2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Çok geçmiş olsun

Herkese selam,
Kızlar, bizim kızın her bezi kakalı 2 gündür, cıvık da değil baya katı kaka yani. Dün 5. De saymayı bırakmıştım. Neden ola ki, değişik bir şey de yemedi.
Bir de asla yatmıyor altını açarken, kavga dövüş içindeyiz hacıyatmaz gibi. Bezdim iki günde

Ben de Z zuzizuzu gibi merak ediyorum nasıl.. Memeyi vermedigim an kiyamet kopacak sallamasam sabaha kadar aglayacak. Hadi 1 saat aglasin ben 2 dakika dayanamiyirm. Lütfen bu dayanamama kelimesi size fantezi gelmesin. Eti kopmus gibi ağlıyor. Nasil dayanılır.

Kizlar bebeginizin dis etlerine nasil jel suruyorsunuz? Ben surmeye kalktigim anda hemen jeli emip yutuyor. Suremedim hic

Kizlar bebeginizin dis etlerine nasil jel suruyorsunuz? Ben surmeye kalktigim anda hemen jeli emip yutuyor. Suremedim hic
Pamuklu çubuğa sürebilirsin ama pamuğun çıkmamasına dikkat etmelisin, ya da parmağına sürebilirsin, ben kaşıyıcı diş fırçası vardı onunla sürüyordum hemde damaklarına masaj yapıyordum. Çok az sür sürekli yutarsa anestezi etkisinden boğazı uyuşturuyormuş, yani internette doktorlar öyle yazmış.

Cok siddetli emdigi icin pamuklu cubuga cesaret edemem canim. Dis fircamiz da yok. Yarin aliyim bari. Cok sagol canim az surmeye ozen gosteririm.

Günde ne kadar su içiriyorsunuz çünkü ben içiremiyorum pek

Canım ara ara değiştirince kafanın şekli dengeleniyor.Hep sağ veya sol yapmamak için o yastığı kullanmıştım.Yastığın ortası hafif çukur olunca kafasını çeviremiyor onunda şekillenmesinde katkısı oluyor.

Günde ne kadar su içiriyorsunuz çünkü ben içiremiyorum pek
Canım yani gün içinde daha çok ek besinden sonra çay bardağı ile veriyorum. İlk zamanlar içemiyorlar pek ama zamanla içmeye çalışıyorlar her verdiğimde 10ml kadar içiyor havalar ısınınca daha fazla ihtiyaç duyar diye düşünüyorum.

Sizin bebeğiniz kaç aylık oldu? ben 6.aydan beri düzenli içiriyorum.

Yazacaktim bugün frsat olmadi her zamankinden daha kötüydü malesef. Yani suyla da alakali degilmis. Sinirden eşimle birbirimize girdik. Cay bardagi ile veriyorum ben de bu arada. Biberon almiyor hic ya da suluk

M Mirune çok geçmiş olsun bir çırpıda okunuyor ama eminim o an yıl gibi gelmiştir size .

ulasimiz nasıl oldu kuzunuz kendini yana doğru atıyor demiştiniz ya .
Canım, doktora ikinci götürüşumüzde Doktorumuz kulaklarında ki kızarıklığın enfeksiyona dönebileceğini söylemişti ve antibiyotik şurup yazdı .Yani o hareketin kulakta ki kızarıkliktan dolayi olabilecağini söyledi , kaslarına vücut hareketlerine baktı başka bir sıkıntı görmüyorum o hareket kulak ağrısındandır dedi ..Bizde ilaci 7 gun kullandık şükür şimdi o hareketi artık çok nadir yapıyor ilk zamanlarda ki gibi değil..

Yazacaktim bugün frsat olmadi her zamankinden daha kötüydü malesef. Yani suyla da alakali degilmis. Sinirden eşimle birbirimize girdik. Cay bardagi ile veriyorum ben de bu arada. Biberon almiyor hic ya da suluk
Canım benim, bu bir süreç biraz sabırlı olun muhakkak eski düzenine dönecektir.Siz su vermeye devam edin özellikle uyumadan önce zamanla rahatlayacaktır.

Bebişlerde maalesef kolay bir süreç atlatmiyorlar yok gaz sancısı, yok diş sancısı bir de ek besinlerle tanıştılar o da kolay değil hatta ilk aylarında ki gaz sancısından daha ağır bir şey yaşıyorlar.

Allah size de kolaylık versin. Yavaş yavaş ayakta sallanmayi bırakın özellikle gündüzde istiyorsa dikkatini dağıtın farklı bir şekilde uyusun.İnşallah toparlayacak kuzum.

Canım benim, bu bir süreç biraz sabırlı olun muhakkak eski düzenine dönecektir.Siz su vermeye devam edin özellikle uyumadan önce zamanla rahatlayacaktır.

Bebişlerde maalesef kolay bir süreç atlatmiyorlar yok gaz sancısı, yok diş sancısı bir de ek besinlerle tanıştılar o da kolay değil hatta ilk aylarında ki gaz sancısından daha ağır bir şey yaşıyorlar.

Allah size de kolaylık versin. Yavaş yavaş ayakta sallanmayi bırakın özellikle gündüzde istiyorsa dikkatini dağıtın farklı bir şekilde uyusun.İnşallah toparlayacak kuzum.

7 aylık canım, ben de sadece 1 sefer 10-15 cc verebiliyorum o da hep değil genelde 10 cc gibi

Tamda dediğin gibi olacak.
Kıyamet kopacak çünkü bebegin anne ben meme dışında uyumayı bilmiyorum diye ağlayacak. Şöyle düşün ağladığı an meme verip susturuyor ve tok olmasına rağmen uyuyabilsin diye fazlasıyla besliyoruz. Dolayısıyla gece fazlasıyla gazı ve mide hareketini biz çocuğa fazladan yüklüyoruz.
Belki 2 kere uyanacak uykuya dalmayı bilse.
Yapman gereken acı ağır bi yol cok net söylüyorum cok ağlayacak
Benim bebeğim 40 dk da uykuya daldı ağlayarak ama ilk bir hafta sonunda bu süre aglayarak 3 dk ya kadar düştü. Şuan kendine ee diyor kafasını sol sag yapip uyuyor ki bugün diş tekrar tetikledi. Üst dişler geliyor eminim. Ona ragmen hayir uyumayı öğrendiği için beni zorlamiyor. Tavsiyem Ferber yöntemini yumuşatmak ve uygulamak. 3 dk 5 dk derken surekli 2 3 dk fazladan ekleyerek odasına girip burdayım ve uyuyacağız dedim. Ilk 1 haftada tracy gibi kucakta sakinleştirme yaparak az ağlamasını ve yataga alismasini sağladım . Burda en önemli nokta bebegin gözüne bakmamak. O zaman sen kiyamiyorsun oda kiyamayacagini bildiği için nazını sözünü geçiriyor. 3. Haftamız galiba artik aglamadan eee diyerek uyuyor. Hatta normalde uyku tulumu ile yatırırım bugun yikamistim ve kurumamisti mecburen battaniye koydum onuda ustune kendi cekti ve yatti.

Bence hic oylesine konusmus bir hemsirenin lafina bakmayin. Cunku benzeri basima geldi. Simsi kiziyorum kendime. Ilk iki ay lohusa kafasiyla agliyordum kilosunu dert ediniyordum bebegimin. Neymis hemsire 12 gunde 900 gram almis, cok dedi diye. Mumkun mertebe sık sık beslememeye calisiyordum el kadar bebegi. Cok pismanim. 10 kilo 6 aylik bebegi cok duydum. Anne sutuyleyse hicbir sorun yok diyorlar. Ek gida da her bebek kdr yemek hakki. Zaten saglikli sebzeler corbalar yiyor yavru. Afiyet olsun. Misler gibi buyusun istahli saglikli olsun hep insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…