2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben o şekilde yapıyorum ama hiç düşünmemiştim olur mu olmaz mı diye

Ya kızlar emzirirken Covid-19 aşısı olma konusunda ne düşünüyorsunuz ? Çok kararsızım.
Hamile ve emzirenlerde çalışma yapılmadığı için ben aşı olmadım. Ama ben ücretsiz izindeyim, nasılsa evdeyim diye de yaptırmadım. Karar vermesi zor bir durum ama işe başlayacak olsaydım yaptırırdım sanırım

Hım ben yapıp yediriyordum oğluma, şimdi de yoğurt ekşimişse activia ile falan mayalıyorum.sorun olmuyordur diye umuyorum

Deneyimli bir doktor görüşü al istersen ya da emzirilen anneler üzerinde denenmiş mi onaylanmış mı yapılmış mi gibi istatistiki verilere/araştırmalara bakardım ben olsaydım. Ona göre karar verirdim. Aşıyı olursam ne olur/ aşıyı olmayıp virüsü kaparsam ne olur gibi. yardımcı olamadım sanırım
Ben activia ile mayalıyorum 4-5 turda bir, probiyotikli ya o da. Bağırsakları düzenliyor bile. Yani benim bebeye olumlu etki yapıyor.

Ya kızlar emzirirken Covid-19 aşısı olma konusunda ne düşünüyorsunuz ? Çok kararsızım.
Aynı durumdayım, ögretmenim. Bir yandan aşı olmak istemiyorum, çünkü etkisi ile ilğili hiçbir araştırma yok. Diger taraftan sırası gelip aşı olmayanı devlet en son sıraya koyuyor, yani bir daha ne zaman sıranın geleceği meçhul.
Çevremdeki dojtorlara sordum, kimisi ol diyor, kimisi olma diyor.
Yani tamamen kararsızım
Keşke aşı olmayanın sırasını en sona atmasalarda, sırası gelen istediği vakit olabilir deseler :)
Ama zannederim olmamak daha ağır basıyor
Çünkü ne etkisi olduğu meçhul

Şu an sıra gelmediği için biraz daha düşünüp derinlemesine araştırma yapacağım ama ne kadar araştırsam da net bir sonuca ulaşmak çok zor Ama aşıyı olmak da psikolojik olarak biraz daha rahatlatacak sanki. Aman Allah'ım çok kararsızım Yarın 7. Ay kontrolümüz var. Doktoruna da bir danışayım en iyisi.

Ay bu arada şimdi aklıma geldi teyzeme soracağım demiştim, dün sordum o da kaymak biriktirip yapıyormuş yazmayı unutmuşum. Sütün kaymağını ayırıp ayrıştırıyormuş işte. Bu yöntem bana gelmez

valla ben büyük oğlumda çok çektim iştahsızlıkta hala da çekiyorum bu istedikçe yedikçe çok mutlu oluyorum inşallah hep böyle olur 4 aydan beridir böyle elimizde ne görse ağlardı isterdi şuan daha felaket ham hamm diye bağırıyo çığlıklar atıyo

ben sürahide mayalıyorum canım küçük kavanozlara boşaltıp kağıt havlu koyuyorum üstüne kapaklarını koyup örtüye sarıyorum 6 saat bekletiyorum 6 saatten sonra ağzı açık şekilde buzdolabına koyuyorum taş gibi oluyo ertesi gün kapaklarını kapatıyorum

Biz de soyle yapardik
Yogurt mayaliyordum ben köyden gelen sutten yani sut bayagi yagli

yogurtlarin uzerinde bildigin 1 parmak yag donuyordu onlari ayirip blendirda karistirip toplaniyor

Doktorunuz ne der bizimlede paylaşırmısımız ?

Uyku düzeni harika olan bebe akşam 9uyur sabah 8de uyanirdi işe başladigimdan beri gece 4 te uyanıyor uyutamiyorum tekrar oturdum sallıyorum ayağımda gözü açık uyumaya niyeti yok

Biz de soyle yapardik
Yogurt mayaliyordum ben köyden gelen sutten yani sut bayagi yagli

yogurtlarin uzerinde bildigin 1 parmak yag donuyordu onlari ayirip blendirda karistirip toplaniyor
Ben de aynı esmeralda5 in dediği gibi yaptım. Eşim yoğurt almış köyden. Maşallah biriktirmeye gerek kalmadı hemen blenderda çırptım buzlu suda arittim. Baya 1 yumruk kadar tereyağı çıktı. Yiğite yaptığım çoğu şeyden kolaydı valla
Doktorunuz ne der bizimlede paylaşırmısımız ?
Paylaşırım tabi

Deneyeceğim bende ilk fırsatta sağolun Kızlar esmeralda5

Migros sanal markette varmış, 3 kere çekilmiş yağ siniri alınmış kuzu kıyma Ben de Bugün alacağım evden çıkamıyorum yakında kasapta yok zaten. Ben gibi olan varsa bilgisi olsun

Merhaba acaba link atabilirmisiniz bende almak istiyorum böyle doğal urunler bebegim icin.instegramdanmi nerden alabiliriz.

5 gündür kaka yapmıyor benimki normalde bir gün durup bir gün yapardı ama 5 gündür gelen giden yok süt alerjik olduğu için kakası hep sıvı idi diyete girdikten sonra katılaştı sanırım birde ek gıdaya geçince kabız mı oldu yavrum ama hiç zorlama ıkınma felan yok karnıda yumuşak

Bizimki yapıyordu ama kıvamı katılaşmıştı biraz, doktor günde 3-4 kere yemekleri hariç zeytinyağı verebilirsin dedi bana. Tatlı kaşığıyla. Sende ver istersen canım hem bağırsakları çalıştırır

Sağol canım yemeğine koyuyorum kaşıklada verdim hatta pamukla poposunuda sildim elma armut veriyorum daha değişiklik yok sınır 9 gündü değil mi müdahale etmek için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…