2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Aynen kağıt imzalatıyorlar. Bizim daha basitti de korkmuştuk. Acilde pencere açsan soğuk kapasan covid var. 2-3 aylık bebek. Bizde de babamız düşürdü ama kızmadım ben. Anlık birşey bana da olabilirdi. Babaya da yüklenmeyin bazen önüne geçilmiyor. Daha hareketlenecekler. Komşumuzun kızı var bizimkilerden bir yaş bile büyük değildir elini çekmeceye atmış bıçak kesmiş acilde dikiş atılmış. Allah dahasından korusun. Hastane ortamı en sevmediğim ortam zaten. Dün basit bir muayene bile özel bir klinikte kaç saat sürdü. Doktorun kapısı dolu. İnsanlar kalabalık. Randevu saatimiz çoktan geçti. Biz duruyoruz ama bebek durmuyor sıkıldı. Allah daha hastanelere düşürmesin inşallah. Yasaklar da hafifledi açık havaya çıkın bir yürüyün ailecek. Unutun. Serotonin lazım bu durumlarda. Kıyamam bebişe de

yaaa ben de kızamıyorum babalara hele ki biz daha çok vakit geçireceğiz Allah korusun olacaklardan

bebeklerin bu tip durumları 2 saniyelik dalgınlığa bakıyor... Eminim eşinizde içten içe kahrolmuştur ama biz kadınlar daha çok söyleniyoruz onlar daha çok içinde yaşıyorlar

hele biz de ben daha soğuk kanlıyım kan alınırken baba bakamıyordu bile

Rheaa çok çok geçmiş olsun, Allah tekrarını yaşaymasın Herkes demiş ya, hakkaten okurken bile fena oldum dün gece, sabah uyandım aklıma geldi yine. Çok zordur, böyle geçmiş olsun diyelim. Artık çok tehlikeli bi dönemdeler, ne kadar dikkat etmek gerektiğini anladım bi kez daha

Çok geçmiş olsun tekrarını kimseye yaşatmasın

Çok geçmiş olsun.
Büyük korku yaşamışsınız.
Biz de hastalıkla uğraşıyoruz çok zor.
Bugün doktora gideceğiz umarım iyi şeyler söyler..
Sizede geçmiş olsun canım benim büyük oğlum hasta olunca dünyam yıkılirdi ne hissettiğini o kadar iyi anlıyorum ki keşke hiç hasta olmasalar ama hasta olarak serpiliyorlar

ah canım yaa çok geçmişler olsun
insan kötü hisseder hissetmez mi
neyse eşin de sen de sakin olun geçmiş bitmiş artık şükür bir şey de olmamış, rabbim korumuş

ah yavrum benim bi tanem yaaa
geçmiş olsun umarım daha iyidir bugün

Kan alma süreci çok kötüydü damarı bulamadılar deri altından iğneyle aradılar o zaman eşime dedim seni şu an boğabilirim ölmene izin vermeden doktorlar hayata döndürür diye.

ay dün benim eşim de böyle anlık bir refleksle çocuğun kafası çarptı bir yere ama hafif
yemin ederim eşimi ellerimle parçalamama milim kaldı
ama bizimkisi rahatlıktandı eğer ki eşimi öyle kötü görsem ben de yüklenemezdim
çünkü bile isteye dikkatsiz umursamazlıktan yapmamış ki, hepimizin başına gelebilir doğru.

Bende bebişi taktım kanguruya bir temiz hava aldım az önce çok iyi geldi gerçekten ☺ eşime söylediğim tek cümle oydu aslında oda kan almaya çalışırken çok ağlayınca canıma tak etti öyle dedim. Oda çok korktu aslinda kendini sorumlu hissetti 2 gündür uyumayıp çocuğun basında bekliyor defalarca çok donuyor 1 dakika yalnız bırakamıyorum diye her seferinde söylüyordum bu hadise yasandığına göre demekki beni dinlemiyormus onu anladım.

Valla canım ben hiç öyle düşünmüyorum valla bazen o kadar çok söyleniyorlar ki yani pes diyorum kızdığım söylenemez eve gelince dedim sadece çocuk bu defalarca düşecek ama önlem almadigimizda ne yaşayacağımızı tecrübe ettik dedim. Daha kötüsünü yaşamayalım da.

nomunomuchua Rheaa ikinizede çok geçmiş olsun.
nomunomuchua benim ilk kızım 6 aylıkken bronşit başlangıcı olmuştu. O burun tıkanmasını çok iyi bilirim. Çocuğun deli gibi uykusu var ama nefes alamadığı için uyuyamıyorsu.Doktor bana nebulizatör önermişti. İnan çok iyi gelmişti. Sadece serum koyup burnunu açıyordum.iki güne toparlanmıştı.

Rheaa aynı şekilde ilk kızımda 6 aylıkken falan yataktan düştü. Yatak kenarı çıkık olan tahta şekilliydi.kafasının kenarını oraya vurmuş sıyrılmış. Doktordan gelip 24 saat geçene kadar ne çektiğimi bir ben bir Allah biliyor.
Evet bu şekilde büyüyorlar ama insanında ömründen ömür gidiyor. Ne kadar takmayalım destekte takıyoruz her şeyi. Çok yedi, az yedi,kilolu,zayıf,emzirdim,emziremedim, döndü, dönmedi... Vs vs.. Annelik demek kaygılarla kol kola yaşamak demek. Bak benimkisi ek gıdayı sevmiyor ağzını bu 6 aylık ömründe kilit yapıyor bende ona takıyorum kafayı. Neden yemiyor, ne yanlış yapıyorum,yemekle ilgili sorunumu olacak(Allah korusun). Ya ben çok fazla beklentideyim ya da evet sevmiyor. Baktığım zaman ek gıdaya geçeli 20 gün anca olmuştur. Alışması için zaman lazım diyorum. Sonrada ilk kızım aklıma geliyor yok alışan gayet güzel alışıyor. Sevip sevmemekle alakalı diyorum. Ama şu bir gerçek ki yesin diye ne yapacağımı şaşırdım. Resmen soğudum yapasım gelmiyor. İştahla yemeyince insanın içinden yapmakta gelmiyor onu anladım. Ek gıdayı benim gibi yaşayan var mı merak ettim.

Evet çok panik yaptı korktu hatta hastaneden çıktık arabaya binmeden otoparkta biraz dolandık hava alsın çocuk diye o zaman kucağına aldı kızım çok özür dilerim benim yuzumden canin yandi diye ellerini opmeye basladi gözlerinden yaş süzülünce bir şey diyemedim bende. Sonuçta o da baba. Neler hissetti kim bilir.

Beeeenn 1 çay kaşığı yerse basari sayiyorum ağzını kitliyor diliyle itiyor birde püskürüyor ustum basim ek gıda. Yok anacim sevmiyor ama bu sabah komşum hamur pişirmiş verdi onu yiyim dedim almak için kedi gibi üstüme tırmandı bende ne yapcak acaba diye verdim eline nasılsa yemiyor tukuruyor diye allahım nasıl sapurdatmak emmek çiğnemeye çalışmak. Sen neler yiyorsun bana neler veriyorsun der gibi bakışı vardı

geçen yoğurt yaparken yoğurdum lora döndü bir labne gibi oldu
ne güzel onu vereyim diyorum yok yok yok yemiyor
bir normal bizim yediğimiz peyniri verdim şapur şupur yedi
bir de diyorlar ki bebeklerin ağzının tadı verdiklerinize göre şekillenir
yok yaa resmen ağzılarının tadını biliyorlar

Iyi dilekleriniz için teşekkürler kızlar.
J jennyy_27 aynen bende de nebulizator vardı günde iki kez buhar verdim.
Vermeye de devam edeceğim.
Dün burun akıntısı o kadar çOktu ki belki 8 sefer serum verip çekmem gerekti.
Araştırıp okuduğum ne varsa yaptım.
Göğsünü sırtını zeytinyağı ile ovup kağıt havluya sarıp yatırdım. Ayaklarına limon sürüp çorap giydirdim. Pekmez tereyagi karışımını ısıtıp verdim. Bu sebeple onları da tatmış oldu..
Insan çaresiz kalınca deli gibi ne yapacağını şaşırıyor:/

Bugün doktora gittigimizde az açılmıştı daha iyiydi. Muayeneye göre iyi. Gelene kadar bir şeyler yapmışsınız heralde dedi dr. Ilaclik durum yok. Serumla temizliğe buhara devam dedi.
Bu arada gunde 3 kereden fazla cekmeyin dedi aklınızda olsun kızlar.
Artık daha çok buharla ilerlerim.
Bugün sadece tarhana verdim iyi gelirse diye. Akşam yine tarhana veririm. Bir de armut biraz belki.. Umarım bu gece daha iyi geçer.

Deli gibi uykusuzum ama onun neşesi yerinde olsun. Kucağımda inlemesin diyorum şuan..
Gerekirse oynaşarak sabahlarım.
Bu hastalık sürecinde eşime de dedim ki sağlıklıyken yoruluyoruz kucakta taşımaya.
Bak hasta olunca kucagimizdan düşürmedik hem de içimiz acıya acıya. Dedi ki aynısını ben de düşündüm.

Bir daha ek gıda zart zurt takarsam bana cimdik atın kızlar. :)

Son düzenleme:
Harika haberler canım. Çok sevindim ilaçsız atlatmanıza. Çok çok geçmiş olsun tekrar.

Bu arada ben muhallebilerine ve tarhanasina 1 cay kasigina yakin tereyagi koyuyorum. Gunde 1 cay kasigi da pekmez veriyorum. Yanlis bisey yapmiyorumdur umarim

Bu arada ben muhallebilerine ve tarhanasina 1 cay kasigina yakin tereyagi koyuyorum. Gunde 1 cay kasigi da pekmez veriyorum. Yanlis bisey yapmiyorumdur umarim

Iyi yapıyorsun zaten tereyagsiz yemek mi olur

Korkudan gıdım gidim ilerledim ben.
15 güne ablam geliyor o gaza basar ona güveniyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…