haha değil mi? benim ablam da biz ne yiyosak yedi işte çorba morba hep senden duyuyorum bunları diyor. ki okumuş insandır, bilinçsiz biri de değil. blw deniyorum ben arada ama kıvamını tutturmak aşırı zor. tatlı patates yaptım, tattı gözlerimi pörtletip iştahla yemeye çalıştı elinden kırılıp düştü, elini alıyo ağzına götürüyor yiyecek çocuk ama kırılıp düşüyor ya da avuçlarken elinde püresi çıkıyor. mecbur ben verdim ama çok seviyor. favorisi yoğurt ve tatlı patates. ha bi de muz.anne iç güdüsü diye bier şey var. ben kendi hissiyatıma güvenip öyle devam edeceğim. dr uygun görürse blw düşünüyorum. Çünkü kızım her şeye dokunup ondan sonra ağzına atıyor. oyuncakları bile. benim ablam 2 çocuk büyüttü bana kızıyor. çorbadan hafif ver . yemek sularından ver diye :)
bunu sık sık kendime hatırlatmam gerekiyor. doğru diyosun ya konşmaya çabalıyolar. şurda 3-4 ay sonra ilk hecelerini söylicekler belki de. tam keyfini çıkaracak oluyorum o evre bitiyor yenisi açılıyor, ona adapte oluyorum tamam çözdüm diyorum konu değişiyor. 2. çocuk kısmet olursa böyle hissetmem diye üşünüyorum, kendimden daha emin olurum gibi geliyor en azından. Bir akrkadaşımın arkadaşının bebeği varmış, alie fotoğrafı gösteriyolarmış çocuğa, abi baba falan gösteriyormuş anneye gelince meme diyormuş kadınaÇoğumuz yaşıyordur bu duyguyu bencehep bir şeyleri kafamıza takarak bu zamanlara geldik. Endişe azalmadı sadece yön değiştirdi. Ben de bugün ne kadar hızlı büyüdüklerini farkettim. Surda 5-6 ay sonra bizimle aynı şeyleri yemeye başlayacaklar. Tadını çıkarmak gerek yaa. Bir bebeğe annesinden daha iyi kimse bakamaz. Onun mükemmeli sensin Çok tatlı oldular çok. Durup durup sarılasım, öpe öpe bitiresim geliyor. Minik bir insan oldular resmen. Tesadüf mü bilmiyorum ama Yiğit aciktiginda emmmmme emmme diye ağlıyor. İşin komik kısmı emmiyor benim danam asgahagafafafaf
Onun biz böyle mi büyüdük versiyonu var tabi ama işte insan çocuğu için en iyisini istiyor, yapmadığını düşündüğünde de kendini kötü hissediyor. Teşekkür ederim. Doğru insan isterse salçasını da yapar her şeyini yapar. gurme bebek diye bir site var, çok iyi tarifler var, ben ordan tariflerle ilerlemeye karar verdim, hem eminim iyi yararlı tariflerdir hem de ben çocuğuma güzel şeyler yediremiyorum endişem azalır. Chia tohumu da var yulaf ezmesi de var, ama bunlarla ne nasıl yapılır bilmiyorum . Araştırmam lazım. Ben araştırana kadar bebek büyüyecekGönlünce bir şeyler ayarlarsınız inşallah baş başa kuzum. Ama bi kafa boşaltma seansı gerekli
Canım kendini kötü hissetmene gerek yok. Tarhana çok elzem bir şey değil çünkü zaten belli baharat ve domatesi tüketemiyorlar şuanlık. Maksat çeşit olsun yani ben öyle bakıyorum olaya. En nihayetinde içinde olan yoğurt un maya kapya biber. Onun yerine eğer orada varsa kapya biber salçası yap kendin mesela. Yemeklere at. Aynı vitamin. İstediğin/ bulamadığın bir tarif olursa biz atarız.
Diğer unlar da besin değerini artırmak için ya da muhallebi vs yapmak için. Elzem mi tartışılır. Yulaf unu bulamazsan yulaf ezmesi kesinkes vardır misal. İlerleyen zamanda mesela sende chia tohumu eklersin vs bir alternatif illaha ki bulunur. Canını sıktığın şeye bak
He bir de bunun biz böyle mi büyüdük versiyonu var ama işte evlat olunca ben yemeyeyim çocuğum yesin en iyisi olsun en doğrusunu yapalım kafasına giriyorum(z)
Kendim bir türlü avokado sevemedim hamilelikte kendimi yemek için çok zorladım mesela ama yok o yağ yiyormuş hissinden kurtulamadım. Şimdi bebeye alıştırıcam mesela her şeye karıştırıp karıştırıp vericem
Hahah iyiymiş. Ben hazır yoğurt hazır peynir falan verirdim burayı takip ediyor olmasaydım, o kadar uzaktım olayaBen kaç defa yazdım kendimiz için sipariş ettiğimiz tarhana diye öyle özel değil kendini rahat hissedebilirsinkendim yediğim tulum peynirini veriyorum yani Bebek için özel bir şey almadım henüz merak etme köydeki herkes her şeyi veriyor çocuklar turp gibi önemli olan sağlık mutluluk huzur gerisi hallolur
Benim 2.bebe canım. Ne yazık ki o rahatlığa hiç bir zaman erişemiyosun. Yapı meselesi 10 tanede olsa evhamlıysan evhamlısınbunu sık sık kendime hatırlatmam gerekiyor. doğru diyosun ya konşmaya çabalıyolar. şurda 3-4 ay sonra ilk hecelerini söylicekler belki de. tam keyfini çıkaracak oluyorum o evre bitiyor yenisi açılıyor, ona adapte oluyorum tamam çözdüm diyorum konu değişiyor. 2. çocuk kısmet olursa böyle hissetmem diye üşünüyorum, kendimden daha emin olurum gibi geliyor en azından. Bir akrkadaşımın arkadaşının bebeği varmış, alie fotoğrafı gösteriyolarmış çocuğa, abi baba falan gösteriyormuş anneye gelince meme diyormuş kadına
Mesela tatlı patatesi ilk kez duyuyorum o kadar yeğenim var kimse tatlı patates yedirmemişhaha değil mi? benim ablam da biz ne yiyosak yedi işte çorba morba hep senden duyuyorum bunları diyor. ki okumuş insandır, bilinçsiz biri de değil. blw deniyorum ben arada ama kıvamını tutturmak aşırı zor. tatlı patates yaptım, tattı gözlerimi pörtletip iştahla yemeye çalıştı elinden kırılıp düştü, elini alıyo ağzına götürüyor yiyecek çocuk ama kırılıp düşüyor ya da avuçlarken elinde püresi çıkıyor. mecbur ben verdim ama çok seviyor. favorisi yoğurt ve tatlı patates. ha bi de muz.
Yaa sayfalardır okudum okudum alıntıladım bu mesajı görünce hepsini attımgaliba kenaraYok anacım benim bebe hiç bişey sevmiyor. Acaba adanalı kanı olduğundan kebap, mumbar falanmı istiyor
Çok geçmiş olsun, inşallah normale dönmüş olur bir dahaki kontrole.kızlar merhaba, moralim bayagı bozuk sizinle paylaşmak istedim. göz kontrolümüz vardı, ilk defa gittik göz doktoruna. normalden fazla seviyede bozukluk varmış gözünde. yani yenidoganların zaten bozuk olurmuş ama o seviyenin üstünde dedi. 3ay sonra yine gel bakalım dedi. ama gözlük kullanmak zorunda kalabilir dedi.
ailede gözünde bozukluk olan varmı dedi, normal gözlük kullanandan bahsetmiyorum, ciddi derecede bozukluk olan dedi. öylede birisi yok, standard gözlük kullananlar var sadece.
şimdi 3 ay nasıl geçecek . endişeleniyorum.
siz göz kontrolünüz nasıl geçti, ne yaptılar, doktor ne dedi.
paylaşabilir misiniz ?
Canım benim yeğeniminde anlattığın gihiydi onun sağ gözü daha yüksekti 1 yaşında kontrole gittiler düzelmişti ben hiç götürmedimkızlar merhaba, moralim bayagı bozuk sizinle paylaşmak istedim. göz kontrolümüz vardı, ilk defa gittik göz doktoruna. normalden fazla seviyede bozukluk varmış gözünde. yani yenidoganların zaten bozuk olurmuş ama o seviyenin üstünde dedi. 3ay sonra yine gel bakalım dedi. ama gözlük kullanmak zorunda kalabilir dedi.
ailede gözünde bozukluk olan varmı dedi, normal gözlük kullanandan bahsetmiyorum, ciddi derecede bozukluk olan dedi. öylede birisi yok, standard gözlük kullananlar var sadece.
paylaşabilir misiniz ?
Merhaba canım geçmiş olsun önceliklekızlar merhaba, moralim bayagı bozuk sizinle paylaşmak istedim. göz kontrolümüz vardı, ilk defa gittik göz doktoruna. normalden fazla seviyede bozukluk varmış gözünde. yani yenidoganların zaten bozuk olurmuş ama o seviyenin üstünde dedi. 3ay sonra yine gel bakalım dedi. ama gözlük kullanmak zorunda kalabilir dedi.
paylaşabilir misiniz ?
Bi sey itiraf edicem. Bazen burayi takip edince kendimi kotu hissediyorum. Elimdeki imkanlar dahilinde yapiyorum bi seyler ama burda yazilan tartisilan konularda hata payi bile yok. Ek gida konusunda ozellikle. Ben meyve puresini haslayarak yapmistim youtubedan arastirip. Ya da kettleda kaynatip isittigim suyu kullaniyorum ki o su da plastik siseden geliyo. Bir suru bir suru ornek. Zaten yine kaka yapmadi 3 gun oldu. Neyi yanlis yapiyorum diye kendimi elestiriyorum hep.
Şu pandemi dönemi kamp çok makul değil hakkaten, bebek olunca tesis olması lazım oralar da ortak banyo/ tuvalett en basitindenKamp işini benden çok eşim istiyor ya. Ama fikri güzel
Ben daha çok sessiz sakin kafa dinleyip yorgunluk atabileceğim yemek vs bir işle uğraşmayacağım şeylerden yanayım.
Öyle şahane bi rutinimiz yok ama belli başlı oldu iyice. Bi de yanında ben olunca emmek istemese süper olacak ama dişti, ek gıdaydı derken emerek uyumaya alıştı gibi.Kızlar ben hiç uyku eğitimi vs vermedim şimdiye kadar. Bebişim halen memede cani ne zaman isterse uyuyup uyanıyor hatta yanımda birbirimize sarılarak uyuyoruz. Ve bu duruma bebek ama en çokta ben alıştım. Bebiş yanında uyumuyorsa asla uyuyamiyorum öyle babaya vereyim iki dakka uyuyun modu yok. Bebekten ziyade ben fazlasıyla alışkanlık yaptım sanırımneyse ... bu durumu düzeltme kararı aldım hem bebek hem benim ruh sağlığın için daha iyi olacağına inanıyorum... bir anda hem uyku eğitimi yapıp memede uyutmaya kesip yatağında yatıramam çocuk allak bullak olur diye düşünüyorum . Kademeli yapmaya karar verdim Bugün bahsetmiştim yarın itibariyle ek gıdaya geçiyoruz ve uyku eğitiminden ziyade uyku saat düzenlemesi yapmak istiyorum yani sabah 7.30 da uyandırsam felan diyorum ama aklıma takılan şu ki kaç saat sonra uyumalı , 1 uykuda max ne kadar uyumalı ve günde kac defa uyumali ve 7.30 da kalkan çocuk gece en geç saat kaçta gece uykusuna yatmalı ? Birde gün içinde 2.5/3 saat arayla uyuyorsa gece uykusuyla son uyku arasında da mı 3 saat veriyorsun, inşallah anlatabilmisimdir demek istediğimi
Günlük sabit uyku rutini oluşturan anneler aydınlatırsa çok sevinirim ❤
Sevgili mirune, bence çok çok iyi yapıyorsunBen de durup bakiyorum gecmise annem babam ne yiyosa onlari vermisler de buyumusuz. Cok uzaga gitmeye gerek yok. 10 yasindaki yegenime de biz her seyi verdik. Hadi diyorum belki yanlis yaptik. Ama tuz seker sut bal vs yasaklari vermesek sorun ortadan kalkmaz mi? Bu kadar ince eleyip sık dokumaya gerek var mi? Sonra bakiyorum herkes uzerine yaziyor tartisiyor ben kafama gore takiliyorum birden bi husursuzluk kapliyo icimi. Diyorum cocugum alerjik degil, o kadar evhamli okmaya gerek yok doktorlar bin bir turlu insanla karsilasiyolar ne olur ne olmaz diye tum her seyden bahsediyolar sen rahat ol diyorum olmuyo iste. Hep bi ic catismasi.
Ahahha eşimi en az 10 kez dürtmekten adam gece yarısı benimle kavga ediyor.Aynen valla çocuğu uyandırıyorOturdum kocamın horultusunun desibelini ölçüyorum. Sabaha ne kadar pişman olurum acaba asgagsgafafagafÇocuk uyanıyor napayım inanmıyor
Allah yardımcın olsun. Yaş farkı olması avantaj olabilir size kardesini oyalayabilir. Oğlum doğdugunda ay bir çocuğum daha olsa nasıl altından kalkardım dedim durdum. Illa ki başa gelene çare bulunuyor. Bir çocuğa yetebiliyorum şimdilik o da yetiyorsa tabi, 2 yıl evdeyim işe başlayınca nasıl olur bilemiyorum. Zaman hızla akıp gidiyor geri dönüp bakınca vay be geçti gitti diyorum.Merhaba kızlar,
Valla kendimden geçmiş durumdayım. 2 çocuk biri ilkokul 1.sınıf ebası, ödevi, ilgilenmesi, diğerinin ek gıdası uyutması oyalaması.. Saçımı toplayacak dermanım yok desem yeridir. Bu instamomların nasıl süslü püslü gezdiklerini sanırım hiç anlamıcam. Bendemi sorun yoksa onlarmı anormal kestiremedim. Geçen gün resmen 4.gün duşa girebildim. 4 gün yıkanmadığımı bile sonradan idrak ettimtemizlik desen tipikbir başak burcuyum ama yaaapaamıııyoorummm hep diyorum kız uyusun bir gün mutfağı, birhün banyoyu.. Yok arkadaş o kadar yoruluyorum ki mecalim kalmıyor.. Her sorsanız oturuyomusun o da yok 12 den önce popom yer görmüyor afedersiniz. Oda süt sağma esnasında anca
Ek gıda konusunda bizim kız hevesli bebelerden değil. Şarkıyla türküyle yiyor işte. Gören bu herşeyi yer maşallah diyor ama işin aslı öyle olmuyormuş. Yumurtaya direnç gösterdi. Bir iki kızarık oldu ara verdim 3 4 gün sonra tekrar deneyecem. Kahvaltıda yumurta olmadan nasıl verilir onuda bilmiyorum. Bu şekilde olan arkadaş varsa bilgilendirirseniz sevinirim. Son olarak bu günlerin geçeceğini düşünerek kendimi avutuyorum. Bir 6 ay sonra belki ayaklanınca daha yorulacam ama en azından dilinden anlayacam.Ben değil kendi oyalanacak bir şekilde diye düşünüyorum. Umarım yanılmam
Benimde geçen hafta oldu bitti bende hiç ağrı hissetmedim kıvranır dururdum normalde. Bakalım diğer döngüler nasıl olacakIlk kez regl oldum doğumdan sonra. ilginç olan bu değil. ilginç olan hiç ağırmadı karnım. Normalde çok ağırırdı. doğumdan sonra bazı kadınlarda regl ağrısı son buluyormuş. umarım sizin de öyle olur. ne güzelmiş böyle.
Bizim de bir dönem öyleydi çok dert yandım bu konuda ama çok şükür daha iyi geçti düzeldi yine ağzını açmadığı oluyor ama zorlamıyorumEk gidaya pek hevesle baslamisti, agzini aciyordu kasigi gorunce. 3 gundur istegi gitti, anlamadim. Kasigi yiyesi var. Ben de nasil istersen, diyip birakiyorum. Ay gecer insallah.
kızlar merhaba siizn bebikler de gündüz daha mı az emmeye başladılar? ek gıdaya geçtikbiz de. bununla ilgisi olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?