2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Maşallah kuzuya 5-6 yemek kaşığı Yiyorsa maşallah. Ben bir çay kaşığı verebilirsem şanslıyım diyorum.
Kilo olayında şu da var. Emeklemeye yürümeye başlayınca da verecekler biraz da. Zararlı bir besin yemedikleri sürece obeziteye önlem için erken diye düşünüyorum.

Oh maşallah. Tüm benliğiyle yemiş Yoğurdun asidi de yapmış olabilir. Alerjik olsa bariz rahatsız ederdi

Maşallah demeye geldim seni mastit yapan sütler bebişe boğum olarak dönmüş demek vala ben ilk kez duydum, 6 yeğenim var hepsi de epey önden önden gittii/gidiyor iri kıyımlardır, hiç de diyet yapmadılar. En büyükleri 190 lık delikanlı oldu filinta gibi
Canım tuzlu su daha da tahriş etmez mi yaaa gerçi vardır bir bildiği doktorların ama tuz pişiği yakar gibime geliyor.
Sanırım faydalı bile oldu, beni de bi düşündürmüştü ama etki etti sanki hemen. Neyse ben yağlardan devam edeceğim ama

Bende yoğurt verdim ağız çevresi kızardı yarım saate geçti ama test yaptırdım süt alerjisi çıktı maalesef
Çevresi komple kızardıysa sıkıntı zaten ama yine de ilk seferde alerji olarak görmüyo doktorlar. Sizin testte çıkmış artık ona göre beslenecek. Biraz zor bir süreç ama alışıyosunuz. Ben kızıma hipp 5 tahıllı mamasından veriyordum. Bir de doktor mama raporu yazmıştır size de muhtemelen. Alerjik bebekler için tarifler artık çok daha fazla şükür ki.

Bugün bizim de dişimiz baş verdi
Parmağıma elime sürekli saldırıyodu zaten bennde parmağımla masaj yapıyordum bugün elime keskin bir şey değdi. Açıp bakmama izin vermiyo yalıyo hemen ama elle hissediliyor
Belki de ek gıdaya geçemememizin sebebi budur
Bugün dürüm de verdim tabi ki yemedi. Ağzını buna açar mı diye deney yaptım yok her türlü gıdaya uzağız.

Annem ve babam da miyop benim. Hatta babamım gözlükleri de kalındı benimkiler gibi.
teşekkür ederim cevabınız için. bence siz de biran önce götürün göz doktoruna kontrole. veya şimdiye kadar götürmemenizin özel bir nedeni varmı acaba ?

Hoş geldin iyi bari icim rahatladi. Evet ya iyi ki boyle oldu diyorum yoksa o kadar sute celimsiz bir bebek olsa zoruma giderdi

Aklima geldi de ben henuz aşıları yaptırmadım ya yaz tatilinde dikkat etmem gerekecek. Gerci henuz yurumuyor ya onlem almak kolay olur. Yoksa gitmeden yaptırirdim onemli olanları.

L Leotruck uyku egitiminizle ilgili tecrübeleri aktarir misiniz grupca en merak ettiklerimizden. Bir de Feline sizin bebisti sanirim desteksiz uyuyan sizin sureciniz nasildi aceba.
Bu uyku egitmenlerinin cok buyuk bir sahtekarlık ortaya koyduklarini düşünüyorum. Yaniliyorsam duzeltin lütfen. Soyle ki cevremde desteksiz uyuyan bebeklerin anneleri doğdu dogali boyle alıştırdım diyor. Bebegin kabul etmesine ve kolik durumuna göre de degisir tabi ama demek ki dogar dogmaz sallama delisi meme bagimlisi değil hicbiri.bunlarin motorları ise sadece 4 aya kadar bebege ne isterse ver her türlü yanlışa alıştır. Sonra bunu düzeltirken stresi bebek çeksin. Hicbiri de demiyor ki en bastan da bir duzen kurulabilir. Bu cok dikkatimi çekti.

Uyku eğitimi mi verdiniz? Ben bu konuda çok çok kararsızım

Ya nasıl alıştı öyle uyumaya. benim kızın yemesi içmesi iyidir, uykusu düzenlidir, her şey yolundadır ama uykuya geçerken meme almasa daha doğrusu memede uyumasa tam şahane olacak

teşekkür ederim cevabınız için. bence siz de biran önce götürün göz doktoruna kontrole. veya şimdiye kadar götürmemenizin özel bir nedeni varmı acaba ?
Özel nedeni sadece covid. Bahar yaz gibi kendi göz doktoruma götürmeyi planladım.
Benim çocukluğumda bu konular sıkı takip edilmiyordu. Göz yaşı kanalı tıkanıklığı için bebekken götürmelerine rağmen 9 yaşında anlaşıldı miyop olduğum.

Desteksiz demek doğru olmaz. Benim bebeğim meme bağımlısı. Kendi haline bıraksam memelerim yara olana kadar emiyor. Bir süre sonra yavaşça çıkarıyorum ağzından memeyi. ben yoksam parmağını emip uykuya dalıyor. Desteksiz uyumak için çok küçükler. Uykusu gelince beşiğine yatırıp sabırla beklemek ve uykuda ağladılarında hemen kucaklamamak önemli. çok zor biliyorum ama biraz ağlamalarına izin vermek önemli. Başka ihtiyacı yoksa bağırıp çağırıp uyuyor. Başka ihtiyacı varsa buna benim kokum sıcaklığım da dahil. Kucaklamadan ya da sorunu çözmeden olmuyor. Sabır ve empati anahtar galiba. Bebek deyip geçmiyorum. Anlamaya çalışıyorum.
Mesela az önce emerken kucağımda uyudu. Bu yüzden desteksiz diyemem.

Uyku eğitimi mi verdiniz? Ben bu konuda çok çok kararsızım
Ben beşikte bile uyutamiyorum orda ağlayınca bile eşim hemen kaldırıyor kiyamiyor ama öğrenmesi gerekiyor
Ya nasıl alıştı öyle uyumaya. benim kızın yemesi içmesi iyidir, uykusu düzenlidir, her şey yolundadır ama uykuya geçerken meme almasa daha doğrusu memede uyumasa tam şahane olacak
Memede uyumayı bizde bıraktık uykuya yakın emziyorum karnı doyunca uyku vaktinde verince bir iki emip bırakıyor şuan ayakta salanarak uyuyor en azından memede uyumayı bıraktık

Yatağında, yanında oturarak uyuyttuğum yani desteksiz uyuyan bebeğini son ayda memede uyumaya alıştırdım, evet baya ben yaptım bunu, aman rahat etsin dişi çıkacak diye.
Şimdi ben barsam yanında asla emmeden uyumuyor, ama annemdeyken annem uyutuyor mesela.

Dün çok direndim emzirmemek için ağlaya ağlaya uyuyakaldı en son kucağımda, çok kötü ü oldum. Üzerine de şu yazıyı okudum, tavsiye ederim.
Altındaki yorumlarına kadar okudum.

Bizimki uslu bebekti, çabuk uyum sağlamıştı yatır/kaldır yöntemini denemiştim kendimce ve başarılı da olmuştu ama onun mizacına uygundu belki de ondan. Şimdi neden zorlayayım diyorum. Oh az önce de bi güzel emzirdim uyuttum tüm eğitimlere inat

torro canim ben bebekken surekli eklem yerlerim pisik tarzi yara olurmus. Boynumun alti koltukalti bacak kol eklemleri vs vs. Annem 2 kere yikarmis. Birinde tuzlu suyla. Digeri normal su. Ben de ilk yazdiginda okudum yakar gibi dusunmustm ama sonra dan aklima geldi. Annem hep anlatir. Biraz fayda ediyormus gecirmiyomus ama o zaman oyle soylemis doktorlar. En son krem yapilmis. O sekilde geçmis. Sen yine de kantaron surmeyi ihmal etme. Pisik olmasa bile ben ozellikle gece yatmadan uzun sure takili kalacak bez diye kantaron sürüyorum. 2 kere oldu ama hemen gecti. Sudokrem pek fayda etmedi bizde o zaman.

Yaa, çok teşekkür ederim. Ben de tereddüt ederek uyguladım ama demek çokmuzak bir şey değilmiş.
Dün tuzlu su üzerine zeytinyağı, emdikten sonra üstüne de mustela ile voltran oluşturdum resmen hüç değilse kötüye gitmemişt sabah, kızarıklık azalıyor. Bugün kantaron edineceğim

Sanırım faydalı bile oldu, beni de bi düşündürmüştü ama etki etti sanki hemen. Neyse ben yağlardan devam edeceğim ama
Düşününce doğru geldi mesela yazın özellikle bacak sürtünmesinden dolayi bazen kızarıklık olduğunda denize girince önce bir yakıyordu su sonra hemen iyileşiyordu ama ilk suya deyince gerçekten yakıyordu canını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…