Hiç sorma hiçç, bende mizofoni var ciddi derecede, sanırım böyle yemek yemesine tahammül edebildiğim tek insan kendisiAhh cok tatli sapurtada sapurdata cigniyor demek.yiyorsa ne guzel. Afiyet bal seker olsun. Biz hep sebze meyve ... muhallebiyi bile sevmiyor boylesi de iyi degil karbonhidrat lazim.
Kıyma konusunda bizim doktorda kuzu şart değil en az 2 kez çekilmiş olsun pütürlü gıdalara iyice alışınca çorbaya katın demişti.Hiç sorma hiçç, bende mizofoni var ciddi derecede, sanırım böyle yemek yemesine tahammül edebildiğim tek insan kendisi
Ya ben de bi defa yaptım 4 tane çıktı, peyderpey yedi işte. Bizde meyve de yok, ciddi derecede zorlanıyorum şu şıra, 7 aylık olsak da kıyma filan gelse artık
Bu arada bizim doktor kıymada bi ayrım yapmadı, ama ek gıda ile ilgili eğitimde üstüne basa basa kuzu kıyma demişti eğitmen, 3 kere çekilmiş ve yağsız şekilde. Bilgi olarak paylaşayım bunu da
Evet pişi diyen var lokma diyen var piş diyen var neyse adı pişmiş hamur işteHahah cok sasirdim ama. Puturlu veriyorum ama pankek biraz zor degil mi ya. Insan korkar. Ben su icerken oksurunce bile geriliyorum.
Pesmet (pisi) mi yiyor? Vay canina. Nasil cigniyor yavrum? Ben cesaret edemem bir sure ya. Ne zaman basladiniz? Cigneyebiliyo mu cidden?
Ah bacım biz 7 aylık oldukta değişen bir şey olmadı benim cesaretim konusunda yaniAyni ayni. Ne versem iki saniyede yutuyo. Benimki de yemez gibime geliyor. 7 aylik olduktan sonra denemeye baslarim belki. Simdilik bilemiyorum
Emdikleri için normal diye düşünüyorum ben. Yese de yemese de hemen emmek istiyor yenidoğan gibi bu aralar sürekli meme istiyor. Büyüdüklerinde iştahsız olabiliyorlarmışKızlar ya benim kız ek gıdaya karşı çok iştahsız. Ne versem sevmiyor, en sevdiği muz oldu onu bile bir kaç kaşıktan sonra istemiyor. Oğlumda da aynı sorunları yaşamıştım şimdi kızda da aynı. Yapıp yapıp döküyorum. Açken oturtuyorum sofraya imkansız yemiyor sürekli bir bağırma hali emene kadar susmuyor,iki emme arasında yedirmeye çalışıyorum onda da sadece tadıyor, bazen onu bile yapmıyor. Emekleme yürümeye başlayınca zaten zayıflıyorlar, artık tükenmiş hissediyorum, abisi zaten yemez bir şey sadece kahvaltıyla duruyor, gerisi meyve, kuruyemiş, pilav,yoğurt 2,5 yaşına geldi köfteyi yeni yemeye başladıçok zorlanıyorum
Biz daha yeniyiz bu yoldaevet bende dediklerinle başladım diğer saydıklarını hiç vermedim daha şuan havuç patates balkabağı falan karıştırıp yediriyorum bende pırasa ve ıspanak başlıycam yarın
Aman nazar değmesinyani dediğim gibi çok büyük koparmadığı sürece sorun olmaz bence canımkız benimki ne görse ağlıyor istiyor napacağımı ne vereceğimi şaşırdım artık bizim yemeklere atlıyor makarna bile ısırıp yemişliği var 1 haftadır akşam yemeğinde beraber oturuyoruz masaya artık bizim yemeklere saldırmasın diye ona yoğurt doldurup yediriyorum napıyım başka aklıma birşey gelmiyor valla
Muhtemelen aldığınız sütün yağı az. Yağlı sütten yoğurt taş gibi oluyor.Kızlar, yaptığım yoğurtlarrın tadı çok güzel oluyor ama cıvık, taş gibi yapamadım bi türlü ufak kavanozlarda.
Var mıdır bir püf noktanız? Geçen aylarda epey konuşulmuştu aslında ama kaçırmışım
Valla benim doktor 6. Ay başla dedi :) yedirdimde bir sorunda olmadı, sevdide :)bende başlıyım o zaman 8 ay diye bildiğim için hiç denemedim
Kendi fikrimi söyliyiim mayalanma ısısı önemli bir de havalanması. Ne kadar havalanırsa o kadar taş oluyor, beeence o daKızlar, yaptığım yoğurtlarrın tadı çok güzel oluyor ama cıvık, taş gibi yapamadım bi türlü ufak kavanozlarda.
Var mıdır bir püf noktanız? Geçen aylarda epey konuşulmuştu aslında ama kaçırmışım
Tekrar dene canım sen anlarsın sevmediyse garipsedikleri içinde çevirebiliyorlar sonra alışıyorlar amaEnginar verdik bugün kıza babası vermişti ben yoktum pek yememiş acaba sevmedi mi yoksa garipsedi diye mi?
A April wind dediği gibi kaynadıktan sonra kaşıkla havalandırarak karıştırın suyu uçuyor buharla birlikteKızlar, yaptığım yoğurtlarrın tadı çok güzel oluyor ama cıvık, taş gibi yapamadım bi türlü ufak kavanozlarda.
Bu konuyu hiç araştırmadımYa kızlar emzirirken Covid-19 aşısı olma konusunda ne düşünüyorsunuz ? Çok kararsızım.
Evet az riskli bölgedeyiz zaten. Daha okulumuza aşı sırası gelmedi ama ben şimdiden enine boyuna düşünüyorum. Çoğu kaynak etkisinin çok az olacağını, sütten bebeğe geçse bile sindirim sisteminde parçalanacağını ve bebeği etkilemeyeceğini yazmış. Düşün Tracer düşün. Biraz da buna tak kafayıBu konuyu hiç araştırmadım
Kar/zarar hesabı yapardım sanırım
Okullar açılıyor mu bulunduğun yerde de?
Yani açılıyorsa virüsü direkt kapma ihtimalindense zayıflatılmış halini tercih ederdim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?