Çok geçmiş olsunKızlar bugün başımızdan bir felaket geçiyordu neredeyse. Çok korktuk. Tüm gün aklıma eldi durdu, o hissi içimden atamıyorum. Allah kimseye yaşatmasın.
Ben gece geç saate kadar çalıştığımdan babası öğleden sonra işten gelince, çalışmaya başlamadan önce 1 saat kadar uyumak için odadaydım. Eşim de kanguruya koymuş Luna'yı, etrafı topluyormuş. Masa üstünde dünden kalma cips vardı, onun ambalajını alıp çöpe atmış. Bu sırada Luna küçük bir parça koparmış paketten. Biliyorsunuz hemen yırtılabilen bir şey, sanırım uzanıp tutmasıyla elinde kalmış, eşim fark etmemiş. Tam yattım eşim birden endişeyle odaya girdi. Luna'ya bir şey oluyor, onu daha önce hiç böyle görmedim dedi. Luna'ya baktım kızarmış, ağlamak üzere, çok rahatsız olduğu belli, salyaları akıyor, dilini çıkarıyor. AMa ne olduğunu anlamıyoruz. Hemen kucağıma aldım, ne yedi bugün diye düşünmeye çalışıyorum, ama her zamanki şeyleri yedi. Eşime sen mi bi şey verdin diyorum, yok diyor. Aklımdan bin türlü şey geçiyor. Kalbinin çok hızlı atttığını fark ettim. O zaman çok korktum işte. Bir kriz mi geçiriyor diye düşündüm. Sonra dedim bir şey yemiş ya da yutmuş olabilir. Bir şey onu zorluyor gibi. Hemen kusturmamız lazım. Bilmiyorum o an öyle düşündüm. Hiç bebek nasıl kusturulur ya da kusturulabilir mi daha önce düşünmedim, bilmiyorum. Tamamen içgüdsel..
Banyoya koştuk. Babası tuttu, ben de ellerimi yıkayıp acıtmamaya çalışarak parmağını soktum. Işte o an elime bir şey geldi. Dedim tam boğazında bir şey var. Bir şey yutmuş. 3. denememde çıkarıp aldım ama geçen o 3-5 saniyeyi gelin bana sorun. Çıkardığım gibi sustu Luna rahatladı. Sinirim boşaldı oturup ağladım bebeğime sarılıp. Bir daha uykusuz kaldım diye söylenmicem annecim diye diye. Babasıyla çok ama çok korktuk. Ne kadar dikkatli olursak olalım küçücük bir ana bakabiliyor her şey. Düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum. Aklımdan o kısa anda binbir türlü şey geçti. Kafam hiç bu kadar hızlı çalışmamıştı. Çok soğukkanlı hareket ettim, hala şaşırıyorum. Siz siz olun artık kolları güçlü kuvvetli her şeye uzanıyorlar, dikkat edin, hiç gözünüzü ayırmayın. Çocuklarımızı korusun Allah.
Ben de Z zuzizuzu gibi merak ediyorum nasıl.. Memeyi vermedigim an kiyamet kopacak sallamasam sabaha kadar aglayacak. Hadi 1 saat aglasin ben 2 dakika dayanamiyirm. Lütfen bu dayanamama kelimesi size fantezi gelmesin. Eti kopmus gibi ağlıyor. Nasil dayanılır.Benimde normalim elde sağlamaktır ve ben uyku egitimine inanan bir anneyim. Cunku laktoz intoleransi premature doğması kolik bir bebek olması tam 4.5 ay kendim umurumda bile değil oglumu cok yıprattı. Simdi saati gelince uyuyan bir bebek olması da ona en büyük fayda. Ki çalışan bir anne isen ve mecbursan çalışmaya M Mirune ye katılıyorum. Bi noktada o egitimi vermek zorunda kalıyorsun bu uyku eğitiminde bebek ağlıyor diye kıyamıyorum diyorlar. Siz ayakta sallamasanız mesela uykusu olunca deli gibi ağlamıyor mu ağlamasın diye sürekli oyuna veren bi anneydim ben o çocuğa yazik degil miydi ? 1 hafta sadece aglaya aglaya sabrettim simdi ikimiz de mutluyuz dedim ya saat başı kalkti meger diştenmiş diye hayal değil istikrar sabir soguk kanlı ve mantık sahibi olmak gerekiyor bu egitimi başarmak adına. Ben evde de olsam verirdim bu egitimi cunku önemli olan onun uykusu . Uyku düzeni oturan bir bebek yemeğini de düzenli yiyor oyununu da ona gore oynuyor. Suan mesela 7. Ay kontrolunde doktorumuz premature doğmasına ragmen 9 aylik bebek motor gelisimi olduğunu uyku egitimi verdiğimi söylediğim de ise en doğrusunu yaptığımı söyledi. Ve bu eğitimin motor becerilerine buyuk fayda sağladığını soyledi. Ben mutluyum bebegim mutlu bunu başarmak inan zor değil.
Pamuklu çubuğa sürebilirsin ama pamuğun çıkmamasına dikkat etmelisin, ya da parmağına sürebilirsin, ben kaşıyıcı diş fırçası vardı onunla sürüyordum hemde damaklarına masaj yapıyordum. Çok az sür sürekli yutarsa anestezi etkisinden boğazı uyuşturuyormuş, yani internette doktorlar öyle yazmış.Kizlar bebeginizin dis etlerine nasil jel suruyorsunuz? Ben surmeye kalktigim anda hemen jeli emip yutuyor. Suremedim hic
Cok siddetli emdigi icin pamuklu cubuga cesaret edemem canim. Dis fircamiz da yok. Yarin aliyim bari. Cok sagol canimPamuklu çubuğa sürebilirsin ama pamuğun çıkmamasına dikkat etmelisin, ya da parmağına sürebilirsin, ben kaşıyıcı diş fırçası vardı onunla sürüyordum hemde damaklarına masaj yapıyordum. Çok az sür sürekli yutarsa anestezi etkisinden boğazı uyuşturuyormuş, yani internette doktorlar öyle yazmış.
Canım Merhaba bebeğin nasıl oldu?Ay hadi ins
Günde ne kadar su içiriyorsunuz çünkü ben içiremiyorum pekCanım Merhaba bebeğin nasıl oldu?
Su içirince biraz daha rahatladı mı? Artık havalar ısınıyor, evlerde sıcak..Petekler yüzünden çocukların ağizları burunları kuruyor. Gün için de bir de gece ara ara su içirmekte fayda var.
Canım ara ara değiştirince kafanın şekli dengeleniyor.Hep sağ veya sol yapmamak için o yastığı kullanmıştım.Yastığın ortası hafif çukur olunca kafasını çeviremiyor onunda şekillenmesinde katkısı oluyor.Çok geçmiş olsun okurken bile o kadar etkilendim ki gözlerim doldu rabbim evlatlarımız bizle bağışlasın
O yastık kafanın arkası düz olması için değil bizim ki sağ tarafta biraz yamukluk var ise yarar mı
Canım yani gün içinde daha çok ek besinden sonra çay bardağı ile veriyorum. İlk zamanlar içemiyorlar pek ama zamanla içmeye çalışıyorlar her verdiğimde 10ml kadar içiyor havalar ısınınca daha fazla ihtiyaç duyar diye düşünüyorum.Günde ne kadar su içiriyorsunuz çünkü ben içiremiyorum pek
Yazacaktim bugün frsat olmadi her zamankinden daha kötüydü malesef. Yani suyla da alakali degilmis. Sinirden eşimle birbirimize girdik. Cay bardagi ile veriyorum ben de bu arada. Biberon almiyor hic ya da sulukCanım Merhaba bebeğin nasıl oldu?
Su içirince biraz daha rahatladı mı? Artık havalar ısınıyor, evlerde sıcak..Petekler yüzünden çocukların ağizları burunları kuruyor. Gün için de bir de gece ara ara su içirmekte fayda var.
Canım, doktora ikinci götürüşumüzde Doktorumuz kulaklarında ki kızarıklığın enfeksiyona dönebileceğini söylemişti ve antibiyotik şurup yazdı .Yani o hareketin kulakta ki kızarıkliktan dolayi olabilecağini söyledi , kaslarına vücut hareketlerine baktı başka bir sıkıntı görmüyorum o hareket kulak ağrısındandır dedi ..Bizde ilaci 7 gun kullandık şükür şimdi o hareketi artık çok nadir yapıyor ilk zamanlarda ki gibi değil..
Canım benim, bu bir süreç biraz sabırlı olun muhakkak eski düzenine dönecektir.Siz su vermeye devam edin özellikle uyumadan önce zamanla rahatlayacaktır.Yazacaktim bugün frsat olmadi her zamankinden daha kötüydü malesef. Yani suyla da alakali degilmis. Sinirden eşimle birbirimize girdik. Cay bardagi ile veriyorum ben de bu arada. Biberon almiyor hic ya da suluk
Canım benim, bu bir süreç biraz sabırlı olun muhakkak eski düzenine dönecektir.Siz su vermeye devam edin özellikle uyumadan önce zamanla rahatlayacaktır.Yazacaktim bugün frsat olmadi her zamankinden daha kötüydü malesef. Yani suyla da alakali degilmis. Sinirden eşimle birbirimize girdik. Cay bardagi ile veriyorum ben de bu arada. Biberon almiyor hic ya da suluk
7 aylık canım, ben de sadece 1 sefer 10-15 cc verebiliyorum o da hep değil genelde 10 cc gibiCanım yani gün içinde daha çok ek besinden sonra çay bardağı ile veriyorum. İlk zamanlar içemiyorlar pek ama zamanla içmeye çalışıyorlar her verdiğimde 10ml kadar içiyor havalar ısınınca daha fazla ihtiyaç duyar diye düşünüyorum.
Sizin bebeğiniz kaç aylık oldu? ben 6.aydan beri düzenli içiriyorum.
Yine iyi içiyormuş maşallah minik kuzu..Zamanla, dediğim gibi havalar ısındıkça miktarı arttırırlar7 aylık canım, ben de sadece 1 sefer 10-15 cc verebiliyorum o da hep değil genelde 10 cc gibi
Evet bir de yutmayı da daha iyi öğrenecekler inş, teşekkür ederimYine iyi içiyormuş maşallah minik kuzu..Zamanla, dediğim gibi havalar ısındıkça miktarı arttırırlar
Tamda dediğin gibi olacak.
Ben osanit diş topu kullaniyorum doktorum en guzeli bu dis topu dediKizlar bebeginizin dis etlerine nasil jel suruyorsunuz? Ben surmeye kalktigim anda hemen jeli emip yutuyor. Suremedim hic
Bence hic oylesine konusmus bir hemsirenin lafina bakmayin. Cunku benzeri basima geldi. Simsi kiziyorum kendime. Ilk iki ay lohusa kafasiyla agliyordum kilosunu dert ediniyordum bebegimin. Neymis hemsire 12 gunde 900 gram almis, cok dedi diye. Mumkun mertebe sık sık beslememeye calisiyordum el kadar bebegi. Cok pismanim. 10 kilo 6 aylik bebegi cok duydum. Anne sutuyleyse hicbir sorun yok diyorlar. Ek gida da her bebek kdr yemek hakki. Zaten saglikli sebzeler corbalar yiyor yavru. Afiyet olsun. Misler gibi buyusun istahli saglikli olsun hep insallah.Kızlar selam yine bir soruyla ben :) biz 6. Ayın sonunda aşı olmaya gittiğmzde 68 cm 10 kg yduk. Hemşire kilosu çok fazla falan demişti 2-3 ay sonra kucakta taşıyazmasın yürüyemez falan dedi. Ve sadece anne sütü alıyordu. Ek gıdaya başldı doyurmaya korkar oldum sanırım. çorbalarını falan sayılı kaşıkla veriyorum. sütüm de eskisi gibi değil zaten hiç öyle çok olmadı sütüm ama çocuk kilo alıyor ne yapym aç mı bırakayım. Bebeği 6 aylıkken 10 kg olan var mıydı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?