Ben o şekilde yapıyorum ama hiç düşünmemiştim olur mu olmaz mı diyeProbiyotik toz mayalardan yoğurt yapılırsa bebeğe verilir mi sanırım daha önce bu konu sorulmuştu bilgisi olan var mı evde kendi yaptığım yoğurt ekşidi onudan yaparsam yine ekşi olacak diye alternatif çözüm arıyorum
Hamile ve emzirenlerde çalışma yapılmadığı için ben aşı olmadım. Ama ben ücretsiz izindeyim, nasılsa evdeyim diye de yaptırmadım. Karar vermesi zor bir durum ama işe başlayacak olsaydım yaptırırdım sanırımYa kızlar emzirirken Covid-19 aşısı olma konusunda ne düşünüyorsunuz ? Çok kararsızım.
Hım ben yapıp yediriyordum oğluma, şimdi de yoğurt ekşimişse activia ile falan mayalıyorum.sorun olmuyordur diye umuyorumProbiyotik toz mayalardan yoğurt yapılırsa bebeğe verilir mi sanırım daha önce bu konu sorulmuştu bilgisi olan var mı evde kendi yaptığım yoğurt ekşidi onudan yaparsam yine ekşi olacak diye alternatif çözüm arıyorum
Deneyimli bir doktor görüşü al istersen ya da emzirilen anneler üzerinde denenmiş mi onaylanmış mı yapılmış mi gibi istatistiki verilere/araştırmalara bakardım ben olsaydım. Ona göre karar verirdim. Aşıyı olursam ne olur/ aşıyı olmayıp virüsü kaparsam ne olur gibi.Evet az riskli bölgedeyiz zaten. Daha okulumuza aşı sırası gelmedi ama ben şimdiden enine boyuna düşünüyorum. Çoğu kaynak etkisinin çok az olacağını, sütten bebeğe geçse bile sindirim sisteminde parçalanacağını ve bebeği etkilemeyeceğini yazmış. Düşün Tracer düşün. Biraz da buna tak kafayı
Ben activia ile mayalıyorum 4-5 turda bir, probiyotikli ya o da. Bağırsakları düzenliyor bile. Yani benim bebeye olumlu etki yapıyor.Probiyotik toz mayalardan yoğurt yapılırsa bebeğe verilir mi sanırım daha önce bu konu sorulmuştu bilgisi olan var mı evde kendi yaptığım yoğurt ekşidi onudan yaparsam yine ekşi olacak diye alternatif çözüm arıyorum
Aynı durumdayım, ögretmenim. Bir yandan aşı olmak istemiyorum, çünkü etkisi ile ilğili hiçbir araştırma yok. Diger taraftan sırası gelip aşı olmayanı devlet en son sıraya koyuyor, yani bir daha ne zaman sıranın geleceği meçhul.Ya kızlar emzirirken Covid-19 aşısı olma konusunda ne düşünüyorsunuz ? Çok kararsızım.
Hamile ve emzirenlerde çalışma yapılmadığı için ben aşı olmadım. Ama ben ücretsiz izindeyim, nasılsa evdeyim diye de yaptırmadım. Karar vermesi zor bir durum ama işe başlayacak olsaydım yaptırırdım sanırım
Deneyimli bir doktor görüşü al istersen ya da emzirilen anneler üzerinde denenmiş mi onaylanmış mı yapılmış mi gibi istatistiki verilere/araştırmalara bakardım ben olsaydım. Ona göre karar verirdim. Aşıyı olursam ne olur/ aşıyı olmayıp virüsü kaparsam ne olur gibi.yardımcı olamadım sanırım
Aynı durumdayım, ögretmenim. Bir yandan aşı olmak istemiyorum, çünkü etkisi ile ilğili hiçbir araştırma yok. Diger taraftan sırası gelip aşı olmayanı devlet en son sıraya koyuyor, yani bir daha ne zaman sıranın geleceği meçhul.
Çevremdeki dojtorlara sordum, kimisi ol diyor, kimisi olma diyor.
Yani tamamen kararsızım
Keşke aşı olmayanın sırasını en sona atmasalarda, sırası gelen istediği vakit olabilir deseler :)
Ama zannederim olmamak daha ağır basıyor
Çünkü ne etkisi olduğu meçhul
valla ben büyük oğlumda çok çektim iştahsızlıkta hala da çekiyorum bu istedikçe yedikçe çok mutlu oluyorum inşallah hep böyle olurAman nazar değmesinbizim kız herhalde iştah dağıtılırken masa altına felan saklandı zerresi gelmedi yani ağzını bir kilitliyor actirabilene aşk olsun bir çay kaşığı büyük başarı bizde ek gıda hüsran oldu . Azcık iştahlı bir bebe olsun valla çokta gözüm yok ya
ben sürahide mayalıyorum canım küçük kavanozlara boşaltıp kağıt havlu koyuyorum üstüne kapaklarını koyup örtüye sarıyorum 6 saat bekletiyorum 6 saatten sonra ağzı açık şekilde buzdolabına koyuyorum taş gibi oluyo ertesi gün kapaklarını kapatıyorumKızlar, yaptığım yoğurtlarrın tadı çok güzel oluyor ama cıvık, taş gibi yapamadım bi türlü ufak kavanozlarda.
Var mıdır bir püf noktanız? Geçen aylarda epey konuşulmuştu aslında ama kaçırmışım
bende alcam yarın başlıycam bakalım teşekkürler canımValla benim doktor 6. Ay başla dedi :) yedirdimde bir sorunda olmadı, sevdide :)
Biz de soyle yapardikAy bu arada şimdi aklıma geldi teyzeme soracağım demiştim, dün sordum o da kaymak biriktirip yapıyormuş yazmayı unutmuşum. Sütün kaymağını ayırıp ayrıştırıyormuş işte. Bu yöntem bana gelmez
Doktorunuz ne der bizimlede paylaşırmısımız ?Şu an sıra gelmediği için biraz daha düşünüp derinlemesine araştırma yapacağım ama ne kadar araştırsam da net bir sonuca ulaşmak çok zorAma aşıyı olmak da psikolojik olarak biraz daha rahatlatacak sanki. Aman Allah'ım çok kararsızım Yarın 7. Ay kontrolümüz var. Doktoruna da bir danışayım en iyisi.
Ay bu arada şimdi aklıma geldi teyzeme soracağım demiştim, dün sordum o da kaymak biriktirip yapıyormuş yazmayı unutmuşum. Sütün kaymağını ayırıp ayrıştırıyormuş işte. Bu yöntem bana gelmez
Ben de aynıBiz de soyle yapardik
Yogurt mayaliyordum ben köyden gelen sutten yani sut bayagi yagli
yogurtlarin uzerinde bildigin 1 parmak yag donuyordu onlari ayirip blendirda karistirip toplaniyor
Paylaşırım tabiDoktorunuz ne der bizimlede paylaşırmısımız ?
Deneyeceğim bende ilk fırsattaBen de aynıesmeralda5 in dediği gibi yaptım. Eşim yoğurt almış köyden. Maşallah biriktirmeye gerek kalmadı hemen blenderda çırptım buzlu suda arittim. Baya 1 yumruk kadar tereyağı çıktı. Yiğite yaptığım çoğu şeyden kolaydı valla
Paylaşırım tabi
Migros sanal markette varmış, 3 kere çekilmiş yağ siniri alınmış kuzu kıymaHiç sorma hiçç, bende mizofoni var ciddi derecede, sanırım böyle yemek yemesine tahammül edebildiğim tek insan kendisi
Ya ben de bi defa yaptım 4 tane çıktı, peyderpey yedi işte. Bizde meyve de yok, ciddi derecede zorlanıyorum şu şıra, 7 aylık olsak da kıyma filan gelse artık
Bu arada bizim doktor kıymada bi ayrım yapmadı, ama ek gıda ile ilgili eğitimde üstüne basa basa kuzu kıyma demişti eğitmen, 3 kere çekilmiş ve yağsız şekilde. Bilgi olarak paylaşayım bunu da
Merhaba acaba link atabilirmisiniz bende almak istiyorum böyle doğal urunler bebegim icin.instegramdanmi nerden alabiliriz.Ben nerdeyse her şeyini aldım. Tarhana, kapya biber salçası, dana ilikli kemik suyu, bebek irmiği, pirinç, tel şehriye, yulaf unu, buğday unu ve bebe bisküvisi. Tarhanaya bayıldı kızım, güzel yiyor. Diğer ürünlerinden de memnunum. Bebek irmiği un gibi. Taneleri gözükmüyor nerdeyse.
Bizimki yapıyordu ama kıvamı katılaşmıştı biraz, doktor günde 3-4 kere yemekleri hariç zeytinyağı verebilirsin dedi bana. Tatlı kaşığıyla. Sende ver istersen canım hem bağırsakları çalıştırır5 gündür kaka yapmıyor benimkinormalde bir gün durup bir gün yapardı ama 5 gündür gelen giden yok süt alerjik olduğu için kakası hep sıvı idi diyete girdikten sonra katılaştı sanırım birde ek gıdaya geçince kabız mı oldu yavrum ama hiç zorlama ıkınma felan yok karnıda yumuşak
Sağol canım yemeğine koyuyorum kaşıklada verdim hatta pamukla poposunuda sildim elma armut veriyorum daha değişiklik yok sınır 9 gündü değil mi müdahale etmek içinBizimki yapıyordu ama kıvamı katılaşmıştı biraz, doktor günde 3-4 kere yemekleri hariç zeytinyağı verebilirsin dedi bana. Tatlı kaşığıyla. Sende ver istersen canım hem bağırsakları çalıştırır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?