2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
kendnize yaptığınızı nasıl yapıyorsunuz? ölçü verebilir misiniz?
1 yumurtaya 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi gibi, kıvamı belli eder zaten. Eti’nin ince öğütülmüş yulaf ezmesi var, o çok güZel un gibi neredeyse :) varsa 1-2 yemek kaşığı süt ve birazcık karbonat ya da kabartma tozu. Epey tok tutan güzel bir şey oluyor
torro tam bugday unu kullanmayi dusunuyorum pankekde ama bilgin var mi bi sakincasi olur mu?
Bize tahıllar unlar 8 aydan sonra dedi doktor, ben yapmış bulundum organik siyez vardı elimde. Ama bence tam buğday unu da güzel bi alternatif, burada da kullanan arkadaşlar olmuştu yanlış hatırlamıyorsam.

Etinin ince ogutulmusunu ben de kullaniyorum. Uzerine soguk sut dokunce bile 1 dakkada yumusacik oluyor. Pankekde de deniyim (kendim icin tabi )

Ben de tarif kitabinda yulaf ve bugday ununun 6. Ayda verilenler arasinda gordum. Ben de pankek de denicem canim. Ilk defa bu kadar isirmali bi yiyecek verecegim icin tedirginim
Ben bı tanesini eline veriyorum oynuyor atıyor sonra elimle parçalayarak veriyorum biraz alışıti arada değişik olsun diye sabahları balkabağı ekleyip veriyorum

Doğumdan sonra kadın doğuma giden oldu mu? Konuşulduysa da kaçırdım. Bana 6 ay sonra gel demişti ama daha gidemedim. 1-2 ay sonra gideceğim sanırım.
Ben gittim , doğumdan sonra 7. Günde 1. Ayda ve 6. Ayda kontrole gel demişti bebişin 6.ay kontrollerinden sonra kendimi de gösterdim ama smear felan almadı ultrasonla kontrol etti gayet iyi dedi. Bir sikayetin olmazsa 1 yıl sonra rutin muayenede goruselim dedi ☺

Biz yeni başladık ek gıdaya ve doktorun başlangıçta verdiği sıralı listede brokoli, enginar, taze fasulye , pırasa , semizotu var. Hatta yarın kabağın son günü sonra pirasaya gececeğiz ☺

çok teşekkürler

ya bu ay doldurma işini ben tam olarak anlamadım 6 ay bitti şuan 7 ayın içindeyiz diye biliyorum yanlış mıyım 216 günlük şuan
Brokoli ve ıspanak başlıycam bende bakalım inşallah sever

Biz yeni başladık ek gıdaya ve doktorun başlangıçta verdiği sıralı listede brokoli, enginar, taze fasulye , pırasa , semizotu var. Hatta yarın kabağın son günü sonra pirasaya gececeğiz ☺
biz 1 aydır başladık ek gıdaya saydıklarının hiçbirini daha vermedim desem patates havuç yeşil kabak balkabağı soğan kullandım şimdiye kadar

püre derken canım yine ayrı ayrı mı ver dedi? Ben hepsini bir suda pişirip eziyorum mesela öyle çok sulu çorba gibi kalmıyor biraz kıvamlı oluyor birde hafif pütürlü bırakıyorum.
Kahvaltıda neler yedirebilirsin onu da dedi mi acaba? ay çok soru sordum kusura bakma canım

ya bu ay doldurma işini ben tam olarak anlamadım 6 ay bitti şuan 7 ayın içindeyiz diye biliyorum yanlış mıyım 216 günlük şuan
Bu hep karışıyor diye ben de öyle yazdım 7. Ay denince kimi dolu dolu 7 ayı kastediyor ya, hamilelikteki hafta hesabımız misali :) Bizim de 6 ay bitti, 10unda 7 ay bitecek Biz bugün ıspanak denedik, ıspanağın pişince kuş kadar kalması azizliğine uğradım, keşke daha çok olsaymış bir solukta yedi resmen maşallah diyeyim

Tam neyi sormak istediğini anlamadım desem İlk başlarken demişti ki bana 2 sebzeden fazlasını karıştırma bulamaç haline getirme. Çorbadan kastıda su eklenenler bence iyice çorba haline getirme demek istedi diye düşündüm, belki su yerine peynir altı suyu ileride tavuk/et suyu kullanırsak daha yararlı olur. Çok açıklamadı ama öyle düşündüm çünkü çorba verirsek su ile midesini doldurmuş diye cümle kurdu.
Bulamaç meselesini kahvaltı için de dedi mümkün olduğunca tek tek verelim dedi bak bu Arada atlamışım ay sonuna doğru kahvaltısına tuzsuz zeytin ezmesi ekleyebilirsin dedi. Sıra ne zaman gelir bilmem ama
Kahvaltı konusunda ayrıca bir şey demedi ama ek gıdaya geçerken bir tepki göstermezse her gün kahvaltıda yumurta ver demişti canım

Kız aklımı karıştırdın.
7. Ayı doldurduk, doldurduğumuz ayı diyoruz işte.
7 ay 4 günlük bebeler.
7 doldu, 4 günü 8. Aydan aldık.
8in içindeyiz yani. Ama işte içindeyiz demiyoruz da doldurduğumuz ayı diyoruz. Anlatabilebildim mii

7 ay bitecek mi 7 aylık olacak mı sen ağustosta doğum yapmışın ben 30 temmuzda şuan 7 aylık oldu bu ayın 30 unda 7 bitiyo 8 oluyor diye biliyorum aman ne karışık ya beynim yandı

püre demiş ya canım tadım zamanındaki gibi her sebzeyi ayrı ayrı mı yap ver dedi diyorum onu anlamadım ama açıklamışsın 2 den fazla karıştırma demiş ben hepsini karıştırıyorum valla patates havuç balkabağı soğan bayağı kıvamlı oluyor çok da güzel yiyor maşallah
yumurta benimki de hergün 1 tane yiyor sarısını hatta daha gördü mü ağlamaya başlıyo hemen veriyim diye bi parça veriyorum anında ezip yutuyo sonra ağlamaya başlıyo hamm hamm diye
Bu arada teşekkür ederim canım sorularımı cevapladığın için

işte ben bu doldurma işini anlayamıyorum canım kafamı karıştırıyor şuan 7 oldu mesela bu ayın 30 da 7 bitecek 8 olacak diye hesap yapıyorum sorana da 7 aylık diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…