2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Dün itibariyle sebze çorbasına başladık bugün yarım kahve fincanı kadar tüketti sevdi diye düşünüyorum.
Havuç balkabağı patates ve azıcık pirinçten hazırladım sonrada zeytinyağı ekledim

canım doyumluk verme ek gıdayı. gece emzirmek de süt miktarını arttırıyormuş.

Oglum dün 1-2 çay kasigi anca yemistir. Baktim hevesli degil, tamam diyip o günü kapatiyorum. Kafama takmiyorum kasik hesabini ya, suan tamamlayici olarak yiyorlar diye.

Torku şarküteri ürünlerinde güvendiğim ve tükettiğim bir marka. Sevindim

canım doyumluk verme ek gıdayı. gece emzirmek de süt miktarını arttırıyormuş.
Yok be kuzu Doyumluk vermiyorum aslında ama şu iki gündür miktarı artırdım o da doymuyorsa diye ama hala başını çevirdiği zaman vermeyi kesiyorum. Diyorlar ya sınır bir çay bardağı olsun diye 2 gündür o sınırlarda geziyoruz tabi göz kararı.
Ben uyuduktan sonra da 2 kere emmeye kalkıyor. Bazen 3 Belli olmuyor. Bi ara bi kere kalkmıştı ondan mi etkilendi bilmiyorum ama Ama Yenidoğan da değil ki 3 saatte bir emsin. Kafalar karışık (benim)

A April wind canım benim geriye baktığımda en büyük pişmanlığım aç kalacak diye çok ısrarcı olmamam. Aç kalırsa diye korkma bence ısrarcı ol. Acıkınca yeterli emer sanırım. Dönemsel de olabilir tabi. Yiğit de bir ara cokkkk az yemeye başlamıştı. 170 ml içip bitince ağlayan bebeye 8 saat geçti 120 zoooorla icirebildim. 1 hafta kadar sürdü iştahsızlıgi. Hatta video izleterek içirdim zorla ( Kınamayınız ) Velhasıl kelam açlıktan olmayabilir kuzum yöntemini değiştirme derim

Kuzu çişli bezi çooook azaldı.
Emzirme akademisine göz gezdirdim 6. Aydan sonra bez doyma kriteri değilmiş ek gıda başladığı için galiba. Ama tam da sütümün azaldığını düşündüğüm sırada günde 2-3 beze düşmesi acaba dedirtiyor.
Dün akşam 6da bez taktım gece ben uyuyana kadar bezi neredeyse boştu, sabah 9 civarı değiştirdik o zaman bile her zaman aldığım gibi değildi bezi. 15 saat ediyor
Evhamlandım iyice. Ama keyfi vs yerinde. Ağlamıyor da. Şaşırdım ne yapsam diye. Analık damarıyla mantık arasında sıkıştım sanırım

Kızlar ek gıdaya geçmeden önce yazmıştım ben uyku eğitimi vermedim ama uyku saat düzenlemesi yapmaya niyetliyim diye ve hatta sağ olsun deneyimini paylaşan anneler oldu ☺ veeeee bugün planlamanın 5. Günü bebiş saati gelince hemen uyku ister gibi hiiiiihii diyor gözlerini ovuşturuyor fikir acısından paylaşayım deneyimlerimi ; öncelikle ilk 2 gün felaket zordu çünkü keyfine göre uyuyup uyandığında gündüz kaç saat uyur ne kadar oynamalı akşam gece uykusuna kacta yatmalı hiç bilmiyorum. Hemen anlatiyim günlük rutininizi :
Dun çok düzenli uyku oldu inşallah hep öyle olur rutine oturur. Sabah 7.30 da uyandıriyorum ben daha erken kalkıp ek gidayini hazırlıyorum uyandıktan sonra yüz yıkama vs ek gıdasını veriyorum yedikten 15 dakika sonra bekletip emziriyorum saat 10 a kadar oyun saat 10 gibi yeniden emerken uyuyor saat 12 de uyanıyor bazen 15 dakika erken yada geç. Uyandığı gibi yeniden ek gıda 15 dakika sonra emzirme saat 15 e kadar oyun aktivite. Yine 15 gibi emzirirken uyuyor saat 17 gibi uyanıyor. Yine uyandığı gibi ek gıda 15 dakika sonra emzirme yine ardından oyun aktivite saat 19.30 gibi huzursuzlanıyor ama uyutmuyorum oyalıyorum 20.15 gibi duşa sokuyorum 20.45 'te odaya geçip ışıkları kapatıp ninni soyleyerek( birde hemen hemen bütün youtube ninnilerini denemiş olarak bizde sadece 1 tanesi felaket etki etti ara ara onu açıyorum çok güzel uyuyor hatta evce hepimizi uyutmuşluğu bile var ) emzirerek uyutuyorum. 21 de uykuya geçmiş oluyor. Aksam Saat 23 gibi kalkıp emdi sonra saat 4 te uyandı emdi hemen uyudu ardından sabah 7.30 da kendisi uyandı bu sabah ve öğle uykusuna da saat 10.00 da yattı 12 .15 'te uyandi ek gıdayı verdik emzirdik ardından şuan oynuyoruz

Canım mesela gecen salı aksami saat 9 da bezledim sabah 9 da kalktik bezde bir damla cis yok. Kontrollerimiz vardı mesela saglikocaginda orda da bez temizdi ama saat 10 da altını bir açtım bezde boş yer yokkk. Hemşireye sordum bazen olabilir dedi bazi geceler cok derin uyuduklarinda cis yapmaya bilirlermiş. Bizimde çok azaldı geceleri ama gün içindeki toplam ağırlıklarına bakıyorum ben bazen gece çok olup gündüz az oluyo bazen tam tersi.

Aynı kuzum Yiğitin de günde üç kere alsam da bezleri boş oluyordu. Normalde kavuşmaz cırt cırtları. Ama Yiğit az yiyordu zaten. 1 hafta zaman ver istersen kafası karışmasın biberonla. İçin rahat etmezse doktorunla bir görüş ama bizim dediğim gibi zamanla eskiye döndü Endişeni o kadar iyi anlıyorum ki. Yedim bitirdim kendimi. Gece dolduruyordum biberonları gündüz yemiyor zaten diye Emme konusunda çok zorlu yollardan geldiniz bunu da aşarsınız

Ben biberonla formül süt veriyorum ama aynı, ek gıdaya doyumluk başladığımdan beri biberonu neredeyse yalnızca gece alıyor. Gündüz biberondan su içiyor ama mama deneyince içmiyor. Aç kalıyor diye ek gıdayı artırıyorum bu sefer iyice doyuyor yine mamayı istemiyor. Kısır döngüye girdik. Susuz kalmasından korkuyorum bez takip ediyorum hep. Kahvaltısına falan katıyorum formül sütü, bi şekilde veriyorum.

Gündüz iki saat uyku mu her defasında maşallah inşallah böyle devam eder hep

Ben de okudum. Lor peyniri aciklamasini asiri mantiksiz buldum. Her okufuguma inanmamayi ogrendim artik. Onune gelen emzirme uyutma anne bebek sayfasi acmis.

Ben de yazacaktim uyku rutinleri konusunda, bi turlu yazamadim. Luna erken uyaniyor ama maksimum 1,5-2 saat sonrasinda ( sabah uykusunu almadigindan uykuya cabuk donuyor) 30-40 dklik yeniden uyuyor. Sonra 2,5-3 saat uyanik kaliyor, sonra oglen uykusunu uyuyor. Bu uyku uzun oluyor 1,5 saat kadar. Sonra aksam 17:30 gibi bi daha uyuyor 30-40 dk. Aksam rutini var banyosu fln. Gece lambasini ve ninnisi aciyorum. Emzirirken uyuyor 20:30 gibi. Benim mesaime gore bu saatler 1 saat kadar oynayabiliyor. Bazen gunu 21:30'da bitirebiliyoruz mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…