- 1 Temmuz 2009
- 6.064
- 6.704
- 773
Canim ben cok memnunum. Sarj yuzde olarak maalesef gorunmuyor. Ama ben eksikligini hissetmedim. Evim baya buyuk olmasina ragmen yari sarjla bitiriyor evi. Mi home Turkce kullaniliyor mu bi bakayim dil seceneklerine.
Emiyor canım ama yoksa sürekli kafa çeviriyorGece nasıl hafif uykulu iken emiyor mu? Belki dönemsel bir durumdur.
Bunu bende düşündüm deneyebilirim Ama aç kalır diye korkuyorum :/Canım tekrar 1 öğüne düşüp denesen nasıl tepki vercek acaba :/
Ben ascianneden aldim uzum pekmezi, memnunum. Yumurtayi azicik tek basina veriyorum once. Sonra labneye karistirip veriyorumkızlar pekmezi hangi marka veriyorsunuz? bi de yumurta sarısını neyle karıştırıp veriyorsunuz?
canım doyumluk verme ek gıdayı. gece emzirmek de süt miktarını arttırıyormuş.Kızlar benim bi problemim var yorumlarınızı bekliyorum
Uzun uzun yazmaya fırsatım yok ama
Bebe memeyi reddediyor sütüm azalmaya başladı birkaç gündür onunla mücadele ediyorum dünden beri neredeyse hiç Sağlıklı emmedi. 7 aylık olduk ve birkaç güne kadar hiç doyumluk vermemiştim, 2 öğüne yeni çıktık ve bana ek gıdayı tercih ediyor gibi geliyor
Sağıyorum, biberonu da reddediyor içmiyor. Of kafam dumanlı oldu iyice
Oglum dün 1-2 çay kasigi anca yemistir. Baktim hevesli degil, tamam diyip o günü kapatiyorum. Kafama takmiyorum kasik hesabini ya, suan tamamlayici olarak yiyorlar diye.Kızlar günaydın.
Uyku konusunda eğitimi kendimce anlamsız buluyorum.. Vermeyeceğim.
Memede uyusun yeterki uyusun :)
Omuzlarımızda uyusun yeter ki uyusun :)
Eğer bir derdi yoksa uykusu geldiğinde genelde çok belimizi sırtımızı bükmeden uyuyor zaten onu farkettim.
Çocuğun huysuzluğu, derdi varsa da ağlaya ağlaya bırakamam bende o sabır yok..
Geçen kendim lor peyniri yapmıştım.
Minicik yedi istemedi. Sonra da ınstada hastalanmayan çocuk diye bir sayfada okuduklarımla yaptigim lor peynir hiç oldu:)
Okumanızı tavsiye ederim. Ilginç bilgiler var.
Şimdi yazdiklariniz doğrultusunda peynir için farkli alternatifler bakacağım..
Ek gıda korkunç gidiyor tabiki :)
Önlük de taksak günde 3 Kere ust degisiyoruz.
Bari yese de değse..
5-6 yemek kaşıkları mi okuyorum?
Dün yediğimizi yazayım.
Yarım yumurta sarısı
Yarım türk kahvesi fincanı yoğurt
Çeyrek türk kahvesi fincanı tarhana..
Armut verdim iki emdi istemedi..
Torku şarküteri ürünlerinde güvendiğim ve tükettiğim bir marka. SevindimDoktorunuzun marka önerisinden bahsedeyim madem .
Eker
Torku
AOÇ
Bunların hazir yogurt peynir gibi ürünlerini kullanabilirsiniz dedi bize. Ben evde bu şekilde veriyorum hatta eker muhtesem birsey yapmis Danone pudingler4 lu kırılıp alınan paketli ya ayni mantıkta yoğurdu satılıyor
Yok be kuzu Doyumluk vermiyorum aslında ama şu iki gündür miktarı artırdım o da doymuyorsa diye ama hala başını çevirdiği zaman vermeyi kesiyorum. Diyorlar ya sınır bir çay bardağı olsun diye 2 gündür o sınırlarda geziyoruz tabi göz kararı.canım doyumluk verme ek gıdayı. gece emzirmek de süt miktarını arttırıyormuş.
Kuzu çişli bezi çooook azaldı.A April wind canım benim geriye baktığımda en büyük pişmanlığım aç kalacak diye çok ısrarcı olmamam. Aç kalırsa diye korkma bence ısrarcı ol. Acıkınca yeterli emer sanırım. Dönemsel de olabilir tabi. Yiğit de bir ara cokkkk az yemeye başlamıştı. 170 ml içip bitince ağlayan bebeye 8 saat geçti 120 zoooorla icirebildim. 1 hafta kadar sürdü iştahsızlıgi. Hatta video izleterek içirdim zorla ( Kınamayınız) Velhasıl kelam açlıktan olmayabilir kuzum yöntemini değiştirme derim
Meme deNasıl uyutuyorsun peki?
Canım mesela gecen salı aksami saat 9 da bezledim sabah 9 da kalktik bezde bir damla cis yok. Kontrollerimiz vardı mesela saglikocaginda orda da bez temizdi ama saat 10 da altını bir açtım bezde boş yer yokkk. Hemşireye sordum bazen olabilir dedi bazi geceler cok derin uyuduklarinda cis yapmaya bilirlermiş. Bizimde çok azaldı geceleri ama gün içindeki toplam ağırlıklarına bakıyorum ben bazen gece çok olup gündüz az oluyo bazen tam tersi.Kuzu çişli bezi çooook azaldı.
Emzirme akademisine göz gezdirdim 6. Aydan sonra bez doyma kriteri değilmiş ek gıda başladığı için galiba. Ama tam da sütümün azaldığını düşündüğüm sırada günde 2-3 beze düşmesi acaba dedirtiyor.
Dün akşam 6da bez taktım gece ben uyuyana kadar bezi neredeyse boştu, sabah 9 civarı değiştirdik o zaman bile her zaman aldığım gibi değildi bezi. 15 saat ediyor
Evhamlandım iyice. Ama keyfi vs yerinde. Ağlamıyor da. Şaşırdım ne yapsam diye. Analık damarıyla mantık arasında sıkıştım sanırım
Aynı kuzum Yiğitin de günde üç kere alsam da bezleri boş oluyordu. Normalde kavuşmaz cırt cırtları.Kuzu çişli bezi çooook azaldı.
Emzirme akademisine göz gezdirdim 6. Aydan sonra bez doyma kriteri değilmiş ek gıda başladığı için galiba. Ama tam da sütümün azaldığını düşündüğüm sırada günde 2-3 beze düşmesi acaba dedirtiyor.
Dün akşam 6da bez taktım gece ben uyuyana kadar bezi neredeyse boştu, sabah 9 civarı değiştirdik o zaman bile her zaman aldığım gibi değildi bezi. 15 saat ediyor
Evhamlandım iyice. Ama keyfi vs yerinde. Ağlamıyor da. Şaşırdım ne yapsam diye. Analık damarıyla mantık arasında sıkıştım sanırım
Ben biberonla formül süt veriyorum ama aynı, ek gıdaya doyumluk başladığımdan beri biberonu neredeyse yalnızca gece alıyor. Gündüz biberondan su içiyor ama mama deneyince içmiyor. Aç kalıyor diye ek gıdayı artırıyorum bu sefer iyice doyuyor yine mamayı istemiyor. Kısır döngüye girdik. Susuz kalmasından korkuyorum bez takip ediyorum hep. Kahvaltısına falan katıyorum formül sütü, bi şekilde veriyorum.Kızlar benim bi problemim var yorumlarınızı bekliyorum
Uzun uzun yazmaya fırsatım yok ama
Bebe memeyi reddediyor sütüm azalmaya başladı birkaç gündür onunla mücadele ediyorum dünden beri neredeyse hiç Sağlıklı emmedi. 7 aylık olduk ve birkaç güne kadar hiç doyumluk vermemiştim, 2 öğüne yeni çıktık ve bana ek gıdayı tercih ediyor gibi geliyor
Sağıyorum, biberonu da reddediyor içmiyor. Of kafam dumanlı oldu iyice
Gündüz iki saat uyku mu her defasında maşallahKızlar ek gıdaya geçmeden önce yazmıştım ben uyku eğitimi vermedim ama uyku saat düzenlemesi yapmaya niyetliyim diye ve hatta sağ olsun deneyimini paylaşan anneler oldu ☺ veeeee bugün planlamanın 5. Günü bebiş saati gelince hemen uyku ister gibi hiiiiihii diyor gözlerini ovuşturuyorfikir acısından paylaşayım deneyimlerimi ; öncelikle ilk 2 gün felaket zordu çünkü keyfine göre uyuyup uyandığında gündüz kaç saat uyur ne kadar oynamalı akşam gece uykusuna kacta yatmalı hiç bilmiyorum. Hemen anlatiyim günlük rutininizi :
Dun çok düzenli uyku oldu inşallah hep öyle olur rutine oturur. Sabah 7.30 da uyandıriyorum ben daha erken kalkıp ek gidayini hazırlıyorum uyandıktan sonra yüz yıkama vs ek gıdasını veriyorum yedikten 15 dakika sonra bekletip emziriyorum saat 10 a kadar oyun saat 10 gibi yeniden emerken uyuyor saat 12 de uyanıyor bazen 15 dakika erken yada geç. Uyandığı gibi yeniden ek gıda 15 dakika sonra emzirme saat 15 e kadar oyun aktivite. Yine 15 gibi emzirirken uyuyor saat 17 gibi uyanıyor. Yine uyandığı gibi ek gıda 15 dakika sonra emzirme yine ardından oyun aktivite saat 19.30 gibi huzursuzlanıyor ama uyutmuyorum oyalıyorum 20.15 gibi duşa sokuyorum 20.45 'te odaya geçip ışıkları kapatıp ninni soyleyerek( birde hemen hemen bütün youtube ninnilerini denemiş olarak bizde sadece 1 tanesi felaket etki etti ara ara onu açıyorum çok güzel uyuyor hatta evce hepimizi uyutmuşluğu bile var) emzirerek uyutuyorum. 21 de uykuya geçmiş oluyor. Aksam Saat 23 gibi kalkıp emdi sonra saat 4 te uyandı emdi hemen uyudu ardından sabah 7.30 da kendisi uyandı bu sabah ve öğle uykusuna da saat 10.00 da yattı 12 .15 'te uyandi ek gıdayı verdik emzirdik ardından şuan oynuyoruz
Çok teşekkürler canım.
Ben de okudum. Lor peyniri aciklamasini asiri mantiksiz buldum. Her okufuguma inanmamayi ogrendim artik. Onune gelen emzirme uyutma anne bebek sayfasi acmis.“Hastalanmayan çocuk” sayfasından konu açılmışken. Geçen gün farklı görüş bildiren yorum yazdım diye 10 saniyede falan engellendim. Yönetici çok komik. Çocukların hasta olma sebebi mama içmeleriymiş falan gibi saçma sapan yazılar var. O yüzden yazanları dikkate alma konusunda emin değilim. Zaten artık göremiyorum da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?