Çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasinKızlar dünden beri resmen kabus gibiydi herşeyanca bugün biraz rahat nefes alabildim ki şöyle bebiş çok fena düştü . Şöyle ki dün bebişi 2 gibi uyutup bir yarim saat markete gittim eve geldim eşimin kucağında çılgınca ağlıyor dedim noldu uyanmış döne döne yataktan aşağı düşmüş. Önce hemen bebişi alıp sakinlestirdim ama eşim de çok fenaydı onu da hemen banyoya gönderdim elini yüzünü yıkatip balkona gönderdim kendini sakinlestirmeden yanımıza gelme dedim bebişi sakinlestirdim ve bezine kadar soydum elle tüm vücudunu kontrol ettim. Bazayla dolap arasında dar bir ara var 30 cm lik felan ve dolap sürgülü olduğu için alt kısımda sivri çıkıntı mevcut. Düşerken oraya çarpmış ve sakinlestirip emzirdikten sonra elle muayenede sol kaburgada ve hemen altinda bir noktaya deyince çılgınca ağlamaya başladı yine sakinleştirip yine muayene ettim yine aynı şekilde olunca doğru çocuk acile doktor da elle muayenede aynı noktaya dokununca çok ağladı ve o bölgede kizariklik felan da vardi hemen röntgene soktular kafa ve govde sonrası kan tahlili ölüm gibiydi resmen için gitti damar bulamadılar felan ama düşme olduğu için mecburiyetten müdahale edemedim sonuç 4 delik 4. De de bulamasaydilar birakin diycektim resmen. Rontgenden sonra yine gelip elle muayene ettiler yine aynı bölgede çok ağlayınca çocuk cerrahini çağırdılar felan o da muayene etti. Şükür ki röntgenler temiz çıktı. Idrar tahlilinde mikrop buldular yeniden tahlil vermemizi istediler bu sefer idrar kültürü yapılacakmış. Acilde travma bölümünde müşadeye aldılar kaburgada hassasiyet olunca. Ilerleyen saatlerde kavga bıçaklama vakaları felan geldi acile biraz bağrış çağrış olunca seslerden çok etkilendi başladı ağlamaya. Hastaneye yakin yerde oturduğumuz için isterseniz evde siz gözlemleyin burda seslerden çok etkilenmesin farklı bir durum olursa hemen gelirsiniz dediler bizde kabul ettik. Gece 11.30 gibi eve geldik. Sabaha kadar kontrol ettik bekledik. Çocuk cerrahisi yarin poliklinik muayenesine gelin demisti bugün onu da yaptırdık ve derin bir ohhh çektim. Idrardaki mikrop için antibiyotik başlattılar 3 gün kullanın 3. Günden sonra çocuk acile gelip idrar kültürü sonucuna göre sorumlu doktor size antibiyotiğe devam edip etmeyeceğinizi söyleyecek dediler. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki bugun doktor sıkınti yok dedi sanki hemen ardindan üzerimden dozer gecti tum kemiklerim birbirinin ici ne girdi her yerim ağrıyor. Çocuk bu tabikide düşecek ama evde muayene ederken kaburga ve altında çok ağlayınca dedim ya kırıldı ya çatladı herhalde. Bizdee durum bu yani.. Hepimizin bebişlerini korusun sağlık her şeyin başı.
Niyeyse üniversitedeyken çok izledim tereyağı yapım videosuTuzsuz tereyağ bulamadım
Peyniri suya koyduk tereyağını napacaz?
Onu da mi evde yapsam kii becerebilir miyim acaba.
Ben normal tereyağ koyuyorum zaten çok az ekliyorum pürelerine. O kadar da kasamıcam valla.Tuzsuz tereyağ bulamadım
Peyniri suya koyduk tereyağını napacaz?
Onu da mi evde yapsam kii becerebilir miyim acaba.
Sağol canım ben kasacağımBen normal tereyağ koyuyorum zaten çok az ekliyorum pürelerine. O kadar da kasamıcam valla.
Benim teyzem yapıyordu aslında bazen ama aklımda kalmadı nasıl yapıldığıNiyeyse üniversitedeyken çok izledim tereyağı yapım videosukolay görünüyordu aslında kremaya buz ekleyip blenderla çırpıyorlardı. Çıkan yağı da yine buzlu suda yoğurarak arindiriyorlardi. Görünüşte kolay ama hiç denemedim
Kaymak biriktirip yapanlar da vaar kremadan yapanlar da. Kaymak biriktirmek uzun ve çetrefilli geliyor banaBenim teyzem yapıyordu aslında bazen ama aklımda kalmadı nasıl yapıldığı
Kavanozda çalkalıyordu Yağa dönüşüyordu burası kalmış aklımda sadece
Bende teyzeme sorayım bi bakalım nasıl neyden yapıyormuş. Uğraştırıcı olabilir ama tadı enfes oluyordu. Şimdi canım ekmek kızartıp tereyağ sürüp yemek çektiKaymak biriktirip yapanlar da vaar kremadan yapanlar da. Kaymak biriktirmek uzun ve çetrefilli geliyor banayıllarca izledim videosunu ben de yapayım bak aklıma düşürdün kilit nokta buz ama
Öğrenirsen bize de söyle yapılışını canım belki daha iyidir teyzenin yöntemi. Yanında tulum peyniri ve çay olursaaa üffBende teyzeme sorayım bi bakalım nasıl neyden yapıyormuş. Uğraştırıcı olabilir ama tadı enfes oluyordu. Şimdi canım ekmek kızartıp tereyağ sürüp yemek çekti
OfffÖğrenirsen bize de söyle yapılışını canım belki daha iyidir teyzenin yöntemi. Yanında tulum peyniri ve çay olursaaa üffBak yaa yarın başıma iş çıkardın bugün her şeyi halletmistim
ben denedim yediKizlar haftasonu bebise pankek yapiyim diyorum ama korkmuyor da degilim. Aranizda pankek yedirmeyi deneyen var mi?
Bu doktorların da her biri Farklı konuşuyorDoktorun bir sene vermeyeceksin gıdalar dediği arasında domateste vardı. Saydıklarım dışındakileri ayına ve mevsimine uygun olarak verebilirsin dedi.
Ama pişik sorunu yaşamıştınız değil mi ben olsam direkt asit içeriği yüksek olan her gıdadan uzak dururdum bir daha sorun yaşamamak adına.
Mesela bak daha az önce Osman gönlüalın 7 ay videosunu izledim, bacakları daha kuvvetlenmiştir ağırlığını biraz kendimiz alarak bastırabiliriz diyordu. Mesela zıplama hareketi yaparlarmış bizimki de yapıyor izleyince biraz içim rahatladı
Benim tartı ne kadar Sağlıklı bilmiyorum ama sanırım bu ay biz hiç kilo almamışız gibi gözüküyor ama bu ay hep bi meme bırakma, dışarıyı seyretme kafayı çevirme şeklinde zar zor emzirdim. 2 gündür de patlak vermişti ona bağlıyorum artık
Sahi bu meme reddi şeysi ne zaman bitecek artık yaşına kadar risk mi hep böyle
Yaa, ben öyle uygun görmüşüm ama baktorro o diziyi cok begenmistim. Ams azcik bile o guzel kiza benzemiyorum demek ayaklarini bastirmamaliymisiz. Doktorlar sonunda beni cildirtcak ben bastiriyorum. Hatta koltuk altindan destek olunca pit pit yuruyo. Yuruyor ama uzun sure desteksiz oturamiyor. Oturup oynuyor birkac dakika sonra bir yana yikilabiliyor. Hep etrafinda olmak gerekiyor.
aling ben 4. Ayimda kendim gittim. Dikislerin iyilesmis iyi fln dedi. Smear testi yapti, sonuc iyi cikti. Ama cagiran eden olmadi.
Doğumdan sonra kadın doğuma giden oldu mu? Konuşulduysa da kaçırdım. Bana 6 ay sonra gel demişti ama daha gidemedim. 1-2 ay sonra gideceğim sanırım.
ben bu sabah yaptım bende korka korka yaptım ama bi cesaret geldi verdim eline mıncıklaya mıncıklaya yedi çok şükür korktuğum gibi de olmadı yumuşak olduğu için rahatça eridi yediKizlar haftasonu bebise pankek yapiyim diyorum ama korkmuyor da degilim. Aranizda pankek yedirmeyi deneyen var mi?
şuan aynı durumdayız canım uyumamak için direniyor ağlıyor hep kendini yırtarcasına bağırıyo durup dururken boğazı yırtılıyo sanki sonra öksürmeye başlıyo o bağırdıkça benim kulağım çınlıyo ben geriliyorum 2 3 gündür öyle kötüyüm kiAkşam ağlamaları başladı yine
Yatağa yatırınca çivi batmışcasına ağlıyor
Aşırı uykusu var ama uykuya dalamıyor (sabah 5,30da uyandı)
yüzüstü emekleme pozisyonuna geçip hem yatakta dört dönüyor hem ağlıyor
Kaldırınca sıkıntı yok gibi ama.. O da kucakta durarsa.
Uykusunu geciktiği içinde huysuz, ayağımda bile sallamayı denedim ağlamaya devam ediyor söylenme şeklinde
2 teorim var ya diş ya emekleme becerisinin getirdiği huysuzluk.
Tahmini olan veya aynı durumu yaşayan/atlatan var mi?
Benim bebek konusunda anlıyorum ki tek tahammül edemediğim şu ağlama meselesişuan aynı durumdayız canım uyumamak için direniyor ağlıyor hep kendini yırtarcasına bağırıyo durup dururken boğazı yırtılıyo sanki sonra öksürmeye başlıyo o bağırdıkça benim kulağım çınlıyo ben geriliyorum 2 3 gündür öyle kötüyüm kidün migrenim tuttu ağrıdan oturdum ağladım artık eşime bıraktım çocukları gittim uyudum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?