- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Onlardan sonra kahvaltılığa geçtim benbebeği 7 aylık olanlar sebze olarak patates havuç kabak balkabağı dışında neler yediriyosunuz?
aslında araları az olunca daha iyi sanki ya bi anda büyütür çıkarsın aradan canım ara verince gerçekten zor oluyor rahatlığa alışıyorsun zorlanıyorsun sonra birde yaş ilerledikçe gerçekten sabır kalmıyormuş onu anladımBenim bebek konusunda anlıyorum ki tek tahammül edemediğim şu ağlama meselesi
Uykuyu bile belki idare edebilirim uzun sürmezse ama ağlama söz konusu olunca, benim migrenim yok ama alnıma doğru bir ağrı giriyor anlatamamBeynimi söküp atasım geliyor öyle bir ağrı.
Bilemedim daha şimdi uyudu az eşim baktı o aradada nefes aldım bi yemek yedim koyduğum çaydan içtim
Of ne olacak bu halleri ben anlamadım canımı yanıyor acaba başka bir sıkıntısı mi var anlayamıyorum ki keşke artık konuşma evresine ışınlansak belki anlaşabilirdik
Sen de iyi yapmışsın ya bir de birden fazla çocuk ahah anında vazgeçiyorum olan fikrimden de böyle durumlarda. Sabah araları az olsun be derken şimdi Nasip diyorum
evet bende kahvaltılık veriyorum şuan 1 yumurta sarısı yiyor bugün birde pankek yaptım içine biraz peynir az pekmez koydum verdim eline yediOnlardan sonra kahvaltılığa geçtim ben
+brokoli var bir de elimde sebze olarak canım.
Yarın doktora gidince listemiz netleşecek
Kereviz, ıspanak, pırasa, yer elması, brüksel lahanasını soracağımTüm kaynaklar Farklı diyor çünkü
Becerirsin canoTuzsuz tereyağ bulamadım
Peyniri suya koyduk tereyağını napacaz?
Onu da mi evde yapsam kii becerebilir miyim acaba.
Ya benim istediğim aslında hemendi yani ikisi bir büyüsün çıksın aradan ama 2 peşpeşe sezaryen emzirme süreci derken mecburi ara giriyor artık gerisi zamana kaldı. Bi kaza çıkmazsa 4-5 sene düzen oturuna kadar artık.aslında araları az olunca daha iyi sanki ya bi anda büyütür çıkarsın aradan canım ara verince gerçekten zor oluyor rahatlığa alışıyorsun zorlanıyorsun sonra birde yaş ilerledikçe gerçekten sabır kalmıyormuş onu anladımilk çocukta böyle değildim daha sabırlıydım şimdi hiç sabrım yok çok agresifim
Bende o şekilde yapıyorumevet bende kahvaltılık veriyorum şuan 1 yumurta sarısı yiyor bugün birde pankek yaptım içine biraz peynir az pekmez koydum verdim eline yediama sebze olarak pek bilgim yok çorba konusunda hep aynı şeyler patates havuç balkabağı pirinç karışık çorba yapıyorum ya tarhana çorbası ya da yayla çorbası
brokoli +8 diye biliyorum her yerde öyle yazıyo o yüzden hiç denemedim ıspanak da oluyo galiba 7. ayda doktor kontrolüne daha 10 gün var benim de sormam lazım
Biriktirme işi benlik değil ya uzun sürer.Becerirsin canogerçek tereyağı yağlı ayran calkalanarak yapılıyor o zor gelirse süt kaynatıyoruz ya üstü kaymak tutuyor onu biriktirerek te yapabilirsin
ya benim de yaşım çok büyük değil aslında 23 yaşında ilk çocuğu doğurdum 4 yıl sonra ikinci oldu ama yine de 4 yılda çok yıprandığımı fark ettim sabrımın kalmadığını fark ettim ben şahsen ikincide daha çok zorlandım ilkte tecrübesizdim ama bu kadar zorlanmamıştımYa benim istediğim aslında hemendi yani ikisi bir büyüsün çıksın aradan ama 2 peşpeşe sezaryen emzirme süreci derken mecburi ara giriyor artık gerisi zamana kaldı. Bi kaza çıkmazsa 4-5 sene düzen oturuna kadar artık.
Rahata erdim mi de bi tadını Çıkarırırm sonra dön başaNeyse yaştan kurtarıyorum
Agresiflik illa olur ben bile bazı işleri yetiştiremeyince hala kendimi yetersiz hissedip boşa strese giriyorum o da anneliğin şanından artık. Bir de beni ağlamalar yoruyor işte
Bende o şekilde yapıyorum
Soğanda denedim ben çorbalarına kattım balkabağı ve havuç çorbası yaptım. Tarhana daha vermedim.Pırasa da verilebiliyor, ıspanakta verilir artık ama ben de bi sorayım dedim. Blwturkiye sayfasında brokoli +6 ay bu Arada canım ama nasıl içine siniyorsa öyle ilerle.
Ya çocuk evlilik hepsi bir sorumluluk valla kadınların hakkı yenmezya benim de yaşım çok büyük değil aslında 23 yaşında ilk çocuğu doğurdum 4 yıl sonra ikinci oldu ama yine de 4 yılda çok yıprandığımı fark ettim sabrımın kalmadığını fark ettim ben şahsen ikincide daha çok zorlandım ilkte tecrübesizdim ama bu kadar zorlanmamıştımaynen beni de ağlamalar yoruyor ağlaması huysuzluğu olmasa oturup kendi halinde oynuyor ama 2 3 gündür aşırı çöktüm
soğan bende koyuyorum çorbaya bi sıkıntı olmadı şükür ha birde un çorbası yapıyorum tam buğday unuyla onu da çok severek yiyor
valla canım bana kalsa ben herşeyi karıştırıp veririm de işte her yerde farklı yazıyo en iyisi 1 2 kere deneyip sonuca bakıp ilerlemek
demek ki öyleymiş biri sakinse diğeri daha fena oluyormuş ben de şuan onu yaşıyorum anlaşılan ilki daha sakindi bu çok fenaa mahvediyo valla biziYa çocuk evlilik hepsi bir sorumluluk valla kadınların hakkı yenmez
Klasik olacak ama şimdi annemi daha iyi anlayabiliyorum.
O yorgunluk çok normal.
Şimdiki aklım olsa evlenmezdimvar sandık evlilikte
Bir de asıl şeyi diyecektim her bebek bir olmuyor zorlanmadığın doğrudur belki anlamadım deme deben kolikmişim, kardeşim günde 18 saat uyuyan bir bebekti iki bebeden biri zor oluyor galiba. Teyzemde hep der oğlan çok zordu sonuncu nasıl büyüdü anlamadım diye. 3 bebesi var.
Hislerime tercuman olmussun, bi an diyorum bu Kasimda hamile kalmayi deneyeyim, iki yas aralari olsun tam. Sonra 2 yasina kadar Lunayi emzirsem dogurunca da emzirmeye devam etsem 4 yil emzirmis olcam uykusuz kalcam gaz emzirmek uykusuzluk ek gida sismanlik gebelik sekeri yedigine dikkat etmek alkolsuzluk derken birden kasim gozum segiriyor. Nasil cesaret edilir ya. Yani akil sagligi kalmaz insanin. Hem bedenen hem beynen zor. Hepsini gectim Luna uslu sayilabilecek bir bebek, insanin sansi hep gulmez 2.sinde epey zorlar diye dusunuyorum, dusunuyorum da isin icinden cikamiyorum. Ben 3 gunluk tatillerimde ulke ulke geziyordum simdi banyoya zor gidiyorum. Samimi soyluyorum depresyona girmek uzereyim, hayatim 180 derece degisti bu kadar degisimi stresi zorlugu artik kaldiramiyorum, tukenmis hissediyorum yardim almaya baslicam.Ya çocuk evlilik hepsi bir sorumluluk valla kadınların hakkı yenmez
Klasik olacak ama şimdi annemi daha iyi anlayabiliyorum.
O yorgunluk çok normal.
Şimdiki aklım olsa evlenmezdimvar sandık evlilikte
Bir de asıl şeyi diyecektim her bebek bir olmuyor zorlanmadığın doğrudur belki anlamadım deme deben kolikmişim, kardeşim günde 18 saat uyuyan bir bebekti iki bebeden biri zor oluyor galiba. Teyzemde hep der oğlan çok zordu sonuncu nasıl büyüdü anlamadım diye. 3 bebesi var.
Brokoli :)bebeği 7 aylık olanlar sebze olarak patates havuç kabak balkabağı dışında neler yediriyosunuz?
Enginarla pırasa aldım dün pazardan. Bir de kıyma eklemeye başlayacağım bugün.Brokoli :)
Bende kıyma ekleyecem ama doktor ek gıdaya başladıktbn 15gün sonra ekle dedi.Enginarla pırasa aldım dün pazardan. Bir de kıyma eklemeye başlayacağım bugün.
Ben yedirdim, yumuş yumuş olduğu için sorunsuz yedi :)Kizlar haftasonu bebise pankek yapiyim diyorum ama korkmuyor da degilim. Aranizda pankek yedirmeyi deneyen var mi?
Mandıra tarzı yerlerden direkt kaymak alıp yapabilirsin aslında, ben kayınvalidem sütçüsünden kaymak alır onla yapar çok da güzel olurTuzsuz tereyağ bulamadım
Peyniri suya koyduk tereyağını napacaz?
Onu da mi evde yapsam kii becerebilir miyim acaba.
Biz 7 ayı doldurmadık ama brokoli, bezelye, karnıbahar vermişliğim var. Doktor mevsiminde dondurduğunuz sebzeleri verebilirsiniz demişti, taze fasulye vs. Bezelyenin kabuklarını soydum yalnızbebeği 7 aylık olanlar sebze olarak patates havuç kabak balkabağı dışında neler yediriyosunuz?
Yumurta sarısı ve siyez unu ile yapmıştım. Kendine yumurta ve yulafla yapıyorum çok güzel oluyor, bebeğe de yapacaktım ama tahıllara başlamayın dedi doktorkızlar pancake i nasıl yapıyorsunuz? ruşeym katıyor musunuz?
İşte o ortalama 3-4 seneyi bi tam yapmak vaaarHislerime tercuman olmussun, bi an diyorum bu Kasimda hamile kalmayi deneyeyim, iki yas aralari olsun tam. Sonra 2 yasina kadar Lunayi emzirsem dogurunca da emzirmeye devam etsem 4 yil emzirmis olcam uykusuz kalcam gaz emzirmek uykusuzluk ek gida sismanlik gebelik sekeri yedigine dikkat etmek alkolsuzluk derken birden kasim gozum segiriyor. Nasil cesaret edilir ya. Yani akil sagligi kalmaz insanin. Hem bedenen hem beynen zor. Hepsini gectim Luna uslu sayilabilecek bir bebek, insanin sansi hep gulmez 2.sinde epey zorlar diye dusunuyorum, dusunuyorum da isin icinden cikamiyorum. Ben 3 gunluk tatillerimde ulke ulke geziyordum simdi banyoya zor gidiyorum. Samimi soyluyorum depresyona girmek uzereyim, hayatim 180 derece degisti bu kadar degisimi stresi zorlugu artik kaldiramiyorum, tukenmis hissediyorum yardim almaya baslicam.
kendnize yaptığınızı nasıl yapıyorsunuz? ölçü verebilir misiniz?Ben yedirdim, yumuş yumuş olduğu için sorunsuz yedi :)
Mandıra tarzı yerlerden direkt kaymak alıp yapabilirsin aslında, ben kayınvalidem sütçüsünden kaymak alır onla yapar çok da güzel olurgayet de kolay yapıyordu şümdi aklımda değil ama. Bizim güveneiğimiz tanıdık bir çiftlik var, hep oranınkini alırız tuzsuz tereyağı, ben muhtemelen onu veririm ama
Biz 7 ayı doldurmadık ama brokoli, bezelye, karnıbahar vermişliğim var. Doktor mevsiminde dondurduğunuz sebzeleri verebilirsiniz demişti, taze fasulye vs. Bezelyenin kabuklarını soydum yalnız
Yumurta sarısı ve siyez unu ile yapmıştım. Kendine yumurta ve yulafla yapıyorum çok güzel oluyor, bebeğe de yapacaktım ama tahıllara başlamayın dedi doktorBi defa da vermiş bulundum işte.
Ben tam buğday unu yada yulaf unu ile yapiyorum sakıncası olmadığını okumuştum ona güvenerek öyle yapıyorumtorro tam bugday unu kullanmayi dusunuyorum pankekde ama bilgin var mi bi sakincasi olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?