2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben de okudum. Lor peyniri aciklamasini asiri mantiksiz buldum. Her okufuguma inanmamayi ogrendim artik. Onune gelen emzirme uyutma anne bebek sayfasi acmis.
Sen böyle yazınca baktım
Bu fermente konusu benimde aklıma takılmıştı hatta burada da sormuştum bu yüzden lor vermedim henüz ama bebek hemşiresine sorduğumda fermente olmuş oluyor verebilirsin çok yararlı kemik gelişimine dedi. Daha da yeni sordum. Hatta önümüzdeki hafta bir de lor yapıp vermeyi düşünüyorum doktora sorup. Farklılık olsun.
Özellikle son cümlesi çok saçma olmuş bazı şeyleri tek sebebe bağlamak (örn beslenme)

Yaa olabiliyor demek ki, ama bak 9da değiştimiz bez bu saat oldu hala yumoş yumoş hiç dolmamış hani gündüz de öyle. Su da verdim bir de hem yemek arası hem sonrasında.
Bilemedim yaa. Toparlanır inşallah bi yolunu bulacağız artık
Hmm tamam arada olabiliyor demek ki. Belki bir şey iştahsızlığını tetiklemiştir. Sakin olup doğru adım atmaya çalışıyorum acıkma sinyallerini bekleyeceğim emdikten sonra da süt artsın diye sağım yapacağım. Onları da biriktirip dolaba atarım artık. Zaten 30-35 cc anca çıkıyo
Evet ya döngü oluyor bu sefer. Ben de yemeğine sütü ekleyeyim bak bu aklıma gelmemişti. Bir gıdayı Kabul etmediğinde ekliyordum sadece.
Susuzluk olmamış sanırım çişi berrak-açık sarı. Daha sarılaşması yeterli su alamadığının göstergesi diye biliyorum. Ama ben de artırdım suyu

Ben son gittigimde doktora sormustum. Normalde olmasi gereken bu aylarda 3 uyku. Sabah ve aksamuzeri kisa. Oglen uzunmus. Ama tabi cogu bebekle bu uymuyormus. Bizimki 2 kere uyuyor mesela. 1 er saat ortalama. İns bende bi duzen oturtabilirim.

A April wind donemseldir diye düşünüyorum canm. Ben de acikcasi emmeyi birakmasindan korkuyorum ama elbet azalacak. Yemeklerine karistirmayi dene istersen sütünü. Patatesi falan sutle aç biraz. Cok az veriyorum diyosun zaten. Biz daha yeni basladik ama suan daha azalma yok. İnsallah duzelir sizin de.

canım bir çay bardağı çok değil mi? benimli max 2 yemek kaşığı yer yerse

canım bir çay bardağı çok değil mi? benimli max 2 yemek kaşığı yer yerse
Ama işte her bebek aynı değil ki canım, ben sunuyorum ne kadar yerse o kadar yiyor.
Bizim doktor şu kadar yemesin diye bir Bilgi de vermedi, çay kaşığıyla ölçübaşlayıp artırarak gidelim dedi, olabildiğince öğünlere yoğurt ekle dedi, bir de ısrarla peynir vermemin iyi olacağını söyledi hatta hemen başlayalım dedi (başlamadım orası ayrı)
onun dışında bildiğim şeylerden bahsetti. Bir daha ki ay eklenecekleri anlatacağım dedi. Miktar vermek aklına gelmedi sanırım Ama benim araştırdığımdan aklımda kalan 1 çay bardağıydı maksimum verilebilecek ölçü 6 ay için. Burada da doktorunun yazısını paylaşanlar için aynı şey denmiş ölçü olarak.
Sorun miktarda mı değil mi deneyeceğim ama yine de yarın

Bu da geliyor aklıma Dönemsel olması, bakalım göreceğiz inşallah düzelir
ben bardakla verdim beceremedi su içmeyi bu arada bir kaç kere daha denemek lazım

Kirk yildir bardakla iciyo sanki elleriyle tuttu bi de

bugun yine haslayip elma verdim parmak seklinde. Elmayi sevmiyor ama bu sekilde eline verince emiyo biraz. Ben verince yüzünü çeviriyor. Doktor kimi bebek dogustan blw ci demisti herhalde oyle dedm

Z zuzizuzu biz de tadim yapiyoruz doktor ust sinir olarak 1. Gun ceyrek 2. Gun yarim 3. Gun tam cay bardagi ust sinir demisti canm

Ahaha olabilir valla niye olmasın valla zaten kendileri yemek (genelde) daha çok hoşlarına gidiyor. Bizim bebe elini tabağa daldırıp elinden yemeye bayılıyor
Su konusunda da oyun oynuyor bardaktan olunca, yutmayı bilemiyor sanırım ağzına çekip Benim verdiğim elmayı da emmişti, her şeyi emiyor bi beni emmiyor zaten

Ama yine de korkuyorm valla yüreğim agzimda. Tetikte bekliyorum resmen. Allah hepimizin evlatlarni korusun.
sıkma canini biraz miktari azalt olmadi canm
Oyle dene bir de. Sonucta amac doyurmak degil tadim yaptirmak. Ya da ogunu tekrar teke düşür.

Bizim de gece uykusuz çok kötü saat başı uyanıyor saat 1de uyuyorum saat başı uyanınca uyuduğum uykudan bir şey anlamıyorum gece uykusunu nasıl düzene soktunuz

Ahada dişin ucu geldi. Son 1 haftadır 30dklık uykular gece ağlayarak uyanması ve deli gibi diş kaşıma isteği sonrası geldi yanındaki de patlamak üzere Allah yardımcımız olsun diş olduğunu sanmıyordum ama bu huzursuzlukları vardı

Aminn inşallah
Yarın tek öğün vermeyi düşündüm ben de. Akşam üstü öğünü veririm bi tur. Bir de öyle deneriz artık

kızlar pekmezi hangi marka veriyorsunuz? bi de yumurta sarısını neyle karıştırıp veriyorsunuz?
Yumurta ağır bir besin ve bence soğuk yiyecekler ile pek yakışmıyor ve tadı değişiyor bu nedenle tarhana ile veriyorum hiç yadırgamadan yiyor. Ayrıca yumurtadaki Demir süt ürünleri ile de etkileşime girmemiş olur diye düşündüm

teşekkür ederim nasıl bir kontrol oldu acaba merak ettigim için soruyorum. biz de siyah beyaz görüntü alan bir kamera vardı hemşirenin elinde. hemşire çocuga 1metre mesafede kamerayı tutarak 4-5 dakika falan çocugun kameraya bakmasını istedi . bu sayede ölçüm yaptı hemşire. sonrada doktor elinde mercek gibi bişeyle gözlerine baktı. aletlerle kontrol etti derken nasıl bir aletti. kusuruma bakmayın konu çok kafama takıldı detay ögrenmek için soruyorum.

teşekkür ederim . biz de siyah beyaz görüntü alan bir kamera vardı hemşirenin elinde. hemşire çocuga 1metre mesafede kamerayı tutarak 4-5 dakika falan çocugun kameraya bakmasını istedi . kamerada görüntü olarak çocugun gözlerine zoom'lamıştı. gözlerind erecesi için bu sayede ölçüm yaptı hemşire. sonrada doktor elinde mercek gibi bir şeyle gözlerine baktı. siz kart vs. baktırdı derken nasıl bir karttan bahsediyorsunuz ? benim bahsettigim şeyleri yaptımı acaba doktorunuz ? çok kafaya taktım konuyu anlamak istiyorum, kusura bakmayın

Çok geçmiş olsun güzel haberle sonuçlanır inşallah.
Bu süreçte havuç mu yeseniz ya da yedirseniz acaba. Göz sağlığı için havuç faydalı bir vesin. Belki faydası olur
inşallah teşekkür ederim. bebişe ek gıda olarak sebze veriyorum ve karışım yapıyorum, çeşitlerden birisi havuç :)

Normalde cocuk doktorunuz gozlerine bakiyor muydu rutin kontrollerde mercekle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…