2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Aman aman inşallah sıkıntıları olmaz ama 4-5 te uyanıp uyumamakta bir uyku sorunu yaaa

Ahahhahaha 5 kere okudum 5 kere kahkaha attım yaaaa ahhahah Allah iyiliğini versin

Ayrıca bir şey almadım tuzsuz bulamayınca
Sütaş süzme peynir kullanıyorum ben
Doktorunuzun marka önerisinden bahsedeyim madem .
Eker
Torku
AOÇ
Bunların hazir yogurt peynir gibi ürünlerini kullanabilirsiniz dedi bize. Ben evde bu şekilde veriyorum hatta eker muhtesem birsey yapmis Danone pudingler4 lu kırılıp alınan paketli ya ayni mantıkta yoğurdu satılıyor

Şöyle ki benim bebeğim hem gazlı hem kolik hemde laktoz intolerans ı olan bir bebekti . Biz 6. Ayın dolmasını bekledik çünkü sadece laktoz intolerans ı bile çok ağırdı.
Doktorumuz geçtiğinin onayını verdikten sonra başladık.
Tabiki aylarca araştırdım, videolar izledim. Kitaplar okudum . Ama bana en faydalı olan içerik Sinem Gergel Akınal / Bebeğiniz Uykuyu Çok Sevecek oldu.
Burada sinem hanım metodlardan bahsederken bebeginizi tanımanız için de bebek tiplerini anlatmış.
Ve nasıl destek verebileceğiniz
Tamamen desteksiz uyutmaya karşı.
Mutlaka bir temas olmalı bebeğinizi bi anda bırakamazsınız diyor.
Fakat bu desteğin sınırının da belirlenmesinde çok güzel detaylar vermis.
Guzel olan tamamen bir başucu kitabı olması.
Kisa net örneklemeler ile anlatım mevcut. Bi uykusunda sorun olduğunda açıp bakıp eğitimi bozmadan hata şu diyip hemen düzeltip devam etmenize imkan sağlıyor. Seride Samurkaş youtube videoları ve Sinem Gergel Akınal / Bebeğiniz uykuyu çok sevecek kitabını şiddetle tavsiye ederim. Yormadan olur mu tabi ki olmuyor ama uykuyu da bilmiyor öğrenmesi gerekiyor tabiki biz de rahat ettik ama en güzeli bebeğimiz rahat. Cunku eskiden sadece memede uyurken memede ilgisi dağıldıktan sonra sadece elde sallayarak uyuyan bir bebekti. Aslında uyumuyor sadece bayılıyormuş. Beyinde hipnotize etkisi yaratan bir noktayı sallayarak etkiliyormuşuz. Meger 30 45 dk uyandı diye düşünmemiz hataymış. Çünkü bayılan bebek derin uykuya geçiş evresinde kendini uykuya daldirmayi bilmeyip sallanarak bayıldığı için uyanirmis. Detayları okursanız ben eminim çoğunuz başarısınız. Çünkü Sinem hoca haklı bebek değil aileye eğitim vermektir uyku eğitimi derken.

Tracer ben yarım saat filan ılık suda beklettim, unutmuşum çünkü akşamdan, o bile yetti diyebilirim Tabi akşamdan koymak en iyisidir.
Ben tahsildaroğlu beyaz peynir kullandım.
Evet tabi doyumluk bi yeme değil. Ama illa ki etkilemiştir ya, saçma değil senin de düşündüğün. O minicik böbrekler bağırsaklar nasıl şaşırıyor kim bilir, verdiklerimiz bize ufacık şey gibi gelse de
Ahahhahaha 5 kere okudum 5 kere kahkaha attım yaaaa ahhahah Allah iyiliğini versin
İnanın gerçeği (rüyanın gerçeği mi olur ) çok çok komikti, tüm gün aklıma gelip durdu

Ben napıyordun aceppppp beni hatırlıyor musun kız

Sadece maya olarak kullanıyorum peyniri. Bi kaşıklık için farklı marka alamam, sevmiyorum çünkü diğerlerini, alışkanlık Eve giren peynirle yapıyoruz yani. Mademlik öneriniz için sağolun madem.

hahah çok güldüm. müthiş hayal gücü. bayıldım rüyana. turuncu sağlı değilim ama tutmamış

Kizlar bebislere pekmez vermeye basladiniz mi? Pekmez konusunda zit gorusler var -hemen hemen her konuda oldugu gibi-. Kimi diyo 6 ay kimi diyo 8 ay. Bizim doktor diyo 8 ay ama bebe biskuvisi yaparsan icine su anda da koyabilirsin. Ben valla dun verdim gitti. Cok azicik pirinc unundan oldukca akiskan bi muhallebi yaptim az bisey. Altini kapatinca icine 1 cay kasigina yakin tereyagi koydum. Soguyunca icine muz ezdim ve 1 cay kasigi pekmez ilave ettim. Severek yedi benim bebe. Severek yedi deyince kafanizda oyle bi kase yemis gibi canlandirmayin. 2 yemek kasigi civari yemistir. Vucut bi reaksiyon gostermedi. Acaba pekmeze devam mi etsem bilemedik. Tatsiz tuzsuz sebze yedirmek istemiyorum artik, biraz eglenceli seyler de yesin yavrular

Ayrıca bir şey almadım tuzsuz bulamayınca
Sütaş süzme peynir kullanıyorum ben

Teşekkür ederim bugün yapıyorum bakalım inşallah olur

Kuzum Penelopeden bebe bisküvisi almıştım +6 yazıyordu. İçinde pekmez de var. İki kere verdim herhangi bir sıkıntı olmadı. Dediğin gibi çok yemiyorlar zaten şu an iki bisküvi anca yedi

Doktorumiz 4.hafta muhallebi tarifinin icine pekmek de yazmis. Ben de vermeyi dusunuyorum azicik.

Kızlar günaydın.

Uyku konusunda eğitimi kendimce anlamsız buluyorum.. Vermeyeceğim.
Memede uyusun yeterki uyusun :)
Omuzlarımızda uyusun yeter ki uyusun :)
Eğer bir derdi yoksa uykusu geldiğinde genelde çok belimizi sırtımızı bükmeden uyuyor zaten onu farkettim.
Çocuğun huysuzluğu, derdi varsa da ağlaya ağlaya bırakamam bende o sabır yok..

Geçen kendim lor peyniri yapmıştım.
Minicik yedi istemedi. Sonra da ınstada hastalanmayan çocuk diye bir sayfada okuduklarımla yaptigim lor peynir hiç oldu:)
Okumanızı tavsiye ederim. Ilginç bilgiler var.

Şimdi yazdiklariniz doğrultusunda peynir için farkli alternatifler bakacağım..

Ek gıda korkunç gidiyor tabiki :)
Önlük de taksak günde 3 Kere ust degisiyoruz.
Bari yese de değse..
5-6 yemek kaşıkları mi okuyorum?

Dün yediğimizi yazayım.
Yarım yumurta sarısı
Yarım türk kahvesi fincanı yoğurt
Çeyrek türk kahvesi fincanı tarhana..
Armut verdim iki emdi istemedi..

Aaa ama benim bebe de bu kadar yiyor, ve ben cok guzel yiyor diye seviniyorum
Dun yediklerini yaziyim:
1/4 den biraz fazla yumurta sarisi
4 cay kasigi labne
2 cay kasigi labne ve yarim cay kasigi pekmez karisimi
2 yemek kasigi muzlu pekmezli muhallebi

Ama simdi zaten tadimdalar diye ben bu kadar yemesine seviniyorum. Doyumluk yemesin zaten beni emmeyi birakir diye dusunuyorum.
Dun cok tatli tatli yedirmisim bgn tarhana yapayim.

Hepsi 4-6 yemek kaşığı etmez benimkilerin ondan öyle düşünüyorum canım:)

Afiyet olsun minnaka güzel yemiş...

Hepsi 4-6 yemek kaşığı etmez benimkilerin ondan öyle düşünüyorum canım:)

Afiyet olsun minnaka güzel yemiş...
Canim oglum genelde labne, tatli patates, ve muzu reddetmiyor. Ben de diger yemeklerin icine bu gidalardan koyuyorum. Mesela yumurtayi labneye karistiriyorum, muhallebiye muz koyuyorum gibi. Bir de bebegin gelisimi normalse cok takmiyorum. Ilk tarhana verdigimde benim bebe agladi mesela. Hic yemedi. Ikinci yapisimda 2 cay kasigi yedi. Sonraki yapisimda severek yedi. Eger 2-3 gun az yediyse sonraki gun sevdigi seyleri sunuyorum yesin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…