Yorumunu okuduktan sonra hemen denedim en azından bir iki kaşik aldı ağzınaCano yazmıştım ilk başlarda çok öğüryorlar yektanın baya öğürmesi azaldı artık 1 ay olacak tadım yapalı.
Bir de önceden de yazmıştım yiyip yemediğinden emin olmak için ben de havuçla başlamıştım ama diğerlerine göre daha pütürlü kalıyordu yemekte zorlandı. Daha pütürsüz yap istersen anne sütü vs ekleyip. Ama başlarda çok normal zamanla geçiyor o öğürme.
Oh afiyet olsunYorumunu okuduktan sonra hemen denedim en azından bir iki kaşik aldı ağzına
hepinize güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, bakalım hayırlısı diyeyim inşallah güzel haberler alırız. ama insan çok üzülüyor böyle durumlarda.kızlar merhaba, moralim bayagı bozuk sizinle paylaşmak istedim. göz kontrolümüz vardı, ilk defa gittik göz doktoruna. normalden fazla seviyede bozukluk varmış gözünde. yani yenidoganların zaten bozuk olurmuş ama o seviyenin üstünde dedi. 3ay sonra yine gel bakalım dedi. ama gözlük kullanmak zorunda kalabilir dedi.
ailede gözünde bozukluk olan varmı dedi, normal gözlük kullanandan bahsetmiyorum, ciddi derecede bozukluk olan dedi. öylede birisi yok, standard gözlük kullananlar var sadece.
şimdi 3 ay nasıl geçecek . endişeleniyorum.
siz göz kontrolünüz nasıl geçti, ne yaptılar, doktor ne dedi.
paylaşabilir misiniz ?
8 Uyanır emer oynar 10.30 ek gida kahvaltı 11 de uyur 12 veya 12 30 da kalkar emer 14.30 da ek gida 15 de uyur 17. De kalkar yani ben gunduz toplam 3 bazen 3.5 saat uyku yapar. Ben 20 . 30 da odaya götürür rutine baslarım 20.45 de (genelde bazen sarkiyor tabi) odadan cikarim yatağına bırakırım bazen 2 bazen 7 bazende 10 dk içinde uyur.Kızlar ben hiç uyku eğitimi vs vermedim şimdiye kadar. Bebişim halen memede cani ne zaman isterse uyuyup uyanıyor hatta yanımda birbirimize sarılarak uyuyoruz. Ve bu duruma bebek ama en çokta ben alıştım. Bebiş yanında uyumuyorsa asla uyuyamiyorum öyle babaya vereyim iki dakka uyuyun modu yok. Bebekten ziyade ben fazlasıyla alışkanlık yaptım sanırımneyse ... bu durumu düzeltme kararı aldım hem bebek hem benim ruh sağlığın için daha iyi olacağına inanıyorum... bir anda hem uyku eğitimi yapıp memede uyutmaya kesip yatağında yatıramam çocuk allak bullak olur diye düşünüyorum . Kademeli yapmaya karar verdim Bugün bahsetmiştim yarın itibariyle ek gıdaya geçiyoruz ve uyku eğitiminden ziyade uyku saat düzenlemesi yapmak istiyorum yani sabah 7.30 da uyandırsam felan diyorum ama aklıma takılan şu ki kaç saat sonra uyumalı , 1 uykuda max ne kadar uyumalı ve günde kac defa uyumali ve 7.30 da kalkan çocuk gece en geç saat kaçta gece uykusuna yatmalı ? Birde gün içinde 2.5/3 saat arayla uyuyorsa gece uykusuyla son uyku arasında da mı 3 saat veriyorsun, inşallah anlatabilmisimdir demek istediğimi
Günlük sabit uyku rutini oluşturan anneler aydınlatırsa çok sevinirim ❤
Aksam ogunundan sonra 12 de rüya beslenmesi yapıyorum. Sabah 4 veya 6 da uyanıyor simdi uyku egitimindeyiz onu kırmaya çalışıyorum çünkü ac değil alışık unutması gerek.Birde uyutma faslımız varki evlere şenlik.. Hala kucakta uyuyor. Ayakta kabul etmiyor. Haliyle benim kokumu aldığı için babası uyutamıyor. Hadi uyuttuk diyelim yatakta çivi var sanki 15-20 dk sonra fırt. Kucakta uyutup ayağa alırsan sürekli ıhladıkça sallarsan süre 45-60 dkya çıkıyor. Ama onuda yapamıyorum.Büyük kızın ebası oluyor. Burada 1 saat 2.5 saat diyenleri görünce bir hoş oldum. Toplasan benim kız anca 2 saat uyuyordur.Gecede sürekli mızmız. Birde bu gece beslenmesi ne zaman kesilecek. Ben mama ve anne sütü veriyorum. Ama çoğunluk mama tabi. Akşamları muhallebi yeme kıvamına ne zaman geliyor bu bebeler Yediren var ise gece kalkıyor mu beslenme için merak ediyorum.
Ooo.. Maşallah topiğin ilk emekleyeni sanırım. Bebiş ne kadarlık. Benimki poposunu anca 8.9.ayda kaldırır gibi. Zaten ne sırt üstü yatmayı ne de yüzüstü durmayı sevmiyor. Koca karı gibi al karşına otursun senle karşılıklıTatil mevzusunda eşim de seneye hem kış hem yaz gideriz yeter ki bu sene gitmeyelim dedi bizimki emekliyor da tutamayızpikniğe gidebilsem yetecek bana aslında da zor.
Bizi anlatmışsın artık o bile memnun etmiyor tutuş şeklinize felan hep kendi karar veriyor salonda gezerek uyumak yasak sıkıldı herhalde ya koridorda gezeceğiz ya da abisinin odasında oralar biraz renkli diye sanırım kendini ata ata yönlendiriyor nereye gidecegimiziŞu yatağına bırakıp uyuyan bebeklere hayranım. Bizimki yakında kucakta sallamayı kabul etmeyecek. Amuda kalıpta salla diyecek neredeyse
Uyku eğitimimi verdiniz diyecektim de bir sonraki postta okudum8 Uyanır emer oynar 10.30 ek gida kahvaltı 11 de uyur 12 veya 12 30 da kalkar emer 14.30 da ek gida 15 de uyur 17. De kalkar yani ben gunduz toplam 3 bazen 3.5 saat uyku yapar. Ben 20 . 30 da odaya götürür rutine baslarım 20.45 de (genelde bazen sarkiyor tabi) odadan cikarim yatağına bırakırım bazen 2 bazen 7 bazende 10 dk içinde uyur.
Bende hala kucakta uyutuyorum kanguruda daha çabuk uyuyor ama çıkarırken uyanıyor genelde.Şu yatağına bırakıp uyuyan bebeklere hayranım. Bizimki yakında kucakta sallamayı kabul etmeyecek. Amuda kalıpta salla diyecek neredeyse
Benim ilk doğanlardan 13 temmuzda doğdu sanırım 7.5 aya yaklaştı çok emeklemiyor bir iki atıp elini düşüyor dönerek istediği yere varıyor ama.Ooo.. Maşallah topiğin ilk emekleyeni sanırım. Bebiş ne kadarlık. Benimki poposunu anca 8.9.ayda kaldırır gibi. Zaten ne sırt üstü yatmayı ne de yüzüstü durmayı sevmiyor. Koca karı gibi al karşına otursun senle karşılıklı
Ayvayı Allah affetsin ben bile sevmiyorum hani sulu güzel denk gelirse belki.Oh afiyet olsun
Bizim meyvelerle olan mücadelemiz devam ediyor
Elma-armut kızarıklık yapıyor anında onlar liste dışı şimdilik.
Bugün avokado verdim sevmedi öğürdü hep
Elimde kaldı muz onu sevdi bi.
Ayva denerim belki bir de. Onu da sevmeyecek kesin. Otçul çıktı benim bebe
Bende sevmiyorum geçen seneden beri bi tam ayva yememişimdir.Ayvayı Allah affetsin ben bile sevmiyorum hani sulu güzel denk gelirse belki.
Bizimde 21 temmuz mevlana gibi dönüyor ama dirsek üstü durmuyor ellerinin ustunde kafa kaldırıyorBenim ilk doğanlardan 13 temmuzda doğdu sanırım 7.5 aya yaklaştı çok emeklemiyor bir iki atıp elini düşüyor dönerek istediği yere varıyor ama.
Evet canim tam değil bazen sirt ustu yan hala düşüyor ama 2 3 hafta önceye göre çok daha başarılı şu sıralar.Merhaba anneler.Bebekleriniz desteksiz oturtabiliyor mu?
Böyle 10sn kadar kendi başına oturunca desteksiz oturuyor diyebilirmiyiz.yoksa dakikalarca oturması mı gerek.biz 10/15 sn kendi başımıza oturup sonra devriliyoruZ.siZin nasılEvet canim tam değil bazen sirt ustu yan hala düşüyor ama 2 3 hafta önceye göre çok daha başarılı şu sıralar.
Biz hemen hemen 5.aydan beri desteksiz oturuyoruz. 6 ay 5 günlüğüz. 20 gündür devrilmiyor hatta devrilecek gibi olursa elini yana koyuyorMerhaba anneler.Bebekleriniz desteksiz oturtabiliyor mu?
TeşekkürlerBiz hemen hemen 5.aydan beri desteksiz oturuyoruz. 6 ay 5 günlüğüz. 20 gündür devrilmiyor hatta devrilecek gibi olursa elini yana koyuyorBizimkini bıraksan sabahtan akşama kadar oturup oyuncak oynar. Ben en fazla 15 dk bırakıyorum. Sonra alıp anakucağına koyuyorum beli rahat etsin diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?