2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ay insallah bizimkinin de düzene girer. Şuan 7.30 da uyandıriyorum ama o kadar huysuz ki akşam 8.30 da uyutmaya niyetlendim 9 da uyudu dedim 9.10 da uyandı ve gece 1 e kadar mızmızlandı kendi kendine söylendi.

Bi sor bakalım ağız çevresi sıkıntı diyorlar daha çok canım geçmiş gerçi ama buraya yazarsın ne dedi diye.

Kizlar market indirimlerinden faydalaniyor musunuz ne düşünüyorsunuz

Benim cimcime de yuvarlanarak fare gibi her yere giriyor. Artık evlerimizde güvenlik önlemleri almanın zamanı geldi sanırım.

Geçmiş olsun.Başıma gelmedi ama sudokremi çok övüyorlar.

Ek gıda ya geçişte oluyor canım kantaron yağı iyi geliyor bir de bize hametan çok iyi geliyor ıslak mendil kullanıyorsan su pamuk kullan temizlerken

45 derece imis normal süt ile ideali ama anne sütünü bu kadar isitmayin diyorlardı canim

torro benimkine bepantol iyi geliyordu cok gecmis olsun

Hepinize sonsuz teşekkür
pamuk ve su ile temizliyorum hep, iki gündür havalandırma süresini de uzattım.
Kantaron yağı ortak payda gibi, hemen edineceğim. Evde has zeytinyağı da var alana kadar ona başlayayım.

Bir de yeni doğduğunda gittiğimiz doktor tuzlu su ile sil pişik olursa demişti (deniz suyu yoğunluğunda ) bugün o geldi aklıma onu da yaptım.
Yazık ya bebeklere, biz ne yaparsak o

Kantaron yagi sur canim.

Tuzlu suyakmaz mi ya. Sudokrem iyi geliyordu bir de benimkine

Kantaron yagi sur canim.
Öyle yapacağım, teşekkür ederim ama hemen alamayacağım için zeytinyağı ile deneyeyim alana kadar dedim.
Tuzlu suyakmaz mi ya. Sudokrem iyi geliyordu bir de benimkine
1 su bardağına 1 çay kaşığı tuz şeklinde, deniz suyu gibi oluyormuş o zaman. Silerken hiç tepki vermedi ama, umarım canı yanmıyordur benim de aklıma gelmedi değil.

Kizlar masallah diyin öncelikle insallah, nazar degmesin kuzucuklara benimki 10 kilo 350 gram olmus dün gittim. 68cm.hemsire boyu da iri genetik dedi. Ama bu boy gruptaki diger bebeklere gore pek uzun degil. Siz ne dersiniz. Görünüşü gercekten de tostopacik degil daha cok iri gibi. Ek gida icin de diyet dedi ama doymaz ki bence. Tamam koca kase bisi yemiyor ama gunde 5 veya 6 yemek kaşığı yiyor totalde. Iki uc tatli kasigi tatsin parmak yiyecek ver oynasin sadece dedi. Kisitlamak istemiyorum cocugun yemesini. Ne yapsam tecrubeli anneler obezite riski olur mu sizce

Biz bugun ceyrek cay bardagiyla yogurt yemeye basladik. Hepsini yedi. Yani agzina denk gelenleri yuttu. 2 kere mesela suratima tükürdü ustum basim saclarim hep yogurt 1 saat oldu neredeyse cok az agiz cevresi kızardı ve duzeldi gibi simdi.

Canım sen ek gıda ne kadar ve kaç öğün veriyorsun ki azalt dedi. Bu arada kaç aylık bebeğin. Bildiğim sen anne sütü veriyorsun. Ne kadar ek gıda kilo aldıracak ki. Sütün yarıyordur. Takma bence hiç. Boyuda iyi maşallah bizim kız 65 cm'di 6. ayında. Biz baya minik doğmuştuk 47 cm di gerçi ama bence boyuda iyi kilosu da maşallah.İçinden nasıl geliyorsa öyle devam et. Dişidir, emeklemesidir, yürümesidir kalmıyor zaten. Allah sağlık sıhhat versin hepsine.

Rheaa ben doktora sorduğumda minik sivilce gibi olursa normal demişti. Ama kıpkırmızı para gibi büyük bir belirti olursa ara verelim o besine demişti.
E Erganun sendin galiba külot bez kullanan dimi umarım yanlış hatırlamıyorumdur. Kac beden aldın bez ile aynı bedeni mi almak gerek bende geceleri kullanayım diye düşündüm

Canım bebeğin mamayla mı anne sutuyle mi besleniyor bilmiyorum ama anne sütü ise onu kısma ama ek gıdayı dikkatli ver mesela pirinçli ya da buğday unlu gıdalara çok yönelme daha çok sebze ver obezite bebeklikten baslayabiliyor benim oglan 8 kilo 68 cm maşallah tombiştir seninki ama benim bebeğim o kiloda olsa cokta öyle diyet felan yaptirmazdim açıkçası zaten yürümeye başladığı zaman eminimki kilosu dengelenir ha birde doğum kilosu kaçtı aileniz iri yapılı mı bunları göz önünde bulundur genetikse çocuğu boşuna az yedirmeye çalışma bence ya da doğum kilosu fazla ise 3 kilo dogan bebekle bir olmaz

Son düzenleme:
Canım tuzlu su daha da tahriş etmez mi yaaa gerçi vardır bir bildiği doktorların ama tuz pişiği yakar gibime geliyor.

Evet normal gıdaya devam dedi , vücudunda kızarıklık oluşmadı sadece yüzünde ufak ufak benekler halinde çıktı birsuru. Bende devam ettim zaten. Aklımda olsun boyut olarak büyürse yine doktora sorarım

Yani iki ogun veriyorum mesela meyveli yogurt veya yumurta sarisi labne karisimi sabah aksama da sebzeli bisiler gibi. Ama uykusu yakinsa istahsiz oluyor uyaninca tekrar teklif ediyirum. Iki cesit hazırlıyorum ama 3 veya 4 seferde verebiliyorum bu sekilde olursa. Genelde iki ogun diyebilirim. Severse ve putursuzse 5 veya 6 cay kasigi yiyor ikisinden de. Sevmezse arada meyve rendeleyip veriyorum bazen. Degisiyor acikcasi. Dediğim gibi oyle dolu kase bisiler yemiyor puturlu de yemedigi icin civik oluyor zaten kalorisini de dusurur bu. Bugun hevesim kacti bisi hazirlamadim bir iki kasik yoğurt verdim bir de sarmsak haslayip verdim eline tadina baksin diye. Neyse dediginiz gibi vereyim ben ya hareketlenince gider bence de. Benimki cok hareketsiz cunku kuzum yazik daha donemedi de koca popolum
Cok memnunum valla daha once bant kisimlarindan sürekli cis cikardi. 5 numara aldim ama cok degisken var bu bezle ilgili sen kucuk paket al bir dene derim. Ama ayni numara olur bence.
3300 doğdu hemen2900e düştü. Pek iri doğmadı. Esim de ben de iri degiliz ama yapiliyiz. Ne demekse artik iri degil ama yapili ailelerde var irilik ama. Bir de benim sütüm cok besleyici sanırım. Biraz gozlemleyeyim normal vereyim ek gidasini kuzunun. Sonrabakarim duruma gore. Hevesim de kacmadi degil. Aksama kadar ne yedirsem diye dolaniyordum hic yapasim gelmedi bugun

Hemen Mikrofon Uzatıp sürecinizi öğrenmek isteriz
Geçen buraya bir uyku düzeni yazmıştım. O büyük ölçüde yok oldu Huysuzluk vs yaşamadık ama normalde iki dk içinde kucağımızda uyuttugumuz çocuğu uyutamaz olduk kucakta. İyice uykusu geliyordu ama atıyordu kendini. Yatakta kendi kendine ya da ayakta gezerken uyuyakaliyordu. Başka bir sıkıntı olmadı çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…