Valla benim bebeğim de sizinki gibi 74 cm kilo aynı idi 6. Ayda ama benimki doğdugun da da iri bebekti 4500 doğdu sonra dan almadı mama yemek istemedi sadece anne sütü ile kilo almaya devam etti daha emekleme yok ama tutunarak bı yerde durmayı seviyor bende en azinda kasları çalışıp güçlensin diye elimden geldiğince hareketlendirmeye çalışiyorum hemşire bize biraz kilolu olan bebeklerde bu emekleme yürüme geçilebilir dedi pirinç unu gibi kilo yapan şeyler değil de daha çok sebze meyve üzerinden yapıyorum korkmana gerek yok bence bizim ki dış çıkarıyor bu ara yemiyor da sanki zayıfladi bebekler harketlendikce o fazla kilo ise gider çocuğu aç bırakmak bana göre doğru değil ne kadar yiyebiliyorsa veriyorum eskiden daha yemeye hevesi vardı bayadir yemesi için uğraşıyorum bu ayda doktor kontrolüne gitmedik kaç kilo şuan bilmiyorumKızlar selam yine bir soruyla ben :) biz 6. Ayın sonunda aşı olmaya gittiğmzde 68 cm 10 kg yduk. Hemşire kilosu çok fazla falan demişti 2-3 ay sonra kucakta taşıyazmasın yürüyemez falan dedi. Ve sadece anne sütü alıyordu. Ek gıdaya başldı doyurmaya korkar oldum sanırım. çorbalarını falan sayılı kaşıkla veriyorum. sütüm de eskisi gibi değil zaten hiç öyle çok olmadı sütüm ama çocuk kilo alıyor ne yapym aç mı bırakayım. Bebeği 6 aylıkken 10 kg olan var mıydı?
Bizim ek gidayla basimiz dertte. Sadece yogurt yiyor. Sebze meyve yemiyor. Her gun hazirliyorum kivamli corba gibi anne sutuyle de karistirdim. Kilitliyor agzini acmiyor. Nasil cozcez bunu bilmiyorum
Ay hadi insCanım bebeğine su ver susadığı için de uyuyamıyor.Özellikle gece kıpır kıpır ve uyuyamiyorsa susamıştır. Bak bu gece uyumadan su ver daha rahat uyuduğunu göreceksin inşallah.
Elma armut bizimki de sevmedi sanki galiba tatlı istemiyor ama sebze püresini sevdiğini düşünüyorum ikili üçlü karışım yapıp veriyorum yoğurt kıvamında oluyor. Kefir ve yoğurt da çok seviyor. Zamanla alışırlar diye düşünüyorum.Bizim ek gidayla basimiz dertte. Sadece yogurt yiyor. Sebze meyve yemiyor. Her gun hazirliyorum kivamli corba gibi anne sutuyle de karistirdim. Kilitliyor agzini acmiyor. Nasil cozcez bunu bilmiyorum
Ben de ac veriyorum canm. Uykudan uyaniyor 1 saat falan oyalayip veriyorum. Sonra 30 dk daha bekleyp emziriyorum. Acken de yemiyor inat ciktiBen dün bugün bir çözüm buldum her istediğin de emzirmiyorum sabah 7 de emzirip 10 gibi kahvaltı yaptırıyorum aç olduğu için yiyor akşam da 5 de uyuyor son gündüz uykusuna 6 da uyanınca çorba püre veriyorum anladıgim kadari ile ac olunca yiyor sürekli istediği zaman meme emmesi ek gıdayı red etmesine sebep olabilir
Direkt haslayp ezdim verdm yemedi. Yogurtladm yemedi. anne sutuyle karistirdim yemedi. Corba gbi sulandirdim. Zeytinyagi döktm. Her yolu denedimbelki daha koyu istiyordur?
bir de ben sebze püresini cacık gibi keskin sarımsak vs tarzı olan yoğurda buluyorum kaşığı o şekilde veriyorum yiyor.
Mesela tuzlu peynir seviyorsa hafif peynir kaşığa koyup sebzeyle yer gibi
Doktorla konustum zorlama yemiyosa dedi. Bugun bde poposunun bi tarafi putur putur kabardi. Armut 2. gunumuzdu bugün. Ama yarin yine ver dedi armut. Zamanla duzelirmis. Hadi insallah. Yemeynce de cok zor ya.Elma armut bizimki de sevmedi sanki galiba tatlı istemiyor ama sebze püresini sevdiğini düşünüyorum ikili üçlü karışım yapıp veriyorum yoğurt kıvamında oluyor. Kefir ve yoğurt da çok seviyor. Zamanla alışırlar diye düşünüyorum.
Püskürtme bizim de en favori hareketimizDirekt haslayp ezdim verdm yemedi. Yogurtladm yemedi. anne sutuyle karistirdim yemedi. Corba gbi sulandirdim. Zeytinyagi döktm. Her yolu denedimuzaktan gorunce kilitliyor agzini. Uyanik anne sutunu hafif aralayp geciyor kabaklari falan geri tukuruyor. Suratima püskürtüyor bide Yogurt vereyim ama daha uzaktan gorunce eli ayagi ayri oynuyor vereym die.
Aldık canım. Memnunmuş öyle diyorpineapple2 annene dreame d9 aldiniz mi? Insallah memnun kalmistir annen canim?
Kutlu olsun :)Hep sorunlar endişeler bla bla bla
Bugün bizim günümüz, kadınlar günümüz kutlu olsun
Çok geçmiş olsunKızlar bugün başımızdan bir felaket geçiyordu neredeyse. Çok korktuk. Tüm gün aklıma eldi durdu, o hissi içimden atamıyorum. Allah kimseye yaşatmasın.
Ben gece geç saate kadar çalıştığımdan babası öğleden sonra işten gelince, çalışmaya başlamadan önce 1 saat kadar uyumak için odadaydım. Eşim de kanguruya koymuş Luna'yı, etrafı topluyormuş. Masa üstünde dünden kalma cips vardı, onun ambalajını alıp çöpe atmış. Bu sırada Luna küçük bir parça koparmış paketten. Biliyorsunuz hemen yırtılabilen bir şey, sanırım uzanıp tutmasıyla elinde kalmış, eşim fark etmemiş. Tam yattım eşim birden endişeyle odaya girdi. Luna'ya bir şey oluyor, onu daha önce hiç böyle görmedim dedi. Luna'ya baktım kızarmış, ağlamak üzere, çok rahatsız olduğu belli, salyaları akıyor, dilini çıkarıyor. AMa ne olduğunu anlamıyoruz. Hemen kucağıma aldım, ne yedi bugün diye düşünmeye çalışıyorum, ama her zamanki şeyleri yedi. Eşime sen mi bi şey verdin diyorum, yok diyor. Aklımdan bin türlü şey geçiyor. Kalbinin çok hızlı atttığını fark ettim. O zaman çok korktum işte. Bir kriz mi geçiriyor diye düşündüm. Sonra dedim bir şey yemiş ya da yutmuş olabilir. Bir şey onu zorluyor gibi. Hemen kusturmamız lazım. Bilmiyorum o an öyle düşündüm. Hiç bebek nasıl kusturulur ya da kusturulabilir mi daha önce düşünmedim, bilmiyorum. Tamamen içgüdsel..
Banyoya koştuk. Babası tuttu, ben de ellerimi yıkayıp acıtmamaya çalışarak parmağını soktum. Işte o an elime bir şey geldi. Dedim tam boğazında bir şey var. Bir şey yutmuş. 3. denememde çıkarıp aldım ama geçen o 3-5 saniyeyi gelin bana sorun. Çıkardığım gibi sustu Luna rahatladı. Sinirim boşaldı oturup ağladım bebeğime sarılıp. Bir daha uykusuz kaldım diye söylenmicem annecim diye diye. Babasıyla çok ama çok korktuk. Ne kadar dikkatli olursak olalım küçücük bir ana bakabiliyor her şey. Düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum. Aklımdan o kısa anda binbir türlü şey geçti. Kafam hiç bu kadar hızlı çalışmamıştı. Çok soğukkanlı hareket ettim, hala şaşırıyorum. Siz siz olun artık kolları güçlü kuvvetli her şeye uzanıyorlar, dikkat edin, hiç gözünüzü ayırmayın. Çocuklarımızı korusun Allah.
Cok sevindim memnun kalmasina. Gule gule kullansin annenAldık canım. Memnunmuş öyle diyoremiş gücü ve pili benimkinden çook daha iyi
Benimde normalim elde sağlamaktır ve ben uyku egitimine inanan bir anneyim. Cunku laktoz intoleransi premature doğması kolik bir bebek olması tam 4.5 ay kendim umurumda bile değil oglumu cok yıprattı. Simdi saati gelince uyuyan bir bebek olması da ona en büyük fayda. Ki çalışan bir anne isen ve mecbursan çalışmaya M Mirune ye katılıyorum. Bi noktada o egitimi vermek zorunda kalıyorsun bu uyku eğitiminde bebek ağlıyor diye kıyamıyorum diyorlar. Siz ayakta sallamasanız mesela uykusu olunca deli gibi ağlamıyor mu ağlamasın diye sürekli oyuna veren bi anneydim ben o çocuğa yazik degil miydi ? 1 hafta sadece aglaya aglaya sabrettim simdi ikimiz de mutluyuz dedim ya saat başı kalkti meger diştenmiş diye hayal değil istikrar sabir soguk kanlı ve mantık sahibi olmak gerekiyor bu egitimi başarmak adına. Ben evde de olsam verirdim bu egitimi cunku önemli olan onun uykusu . Uyku düzeni oturan bir bebek yemeğini de düzenli yiyor oyununu da ona gore oynuyor. Suan mesela 7. Ay kontrolunde doktorumuz premature doğmasına ragmen 9 aylik bebek motor gelisimi olduğunu uyku egitimi verdiğimi söylediğim de ise en doğrusunu yaptığımı söyledi. Ve bu eğitimin motor becerilerine buyuk fayda sağladığını soyledi. Ben mutluyum bebegim mutlu bunu başarmak inan zor değil.Madem uyku konusu acildi moralimizi bozmamak icin yazmayi gereksiz gördüm ama benimki 10 gündür sabaha kadar aksama kadar ayakta sallaniyor. Hic durmdan desem yeridir. Nerdeyse hic birakamiyorum. 8 9 gibi uyuyorum ismaille 12 ye kadar esim salliyor sabaha kadar da ben. Arada bacagim uyusunca gine esime veriyorum. Cümbüş oldu bizin uykular. Dişi de şiş çıkmıyor bir türlü. Elektrikli besik yapmistik onda da durmadi illa ayakta sallanacakmis. Iade ettik aleti de. Hayret bisi ya. Devamlı kipir kipir.burda saat basi uyandi diye anormal bisi olarak anlatan anneler heeey cok sanslisiniz cunku o benim normalim
nasıl verdiniZ uyku eğitimini ? kitap önermezseniz sevinirim çünkü okuyacak vaktim yok. ayrıntılı anlatırsanız çok dua ederim sizeBenimde normalim elde sağlamaktır ve ben uyku egitimine inanan bir anneyim. Cunku laktoz intoleransi premature doğması kolik bir bebek olması tam 4.5 ay kendim umurumda bile değil oglumu cok yıprattı. Simdi saati gelince uyuyan bir bebek olması da ona en büyük fayda. Ki çalışan bir anne isen ve mecbursan çalışmaya M Mirune ye katılıyorum. Bi noktada o egitimi vermek zorunda kalıyorsun bu uyku eğitiminde bebek ağlıyor diye kıyamıyorum diyorlar. Siz ayakta sallamasanız mesela uykusu olunca deli gibi ağlamıyor mu ağlamasın diye sürekli oyuna veren bi anneydim ben o çocuğa yazik degil miydi ? 1 hafta sadece aglaya aglaya sabrettim simdi ikimiz de mutluyuz dedim ya saat başı kalkti meger diştenmiş diye hayal değil istikrar sabir soguk kanlı ve mantık sahibi olmak gerekiyor bu egitimi başarmak adına. Ben evde de olsam verirdim bu egitimi cunku önemli olan onun uykusu . Uyku düzeni oturan bir bebek yemeğini de düzenli yiyor oyununu da ona gore oynuyor. Suan mesela 7. Ay kontrolunde doktorumuz premature doğmasına ragmen 9 aylik bebek motor gelisimi olduğunu uyku egitimi verdiğimi söylediğim de ise en doğrusunu yaptığımı söyledi. Ve bu eğitimin motor becerilerine buyuk fayda sağladığını soyledi. Ben mutluyum bebegim mutlu bunu başarmak inan zor değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?