- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Sen böyle yazınca baktımBen de okudum. Lor peyniri aciklamasini asiri mantiksiz buldum. Her okufuguma inanmamayi ogrendim artik. Onune gelen emzirme uyutma anne bebek sayfasi acmis.
Yaa olabiliyor demek ki, ama bak 9da değiştimiz bez bu saat oldu hala yumoş yumoş hiç dolmamış hani gündüz de öyle. Su da verdim bir de hem yemek arası hem sonrasında.Canım mesela gecen salı aksami saat 9 da bezledim sabah 9 da kalktik bezde bir damla cis yok. Kontrollerimiz vardı mesela saglikocaginda orda da bez temizdi ama saat 10 da altını bir açtım bezde boş yer yokkk. Hemşireye sordum bazen olabilir dedi bazi geceler cok derin uyuduklarinda cis yapmaya bilirlermiş. Bizimde çok azaldı geceleri ama gün içindeki toplam ağırlıklarına bakıyorum ben bazen gece çok olup gündüz az oluyo bazen tam tersi.
Hmm tamam arada olabiliyor demek ki. Belki bir şey iştahsızlığını tetiklemiştir. Sakin olup doğru adım atmaya çalışıyorum acıkma sinyallerini bekleyeceğim emdikten sonra da süt artsın diye sağım yapacağım. Onları da biriktirip dolaba atarım artık. Zaten 30-35 cc anca çıkıyoAynı kuzum Yiğitin de günde üç kere alsam da bezleri boş oluyordu. Normalde kavuşmaz cırt cırtları.Ama Yiğit az yiyordu zaten. 1 hafta zaman ver istersen kafası karışmasın biberonla. İçin rahat etmezse doktorunla bir görüş ama bizim dediğim gibi zamanla eskiye döndü Endişeni o kadar iyi anlıyorum ki. Yedim bitirdim kendimi. Gece dolduruyordum biberonları gündüz yemiyor zaten diye Emme konusunda çok zorlu yollardan geldiniz bunu da aşarsınız
Evet ya döngü oluyor bu sefer. Ben de yemeğine sütü ekleyeyim bak bu aklıma gelmemişti. Bir gıdayı Kabul etmediğinde ekliyordum sadece.Ben biberonla formül süt veriyorum ama aynı, ek gıdaya doyumluk başladığımdan beri biberonu neredeyse yalnızca gece alıyor. Gündüz biberondan su içiyor ama mama deneyince içmiyor. Aç kalıyor diye ek gıdayı artırıyorum bu sefer iyice doyuyor yine mamayı istemiyor. Kısır döngüye girdik. Susuz kalmasından korkuyorum bez takip ediyorum hep. Kahvaltısına falan katıyorum formül sütü, bi şekilde veriyorum.
Evet eğer gündüz 2 uyku yapıyor genelde ve uykusunda 4 saatin altına duruyorsa 3. Uykuya yatıyor . Eğer 4 saatin üstüne çıkarsa gece uykusu gece kalıyorGündüz iki saat uyku mu her defasında maşallahinşallah böyle devam eder hep
Ben son gittigimde doktora sormustum. Normalde olmasi gereken bu aylarda 3 uyku. Sabah ve aksamuzeri kisa. Oglen uzunmus. Ama tabi cogu bebekle bu uymuyormus. Bizimki 2 kere uyuyor mesela. 1 er saat ortalama. İns bende bi duzen oturtabilirim.Ben de yazacaktim uyku rutinleri konusunda, bi turlu yazamadim. Luna erken uyaniyor ama maksimum 1,5-2 saat sonrasinda ( sabah uykusunu almadigindan uykuya cabuk donuyor) 30-40 dklik yeniden uyuyor. Sonra 2,5-3 saat uyanik kaliyor, sonra oglen uykusunu uyuyor. Bu uyku uzun oluyor 1,5 saat kadar. Sonra aksam 17:30 gibi bi daha uyuyor 30-40 dk. Aksam rutini var banyosu fln. Gece lambasini ve ninnisi aciyorum. Emzirirken uyuyor 20:30 gibi. Benim mesaime gore bu saatler 1 saat kadar oynayabiliyor. Bazen gunu 21:30'da bitirebiliyoruz mesela
canım bir çay bardağı çok değil mi? benimli max 2 yemek kaşığı yer yerseYok be kuzu Doyumluk vermiyorum aslında ama şu iki gündür miktarı artırdım o da doymuyorsa diye ama hala başını çevirdiği zaman vermeyi kesiyorum. Diyorlar ya sınır bir çay bardağı olsun diye 2 gündür o sınırlarda geziyoruz tabi göz kararı.
Ben uyuduktan sonra da 2 kere emmeye kalkıyor. Bazen 3 Belli olmuyor. Bi ara bi kere kalkmıştı ondan mi etkilendi bilmiyorum amaAma Yenidoğan da değil ki 3 saatte bir emsin. Kafalar karışık (benim)
Ama işte her bebek aynı değil ki canım, ben sunuyorum ne kadar yerse o kadar yiyor.canım bir çay bardağı çok değil mi? benimli max 2 yemek kaşığı yer yerse
Bu da geliyor aklıma Dönemsel olması, bakalım göreceğizA April wind donemseldir diye düşünüyorum canm. Ben de acikcasi emmeyi birakmasindan korkuyorum ama elbet azalacak. Yemeklerine karistirmayi dene istersen sütünü. Patatesi falan sutle aç biraz. Cok az veriyorum diyosun zaten. Biz daha yeni basladik ama suan daha azalma yok. İnsallah duzelir sizin de.
Kirk yildir bardakla iciyo sanki elleriyle tuttu bi deAma işte her bebek aynı değil ki canım, ben sunuyorum ne kadar yerse o kadar yiyor.
Bizim doktor şu kadar yemesin diye bir Bilgi de vermedi, çay kaşığıyla ölçübaşlayıp artırarak gidelim dedi, olabildiğince öğünlere yoğurt ekle dedi, bir de ısrarla peynir vermemin iyi olacağını söyledi hatta hemen başlayalım dedi (başlamadım orası ayrı)
onun dışında bildiğim şeylerden bahsetti. Bir daha ki ay eklenecekleri anlatacağım dedi. Miktar vermek aklına gelmedi sanırımAma benim araştırdığımdan aklımda kalan 1 çay bardağıydı maksimum verilebilecek ölçü 6 ay için. Burada da doktorunun yazısını paylaşanlar için aynı şey denmiş ölçü olarak.
Sorun miktarda mı değil mi deneyeceğim ama yine de yarın
Bu da geliyor aklıma Dönemsel olması, bakalım göreceğizinşallah düzelir
ben bardakla verdim beceremedi su içmeyi bu aradabir kaç kere daha denemek lazım
Ahaha olabilir valla niye olmasın valla zaten kendileri yemek (genelde) daha çok hoşlarına gidiyor. Bizim bebe elini tabağa daldırıp elinden yemeye bayılıyorKirk yildir bardakla iciyo sanki elleriyle tuttu bi de
bugun yine haslayip elma verdim parmak seklinde. Elmayi sevmiyor ama bu sekilde eline verince emiyo biraz. Ben verince yüzünü çeviriyor. Doktor kimi bebek dogustan blw ci demisti herhalde oyle dedm
Z zuzizuzu biz de tadim yapiyoruz doktor ust sinir olarak 1. Gun ceyrek 2. Gun yarim 3. Gun tam cay bardagi ust sinir demisti canm
Ama yine de korkuyorm valla yüreğim agzimda. Tetikte bekliyorum resmen. Allah hepimizin evlatlarni korusun.Ahaha olabilir valla niye olmasın valla zaten kendileri yemek (genelde) daha çok hoşlarına gidiyor. Bizim bebe elini tabağa daldırıp elinden yemeye bayılıyor
Su konusunda da oyun oynuyor bardaktan olunca, yutmayı bilemiyor sanırım ağzına çekipBenim verdiğim elmayı da emmişti, her şeyi emiyor bi beni emmiyor zaten
Bizim de gece uykusuz çok kötü saat başı uyanıyor saat 1de uyuyorum saat başı uyanınca uyuduğum uykudan bir şey anlamıyorum gece uykusunu nasıl düzene soktunuzKızlar ek gıdaya geçmeden önce yazmıştım ben uyku eğitimi vermedim ama uyku saat düzenlemesi yapmaya niyetliyim diye ve hatta sağ olsun deneyimini paylaşan anneler oldu ☺ veeeee bugün planlamanın 5. Günü bebiş saati gelince hemen uyku ister gibi hiiiiihii diyor gözlerini ovuşturuyorfikir acısından paylaşayım deneyimlerimi ; öncelikle ilk 2 gün felaket zordu çünkü keyfine göre uyuyup uyandığında gündüz kaç saat uyur ne kadar oynamalı akşam gece uykusuna kacta yatmalı hiç bilmiyorum. Hemen anlatiyim günlük rutininizi :
Dun çok düzenli uyku oldu inşallah hep öyle olur rutine oturur. Sabah 7.30 da uyandıriyorum ben daha erken kalkıp ek gidayini hazırlıyorum uyandıktan sonra yüz yıkama vs ek gıdasını veriyorum yedikten 15 dakika sonra bekletip emziriyorum saat 10 a kadar oyun saat 10 gibi yeniden emerken uyuyor saat 12 de uyanıyor bazen 15 dakika erken yada geç. Uyandığı gibi yeniden ek gıda 15 dakika sonra emzirme saat 15 e kadar oyun aktivite. Yine 15 gibi emzirirken uyuyor saat 17 gibi uyanıyor. Yine uyandığı gibi ek gıda 15 dakika sonra emzirme yine ardından oyun aktivite saat 19.30 gibi huzursuzlanıyor ama uyutmuyorum oyalıyorum 20.15 gibi duşa sokuyorum 20.45 'te odaya geçip ışıkları kapatıp ninni soyleyerek( birde hemen hemen bütün youtube ninnilerini denemiş olarak bizde sadece 1 tanesi felaket etki etti ara ara onu açıyorum çok güzel uyuyor hatta evce hepimizi uyutmuşluğu bile var) emzirerek uyutuyorum. 21 de uykuya geçmiş oluyor. Aksam Saat 23 gibi kalkıp emdi sonra saat 4 te uyandı emdi hemen uyudu ardından sabah 7.30 da kendisi uyandı bu sabah ve öğle uykusuna da saat 10.00 da yattı 12 .15 'te uyandi ek gıdayı verdik emzirdik ardından şuan oynuyoruz
Aminn inşallahAma yine de korkuyorm valla yüreğim agzimda. Tetikte bekliyorum resmen. Allah hepimizin evlatlarni korusun.
sıkma canini biraz miktari azalt olmadi canm
Oyle dene bir de. Sonucta amac doyurmak degil tadim yaptirmak. Ya da ogunu tekrar teke düşür.
Yumurta ağır bir besin ve bence soğuk yiyecekler ile pek yakışmıyor ve tadı değişiyor bu nedenle tarhana ile veriyorum hiç yadırgamadan yiyor. Ayrıca yumurtadaki Demir süt ürünleri ile de etkileşime girmemiş olur diye düşündümkızlar pekmezi hangi marka veriyorsunuz? bi de yumurta sarısını neyle karıştırıp veriyorsunuz?
teşekkür ederim nasıl bir kontrol oldu acaba merak ettigim için soruyorum. biz de siyah beyaz görüntü alan bir kamera vardı hemşirenin elinde. hemşire çocuga 1metre mesafede kamerayı tutarak 4-5 dakika falan çocugun kameraya bakmasını istedi . bu sayede ölçüm yaptı hemşire. sonrada doktor elinde mercek gibi bişeyle gözlerine baktı. aletlerle kontrol etti derken nasıl bir aletti. kusuruma bakmayın konu çok kafama takıldı detay ögrenmek için soruyorum.Çok geçmiş olsun, inşallah normale dönmüş olur bir dahaki kontrole.
Biz 3 ay dolmadan gitmiştik, öyle söylenmişti. Bir takım aletlerle kontrol etti, o dönem için normal sayılan seviyedeydik, 6ay sonra bir daha gelin denmişti.
Size de 3 ay denmiş, umalım ki o sürede geçsin
teşekkür ederim . biz de siyah beyaz görüntü alan bir kamera vardı hemşirenin elinde. hemşire çocuga 1metre mesafede kamerayı tutarak 4-5 dakika falan çocugun kameraya bakmasını istedi . kamerada görüntü olarak çocugun gözlerine zoom'lamıştı. gözlerind erecesi için bu sayede ölçüm yaptı hemşire. sonrada doktor elinde mercek gibi bir şeyle gözlerine baktı. siz kart vs. baktırdı derken nasıl bir karttan bahsediyorsunuz ? benim bahsettigim şeyleri yaptımı acaba doktorunuz ? çok kafaya taktım konuyu anlamak istiyorum, kusura bakmayınMerhaba canım geçmiş olsun öncelikle
içini ferah tut hep iyiyi düşün iyi olsun
kötüyü çağırma hiç
biz 3 aylıkken gitmiştik kontrole kart vs. baktırmıştı sizin nasıl baktılar
6. ay gittiğimizde de doktorum 1 yaşında gidersiniz dedi
inşallah teşekkür ederim. bebişe ek gıda olarak sebze veriyorum ve karışım yapıyorum, çeşitlerden birisi havuç :)Çok geçmiş olsun güzel haberle sonuçlanır inşallah.
Bu süreçte havuç mu yeseniz ya da yedirseniz acaba. Göz sağlığı için havuç faydalı bir vesin. Belki faydası olur
Normalde cocuk doktorunuz gozlerine bakiyor muydu rutin kontrollerde mercekle.teşekkür ederim . biz de siyah beyaz görüntü alan bir kamera vardı hemşirenin elinde. hemşire çocuga 1metre mesafede kamerayı tutarak 4-5 dakika falan çocugun kameraya bakmasını istedi . kamerada görüntü olarak çocugun gözlerine zoom'lamıştı. gözlerind erecesi için bu sayede ölçüm yaptı hemşire. sonrada doktor elinde mercek gibi bir şeyle gözlerine baktı. siz kart vs. baktırdı derken nasıl bir karttan bahsediyorsunuz ? benim bahsettigim şeyleri yaptımı acaba doktorunuz ? çok kafaya taktım konuyu anlamak istiyorum, kusura bakmayın
evet çocuk doktoru bakıyor rutin kontrellerde ve hiçbir şey demedi şimdiye kadarNormalde cocuk doktorunuz gozlerine bakiyor muydu rutin kontrollerde mercekle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?