O kadar haklısınız ki , o müşahade de beklemek zor 9 saate yakın bekledik biz. Doktor ilk muayenesinde 24 saat kalabilirdiniz dedi, çünkü elle ilk yaptığı muayenede kaburga ve altına dokununca çok ağladı ve elle muayene sırasında eline bir sislik gelmiş sanırım telefonla çocuk cerahini aradığında hassasiyet ve elle muayenede bilmem ne bulgulari var gibi bir sürü şey soyledi tıbbi konuştukları için pek anlayamadım zaten sonrasında 5 dakika içinde cerrah geldi. Kan alma süreci çok kötüydü damarı bulamadılar deri altından iğneyle aradılar o zaman eşime dedim seni şu an boğabilirim ölmene izin vermeden doktorlar hayata döndürür diye. Sonra emzirip uyuttum cantasinda oyuncaklar vardı onlarla oynattim felan ama saat akşam 10 gibi kavga olayı geldi adamı hasat etmişler 8 yerden bıçaklama kafa yarık sopayla vurmuşlar felan kanında madde var diye anestezi vermeden dikim yaptılar adam bağırdı o zmaan cocuk aglayinca doktora dedik başka yere geçme imkanımız var mı diye o zaman eve gitmeyi önerdi bir durum olsaydı zaten şimdiye kadar çıkardı dedi ama 24 saat müşahade dedikleri için kağıt imzalayip eve çıktık.
yaaa ben de kızamıyorum babalara hele ki biz daha çok vakit geçireceğiz Allah korusun olacaklardanO kadar haklısınız ki , o müşahade de beklemek zor 9 saate yakın bekledik biz. Doktor ilk muayenesinde 24 saat kalabilirdiniz dedi, çünkü elle ilk yaptığı muayenede kaburga ve altına dokununca çok ağladı ve elle muayene sırasında eline bir sislik gelmiş sanırım telefonla çocuk cerahini aradığında hassasiyet ve elle muayenede bilmem ne bulgulari var gibi bir sürü şey soyledi tıbbi konuştukları için pek anlayamadım zaten sonrasında 5 dakika içinde cerrah geldi. Kan alma süreci çok kötüydü damarı bulamadılar deri altından iğneyle aradılar o zaman eşime dedim seni şu an boğabilirim ölmene izin vermeden doktorlar hayata döndürür diye. Sonra emzirip uyuttum cantasinda oyuncaklar vardı onlarla oynattim felan ama saat akşam 10 gibi kavga olayı geldi adamı hasat etmişler 8 yerden bıçaklama kafa yarık sopayla vurmuşlar felan kanında madde var diye anestezi vermeden dikim yaptılar adam bağırdı o zmaan cocuk aglayinca doktora dedik başka yere geçme imkanımız var mı diye o zaman eve gitmeyi önerdi bir durum olsaydı zaten şimdiye kadar çıkardı dedi ama 24 saat müşahade dedikleri için kağıt imzalayip eve çıktık.
Çok geçmiş olsun tekrarını kimseye yaşatmasınO kadar haklısınız ki , o müşahade de beklemek zor 9 saate yakın bekledik biz. Doktor ilk muayenesinde 24 saat kalabilirdiniz dedi, çünkü elle ilk yaptığı muayenede kaburga ve altına dokununca çok ağladı ve elle muayene sırasında eline bir sislik gelmiş sanırım telefonla çocuk cerahini aradığında hassasiyet ve elle muayenede bilmem ne bulgulari var gibi bir sürü şey soyledi tıbbi konuştukları için pek anlayamadım zaten sonrasında 5 dakika içinde cerrah geldi. Kan alma süreci çok kötüydü damarı bulamadılar deri altından iğneyle aradılar o zaman eşime dedim seni şu an boğabilirim ölmene izin vermeden doktorlar hayata döndürür diye. Sonra emzirip uyuttum cantasinda oyuncaklar vardı onlarla oynattim felan ama saat akşam 10 gibi kavga olayı geldi adamı hasat etmişler 8 yerden bıçaklama kafa yarık sopayla vurmuşlar felan kanında madde var diye anestezi vermeden dikim yaptılar adam bağırdı o zmaan cocuk aglayinca doktora dedik başka yere geçme imkanımız var mı diye o zaman eve gitmeyi önerdi bir durum olsaydı zaten şimdiye kadar çıkardı dedi ama 24 saat müşahade dedikleri için kağıt imzalayip eve çıktık.
Sizede geçmiş olsun canım benim büyük oğlum hasta olunca dünyam yıkılirdi ne hissettiğini o kadar iyi anlıyorum ki keşke hiç hasta olmasalar ama hasta olarak serpiliyorlarÇok geçmiş olsun.
Büyük korku yaşamışsınız.
Biz de hastalıkla uğraşıyoruz çok zor.
Bugün doktora gideceğiz umarım iyi şeyler söyler..
Kızlar dünden beri resmen kabus gibiydi herşeyanca bugün biraz rahat nefes alabildim ki şöyle bebiş çok fena düştü . Şöyle ki dün bebişi 2 gibi uyutup bir yarim saat markete gittim eve geldim eşimin kucağında çılgınca ağlıyor dedim noldu uyanmış döne döne yataktan aşağı düşmüş. Önce hemen bebişi alıp sakinlestirdim ama eşim de çok fenaydı onu da hemen banyoya gönderdim elini yüzünü yıkatip balkona gönderdim kendini sakinlestirmeden yanımıza gelme dedim bebişi sakinlestirdim ve bezine kadar soydum elle tüm vücudunu kontrol ettim. Bazayla dolap arasında dar bir ara var 30 cm lik felan ve dolap sürgülü olduğu için alt kısımda sivri çıkıntı mevcut. Düşerken oraya çarpmış ve sakinlestirip emzirdikten sonra elle muayenede sol kaburgada ve hemen altinda bir noktaya deyince çılgınca ağlamaya başladı yine sakinleştirip yine muayene ettim yine aynı şekilde olunca doğru çocuk acile doktor da elle muayenede aynı noktaya dokununca çok ağladı ve o bölgede kizariklik felan da vardi hemen röntgene soktular kafa ve govde sonrası kan tahlili ölüm gibiydi resmen için gitti damar bulamadılar felan ama düşme olduğu için mecburiyetten müdahale edemedim sonuç 4 delik 4. De de bulamasaydilar birakin diycektim resmen. Rontgenden sonra yine gelip elle muayene ettiler yine aynı bölgede çok ağlayınca çocuk cerrahini çağırdılar felan o da muayene etti. Şükür ki röntgenler temiz çıktı. Idrar tahlilinde mikrop buldular yeniden tahlil vermemizi istediler bu sefer idrar kültürü yapılacakmış. Acilde travma bölümünde müşadeye aldılar kaburgada hassasiyet olunca. Ilerleyen saatlerde kavga bıçaklama vakaları felan geldi acile biraz bağrış çağrış olunca seslerden çok etkilendi başladı ağlamaya. Hastaneye yakin yerde oturduğumuz için isterseniz evde siz gözlemleyin burda seslerden çok etkilenmesin farklı bir durum olursa hemen gelirsiniz dediler bizde kabul ettik. Gece 11.30 gibi eve geldik. Sabaha kadar kontrol ettik bekledik. Çocuk cerrahisi yarin poliklinik muayenesine gelin demisti bugün onu da yaptırdık ve derin bir ohhh çektim. Idrardaki mikrop için antibiyotik başlattılar 3 gün kullanın 3. Günden sonra çocuk acile gelip idrar kültürü sonucuna göre sorumlu doktor size antibiyotiğe devam edip etmeyeceğinizi söyleyecek dediler. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki bugun doktor sıkınti yok dedi sanki hemen ardindan üzerimden dozer gecti tum kemiklerim birbirinin ici ne girdi her yerim ağrıyor. Çocuk bu tabikide düşecek ama evde muayene ederken kaburga ve altında çok ağlayınca dedim ya kırıldı ya çatladı herhalde. Bizdee durum bu yani.. Hepimizin bebişlerini korusun sağlık her şeyin başı.
Çok geçmiş olsun.
Büyük korku yaşamışsınız.
Biz de hastalıkla uğraşıyoruz çok zor.
Bugün doktora gideceğiz umarım iyi şeyler söyler..
Benim kızım hasta oldu kızlar
Birr kaç gündür sabahları hafif balgam hissediyordum. Ilerledi ve dün gece balgamı kusmalarla başlayan korkunç bir gece geçirdik
Sanırım bronşit oldu.
Burun akıntısı çok.
Sürekli serumla açıp çekiyorum ama tamamen açılmıyor. Saatte bir yine doluyor.
Bu nedenle 20 dkdan fazla uyuyamiyor.
Dik pozisyonda burnu daha iyi olduğu için kucağımda uyudu bugün.
Günde 6 kere denmiş ama daha fazla kullansam serumu sorun olur mu acaba?
Sıcak su buharı ile mi temizleyeyim yoksa?
Inliyor, boynu bükük ve mutsuz.
Kusunca rahatlıyor oynamaya başlıyor ama yavrum.
Yarına doktora gidecektik zaten kan tahlili verecektik. Bu da eklenmiş oldu.
Hoş ilaç falan kullanmak istemiyorum ki ben :/
Bugün ek gıda aklımdan bile geçmedi.
Miniklerimiz sağlıklı olsun yeter başka şeyleri takmayın lütfen..
Kan alma süreci çok kötüydü damarı bulamadılar deri altından iğneyle aradılar o zaman eşime dedim seni şu an boğabilirim ölmene izin vermeden doktorlar hayata döndürür diye.
Aynen kağıt imzalatıyorlar. Bizim daha basitti de korkmuştuk. Acilde pencere açsan soğuk kapasan covid var. 2-3 aylık bebek. Bizde de babamız düşürdü ama kızmadım ben. Anlık birşey bana da olabilirdi. Babaya da yüklenmeyin bazen önüne geçilmiyor. Daha hareketlenecekler. Komşumuzun kızı var bizimkilerden bir yaş bile büyük değildir elini çekmeceye atmış bıçak kesmiş acilde dikiş atılmış. Allah dahasından korusun. Hastane ortamı en sevmediğim ortam zaten. Dün basit bir muayene bile özel bir klinikte kaç saat sürdü. Doktorun kapısı dolu. İnsanlar kalabalık. Randevu saatimiz çoktan geçti. Biz duruyoruz ama bebek durmuyor sıkıldı. Allah daha hastanelere düşürmesin inşallah. Yasaklar da hafifledi açık havaya çıkın bir yürüyün ailecek. Unutun. Serotonin lazım bu durumlarda. Kıyamam bebişe de
Bende bebişi taktım kanguruya bir temiz hava aldım az önce çok iyi geldi gerçekten ☺ eşime söylediğim tek cümle oydu aslında oda kan almaya çalışırken çok ağlayınca canıma tak etti öyle dedim. Oda çok korktu aslinda kendini sorumlu hissetti 2 gündür uyumayıp çocuğun basında bekliyorAynen kağıt imzalatıyorlar. Bizim daha basitti de korkmuştuk. Acilde pencere açsan soğuk kapasan covid var. 2-3 aylık bebek. Bizde de babamız düşürdü ama kızmadım ben. Anlık birşey bana da olabilirdi. Babaya da yüklenmeyin bazen önüne geçilmiyor. Daha hareketlenecekler. Komşumuzun kızı var bizimkilerden bir yaş bile büyük değildir elini çekmeceye atmış bıçak kesmiş acilde dikiş atılmış. Allah dahasından korusun. Hastane ortamı en sevmediğim ortam zaten. Dün basit bir muayene bile özel bir klinikte kaç saat sürdü. Doktorun kapısı dolu. İnsanlar kalabalık. Randevu saatimiz çoktan geçti. Biz duruyoruz ama bebek durmuyor sıkıldı. Allah daha hastanelere düşürmesin inşallah. Yasaklar da hafifledi açık havaya çıkın bir yürüyün ailecek. Unutun. Serotonin lazım bu durumlarda. Kıyamam bebişe de
Valla canım ben hiç öyle düşünmüyorum valla bazen o kadar çok söyleniyorlar ki yani pes diyorumyaaa ben de kızamıyorum babalara hele ki biz daha çok vakit geçireceğiz Allah korusun olacaklardan
bebeklerin bu tip durumları 2 saniyelik dalgınlığa bakıyor... Eminim eşinizde içten içe kahrolmuştur ama biz kadınlar daha çok söyleniyoruz onlar daha çok içinde yaşıyorlar
hele biz de ben daha soğuk kanlıyım kan alınırken baba bakamıyordu bile
Evet çok panik yaptı korktu hatta hastaneden çıktık arabaya binmeden otoparkta biraz dolandık hava alsın çocuk diye o zaman kucağına aldı kızım çok özür dilerim benim yuzumden canin yandi diye ellerini opmeye basladi gözlerinden yaş süzülünce bir şey diyemedim bende. Sonuçta o da baba. Neler hissetti kim bilir.ay dün benim eşim de böyle anlık bir refleksle çocuğun kafası çarptı bir yere ama hafif
yemin ederim eşimi ellerimle parçalamama milim kaldı
ama bizimkisi rahatlıktandı eğer ki eşimi öyle kötü görsem ben de yüklenemezdim
çünkü bile isteye dikkatsiz umursamazlıktan yapmamış ki, hepimizin başına gelebilir doğru.
Beeeennnomunomuchua Rheaa ikinizede çok geçmiş olsun.
nomunomuchua benim ilk kızım 6 aylıkken bronşit başlangıcı olmuştu. O burun tıkanmasını çok iyi bilirim. Çocuğun deli gibi uykusu var ama nefes alamadığı için uyuyamıyorsu.Doktor bana nebulizatör önermişti. İnan çok iyi gelmişti. Sadece serum koyup burnunu açıyordum.iki güne toparlanmıştı.
Rheaa aynı şekilde ilk kızımda 6 aylıkken falan yataktan düştü. Yatak kenarı çıkık olan tahta şekilliydi.kafasının kenarını oraya vurmuş sıyrılmış. Doktordan gelip 24 saat geçene kadar ne çektiğimi bir ben bir Allah biliyor.
Evet bu şekilde büyüyorlar ama insanında ömründen ömür gidiyor. Ne kadar takmayalım destekte takıyoruz her şeyi. Çok yedi, az yedi,kilolu,zayıf,emzirdim,emziremedim, döndü, dönmedi... Vs vs.. Annelik demek kaygılarla kol kola yaşamak demek. Bak benimkisi ek gıdayı sevmiyor ağzını bu 6 aylık ömründe kilit yapıyor bende ona takıyorum kafayı. Neden yemiyor, ne yanlış yapıyorum,yemekle ilgili sorunumu olacak(Allah korusun). Ya ben çok fazla beklentideyim ya da evet sevmiyor. Baktığım zaman ek gıdaya geçeli 20 gün anca olmuştur. Alışması için zaman lazım diyorum. Sonrada ilk kızım aklıma geliyor yok alışan gayet güzel alışıyor. Sevip sevmemekle alakalı diyorum. Ama şu bir gerçek ki yesin diye ne yapacağımı şaşırdım. Resmen soğudum yapasım gelmiyor. İştahla yemeyince insanın içinden yapmakta gelmiyor onu anladım. Ek gıdayı benim gibi yaşayan var mı merak ettim.
Beeeenn1 çay kaşığı yerse basari sayiyorum ağzını kitliyor diliyle itiyor birde püskürüyor ustum basim ek gıda. Yok anacim sevmiyor ama bu sabah komşum hamur pişirmiş verdi onu yiyim dedim almak için kedi gibi üstüme tırmandı bende ne yapcak acaba diye verdim eline nasılsa yemiyor tukuruyor diye allahım nasıl sapurdatmak emmek çiğnemeye çalışmak. Sen neler yiyorsun bana neler veriyorsun der gibi bakışı vardı
Harika haberler canım. Çok sevindim ilaçsız atlatmanıza. Çok çok geçmiş olsun tekrar.Iyi dilekleriniz için teşekkürler kızlar.
J jennyy_27 aynen bende de nebulizator vardı günde iki kez buhar verdim.
Vermeye de devam edeceğim.
Dün burun akıntısı o kadar çOktu ki belki 8 sefer serum verip çekmem gerekti.
Araştırıp okuduğum ne varsa yaptım.
Göğsünü sırtını zeytinyağı ile ovup kağıt havluya sarıp yatırdım. Ayaklarına limon sürüp çorap giydirdim. Pekmez tereyagi karışımını ısıtıp verdim. Bu sebeple onları da tatmış oldu..
Ondan çaresiz kalınca deli gibi ne yapacağını şaşırıyor:/
Bugün doktora gittigimizde az açılmıştı daha iyiydi. Muayeneye göre iyi. Gelene kadar bir şeyler yapmışsınız heralde dedi dr. Ilaclik durum yok. Serumla temizliğe buhara devam dedi.
Bu arada gunde 3 kereden fazla cekmeyin dedi aklınızda olsun kızlar.
Artık daha çok buharla ilerlerim.
Bugün sadece tarhana verdim iyi gelirse diye. Akşam yine tarhana veririm. Bir de armut biraz belki.. Umarım bu gece daha iyi geçer.
Deli gibi uykusuzum ama onun neşesi yerinde olsun. Kucağımda inlemesin diyorum şuan..
Gerekirse oynaşarak sabahlarım.
Bu hastalık sürecinde eşime de dedim ki sağlıklıyken yoruluyoruz kucakta taşımaya.
Bak hasta olunca kucagimizdan düşürmedik hem de içimiz acıya acıya. Dedi ki aynısını ben de düşündüm.
Bir daha ek gıda zart zurt takarsam bana cimdik atın kızlar. :)
Bu arada ben muhallebilerine ve tarhanasina 1 cay kasigina yakin tereyagi koyuyorum. Gunde 1 cay kasigi da pekmez veriyorum. Yanlis bisey yapmiyorumdur umarimIyi dilekleriniz için teşekkürler kızlar.
J jennyy_27 aynen bende de nebulizator vardı günde iki kez buhar verdim.
Vermeye de devam edeceğim.
Dün burun akıntısı o kadar çOktu ki belki 8 sefer serum verip çekmem gerekti.
Araştırıp okuduğum ne varsa yaptım.
Göğsünü sırtını zeytinyağı ile ovup kağıt havluya sarıp yatırdım. Ayaklarına limon sürüp çorap giydirdim. Pekmez tereyagi karışımını ısıtıp verdim. Bu sebeple onları da tatmış oldu..
Insan çaresiz kalınca deli gibi ne yapacağını şaşırıyor:/
Bugün doktora gittigimizde az açılmıştı daha iyiydi. Muayeneye göre iyi. Gelene kadar bir şeyler yapmışsınız heralde dedi dr. Ilaclik durum yok. Serumla temizliğe buhara devam dedi.
Bu arada gunde 3 kereden fazla cekmeyin dedi aklınızda olsun kızlar.
Artık daha çok buharla ilerlerim.
Bugün sadece tarhana verdim iyi gelirse diye. Akşam yine tarhana veririm. Bir de armut biraz belki.. Umarım bu gece daha iyi geçer.
Deli gibi uykusuzum ama onun neşesi yerinde olsun. Kucağımda inlemesin diyorum şuan..
Gerekirse oynaşarak sabahlarım.
Bu hastalık sürecinde eşime de dedim ki sağlıklıyken yoruluyoruz kucakta taşımaya.
Bak hasta olunca kucagimizdan düşürmedik hem de içimiz acıya acıya. Dedi ki aynısını ben de düşündüm.
Bir daha ek gıda zart zurt takarsam bana cimdik atın kızlar. :)
Bu arada ben muhallebilerine ve tarhanasina 1 cay kasigina yakin tereyagi koyuyorum. Gunde 1 cay kasigi da pekmez veriyorum. Yanlis bisey yapmiyorumdur umarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?