Kızlar bugün başımızdan bir felaket geçiyordu neredeyse. Çok korktuk. Tüm gün aklıma eldi durdu, o hissi içimden atamıyorum. Allah kimseye yaşatmasın.
Ben gece geç saate kadar çalıştığımdan babası öğleden sonra işten gelince, çalışmaya başlamadan önce 1 saat kadar uyumak için odadaydım. Eşim de kanguruya koymuş Luna'yı, etrafı topluyormuş. Masa üstünde dünden kalma cips vardı, onun ambalajını alıp çöpe atmış. Bu sırada Luna küçük bir parça koparmış paketten. Biliyorsunuz hemen yırtılabilen bir şey, sanırım uzanıp tutmasıyla elinde kalmış, eşim fark etmemiş. Tam yattım eşim birden endişeyle odaya girdi. Luna'ya bir şey oluyor, onu daha önce hiç böyle görmedim dedi. Luna'ya baktım kızarmış, ağlamak üzere, çok rahatsız olduğu belli, salyaları akıyor, dilini çıkarıyor. AMa ne olduğunu anlamıyoruz. Hemen kucağıma aldım, ne yedi bugün diye düşünmeye çalışıyorum, ama her zamanki şeyleri yedi. Eşime sen mi bi şey verdin diyorum, yok diyor. Aklımdan bin türlü şey geçiyor. Kalbinin çok hızlı atttığını fark ettim. O zaman çok korktum işte. Bir kriz mi geçiriyor diye düşündüm. Sonra dedim bir şey yemiş ya da yutmuş olabilir. Bir şey onu zorluyor gibi. Hemen kusturmamız lazım. Bilmiyorum o an öyle düşündüm. Hiç bebek nasıl kusturulur ya da kusturulabilir mi daha önce düşünmedim, bilmiyorum. Tamamen içgüdsel..
Banyoya koştuk. Babası tuttu, ben de ellerimi yıkayıp acıtmamaya çalışarak parmağını soktum. Işte o an elime bir şey geldi. Dedim tam boğazında bir şey var. Bir şey yutmuş. 3. denememde çıkarıp aldım ama geçen o 3-5 saniyeyi gelin bana sorun. Çıkardığım gibi sustu Luna rahatladı. Sinirim boşaldı oturup ağladım bebeğime sarılıp. Bir daha uykusuz kaldım diye söylenmicem annecim diye diye. Babasıyla çok ama çok korktuk. Ne kadar dikkatli olursak olalım küçücük bir ana bakabiliyor her şey. Düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum. Aklımdan o kısa anda binbir türlü şey geçti. Kafam hiç bu kadar hızlı çalışmamıştı. Çok soğukkanlı hareket ettim, hala şaşırıyorum. Siz siz olun artık kolları güçlü kuvvetli her şeye uzanıyorlar, dikkat edin, hiç gözünüzü ayırmayın. Çocuklarımızı korusun Allah.
Uyku eğitimi konusunda hepinizle hem fikirim. Yani diğer bir deyişle her şey doğal sürecinde ilerlesin istiyoum ama ne uyku eğitimi ne de meme bıraktırma falan olayına girmek istemiyorum. Ancak evdeki plan çarşıyı tutmuyor. Keşke memede uyumaktan başka bir uyuma yolu daha bilse. Yarın öbür gün ofise çağrıldığımda bu çocuk akşamları bensiz nasıl yuyuacak diye kahroluyorum. 2 buçuk aydır çalışıyorum ve aynı evde olsam da uyuma saatinde onunla olamadığımda 00:00'ye kadar bekleyebiliyor. O derece ciddi tutkusu, saatlerdir uyumamış olmasına rağmen saatlerce ağlayarak bekleyebiliyor. Babasıyla biz buna bir çözüm bulamıyorsak -dışarıda gezdirmeyi bile denedi babası- sadece bensiz olduğu gecelerde gece uykusu değil, kreşteyken gündüz uykusu da uyuyamayacak sefil olacak çocuk. Benim mecbure çalışmam gerekiyor, saatlerim de her çalışan gibi değil maalesef. Kısacası herkes çocuğunun uykusu geldiğinde her an onun yanında olabilecek kadar şanslı değil, çalışmayıp geçinebilecek kadar varlıklı değil. Bazılarımız mecbur. Ayrıca hala herhangi bir eğitim vermedik ya da farklı bir yola alıştıramadık zaten. Sadece keşke olsa deme sebebimi açıklamak istedim.
Canım bebeğine su ver susadığı için de uyuyamıyor.Özellikle gece kıpır kıpır ve uyuyamiyorsa susamıştır. Bak bu gece uyumadan su ver daha rahat uyuduğunu göreceksin inşallah.Abla olmuyor ya. Kabul etmiyor cok alisti artik. Ama neden surekli kiprak kiprak uyuyor surekli sallanmak istiyor onu anlamiyorum. Kendi de ter su icinde kaliyor iki uzun kemik üzerinde gece gündüz hic rahat degik bence. Donemiyor olmasinin cok sikintisi var. Sürekli surt üstü yatmak zor yani. 5. Aya kadar bir sag bir sol yaptırıyordum besigine sonra besige gidip gelmekten nevrim dondu yataktan kalkmadan zaten alamiyorum agir benimki. Belim dayanmiyor. En iyisi yataga alayim dedim emip uyusun. Hadi emdi yine uyudugu yerde kalmiyor kipir kipir uyanip duruyor beni de uyutmuyor. Uykuda kalmasi icin sallayayim dedim memede dalinca. Iki saatte bir nadiren 3 saat filan uyuyordu oyle iste. 10 gundur filan nolduysa oldu
Ya sorunun ne oldugunu bilmiyorum gercekten sadece aliskanlik. Alistirmak lazim biliyorum ama o da zaten eğitimle ayni manaya geliyor. Esim deneyelim diyor bilmiyorum ki
Ben büyük oğlumda çizgi film izlerken duygusal bir sahnesinde ağlardım eşim bana yardım al bence derdi sonra çocuklu arkadaşlarım bende öyleyim deyince normal kabul ettim ama tıbben normal mi bu bilememben dün nasıl bir salaklık yaptığımı anlatayım
kahvaltı bıçağını ekmeğe sürmüşüm peyniri bırak sen çocuğun mama sehpasında
lokmayı verdim daha kahvaltı hazırlanıyor bu arada ağzını açtığı için verdim
öyle bırakmışım masasına, mutfağa diğer kahvaltılıkları götürmeye gittim, bir geldim mutfaktan almış bıçağı ağzında
tamam keskin bir bıçak, ağzını kesecek bir bıçak da değil ama ya gözüne soksa
bu arada keskin bir bıçak da olabiliridi yani nasıl bıraktım aklım almıyor gerçekten.
Çocukla hiçbir işi acele acele yapma halbuki ne acelem varsa pazar pazar.
Bu arada sanırım psikolojim pek iyi değil.
Her şeye ağlıyorum, SMAlı bebeklerde zaten hüngür hüngür ağlıyorum inanın geçen ay biraz fazla bağış yapmışım artık bir durmam gerekiyor ama dayanamıyorum.
Film izleyemiyorum biraz duygusal olsun ağlıyorum.
Geçen ters yüzü izlerken hüngür hüngür ağladım yine.
Şarkı söylerken bile ağlıyorum arabada.
Dün Ldy gaganın film şarkısı var shallow diye, şarkı güzel değil de bağıra bağpıra söylemesi çok zevkli
aldım çocuğumu onu söylüyordum, hani biraz müziğe alışsın vs diye yine gözlerim doldu kestim söylemeyi.
Sanırım ilaçlık bir durum ama emzirirken de pek mümkün değil artık
Ben büyük oğlumda çizgi film izlerken duygusal bir sahnesinde ağlardım eşim bana yardım al bence derdi sonra çocuklu arkadaşlarım bende öyleyim deyince normal kabul ettim ama tıbben normal mi bu bilemem
Hormonlarla ilgili muhtemelen canım lohusalık 40 gün diyorlar ama bence 1 yıl sürüyor gebelik hormonlarının düşmesi 1 yılı bulurmuş zatenben de sordum bana da benzer yanıtlar verdi arkadaşlarım, ben de normal kabul ettim o nedenle artık
hayır içten içe depresyonda mıyım diyorum yoo öyle de değil
gezesim edesim makyaj yapasım da var gayet bir sürü güzel şey aldım giyiyorum ediyorum
saçlarım boyalı fönlü ojeler
eşimle iyiyiz şükür, hani içsel huzurum da yerinde
çocuğumun her şeyi normal şükür
ama neden ağlıyorum anlamıyorum
Merhaba, ben mama kaşıkları ile iki tane koyuyorum, sanırım iki çorba kaşığına denk geliyor ve bir çorba kasesi de su ekliyorum. Muhallebi kıvamında oluyor çok sıvı yapmıyorum. Yapmadan önce biraz suda bekletiyorum.Selam kızlar valla ona bak buna bak derken bende nerden ne alacağımı bilemedim...
tarhana vereyim diyorum yarın ölçüsünü nasıl koyuyorsunuz siz :)
ayrıca bugünnnn bizimde dişimiz gelmiş farkettikteee nokta kadar belki
Çok geçmiş olsun, soğukkanlı davranışınızı takdir ettim. Gerçekten Bebişler ve içgüdülerimiz bizi yönlendiriyor. Hareketli oldukça işler zorlaşıyorDüşünsene bir de emzirmeyi denedim başta sakinleşsin diye. Çocuk kafasını çevirdi inatla. Ne kadar akıllı yavrum. Iyi ki istememiş. Bir de emzirseydim iyice tıkansaydı boğazı, elimde daha da derine itseydim ya da. Düşündükçe içim titriyor. Gerçekten korunuyorlar Allah tarafından. Doğru diyorsun anne olduğumdan beri ne zaman bir hasta bebek haberi görsem SMAlı bebekleri görsem ağlamaya başlıyorum. Kim bilir o anneler ne yaşıyor. Cehennemi yaşarken 7/ 24 güçlü olmalılar çünkü bebeklerini her an bakıma ihtiyacı var. Her an bir şey olacak korkusu ve endişesiyle yaşıyorlar. Allah şifa versin, hepsine güç diliyorum. Kimseye hastalık kaza vermesin.
arkadaşlar merhaba. size bir şey sormak istiyorum. Ek gıdaya geçeli 1 hafta oldu. Anne sütü alırken haftada 1 kere ya da 7 veya 5 günde kakasını yapıyordu. ek gıdaya geçtik durum aynı. benim gibi benzer durumu yaşayan var mı? ne yapabilirim? ilaç için küçük olduğunu düşünüyorum. 6 aylık. yanlış düşünüyorsam bana bir akıl veriri misiniz?
Her ek gıdada bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekliyorum çok şükür şimdilik bir sıkıntı olmadı. Zaten ek gıdaya geçtiğimizden bu yana kaka çamur gibi kıvamı. Bu arada bir türlü Demir damlasını düzenli veremedim. Belki o da kabız yapıyordur.ya bu arada bak söylemeyi unuttum ne zamandır giremiyorum herkese yazayım.
ek gıdaya geçince bizde kabızlık sorunu oluştu
ama şu şekil, tuvaletini 1 gün yapamıyor sadece ve ertesi gün nasıl ıkınıyor ağlıyor falan.
Hatta bir gün yazdım mı hatırlamıyorum işe giderken annem aradı hatta yavrum arkada ıkınıp ağlıyordu; iş yolundan gerisin geri döndüm vs vs
gittim neyse yaptı falan filan
velhasıl biz böyle bir iki çektik, doktora sorduk ufak bir çatlak da oluşmuş popocuğunda gerçi ben göremedim ama krem verdi falan, şükür kan man gelmedi gerçi.
Ay konunun özüne gelicem, doktor bize ona tanıtım olarak verilen nbl probiyotik verdi
ya bunu verdiler ben faydasını gördüm siz de bir deneyin hatta bana da dönüş yapın dedi.
Oğlum resmen deney : ))
velhasıl çok işe yaradı her gün demit+ d vitamini 6+bunu 6 damla veriyorum
of geçti o ıkınmalar dertler şükürler olsun. Hiç de umudurm yoktu çünkü bu gaz şurupları falan da vermedim işe yaramaz diye.
Aklınızda bulunsun zaten doktor verdi bize de, şimdi de reklamlarını görüyorum.
Canimm cok gecmis olsun. Okurken bile korktum. Allah kimseye yasatmasin. Cok üzüldümKızlar bugün başımızdan bir felaket geçiyordu neredeyse. Çok korktuk. Tüm gün aklıma eldi durdu, o hissi içimden atamıyorum. Allah kimseye yaşatmasın.
Ben gece geç saate kadar çalıştığımdan babası öğleden sonra işten gelince, çalışmaya başlamadan önce 1 saat kadar uyumak için odadaydım. Eşim de kanguruya koymuş Luna'yı, etrafı topluyormuş. Masa üstünde dünden kalma cips vardı, onun ambalajını alıp çöpe atmış. Bu sırada Luna küçük bir parça koparmış paketten. Biliyorsunuz hemen yırtılabilen bir şey, sanırım uzanıp tutmasıyla elinde kalmış, eşim fark etmemiş. Tam yattım eşim birden endişeyle odaya girdi. Luna'ya bir şey oluyor, onu daha önce hiç böyle görmedim dedi. Luna'ya baktım kızarmış, ağlamak üzere, çok rahatsız olduğu belli, salyaları akıyor, dilini çıkarıyor. AMa ne olduğunu anlamıyoruz. Hemen kucağıma aldım, ne yedi bugün diye düşünmeye çalışıyorum, ama her zamanki şeyleri yedi. Eşime sen mi bi şey verdin diyorum, yok diyor. Aklımdan bin türlü şey geçiyor. Kalbinin çok hızlı atttığını fark ettim. O zaman çok korktum işte. Bir kriz mi geçiriyor diye düşündüm. Sonra dedim bir şey yemiş ya da yutmuş olabilir. Bir şey onu zorluyor gibi. Hemen kusturmamız lazım. Bilmiyorum o an öyle düşündüm. Hiç bebek nasıl kusturulur ya da kusturulabilir mi daha önce düşünmedim, bilmiyorum. Tamamen içgüdsel..
Banyoya koştuk. Babası tuttu, ben de ellerimi yıkayıp acıtmamaya çalışarak parmağını soktum. Işte o an elime bir şey geldi. Dedim tam boğazında bir şey var. Bir şey yutmuş. 3. denememde çıkarıp aldım ama geçen o 3-5 saniyeyi gelin bana sorun. Çıkardığım gibi sustu Luna rahatladı. Sinirim boşaldı oturup ağladım bebeğime sarılıp. Bir daha uykusuz kaldım diye söylenmicem annecim diye diye. Babasıyla çok ama çok korktuk. Ne kadar dikkatli olursak olalım küçücük bir ana bakabiliyor her şey. Düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum. Aklımdan o kısa anda binbir türlü şey geçti. Kafam hiç bu kadar hızlı çalışmamıştı. Çok soğukkanlı hareket ettim, hala şaşırıyorum. Siz siz olun artık kolları güçlü kuvvetli her şeye uzanıyorlar, dikkat edin, hiç gözünüzü ayırmayın. Çocuklarımızı korusun Allah.
Çok geçmiş olsun okurken bile o kadar etkilendim ki gözlerim doldu rabbim evlatlarımız bizle bağışlasınKızlar bugün başımızdan bir felaket geçiyordu neredeyse. Çok korktuk. Tüm gün aklıma eldi durdu, o hissi içimden atamıyorum. Allah kimseye yaşatmasın.
O yastık kafanın arkası düz olması için değil bizim ki sağ tarafta biraz yamukluk var ise yarar mıDüzelecek tabi öyle kalmaz merak etmeyin.Siz elinizden geldiğince uykuya daldığında sağ sol yapın bir de ebebekte düz kafa yastıkları var arada onu koyup düz yatırın sonra yine sağ sol öyle öyle düzelir.
Daha kafatasları şekil almaya müsait düzelir.Yeter ki her uykuda destek olun.
Bizimkinin kafası arkaya doğru uzun duruyordu öyle yapa yapa, yastığı kullana kullana kafayı yuvarlattık:))
Sizin bebiş daha minik bizim kuzu 9.ayından 2 gün aldı.
Ben dün bugün bir çözüm buldum her istediğin de emzirmiyorum sabah 7 de emzirip 10 gibi kahvaltı yaptırıyorum aç olduğu için yiyor akşam da 5 de uyuyor son gündüz uykusuna 6 da uyanınca çorba püre veriyorum anladıgim kadari ile ac olunca yiyor sürekli istediği zaman meme emmesi ek gıdayı red etmesine sebep olabilirBizim ek gidayla basimiz dertte. Sadece yogurt yiyor. Sebze meyve yemiyor. Her gun hazirliyorum kivamli corba gibi anne sutuyle de karistirdim. Kilitliyor agzini acmiyor. Nasil cozcez bunu bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?