyim işe başlayınca nasıl olur bilemiyorum. Zaman hızla akıp gidiyor geri dönüp bakınca vay be geçti gitti diyorum.
Benimde geçen hafta oldu bitti bende hiç ağrı hissetmedim kıvranır dururdum normalde. Bakalım diğer döngüler nasıl olacak

Ek gidaya pek hevesle baslamisti, agzini aciyordu kasigi gorunce. 3 gundur istegi gitti, anlamadim. Kasigi yiyesi var. Ben de nasil istersen, diyip birakiyorum. Ay gecer insallah.
Bizim de bir dönem öyleydi çok dert yandım bu konuda ama çok şükür daha iyi geçti düzeldi yine ağzını açmadığı oluyor ama zorlamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…