Ay insallah bizimkinin de düzene girer. Şuan 7.30 da uyandıriyorum ama o kadar huysuz ki akşam 8.30 da uyutmaya niyetlendim 9 da uyudu dedim 9.10 da uyandı ve gece 1 e kadar mızmızlandı kendi kendine söylendi.8 Uyanır emer oynar 10.30 ek gida kahvaltı 11 de uyur 12 veya 12 30 da kalkar emer 14.30 da ek gida 15 de uyur 17. De kalkar yani ben gunduz toplam 3 bazen 3.5 saat uyku yapar. Ben 20 . 30 da odaya götürür rutine baslarım 20.45 de (genelde bazen sarkiyor tabi) odadan cikarim yatağına bırakırım bazen 2 bazen 7 bazende 10 dk içinde uyur.
Bi sor bakalım ağız çevresi sıkıntı diyorlar daha çok canım geçmiş gerçi ama buraya yazarsın ne dedi diye.Ağız çevresinde ve yanaklarında benekler çıktıdoktora da atamadım hiç sabit durmadı diye ama 3 saat sonra geçti akşam yeniden verdim olmadı bu sefer belki de yemedi bilemiyorum bu sabah verdim 3.gunumuz bugün sabah yeniden beneklendi ama vücudunda yok sadece yüzünde yine sabit durmayınca resmini çekemedim şimdi uyudu uyurken çektim doktora yazdım ama ben çekene kadar çoğu yok oldu bakalım ne diycek
Benim cimcime de yuvarlanarak fare gibi her yere giriyor. Artık evlerimizde güvenlik önlemleri almanın zamanı geldi sanırım.
Geçmiş olsun.Başıma gelmedi ama sudokremi çok övüyorlar.
Geçmiş olsun. Ek gıda döneminde fazlasıyla yaşanabiliyo bu durum. Hakiki zeytinyağı sürebilirsin, kantaron yağı, hindistan cevizi yağı da iyi gelir. Brn Metehan 'da pişik görünce üçünden birini sürüyorum. Hatta şaka gibi ama küçük kızımın inatçı pişikleri olurdu alerjiden dolayı. Hiçbir iyi krem geçirmemişti de bu marketlerde yeşil tüplü arko krem çok iyi gelmişti. Aklınızda olsun
Ek gıda ya geçişte oluyor canım kantaron yağı iyi geliyor bir de bize hametan çok iyi geliyor ıslak mendil kullanıyorsan su pamuk kullan temizlerken
45 derece imis normal süt ile ideali ama anne sütünü bu kadar isitmayin diyorlardı canim
torro benimkine bepantol iyi geliyordu cok gecmis olsun
Asitli sebze/Meyveler yapabiliyor
Farklı besin olmasa da sebebi bu olabilir arkideşler öneride bulunmuş benim favorim kantoron yağı
Bir de popiş az hava alsın bez değişiminde mutlaka bir iki dakika açık bırakıp kuruyup havalanmasını bekliyorum totişin
Hepinize sonsuz teşekkürGeçmiş olsun kıyamam. Canım bizde de ara ara pişik oluyor hatta geçen hafta oldu poposu ve cinsel organın ici kıpkırmızıydı ; o zamanlar bezini sık degistiriyorum ve her değişimde belden aşağısını ılık suyla güzelce banyoda yıkıyorum. Sonra alt açma bezinin üzerine bezlemeden çıplak yaklaşık 10- 20 dakika serbest bırakıyorum hava alsın diye zaten kendiliğinden kuruyor sonra eczaneden aldığım kantaron yağını bol bol sürüyorum ve bezliyorum 2 günde tüm pişik yok oluyor iyileşiyor ekstra hicbir şey kullanmıyorum.
Kantaron yagi sur canim.İyi geceler kızlar,
Umay’ın poposu fena pişik oldu, kıpkırmızıBez aynı, pişik kremi kullanımım aynı, farklı bir besin de denemedik epeydir niye böyle oldu bilmiyorum. Doğduğundan bu yana ilk. Ne yapmak lazım, çok tecrübesiz kaldım?
Tuzlu suyakmaz mi ya. Sudokrem iyi geliyordu bir de benimkineHepinize sonsuz teşekkür
pamuk ve su ile temizliyorum hep, iki gündür havalandırma süresini de uzattım.
Kantaron yağı ortak payda gibi, hemen edineceğim. Evde has zeytinyağı da var alana kadar ona başlayayım.
Bir de yeni doğduğunda gittiğimiz doktor tuzlu su ile sil pişik olursa demişti (deniz suyu yoğunluğunda ) bugün o geldi aklıma onu da yaptım.
Yazık ya bebeklere, biz ne yaparsak o
Öyle yapacağım, teşekkür ederimKantaron yagi sur canim.
1 su bardağına 1 çay kaşığı tuz şeklinde, deniz suyu gibi oluyormuş o zaman. Silerken hiç tepki vermedi ama, umarım canı yanmıyordur benim de aklıma gelmedi değil.Tuzlu suyakmaz mi ya. Sudokrem iyi geliyordu bir de benimkine
Canım sen ek gıda ne kadar ve kaç öğün veriyorsun ki azalt dedi. Bu arada kaç aylık bebeğin. Bildiğim sen anne sütü veriyorsun. Ne kadar ek gıda kilo aldıracak ki. Sütün yarıyordur. Takma bence hiç. Boyuda iyi maşallah bizim kız 65 cm'di 6. ayında. Biz baya minik doğmuştuk 47 cm di gerçi ama bence boyuda iyi kilosu da maşallah.İçinden nasıl geliyorsa öyle devam et. Dişidir, emeklemesidir, yürümesidir kalmıyor zaten. Allah sağlık sıhhat versin hepsine.Kizlar masallah diyin öncelikle insallah, nazar degmesin kuzucuklara benimki 10 kilo 350 gram olmus dün gittim. 68cm.hemsire boyu da iri genetik dedi. Ama bu boy gruptaki diger bebeklere gore pek uzun degil. Siz ne dersiniz. Görünüşü gercekten de tostopacik degil daha cok iri gibi. Ek gida icin de diyet dediama doymaz ki bence. Tamam koca kase bisi yemiyor ama gunde 5 veya 6 yemek kaşığı yiyor totalde. Iki uc tatli kasigi tatsin parmak yiyecek ver oynasin sadece dedi. Kisitlamak istemiyorum cocugun yemesini. Ne yapsam tecrubeli anneler obezite riski olur mu sizce
Canım bebeğin mamayla mı anne sutuyle mi besleniyor bilmiyorum ama anne sütü ise onu kısma ama ek gıdayı dikkatli ver mesela pirinçli ya da buğday unlu gıdalara çok yönelme daha çok sebze ver obezite bebeklikten baslayabiliyor benim oglan 8 kilo 68 cm maşallah tombiştir seninki ama benim bebeğim o kiloda olsa cokta öyle diyet felan yaptirmazdim açıkçası zaten yürümeye başladığı zaman eminimki kilosu dengelenir ha birde doğum kilosu kaçtı aileniz iri yapılı mı bunları göz önünde bulundur genetikse çocuğu boşuna az yedirmeye çalışma bence ya da doğum kilosu fazla ise 3 kilo dogan bebekle bir olmazKizlar masallah diyin öncelikle insallah, nazar degmesin kuzucuklara benimki 10 kilo 350 gram olmus dün gittim. 68cm.hemsire boyu da iri genetik dedi. Ama bu boy gruptaki diger bebeklere gore pek uzun degil. Siz ne dersiniz. Görünüşü gercekten de tostopacik degil daha cok iri gibi. Ek gida icin de diyet dediama doymaz ki bence. Tamam koca kase bisi yemiyor ama gunde 5 veya 6 yemek kaşığı yiyor totalde. Iki uc tatli kasigi tatsin parmak yiyecek ver oynasin sadece dedi. Kisitlamak istemiyorum cocugun yemesini. Ne yapsam tecrubeli anneler obezite riski olur mu sizce
Sorun yok devam dedi.Bi sor bakalım ağız çevresi sıkıntı diyorlar daha çok canım geçmiş gerçi ama buraya yazarsın ne dedi diye.
Canım tuzlu su daha da tahriş etmez mi yaaaHepinize sonsuz teşekkür
pamuk ve su ile temizliyorum hep, iki gündür havalandırma süresini de uzattım.
Kantaron yağı ortak payda gibi, hemen edineceğim. Evde has zeytinyağı da var alana kadar ona başlayayım.
Bir de yeni doğduğunda gittiğimiz doktor tuzlu su ile sil pişik olursa demişti (deniz suyu yoğunluğunda ) bugün o geldi aklıma onu da yaptım.
Yazık ya bebeklere, biz ne yaparsak o
Hemen MikrofonMerhaba kızlar
Bizim minnnnik dişimiz de çıktıEtini daha yeni yarmış doğru düzgün görünmüyor bile diş yerim ya
Sağol kuzuSorun yok devam dedi.
Evet normal gıdaya devam dedi , vücudunda kızarıklık oluşmadı sadece yüzünde ufak ufak benekler halinde çıktı birsuru. Bende devam ettim zaten. Aklımda olsun boyut olarak büyürse yine doktora sorarımRheaa ben doktora sorduğumda minik sivilce gibi olursa normal demişti. Ama kıpkırmızı para gibi büyük bir belirti olursa ara verelim o besine demişti.
E Erganun sendin galiba külot bez kullanan dimi umarım yanlış hatırlamıyorumdur. Kac beden aldın bez ile aynı bedeni mi almak gerek bende geceleri kullanayım diye düşündüm
Yani iki ogun veriyorum mesela meyveli yogurt veya yumurta sarisi labne karisimi sabah aksama da sebzeli bisiler gibi. Ama uykusu yakinsa istahsiz oluyor uyaninca tekrar teklif ediyirum. Iki cesit hazırlıyorum ama 3 veya 4 seferde verebiliyorum bu sekilde olursa. Genelde iki ogun diyebilirim. Severse ve putursuzse 5 veya 6 cay kasigi yiyor ikisinden de. Sevmezse arada meyve rendeleyip veriyorum bazen. Degisiyor acikcasi. Dediğim gibi oyle dolu kase bisiler yemiyor puturlu de yemedigi icin civik oluyor zaten kalorisini de dusurur bu. Bugun hevesim kacti bisi hazirlamadim bir iki kasik yoğurt verdim bir de sarmsak haslayip verdim eline tadina baksin diye. Neyse dediginiz gibi vereyim ben ya hareketlenince gider bence de. Benimki cok hareketsiz cunku kuzum yazik daha donemedi de koca popolumCanım sen ek gıda ne kadar ve kaç öğün veriyorsun ki azalt dedi. Bu arada kaç aylık bebeğin. Bildiğim sen anne sütü veriyorsun. Ne kadar ek gıda kilo aldıracak ki. Sütün yarıyordur. Takma bence hiç. Boyuda iyi maşallah bizim kız 65 cm'di 6. ayında. Biz baya minik doğmuştuk 47 cm di gerçi ama bence boyuda iyi kilosu da maşallah.İçinden nasıl geliyorsa öyle devam et. Dişidir, emeklemesidir, yürümesidir kalmıyor zaten. Allah sağlık sıhhat versin hepsine.
Cok memnunum valla daha once bant kisimlarindan sürekli cis cikardi. 5 numara aldim ama cok degisken var bu bezle ilgili sen kucuk paket al bir dene derim. Ama ayni numara olur bence.Rheaa ben doktora sorduğumda minik sivilce gibi olursa normal demişti. Ama kıpkırmızı para gibi büyük bir belirti olursa ara verelim o besine demişti.
E Erganun sendin galiba külot bez kullanan dimi umarım yanlış hatırlamıyorumdur. Kac beden aldın bez ile aynı bedeni mi almak gerek bende geceleri kullanayım diye düşündüm
3300 doğdu hemen2900e düştü. Pek iri doğmadı. Esim de ben de iri degiliz ama yapiliyiz. Ne demekse artik iri degil ama yapiliCanım bebeğin mamayla mı anne sutuyle mi besleniyor bilmiyorum ama anne sütü ise onu kısma ama ek gıdayı dikkatli ver mesela pirinçli ya da buğday unlu gıdalara çok yönelme daha çok sebze ver obezite bebeklikten baslayabiliyor benim oglan 8 kilo 68 cm maşallah tombiştir seninki ama benim bebeğim o kiloda olsa cokta öyle diyet felan yaptirmazdim açıkçası zaten yürümeye başladığı zaman eminimki kilosu dengelenir ha birde doğum kilosu kaçtı aileniz iri yapılı mı bunları göz önünde bulundur genetikse çocuğu boşuna az yedirmeye çalışma bence ya da doğum kilosu fazla ise 3 kilo dogan bebekle bir olmaz
Geçen buraya bir uyku düzeni yazmıştım. O büyük ölçüde yok olduHemen MikrofonUzatıp sürecinizi öğrenmek isteriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?