En güzelini yapmışsınız..Başından beri desteksiz uyku olayına inanmiyorum. Uydurduk uyduruk icatların peşinden koşmaya bebekleri strese sokmaya gerek yok..Ebeveyniğin en güzel yanlarından biri, bebeğine sıcaklığını hissettirerek ona güven duygusunu aşılayarak, uyku öncesi, oyun anında, beslenmesinde vs..güzel tarifsiz anlar yaşatmak, paylaşmaktır.Yatağında, yanında oturarak uyuyttuğum yani desteksiz uyuyan bebeğini son ayda memede uyumaya alıştırdım, evet baya ben yaptım bunu, aman rahat etsin dişi çıkacak diye.
Şimdi ben barsam yanında asla emmeden uyumuyor, ama annemdeyken annem uyutuyor mesela.
Dün çok direndim emzirmemek için ağlaya ağlaya uyuyakaldı en son kucağımda, çok kötü ü oldum. Üzerine de şu yazıyı okudum, tavsiye ederim.
Altındaki yorumlarına kadar okudum.
Özlem Ilgaz on Instagram: "Okumak için ekranı sola kaydırın lütfen 👉💜 . "Destek" sende olmayan, az olan, gücünün yetmediği bende varsa paylaşmak değil mi zaten? . . . . #attachmentparentingturkiye #empatikebeveynlik #koşulsuzebeveynlik #doğalebeveynl
16K likes, 581 comments - attachmentparentingturkiye on February 25, 2021: "Okumak için ekranı sola kaydırın lütfen 👉💜 . "Destek" sende olmayan, az olan, gücünün yetmediği bende varsa paylaşmak değil mi zaten? . . . . #attachmentparentingturkiye #empatikebeveynlik #koşulsuzebeveynlik...www.instagram.com
Bizimki uslu bebekti, çabuk uyum sağlamıştı yatır/kaldır yöntemini denemiştim kendimce ve başarılı da olmuştu ama onun mizacına uygundu belki de ondan. Şimdi neden zorlayayım diyorum. Oh az önce de bi güzel emzirdim uyuttum tüm eğitimlere inat
Düzelecek tabi öyle kalmaz merak etmeyin.Siz elinizden geldiğince uykuya daldığında sağ sol yapın bir de ebebekte düz kafa yastıkları var arada onu koyup düz yatırın sonra yine sağ sol öyle öyle düzelir.Selam kızlar bu gece uykumu kaçıran bir durumu yazmak istiyorum benim oğlumun kafası resmen yamuk kaldı ya en som 5. Ay kontrolunde doktor düzelir dedi ama hala aynı ciddi derecede fark ediliyor bir tarafı yamuk düzelir 1 yaşına kadar deniyor doğruluğu var mı kask falan takarak düzelme durumu da varmış ama şapka bile takmak istemiyor onu nasıl taksin ki çok moralim bozuldu hep yamuk tarafa yatıriyorum sağa yanlış mı yatırıyorum tam tersi olunca mı duzelir görümcem bugün kafası yamuk falan dedi ondan beri baya takıldım lütfen bı fikir verin ne yapmalıyım
Ayyy ödüm koptu okurken, çok geçmiş olsun Allah gerçekten aklımıza mukayyet olsun ve Allah hepimizi korusunKızlar bugün başımızdan bir felaket geçiyordu neredeyse. Çok korktuk. Tüm gün aklıma eldi durdu, o hissi içimden atamıyorum. Allah kimseye yaşatmasın.
Ben gece geç saate kadar çalıştığımdan babası öğleden sonra işten gelince, çalışmaya başlamadan önce 1 saat kadar uyumak için odadaydım. Eşim de kanguruya koymuş Luna'yı, etrafı topluyormuş. Masa üstünde dünden kalma cips vardı, onun ambalajını alıp çöpe atmış. Bu sırada Luna küçük bir parça koparmış paketten. Biliyorsunuz hemen yırtılabilen bir şey, sanırım uzanıp tutmasıyla elinde kalmış, eşim fark etmemiş. Tam yattım eşim birden endişeyle odaya girdi. Luna'ya bir şey oluyor, onu daha önce hiç böyle görmedim dedi. Luna'ya baktım kızarmış, ağlamak üzere, çok rahatsız olduğu belli, salyaları akıyor, dilini çıkarıyor. AMa ne olduğunu anlamıyoruz. Hemen kucağıma aldım, ne yedi bugün diye düşünmeye çalışıyorum, ama her zamanki şeyleri yedi. Eşime sen mi bi şey verdin diyorum, yok diyor. Aklımdan bin türlü şey geçiyor. Kalbinin çok hızlı atttığını fark ettim. O zaman çok korktum işte. Bir kriz mi geçiriyor diye düşündüm. Sonra dedim bir şey yemiş ya da yutmuş olabilir. Bir şey onu zorluyor gibi. Hemen kusturmamız lazım. Bilmiyorum o an öyle düşündüm. Hiç bebek nasıl kusturulur ya da kusturulabilir mi daha önce düşünmedim, bilmiyorum. Tamamen içgüdsel..
Banyoya koştuk. Babası tuttu, ben de ellerimi yıkayıp acıtmamaya çalışarak parmağını soktum. Işte o an elime bir şey geldi. Dedim tam boğazında bir şey var. Bir şey yutmuş. 3. denememde çıkarıp aldım ama geçen o 3-5 saniyeyi gelin bana sorun. Çıkardığım gibi sustu Luna rahatladı. Sinirim boşaldı oturup ağladım bebeğime sarılıp. Bir daha uykusuz kaldım diye söylenmicem annecim diye diye. Babasıyla çok ama çok korktuk. Ne kadar dikkatli olursak olalım küçücük bir ana bakabiliyor her şey. Düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum. Aklımdan o kısa anda binbir türlü şey geçti. Kafam hiç bu kadar hızlı çalışmamıştı. Çok soğukkanlı hareket ettim, hala şaşırıyorum. Siz siz olun artık kolları güçlü kuvvetli her şeye uzanıyorlar, dikkat edin, hiç gözünüzü ayırmayın. Çocuklarımızı korusun Allah.
Çok haklısın ama sen annesi olarak düşün ki ben ofise başlayacağım zaman kızım bunu mutlaka öğrenmiş olacak, bir bakacaksın ki öğrenmişUyku eğitimi konusunda hepinizle hem fikirim. Yani diğer bir deyişle her şey doğal sürecinde ilerlesin istiyoum ama ne uyku eğitimi ne de meme bıraktırma falan olayına girmek istemiyorum. Ancak evdeki plan çarşıyı tutmuyor. Keşke memede uyumaktan başka bir uyuma yolu daha bilse. Yarın öbür gün ofise çağrıldığımda bu çocuk akşamları bensiz nasıl yuyuacak diye kahroluyorum. 2 buçuk aydır çalışıyorum ve aynı evde olsam da uyuma saatinde onunla olamadığımda 00:00'ye kadar bekleyebiliyor. O derece ciddi tutkusu, saatlerdir uyumamış olmasına rağmen saatlerce ağlayarak bekleyebiliyor. Babasıyla biz buna bir çözüm bulamıyorsak -dışarıda gezdirmeyi bile denedi babası- sadece bensiz olduğu gecelerde gece uykusu değil, kreşteyken gündüz uykusu da uyuyamayacak sefil olacak çocuk. Benim mecbure çalışmam gerekiyor, saatlerim de her çalışan gibi değil maalesef. Kısacası herkes çocuğunun uykusu geldiğinde her an onun yanında olabilecek kadar şanslı değil, çalışmayıp geçinebilecek kadar varlıklı değil. Bazılarımız mecbur. Ayrıca hala herhangi bir eğitim vermedik ya da farklı bir yola alıştıramadık zaten. Sadece keşke olsa deme sebebimi açıklamak istedim.
Ayni hatayi ben de yaptım alttaki labneyi iki gun yedirdim ikinci gun 5 6 kez kustu ve ertesi gun yanaklari kabardigeçen yoğurt yaparken yoğurdum lora döndü bir labne gibi oldu
ne güzel onu vereyim diyorum yok yok yok yemiyor
bir normal bizim yediğimiz peyniri verdim şapur şupur yedi
bir de diyorlar ki bebeklerin ağzının tadı verdiklerinize göre şekillenir
yok yaa resmen ağzılarının tadını biliyorlar
Hic cikmadi canimKızlar kaç dişiniz çıktı? Dün gece bölük bölçük uyuduk. Bir anda 3 dişimiz oldu. Babası 4. de yolda diyor. Ağzını açıp baktırmıyor pek. Dr dentinox diye bir jel verdi kullanan var mı?
Benim yasadigim mandalina vakasini biliyorsundur. O kadar iyi anlıyorum ki seni. Birbirimize sarilip gozlerimiz sisene kadar aglamisiz gibi düşün benden sana enerjisel rahatlama gelsin. Hayatta daha zor az sey vardir o an ömrün gidiyor. Rabbim asla kimseye evlat acisi vermesin. Verdigi zaman da bir bildigi vardir mutlaka gunlerce gecelerce evladinin basinda şifa dileyen anneler var. Allah gani gani serinlik versin yüreklerine. Hep derim ki emanetini o koruyor yoksa bizim elimizde gercekten bir yere kadar. Bebekler kesinlikle korunuyor. Hepimiz neler neler atlatmisizdir kimbilir. Daha 4 gunlukken aile hekimliginde emzirmeye calisiyorum. O zamanlar yakalayamiyor memeyi. Evdeyken kasikla sagdigim sutu agzina azcik veriyor devamini cekmesini sağlıyordum. Orda da sut var yanimda ama kasik yok. Sen kalk biberondan azcik agzina damlatayim derken heyecandan agzina boca et. Tovbeler olsun oyle bir korku yok. Boguyordum cocugu. Ya analik bazilarimiz icin gercektem yolunmus tavuk olmak demekKızlar bugün başımızdan bir felaket geçiyordu neredeyse. Çok korktuk. Tüm gün aklıma eldi durdu, o hissi içimden atamıyorum. Allah kimseye yaşatmasın.
Ben gece geç saate kadar çalıştığımdan babası öğleden sonra işten gelince, çalışmaya başlamadan önce 1 saat kadar uyumak için odadaydım. Eşim de kanguruya koymuş Luna'yı, etrafı topluyormuş. Masa üstünde dünden kalma cips vardı, onun ambalajını alıp çöpe atmış. Bu sırada Luna küçük bir parça koparmış paketten. Biliyorsunuz hemen yırtılabilen bir şey, sanırım uzanıp tutmasıyla elinde kalmış, eşim fark etmemiş. Tam yattım eşim birden endişeyle odaya girdi. Luna'ya bir şey oluyor, onu daha önce hiç böyle görmedim dedi. Luna'ya baktım kızarmış, ağlamak üzere, çok rahatsız olduğu belli, salyaları akıyor, dilini çıkarıyor. AMa ne olduğunu anlamıyoruz. Hemen kucağıma aldım, ne yedi bugün diye düşünmeye çalışıyorum, ama her zamanki şeyleri yedi. Eşime sen mi bi şey verdin diyorum, yok diyor. Aklımdan bin türlü şey geçiyor. Kalbinin çok hızlı atttığını fark ettim. O zaman çok korktum işte. Bir kriz mi geçiriyor diye düşündüm. Sonra dedim bir şey yemiş ya da yutmuş olabilir. Bir şey onu zorluyor gibi. Hemen kusturmamız lazım. Bilmiyorum o an öyle düşündüm. Hiç bebek nasıl kusturulur ya da kusturulabilir mi daha önce düşünmedim, bilmiyorum. Tamamen içgüdsel..
Banyoya koştuk. Babası tuttu, ben de ellerimi yıkayıp acıtmamaya çalışarak parmağını soktum. Işte o an elime bir şey geldi. Dedim tam boğazında bir şey var. Bir şey yutmuş. 3. denememde çıkarıp aldım ama geçen o 3-5 saniyeyi gelin bana sorun. Çıkardığım gibi sustu Luna rahatladı. Sinirim boşaldı oturup ağladım bebeğime sarılıp. Bir daha uykusuz kaldım diye söylenmicem annecim diye diye. Babasıyla çok ama çok korktuk. Ne kadar dikkatli olursak olalım küçücük bir ana bakabiliyor her şey. Düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum. Aklımdan o kısa anda binbir türlü şey geçti. Kafam hiç bu kadar hızlı çalışmamıştı. Çok soğukkanlı hareket ettim, hala şaşırıyorum. Siz siz olun artık kolları güçlü kuvvetli her şeye uzanıyorlar, dikkat edin, hiç gözünüzü ayırmayın. Çocuklarımızı korusun Allah.
Kuzum kuzum inan ki her şey daha iyi olacak. Bir bakmışsın bebeğin büyüdükçe düzenini kendi kurmuş.Uyku eğitimi konusunda hepinizle hem fikirim. Yani diğer bir deyişle her şey doğal sürecinde ilerlesin istiyoum ama ne uyku eğitimi ne de meme bıraktırma falan olayına girmek istemiyorum. Ancak evdeki plan çarşıyı tutmuyor. Keşke memede uyumaktan başka bir uyuma yolu daha bilse. Yarın öbür gün ofise çağrıldığımda bu çocuk akşamları bensiz nasıl yuyuacak diye kahroluyorum. 2 buçuk aydır çalışıyorum ve aynı evde olsam da uyuma saatinde onunla olamadığımda 00:00'ye kadar bekleyebiliyor. O derece ciddi tutkusu, saatlerdir uyumamış olmasına rağmen saatlerce ağlayarak bekleyebiliyor. Babasıyla biz buna bir çözüm bulamıyorsak -dışarıda gezdirmeyi bile denedi babası- sadece bensiz olduğu gecelerde gece uykusu değil, kreşteyken gündüz uykusu da uyuyamayacak sefil olacak çocuk. Benim mecbure çalışmam gerekiyor, saatlerim de her çalışan gibi değil maalesef. Kısacası herkes çocuğunun uykusu geldiğinde her an onun yanında olabilecek kadar şanslı değil, çalışmayıp geçinebilecek kadar varlıklı değil. Bazılarımız mecbur. Ayrıca hala herhangi bir eğitim vermedik ya da farklı bir yola alıştıramadık zaten. Sadece keşke olsa deme sebebimi açıklamak istedim.
Düşünsene bir de emzirmeyi denedim başta sakinleşsin diye. Çocuk kafasını çevirdi inatla. Ne kadar akıllı yavrum. Iyi ki istememiş. Bir de emzirseydim iyice tıkansaydı boğazı, elimde daha da derine itseydim ya da. Düşündükçe içim titriyor. Gerçekten korunuyorlar Allah tarafından. Doğru diyorsun anne olduğumdan beri ne zaman bir hasta bebek haberi görsem SMAlı bebekleri görsem ağlamaya başlıyorum. Kim bilir o anneler ne yaşıyor. Cehennemi yaşarken 7/ 24 güçlü olmalılar çünkü bebeklerini her an bakıma ihtiyacı var. Her an bir şey olacak korkusu ve endişesiyle yaşıyorlar. Allah şifa versin, hepsine güç diliyorum. Kimseye hastalık kaza vermesin.Ayni hatayi ben de yaptım alttaki labneyi iki gun yedirdim ikinci gun 5 6 kez kustu ve ertesi gun yanaklari kabardibence de biliyirlar
Hic cikmadi canim
Benim yasadigim mandalina vakasini biliyorsundur. O kadar iyi anlıyorum ki seni. Birbirimize sarilip gozlerimiz sisene kadar aglamisiz gibi düşün benden sana enerjisel rahatlama gelsin. Hayatta daha zor az sey vardir o an ömrün gidiyor. Rabbim asla kimseye evlat acisi vermesin. Verdigi zaman da bir bildigi vardir mutlaka gunlerce gecelerce evladinin basinda şifa dileyen anneler var. Allah gani gani serinlik versin yüreklerine. Hep derim ki emanetini o koruyor yoksa bizim elimizde gercekten bir yere kadar. Bebekler kesinlikle korunuyor. Hepimiz neler neler atlatmisizdir kimbilir. Daha 4 gunlukken aile hekimliginde emzirmeye calisiyorum. O zamanlar yakalayamiyor memeyi. Evdeyken kasikla sagdigim sutu agzina azcik veriyor devamini cekmesini sağlıyordum. Orda da sut var yanimda ama kasik yok. Sen kalk biberondan azcik agzina damlatayim derken heyecandan agzina boca et. Tovbeler olsun oyle bir korku yok. Boguyordum cocugu. Ya analik bazilarimiz icin gercektem yolunmus tavuk olmak demekhepsine gülüp gececek kadar sansli olalim mandalinayi lup diye emmek ne demek ya hala gozumun onunde elimden kaydigi anin hissi hala parmaklarimda. Allah Allah..
Canım öncelikle kolaylıklar diliyorum fakat neden böyle bir sürece girdiniz..Daha doğrusu sallamayı arada bıraksan farklı şekillerde destek olsan anladığım kadarıyla bıraktığınız an uyanıyor.Madem uyku konusu acildi moralimizi bozmamak icin yazmayi gereksiz gördüm ama benimki 10 gündür sabaha kadar aksama kadar ayakta sallaniyor. Hic durmdan desem yeridir. Nerdeyse hic birakamiyorum. 8 9 gibi uyuyorum ismaille 12 ye kadar esim salliyor sabaha kadar da ben. Arada bacagim uyusunca gine esime veriyorum. Cümbüş oldu bizin uykular. Dişi de şiş çıkmıyor bir türlü. Elektrikli besik yapmistik onda da durmadi illa ayakta sallanacakmis. Iade ettik aleti de. Hayret bisi ya. Devamlı kipir kipir.burda saat basi uyandi diye anormal bisi olarak anlatan anneler heeey cok sanslisiniz cunku o benim normalim
Çok geçmiş olsun.Gözlerim dolu dolu okudum.Çok ama çok zor o an soğukkanlı davranabilmek.Çok şükür birşey olmamış prensese.Allah gerçekten koruyor ve bizlere de yol gösteriyor.Kızlar bugün başımızdan bir felaket geçiyordu neredeyse. Çok korktuk. Tüm gün aklıma eldi durdu, o hissi içimden atamıyorum. Allah kimseye yaşatmasın.
Ayy kuzum o analardan biri benim. Benim bebe saat basi kalkar, bu sekilde bile ben bu kadar zorlaniyorsam seni dusunemedimMadem uyku konusu acildi moralimizi bozmamak icin yazmayi gereksiz gördüm ama benimki 10 gündür sabaha kadar aksama kadar ayakta sallaniyor. Hic durmdan desem yeridir. Nerdeyse hic birakamiyorum. 8 9 gibi uyuyorum ismaille 12 ye kadar esim salliyor sabaha kadar da ben. Arada bacagim uyusunca gine esime veriyorum. Cümbüş oldu bizin uykular. Dişi de şiş çıkmıyor bir türlü. Elektrikli besik yapmistik onda da durmadi illa ayakta sallanacakmis. Iade ettik aleti de. Hayret bisi ya. Devamlı kipir kipir.burda saat basi uyandi diye anormal bisi olarak anlatan anneler heeey cok sanslisiniz cunku o benim normalim
Kizlar ben bu postumda demir yerine uzum pekmezi kullandigimi yazmistim. Ama demir yerine uzum pekmezi kullanilabilir gibi bi ifade cikarmayin sakin. Benim bebenin tuvalet sorunu vardi 5. ayin icinde. Sidefer demir damlasina basladik iyice artti. Bebegim ikinmaktan uyuyamaz oldu. Ben de demiri biraktim. Doktor da 6. Ayda tekrar baslariz ozaman demisti. Sonra Ediz aniden bi ateslenince kan testi dahil bi kac test yapilmisti. Baska bi doktor orda demir eksikligi gormeyince demir damlasi yerine uzum pekmezi verebilirsin, 8. Aydan itibaren de kiyma verirsin corbalarinda dedi. Yani Edizde demir eksikligi olmadigi icin bunu soyledi. Ama benim icim hic rahat degil buna ragmen. 7. Ay kontrolu icin 3. Bi doktor deneyecegim. Ve bagirsaklari ek gidaya alisti gibi. Son 4-5 gundur yumusak kaka ypiyor sanki. Tekrar sidefer kullanmaya baslayacagim.Ben ascianneden baya bir urun aldim. Kullandiklarimin tamamindan da memnunum. Ozellikle tavsiye edebilecegim uzum pekmezi, tarhanasi var. Kabizlik dolayisiyla demir kullanmiyorum. Her gun 2 cay kasigi kadar pekmez veriyorum demir yerine. Tek reddetmedigi sey pekmezli labne su an. Tarhanasini da sevmisti. Son gunlerde corba yapmadim ama. Aslinda pirinc ununu da sevdim ama standart heryerde olan pirinc unudur herhalde. Yulaf unu, bugday unu, salca, ispanakli tarhana da aldim ama henuz denemedim onlari. Bgn firsat bulunca bugday ve yulaf karisimindan pankek yapicam canim.
Abla olmuyor ya. Kabul etmiyor cok alisti artik. Ama neden surekli kiprak kiprak uyuyor surekli sallanmak istiyor onu anlamiyorum. Kendi de ter su icinde kaliyor iki uzun kemik üzerinde gece gündüz hic rahat degik bence. Donemiyor olmasinin cok sikintisi var. Sürekli surt üstü yatmak zor yani. 5. Aya kadar bir sag bir sol yaptırıyordum besigine sonra besige gidip gelmekten nevrim dondu yataktan kalkmadan zaten alamiyorum agir benimki. Belim dayanmiyor. En iyisi yataga alayim dedim emip uyusun. Hadi emdi yine uyudugu yerde kalmiyor kipir kipir uyanip duruyor beni de uyutmuyor. Uykuda kalmasi icin sallayayim dedim memede dalinca. Iki saatte bir nadiren 3 saat filan uyuyordu oyle iste. 10 gundur filan nolduysa olduCanım öncelikle kolaylıklar diliyorum fakat neden böyle bir sürece girdiniz..Daha doğrusu sallamayı arada bıraksan farklı şekillerde destek olsan anladığım kadarıyla bıraktığınız an uyanıyor.
Biraz omuzunuzda uyutmayı deneyerek dikkatini dağıtsanız yani ayakta sallamayı bıraksanız. 10 gündür böyleymiş ama sonra alışkanlığa dönmesin inşallah.
Ya sorunun ne oldugunu bilmiyorum gercekten sadece aliskanlik. Alistirmak lazim biliyorum ama o da zaten eğitimle ayni manaya geliyor. Esim deneyelim diyor bilmiyorum kiAyy kuzum o analardan biri benim. Benim bebe saat basi kalkar, bu sekilde bile ben bu kadar zorlaniyorsam seni dusunemediminsallah dis sikintilari gecince, bagirsaklar ek gidaya alisinca ben bu uyku problemlerini onemli olcude cozeceklerini dusunuyorum. Sana da Allah guc kuvvet versin Bugunler de gecicek, daha rahat olacagin gunler gelecek insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?