2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293

eşime okurken bugün arabada ağladım valla okuyamadım o derece
çok kötü oldum.
allah bir daha yaşatmasın hepimizin aklında olsun.

ben dün nasıl bir salaklık yaptığımı anlatayım
kahvaltı bıçağını ekmeğe sürmüşüm peyniri bırak sen çocuğun mama sehpasında
lokmayı verdim daha kahvaltı hazırlanıyor bu arada ağzını açtığı için verdim
öyle bırakmışım masasına, mutfağa diğer kahvaltılıkları götürmeye gittim, bir geldim mutfaktan almış bıçağı ağzında
tamam keskin bir bıçak, ağzını kesecek bir bıçak da değil ama ya gözüne soksa
bu arada keskin bir bıçak da olabiliridi yani nasıl bıraktım aklım almıyor gerçekten.
Çocukla hiçbir işi acele acele yapma halbuki ne acelem varsa pazar pazar.

Bu arada sanırım psikolojim pek iyi değil.
Her şeye ağlıyorum, SMAlı bebeklerde zaten hüngür hüngür ağlıyorum inanın geçen ay biraz fazla bağış yapmışım artık bir durmam gerekiyor ama dayanamıyorum.
Film izleyemiyorum biraz duygusal olsun ağlıyorum.
Geçen ters yüzü izlerken hüngür hüngür ağladım yine.
Şarkı söylerken bile ağlıyorum arabada.
Dün Ldy gaganın film şarkısı var shallow diye, şarkı güzel değil de bağıra bağpıra söylemesi çok zevkli
aldım çocuğumu onu söylüyordum, hani biraz müziğe alışsın vs diye yine gözlerim doldu kestim söylemeyi.
Sanırım ilaçlık bir durum ama emzirirken de pek mümkün değil artık

of canım ya seni o kadar iyi anlayabiliyorum ki
ben de uzun çalışan biriyim
hele şimdi terfi aldım daha da sıkıştım
nasıl yapsan şu uyutma mevzusunu hiç bilemiyorum
yani bu seninle alakalı değil, her çocuk farklı şekilde uyuyor
bir de bu memede uyuma mevzusunda geçen arkadaşın oğlu 5 yaşında doktor demiş ki dişleri nasıl bu kadar çürüdü memede mi uyuttun çok emzirmişsin.
Kız diyor ki artık daha ne yapayım, bir 5 arkadaşız hepsi de çalışan insanlar, hem çalıştım hem emzirdim şimdi neden emzirdin diyorlar.
Yani ne yapsak ayrı bir vicdan azabı.
Bizim çocuk iyi kötü yemek yiyordu, geçen 2 gün yemedi.
Zaten zar zor yiyor yani bu çinli videolardaki çocuklar nasıl böyle hapur hupur yiyor valla gıcık oluyorum.
Bir tane ailede böyle çocuk olmadı bizim, ki bizimki içlerinde en iyisi.
Neyse işte 2 gün yemedi inan kriz geçirdim valla sinirlendim kızdım da yok yok daha kötü oldu.
Neyse sonra artık bir de böyle yemeyince insanda bir gerginlik oluyor her ek gıda vakti
e zaten ısıtamıyorsun yok ısınınca hemen ver tekrar ısıtmayın bekletmeyin
valla artık yemeyince buzdolabına koyuyorum bir kere daha ısıtıyorum
Yoksa o kadar et suyu, sebze ziyan olacak artık dayanamıyorum yani.
Velhasıl yedi şaşırdım
yani huy işte gıcıklık. Sonra kızdığım için de üzüldüm ama biliyorum kendimi yine böyle 2 gün yemese yine çıldırıcam eminim yani.

Canım bebeğine su ver susadığı için de uyuyamıyor.Özellikle gece kıpır kıpır ve uyuyamiyorsa susamıştır. Bak bu gece uyumadan su ver daha rahat uyuduğunu göreceksin inşallah.

Ben büyük oğlumda çizgi film izlerken duygusal bir sahnesinde ağlardım eşim bana yardım al bence derdi sonra çocuklu arkadaşlarım bende öyleyim deyince normal kabul ettim ama tıbben normal mi bu bilemem

Ben büyük oğlumda çizgi film izlerken duygusal bir sahnesinde ağlardım eşim bana yardım al bence derdi sonra çocuklu arkadaşlarım bende öyleyim deyince normal kabul ettim ama tıbben normal mi bu bilemem

ben de sordum bana da benzer yanıtlar verdi arkadaşlarım, ben de normal kabul ettim o nedenle artık
hayır içten içe depresyonda mıyım diyorum yoo öyle de değil
gezesim edesim makyaj yapasım da var gayet bir sürü güzel şey aldım giyiyorum ediyorum
saçlarım boyalı fönlü ojeler
eşimle iyiyiz şükür, hani içsel huzurum da yerinde
çocuğumun her şeyi normal şükür
ama neden ağlıyorum anlamıyorum

arkadaşlar merhaba. size bir şey sormak istiyorum. Ek gıdaya geçeli 1 hafta oldu. Anne sütü alırken haftada 1 kere ya da 7 veya 5 günde kakasını yapıyordu. ek gıdaya geçtik durum aynı. benim gibi benzer durumu yaşayan var mı? ne yapabilirim? ilaç için küçük olduğunu düşünüyorum. 6 aylık. yanlış düşünüyorsam bana bir akıl veriri misiniz?

Hormonlarla ilgili muhtemelen canım lohusalık 40 gün diyorlar ama bence 1 yıl sürüyor gebelik hormonlarının düşmesi 1 yılı bulurmuş zaten

Merhaba, ben mama kaşıkları ile iki tane koyuyorum, sanırım iki çorba kaşığına denk geliyor ve bir çorba kasesi de su ekliyorum. Muhallebi kıvamında oluyor çok sıvı yapmıyorum. Yapmadan önce biraz suda bekletiyorum.

Çok geçmiş olsun, soğukkanlı davranışınızı takdir ettim. Gerçekten Bebişler ve içgüdülerimiz bizi yönlendiriyor. Hareketli oldukça işler zorlaşıyor hareketlensinler gazları bitsin artık diyorduk ki işte sürekli yeni tehlikeler çıkıyor. Bizde sürekli evi süpürüyoruz toz ya da kırıntı kalmasın diye, emekleyince işleri daha sıkı tutacağız.

ya bu arada bak söylemeyi unuttum ne zamandır giremiyorum herkese yazayım.
ek gıdaya geçince bizde kabızlık sorunu oluştu
ama şu şekil, tuvaletini 1 gün yapamıyor sadece ve ertesi gün nasıl ıkınıyor ağlıyor falan.
Hatta bir gün yazdım mı hatırlamıyorum işe giderken annem aradı hatta yavrum arkada ıkınıp ağlıyordu; iş yolundan gerisin geri döndüm vs vs
gittim neyse yaptı falan filan
velhasıl biz böyle bir iki çektik, doktora sorduk ufak bir çatlak da oluşmuş popocuğunda gerçi ben göremedim ama krem verdi falan, şükür kan man gelmedi gerçi.
Ay konunun özüne gelicem, doktor bize ona tanıtım olarak verilen nbl probiyotik verdi
ya bunu verdiler ben faydasını gördüm siz de bir deneyin hatta bana da dönüş yapın dedi.
Oğlum resmen deney : ))
velhasıl çok işe yaradı her gün demit+ d vitamini 6+bunu 6 damla veriyorum
of geçti o ıkınmalar dertler şükürler olsun. Hiç de umudurm yoktu çünkü bu gaz şurupları falan da vermedim işe yaramaz diye.
Aklınızda bulunsun zaten doktor verdi bize de, şimdi de reklamlarını görüyorum.

Kızlar selam yine bir soruyla ben :) biz 6. Ayın sonunda aşı olmaya gittiğmzde 68 cm 10 kg yduk. Hemşire kilosu çok fazla falan demişti 2-3 ay sonra kucakta taşıyazmasın yürüyemez falan dedi. Ve sadece anne sütü alıyordu. Ek gıdaya başldı doyurmaya korkar oldum sanırım. çorbalarını falan sayılı kaşıkla veriyorum. sütüm de eskisi gibi değil zaten hiç öyle çok olmadı sütüm ama çocuk kilo alıyor ne yapym aç mı bırakayım . Bebeği 6 aylıkken 10 kg olan var mıydı?

Her ek gıdada bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekliyorum çok şükür şimdilik bir sıkıntı olmadı. Zaten ek gıdaya geçtiğimizden bu yana kaka çamur gibi kıvamı. Bu arada bir türlü Demir damlasını düzenli veremedim. Belki o da kabız yapıyordur.

Canimm cok gecmis olsun. Okurken bile korktum. Allah kimseye yasatmasin. Cok üzüldüm

Çok geçmiş olsun okurken bile o kadar etkilendim ki gözlerim doldu rabbim evlatlarımız bizle bağışlasın
O yastık kafanın arkası düz olması için değil bizim ki sağ tarafta biraz yamukluk var ise yarar mı

Bizim ek gidayla basimiz dertte. Sadece yogurt yiyor. Sebze meyve yemiyor. Her gun hazirliyorum kivamli corba gibi anne sutuyle de karistirdim. Kilitliyor agzini acmiyor. Nasil cozcez bunu bilmiyorum

İki gündür dış etinin kabardigini fark ettim dış geliyor inşallah çok cektirmez kolay gelir arada ağlama krizi geliyor bı yandan çalışıp bir yandan da onu tek birakmamaya gayret etsemdem halası ile yanlız kalıyor bir de bu ara zayıfladı gibi umarım diş çıkar da toparlanır

Bizim ek gidayla basimiz dertte. Sadece yogurt yiyor. Sebze meyve yemiyor. Her gun hazirliyorum kivamli corba gibi anne sutuyle de karistirdim. Kilitliyor agzini acmiyor. Nasil cozcez bunu bilmiyorum
Ben dün bugün bir çözüm buldum her istediğin de emzirmiyorum sabah 7 de emzirip 10 gibi kahvaltı yaptırıyorum aç olduğu için yiyor akşam da 5 de uyuyor son gündüz uykusuna 6 da uyanınca çorba püre veriyorum anladıgim kadari ile ac olunca yiyor sürekli istediği zaman meme emmesi ek gıdayı red etmesine sebep olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…