2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
bebeği 7 aylık olanlar sebze olarak patates havuç kabak balkabağı dışında neler yediriyosunuz?
Onlardan sonra kahvaltılığa geçtim ben
+brokoli var bir de elimde sebze olarak canım.
Yarın doktora gidince listemiz netleşecek
Kereviz, ıspanak, pırasa, yer elması, brüksel lahanasını soracağım Tüm kaynaklar Farklı diyor çünkü

aslında araları az olunca daha iyi sanki ya bi anda büyütür çıkarsın aradan canım ara verince gerçekten zor oluyor rahatlığa alışıyorsun zorlanıyorsun sonra birde yaş ilerledikçe gerçekten sabır kalmıyormuş onu anladım ilk çocukta böyle değildim daha sabırlıydım şimdi hiç sabrım yok çok agresifim

evet bende kahvaltılık veriyorum şuan 1 yumurta sarısı yiyor bugün birde pankek yaptım içine biraz peynir az pekmez koydum verdim eline yedi ama sebze olarak pek bilgim yok çorba konusunda hep aynı şeyler patates havuç balkabağı pirinç karışık çorba yapıyorum ya tarhana çorbası ya da yayla çorbası
brokoli +8 diye biliyorum her yerde öyle yazıyo o yüzden hiç denemedim ıspanak da oluyo galiba 7. ayda doktor kontrolüne daha 10 gün var benim de sormam lazım

Ya benim istediğim aslında hemendi yani ikisi bir büyüsün çıksın aradan ama 2 peşpeşe sezaryen emzirme süreci derken mecburi ara giriyor artık gerisi zamana kaldı. Bi kaza çıkmazsa 4-5 sene düzen oturuna kadar artık.
Rahata erdim mi de bi tadını Çıkarırırm sonra dön başa Neyse yaştan kurtarıyorum
Agresiflik illa olur ben bile bazı işleri yetiştiremeyince hala kendimi yetersiz hissedip boşa strese giriyorum o da anneliğin şanından artık. Bir de beni ağlamalar yoruyor işte
Bende o şekilde yapıyorum
Soğanda denedim ben çorbalarına kattım balkabağı ve havuç çorbası yaptım. Tarhana daha vermedim. Pırasa da verilebiliyor, ıspanakta verilir artık ama ben de bi sorayım dedim. Blwturkiye sayfasında brokoli +6 ay bu Arada canım ama nasıl içine siniyorsa öyle ilerle.

Becerirsin cano gerçek tereyağı yağlı ayran calkalanarak yapılıyor o zor gelirse süt kaynatıyoruz ya üstü kaymak tutuyor onu biriktirerek te yapabilirsin
Biriktirme işi benlik değil ya uzun sürer.
Şu çalkalama işini yarın bi teyzemden öğreneyim nasıl yapıyormuş Geç oldu diye arayamadım bebe yeni uyudu zaten

ya benim de yaşım çok büyük değil aslında 23 yaşında ilk çocuğu doğurdum 4 yıl sonra ikinci oldu ama yine de 4 yılda çok yıprandığımı fark ettim sabrımın kalmadığını fark ettim ben şahsen ikincide daha çok zorlandım ilkte tecrübesizdim ama bu kadar zorlanmamıştım aynen beni de ağlamalar yoruyor ağlaması huysuzluğu olmasa oturup kendi halinde oynuyor ama 2 3 gündür aşırı çöktüm
soğan bende koyuyorum çorbaya bi sıkıntı olmadı şükür ha birde un çorbası yapıyorum tam buğday unuyla onu da çok severek yiyor
valla canım bana kalsa ben herşeyi karıştırıp veririm de işte her yerde farklı yazıyo en iyisi 1 2 kere deneyip sonuca bakıp ilerlemek

Ya çocuk evlilik hepsi bir sorumluluk valla kadınların hakkı yenmez
Klasik olacak ama şimdi annemi daha iyi anlayabiliyorum.
O yorgunluk çok normal.
Şimdiki aklım olsa evlenmezdim var sandık evlilikte
Bir de asıl şeyi diyecektim her bebek bir olmuyor zorlanmadığın doğrudur belki anlamadım deme de ben kolikmişim, kardeşim günde 18 saat uyuyan bir bebekti iki bebeden biri zor oluyor galiba. Teyzemde hep der oğlan çok zordu sonuncu nasıl büyüdü anlamadım diye. 3 bebesi var.

demek ki öyleymiş biri sakinse diğeri daha fena oluyormuş ben de şuan onu yaşıyorum anlaşılan ilki daha sakindi bu çok fenaa mahvediyo valla bizi Allah yardımcımız olsun biran önce geçip bitsin bu zor günler hemen 3 4 yaşına gelse keşke

Hislerime tercuman olmussun, bi an diyorum bu Kasimda hamile kalmayi deneyeyim, iki yas aralari olsun tam. Sonra 2 yasina kadar Lunayi emzirsem dogurunca da emzirmeye devam etsem 4 yil emzirmis olcam uykusuz kalcam gaz emzirmek uykusuzluk ek gida sismanlik gebelik sekeri yedigine dikkat etmek alkolsuzluk derken birden kasim gozum segiriyor. Nasil cesaret edilir ya. Yani akil sagligi kalmaz insanin. Hem bedenen hem beynen zor. Hepsini gectim Luna uslu sayilabilecek bir bebek, insanin sansi hep gulmez 2.sinde epey zorlar diye dusunuyorum, dusunuyorum da isin icinden cikamiyorum. Ben 3 gunluk tatillerimde ulke ulke geziyordum simdi banyoya zor gidiyorum. Samimi soyluyorum depresyona girmek uzereyim, hayatim 180 derece degisti bu kadar degisimi stresi zorlugu artik kaldiramiyorum, tukenmis hissediyorum yardim almaya baslicam.

Kizlar haftasonu bebise pankek yapiyim diyorum ama korkmuyor da degilim. Aranizda pankek yedirmeyi deneyen var mi?
Ben yedirdim, yumuş yumuş olduğu için sorunsuz yedi :)
Tuzsuz tereyağ bulamadım
Peyniri suya koyduk tereyağını napacaz?
Onu da mi evde yapsam kii becerebilir miyim acaba.
Mandıra tarzı yerlerden direkt kaymak alıp yapabilirsin aslında, ben kayınvalidem sütçüsünden kaymak alır onla yapar çok da güzel olur gayet de kolay yapıyordu şümdi aklımda değil ama. Bizim güveneiğimiz tanıdık bir çiftlik var, hep oranınkini alırız tuzsuz tereyağı, ben muhtemelen onu veririm ama
bebeği 7 aylık olanlar sebze olarak patates havuç kabak balkabağı dışında neler yediriyosunuz?
Biz 7 ayı doldurmadık ama brokoli, bezelye, karnıbahar vermişliğim var. Doktor mevsiminde dondurduğunuz sebzeleri verebilirsiniz demişti, taze fasulye vs. Bezelyenin kabuklarını soydum yalnız
kızlar pancake i nasıl yapıyorsunuz? ruşeym katıyor musunuz?
Yumurta sarısı ve siyez unu ile yapmıştım. Kendine yumurta ve yulafla yapıyorum çok güzel oluyor, bebeğe de yapacaktım ama tahıllara başlamayın dedi doktor Bi defa da vermiş bulundum işte.

İşte o ortalama 3-4 seneyi bi tam yapmak vaaar
Bir de faiziyle 4-4 yapmak var
Ama zor olduğu konusunda hemfikiriz.
Gerçekten hayatta köklü değişikler oluyor bir de her zaman bir başkasını kendinden bile önce düşünme sorumluluğu eklenince..
Doğum özellikle emzirme süreciyle birlikte vücudu baya hırpalıyor. Kendimize de dikkat etmek lazım

Biz doktordan geldik.
8375 kilomuz, 72 cm boyumuz, 43 cm baş çapımız.
Kereviz, pırasa, ıspanak, yer elması verebilirsin; Brüksel lahanası gaz yapabilir veya rahatsız edebilir onu 8. Aya hatta parmak gıda olarak yiyebileceği 9. Aya bırakabilirsin dedi. o zamana mevsimi geçiyor, buzluğa attım ama
Öğünlere kıyma ekliyoruz, kıyma olan öğünlerden yoğurt çıkarıyoruz. Blender yasak.
Bu ayda kan sayımı istiyorum dedi ama biz gastroentoloji kontrölüne gideceğimiz için iki iki olmasın, enzimlere bakılırken ona da baktırın dedi.
Elma armutu tekrar deneyelim dedi. Bugün ayva deneyeceğiz. Sonrasında tekrar elma.
2 öğün olarak devam ediyoruz. Kahvaltı + tadım ya da tam tersi, soğan sarımsak ekleyip pürelerine devam.
Çorba çok tercih etmiyoruz, bebeğe su değil vitamin lazım dedi bu arada. Çorbaları ertele ya da mümkün olduğunca az ver dedi. Bana da mantıklı geldi.
Basma konusunu sordum, emekliyor mu dedi tam basmıyor diyince ayağını kontrol etti hemen. Düz tabanlık var mı diye baktı sanırım. Ve yürüteç kullanıp kullanmadığınızı sordu hemen. Önermiyorum dedi, ki kullanmıyoruz zaten Bir iki aya sıralamaya başlar dedi.
Arada yükünü alarak bastıracakmışız, emeklemeyi tercih edebilirmiş. Teşvik edin, bir daha ki ay tekrar bu ayak konusuna bakalım dedi.
En önemli ılan uyku sorununu ve ağlama mevzusunu sormayı unuttum telefonumun şarjı bitmişti notlarıma ulaşamadım. Ek gıda ağırlıklı konuşunca arada kaynadı.
Daha uzun sürdü de aklıma bunlar geldi şimdi.

kendnize yaptığınızı nasıl yapıyorsunuz? ölçü verebilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…