Maşallah kuzuyaKizlar masallah diyin öncelikle insallah, nazar degmesin kuzucuklara benimki 10 kilo 350 gram olmus dün gittim. 68cm.hemsire boyu da iri genetik dedi. Ama bu boy gruptaki diger bebeklere gore pek uzun degil. Siz ne dersiniz. Görünüşü gercekten de tostopacik degil daha cok iri gibi. Ek gida icin de diyet dediama doymaz ki bence. Tamam koca kase bisi yemiyor ama gunde 5 veya 6 yemek kaşığı yiyor totalde. Iki uc tatli kasigi tatsin parmak yiyecek ver oynasin sadece dedi. Kisitlamak istemiyorum cocugun yemesini. Ne yapsam tecrubeli anneler obezite riski olur mu sizce
Oh maşallah. Tüm benliğiyle yemişBiz bugun ceyrek cay bardagiyla yogurt yemeye basladik. Hepsini yedi. Yani agzina denk gelenleri yuttu. 2 kere mesela suratima tükürdüustum basim saclarim hep yogurt 1 saat oldu neredeyse cok az agiz cevresi kızardı ve duzeldi gibi simdi.
Bende yoğurt verdim ağız çevresi kızardı yarım saate geçti ama test yaptırdım süt alerjisi çıktı maalesefOh maşallah. Tüm benliğiyle yemişYoğurdun asidi de yapmış olabilir. Alerjik olsa bariz rahatsız ederdi
Maşallah demeye geldimKizlar masallah diyin öncelikle insallah, nazar degmesin kuzucuklara benimki 10 kilo 350 gram olmus dün gittim. 68cm.hemsire boyu da iri genetik dedi. Ama bu boy gruptaki diger bebeklere gore pek uzun degil. Siz ne dersiniz. Görünüşü gercekten de tostopacik degil daha cok iri gibi. Ek gida icin de diyet dediama doymaz ki bence. Tamam koca kase bisi yemiyor ama gunde 5 veya 6 yemek kaşığı yiyor totalde. Iki uc tatli kasigi tatsin parmak yiyecek ver oynasin sadece dedi. Kisitlamak istemiyorum cocugun yemesini. Ne yapsam tecrubeli anneler obezite riski olur mu sizce
Sanırım faydalı bile oldu, beni de bi düşündürmüştü ama etki etti sanki hemen. Neyse ben yağlardan devam edeceğim amaCanım tuzlu su daha da tahriş etmez mi yaaagerçi vardır bir bildiği doktorların ama tuz pişiği yakar gibime geliyor.
Çevresi komple kızardıysa sıkıntı zaten ama yine de ilk seferde alerji olarak görmüyo doktorlar. Sizin testte çıkmış artık ona göre beslenecek. Biraz zor bir süreç ama alışıyosunuz. Ben kızıma hipp 5 tahıllı mamasından veriyordum. Bir de doktor mama raporu yazmıştır size de muhtemelen. Alerjik bebekler için tarifler artık çok daha fazla şükür ki.Bende yoğurt verdim ağız çevresi kızardı yarım saate geçti ama test yaptırdım süt alerjisi çıktı maalesef
teşekkür ederim cevabınız için. bence siz de biran önce götürün göz doktoruna kontrole. veya şimdiye kadar götürmemenizin özel bir nedeni varmı acaba ?Annem ve babam da miyop benim. Hatta babamım gözlükleri de kalındı benimkiler gibi.
Hoş geldinMaşallah demeye geldimseni mastit yapan sütler bebişe boğum olarak dönmüş demek vala ben ilk kez duydum, 6 yeğenim var hepsi de epey önden önden gittii/gidiyor iri kıyımlardır, hiç de diyet yapmadılar. En büyükleri 190 lık delikanlı oldu filinta gibi
Sanırım faydalı bile oldu, beni de bi düşündürmüştü ama etki etti sanki hemen. Neyse ben yağlardan devam edeceğim ama
Uyku eğitimi mi verdiniz? Ben bu konuda çok çok kararsızım8 Uyanır emer oynar 10.30 ek gida kahvaltı 11 de uyur 12 veya 12 30 da kalkar emer 14.30 da ek gida 15 de uyur 17. De kalkar yani ben gunduz toplam 3 bazen 3.5 saat uyku yapar. Ben 20 . 30 da odaya götürür rutine baslarım 20.45 de (genelde bazen sarkiyor tabi) odadan cikarim yatağına bırakırım bazen 2 bazen 7 bazende 10 dk içinde uyur.
Ya nasıl alıştı öyle uyumaya. benim kızın yemesi içmesi iyidir, uykusu düzenlidir, her şey yolundadır ama uykuya geçerken meme almasa daha doğrusu memede uyumasa tam şahane olacak8 Uyanır emer oynar 10.30 ek gida kahvaltı 11 de uyur 12 veya 12 30 da kalkar emer 14.30 da ek gida 15 de uyur 17. De kalkar yani ben gunduz toplam 3 bazen 3.5 saat uyku yapar. Ben 20 . 30 da odaya götürür rutine baslarım 20.45 de (genelde bazen sarkiyor tabi) odadan cikarim yatağına bırakırım bazen 2 bazen 7 bazende 10 dk içinde uyur.
Özel nedeni sadece covid. Bahar yaz gibi kendi göz doktoruma götürmeyi planladım.teşekkür ederim cevabınız için. bence siz de biran önce götürün göz doktoruna kontrole. veya şimdiye kadar götürmemenizin özel bir nedeni varmı acaba ?
Desteksiz demek doğru olmaz. Benim bebeğim meme bağımlısı. Kendi haline bıraksam memelerim yara olana kadar emiyor. Bir süre sonra yavaşça çıkarıyorum ağzından memeyi. ben yoksam parmağını emip uykuya dalıyor. Desteksiz uyumak için çok küçükler. Uykusu gelince beşiğine yatırıp sabırla beklemek ve uykuda ağladılarında hemen kucaklamamak önemli. çok zor biliyorum ama biraz ağlamalarına izin vermek önemli. Başka ihtiyacı yoksa bağırıp çağırıp uyuyor. Başka ihtiyacı varsa buna benim kokum sıcaklığım da dahil. Kucaklamadan ya da sorunu çözmeden olmuyor. Sabır ve empati anahtar galiba. Bebek deyip geçmiyorum. Anlamaya çalışıyorum.L Leotruck uyku egitiminizle ilgili tecrübeleri aktarir misiniz grupca en merak ettiklerimizden. Bir deFeline sizin bebisti sanirim desteksiz uyuyan sizin sureciniz nasildi aceba.
Bu uyku egitmenlerinin cok buyuk bir sahtekarlık ortaya koyduklarini düşünüyorum. Yaniliyorsam duzeltin lütfen. Soyle ki cevremde desteksiz uyuyan bebeklerin anneleri doğdu dogali boyle alıştırdım diyor. Bebegin kabul etmesine ve kolik durumuna göre de degisir tabi ama demek ki dogar dogmaz sallama delisi meme bagimlisi değil hicbiri.bunlarin motorları ise sadece 4 aya kadar bebege ne isterse ver her türlü yanlışa alıştır. Sonra bunu düzeltirken stresi bebek çeksin. Hicbiri de demiyor ki en bastan da bir duzen kurulabilir. Bu cok dikkatimi çekti.
Ben beşikte bile uyutamiyorum orda ağlayınca bile eşim hemen kaldırıyor kiyamiyor ama öğrenmesi gerekiyorUyku eğitimi mi verdiniz? Ben bu konuda çok çok kararsızım
Memede uyumayı bizde bıraktık uykuya yakın emziyorum karnı doyunca uyku vaktinde verince bir iki emip bırakıyor şuan ayakta salanarak uyuyor en azından memede uyumayı bıraktıkYa nasıl alıştı öyle uyumaya. benim kızın yemesi içmesi iyidir, uykusu düzenlidir, her şey yolundadır ama uykuya geçerken meme almasa daha doğrusu memede uyumasa tam şahane olacak
Yaa, çok teşekkür ederim. Ben de tereddüt ederek uyguladım ama demek çokmuzak bir şey değilmiş.torro canim ben bebekken surekli eklem yerlerim pisik tarzi yara olurmus. Boynumun alti koltukalti bacak kol eklemleri vs vs. Annem 2 kere yikarmis. Birinde tuzlu suyla. Digeri normal su. Ben de ilk yazdiginda okudum yakar gibi dusunmustm ama sonra dan aklima geldi. Annem hep anlatir. Biraz fayda ediyormus gecirmiyomus ama o zaman oyle soylemis doktorlar. En son krem yapilmis. O sekilde geçmis. Sen yine de kantaron surmeyi ihmal etme. Pisik olmasa bile ben ozellikle gece yatmadan uzun sure takili kalacak bez diye kantaron sürüyorum. 2 kere oldu ama hemen gecti. Sudokrem pek fayda etmedi bizde o zaman.
Düşününce doğru geldi mesela yazın özellikle bacak sürtünmesinden dolayi bazen kızarıklık olduğunda denize girince önce bir yakıyordu su sonra hemen iyileşiyorduSanırım faydalı bile oldu, beni de bi düşündürmüştü ama etki etti sanki hemen. Neyse ben yağlardan devam edeceğim ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?