Seni yargilamam. Her anne kendi cocugu icin en doğru karari verir diye bir mottomuz var sonuçta. Her ne kadar uyku duzenini ve desteksiz uyumayi mantikli bulsam da bu dediklerini uygulamayi gec desteklemem bile mümkün degil. Ben de 4 aylikken denedim ama yavas yavas azaltarak yapma yoluyla. Gozune bakmama olayi hele bana cok yanlis geliyor. Bir benzetme vardi doktora yaram kaniyor diye derdini anlatıyorsun o da camdan disari bakmis bahar geldi cicek acti diyor. Sinirin bozulmaz mi. Sana bakip seni anliyorum ama yapacak bi şeyim yok dese daha iyi degil mi. Verecekse de anneler bence her asamasinda bebeginin üzüntüsünü gorerek kabul ederek vermeli egitimi. Çaresizliğe surukleyerek degil. Bu konuda tum arkadaslara melis kesan videolarini tavsiye ederim. Ama bunu da sana karsi tez olarak soylemedim bizzat o anda olmadan bazı seyler anlasilmiyor o an sana o lazımmış kullanmissin. Lakin genele tavsiye edilmemeli böyle seyler. Egitimle ilgili de artik söyle düşünüyorum bastan alistirmasaydim okeydi. Yani bence uyutma egitimu verilmeli hamilelere. O zaman Türk analari yuzde 70 rahatlar altina imzami atarım. Besizleri konusmustuk burda bebeler düzenli uyuduktan sonra bir ev dolusu cocuk da olsa mutlu anne olabiliyorsun. Ama gel gor ki cahillige acemilige geldi bilemedik alisti bu saatten sonra bagirtarak yapamam sahsen ben. Yapana da kolaylik dilerim bebeklere huzur dilerim. Büyük konusmak da istemem. Öyle bir zaman gelir mecbur kalirsin. Inan belim tutmuyor bacaklarim mosmor günlerdir sallamaktan. Rabbim güç versin bebis üzülmeden bir care bulalim.Tamda dediğin gibi olacak.
Kıyamet kopacak çünkü bebegin anne ben meme dışında uyumayı bilmiyorum diye ağlayacak. Şöyle düşün ağladığı an meme verip susturuyor ve tok olmasına rağmen uyuyabilsin diye fazlasıyla besliyoruz. Dolayısıyla gece fazlasıyla gazı ve mide hareketini biz çocuğa fazladan yüklüyoruz.
Belki 2 kere uyanacak uykuya dalmayı bilse.
Yapman gereken acı ağır bi yol cok net söylüyorum cok ağlayacak
Benim bebeğim 40 dk da uykuya daldı ağlayarak ama ilk bir hafta sonunda bu süre aglayarak 3 dk ya kadar düştü. Şuan kendine ee diyor kafasını sol sag yapip uyuyor ki bugün diş tekrar tetikledi. Üst dişler geliyor eminim. Ona ragmen hayir uyumayı öğrendiği için beni zorlamiyor. Tavsiyem Ferber yöntemini yumuşatmak ve uygulamak. 3 dk 5 dk derken surekli 2 3 dk fazladan ekleyerek odasına girip burdayım ve uyuyacağız dedim. Ilk 1 haftada tracy gibi kucakta sakinleştirme yaparak az ağlamasını ve yataga alismasini sağladım . Burda en önemli nokta bebegin gözüne bakmamak. O zaman sen kiyamiyorsun oda kiyamayacagini bildiği için nazını sözünü geçiriyor. 3. Haftamız galiba artik aglamadan eee diyerek uyuyor. Hatta normalde uyku tulumu ile yatırırım bugun yikamistim ve kurumamisti mecburen battaniye koydum onuda ustune kendi cekti ve yatti.
Oturuyor ama bir seye uzanirken düşebiliyor. Kisa sureli yaninda ayrilsam da kafasinin altina gelecek yerlere yastık diziyorumKızlar bişi sormak istiyorum bebişleriniz desteksiz oturabiliyorlar mı
Ay az once yazdm yuklenmemis siteye hata verdi. Hangisini aldin foto atsana ya da tam model. Donmesi onemli miymis?kızlar almak isteyenler kim aldı kim almadı bilmiyorum ama
ben aldım britax römer 9-36 kg jokerden araba koltuğunu
vatana millete çocuğuma hayırlı olur inşallah
Valla maşallah Luna'ya.. Böyle bebekleri okuyunca çok imreniyorum. Benim kızın maşallah kilosu yerinde ama gel gör ek gıda resmen işkence. Kaşık görünce kilitliyor ağzı. Dudağa değdiriyorum beğenirse ne ala oda öyle kaşığa atlamıyor.Pek zorlamıyor sadece..Ama özellikle sebzelerde ağız mıh gibi. Şarkı türkü döke saça yiyoruz işte. Kısaca bizim kızın dışı yunus içi zargana balığı çıktıOo terfin hayirlisi olsun oncelikle. Ben de bi pozisyona basvurdum. Bakalim kismet.Ben hem ben yokken aglamadan uyusun istiyorum hem de doktorun arkadaşına dedigi gibi disleri curumesin, sindirim sistemi zorlanmasin istiyorum. Sanirim gece emmelerini kendi kesecek. Arada yokluyor surekli uyaniyor birkac gun sonraki 10 gun uzun uyuyor. Ama sıklığı azaldi gibi. 3 gundur 9da yatiriyorum 4 kez uyaniyor sabaha kadar, ki bu harika benim icin. 12 saatte her 3 saatte bir emmeye kalkmasi normal. Gündüz de 3 saatte bir emziriyorum, ondan alismis olabilir. Neyse ne diyordum kendi uykuya dalmayi da ogrense memesiz 10 numara olacak. Lunacok istahli asi olunca bir iki gun istahsizdi simdi kasigi gorunce vermekte oyalanirsam kiziyor. Ama istahli olmaaina ragmen her gun bi seyler hazirlamak zor oluyor. Hipp mama aldim arada takviyem olsun dünyanın bin turlu hali var. Bulunsun dedim.
Sahi kasigi vermeyince kiziyor. Aaa diye bekliyor agzini acip. Genel anlamda cok kizmaya bagirmaya sacimi cekip yuzumu isirmaya basladi. Daha ofkelenmek icin kucuk degil mi ya?
Ankee gecen aksAm isten ciktik. Eve donuyoruz. Önümüzde kaza oldu. Bi o yana bi bu yana savruldu araclar zor kactik. Ben arka koltuktaydim one dogru firladim resmen. Bazen yolda emziriyordum. Ya da altini aciyordum is cikisi yolda eve giderken uyusun rahat diye yani uyku hazirliklarini yapiyordum. Bir daha dedim aslaa. Ya kucağımda olsaydi o an. Kendimi tutamadim ki ufacik bebe. Nasil tutayim. Allah korusun. Oto koltugu gercekten onemli bence. Bu arada subat indirimleri icin arastirmistim biraz iste adac testleri onemliydi sanirim.
Yaaaa iste benim istedigim buydu. 1800 e dusmustu subatta ama yoktu. Gule gule kullan canim. Aynen donmesine cok gerek yok bence de.bunu aldımBebek-Anne ve Oyuncak Mağazaları | Joker
Anne-bebek ve oyuncak ürünleri satışı yapan online alışveriş sitesi Joker'in çeşitli ve uygun fiyatlı ürünlerini incelemek için tıklayın!www.joker.com.tr
o dönenler sadece 0-18 de varmış
zaten biraz uzayınca çocuklar dönemiyor demişti bana taa e bebekte baktığım zaman görevli
zaten uzun yola kırk yılda bir gidicez, bizim yazlığımız tekirdağda gidip geleceğimiz en uzun yol o
2 saat de dönmeyiversin napıyım.
Yaaaa iste benim istedigim buydu. 1800 e dusmustu subatta ama yoktu. Gule gule kullan canim. Aynen donmesine cok gerek yok bence de.
Oh süper, hadi hayırlı olsunkızlar almak isteyenler kim aldı kim almadı bilmiyorum ama
ben aldım britax römer 9-36 kg jokerden araba koltuğunu
vatana millete çocuğuma hayırlı olur inşallah
Bizim kız oturuyor, son 10 gündür filan iyice iyileşti uzanması doğrulmasıKızlar bişi sormak istiyorum bebişleriniz desteksiz oturabiliyorlar mı
Hiiii ne korktuğum şey, aman böyle geçmiş olsun. Allah korusun, gerçekten çok tehlikeli ya. Ben özellikle uzun yolda arka koltukta kendi emniyet kemerimi de takıyorum artıkAnkee gecen aksAm isten ciktik. Eve donuyoruz. Önümüzde kaza oldu. Bi o yana bi bu yana savruldu araclar zor kactik. Ben arka koltuktaydim one dogru firladim resmen. Bazen yolda emziriyordum. Ya da altini aciyordum is cikisi yolda eve giderken uyusun rahat diye yani uyku hazirliklarini yapiyordum. Bir daha dedim aslaa. Ya kucağımda olsaydi o an. Kendimi tutamadim ki ufacik bebe. Nasil tutayim. Allah korusun. Oto koltugu gercekten onemli bence. Bu arada subat indirimleri icin arastirmistim biraz iste adac testleri onemliydi sanirim.
Benimde azaldı ben sağım yapmıyorum ama farkettim, ek gıdadan sonra az emmeye başladı ondan dolayı muhtemelenya bu arada sütleriniz ne alemde
benim çok azaldı
1 aydır tamamen yarı yarıya düştü ve ne yapsam artmıyor
önce 80 90 geliyordu 3 saatte bir şimdi hep 40 nadiren 50 60
Benimde azaldı ben sağım yapmıyorum ama farkettim, ek gıdadan sonra az emmeye başladı ondan dolayı muhtemelen
Bizim bugun 3. Disimiz ustten ilk disimiz cikti, cift olarak geliyolar. Yanindaki de birkac gune gorunecek. Ama isirmasi ayri dert her gun dis fircalamasi bi dert. En gec 9. Ayda gece emzirmesi kesilmeliymis dişler icin. 2 ayda gece emmeyi birakir mi sanmiyorum. Dis hekimlerine giden cocuklari okuyorum mir diye bir sayfada. Az buz degiller. Cok zor yazik o cocuklara. Erken erken ciktilar ama insallah en azindan yenisi cikana kdr idare eder sut disleri.bizde de yok
artık olsun diye beklemiyorum da bütün arkadaşların çocuklarının dişleri çürüdü şu an iki arkadaşımın da 3 4 yaşlarındaki oğulları ameliyat olmak zorunda kaldı hatta bir tanesi dün oldu ameliyat genel anestezili.
Dişler çıktıktan sonra emzirmek, daha doğrusu özellikle emzirerek uyutmak dişlere çok zarar veriyormuş.
Hayırlısı zaten çıkacak o dişler, biz güzel emzirebildiğimiz kadar emzirelim.
Artık az kilo almaları da normal çok hareketliler çünkü.
Kilo da bir yerde sıkıntı yaratıyor eğer persentili ortalamadaysa hiç sakın kendini üzme az kilo aldı diye.
Olala ben 2 top veriyordum 2-3 saatte bir. Sonra daniye ise yaramadi diyordum. Tesekkur ederimDoktorumuz normal oranları 4 ama 8 koy 2 saat arayla koy dedi. Normalde 4 top yarım saat arayla diyorlar ama ben doktorumuzu dinleyip 8 top koyuyorum bir daha koymama gerek kalmıyor bile.
Söylediklerine %90 katılıyorum katılmadığım nokta ise gözüne bakma mevzusu. Çünkü bebek zaten yataga girdiğinde uyuyacağım diye öğreniyor. Orda uyuması dışında başka bir aktivite olmuyor. O noktada da başka bir sorunu olmadığını biliyorsan o çocuk sana beni eskisi gibi uyut diye bakıyor aslında. Bu biraz her yiğidin yogurt yiyişi gibi bi durum aslında. Ben bakınca ona kiyamayacagimi biliyorum vazgeçeceğim mecburen bu noktada babasıyla ilerledik. Cunku onda meme yokSeni yargilamam. Her anne kendi cocugu icin en doğru karari verir diye bir mottomuz var sonuçta. Her ne kadar uyku duzenini ve desteksiz uyumayi mantikli bulsam da bu dediklerini uygulamayi gec desteklemem bile mümkün degil. Ben de 4 aylikken denedim ama yavas yavas azaltarak yapma yoluyla. Gozune bakmama olayi hele bana cok yanlis geliyor. Bir benzetme vardi doktora yaram kaniyor diye derdini anlatıyorsun o da camdan disari bakmis bahar geldi cicek acti diyor. Sinirin bozulmaz mi. Sana bakip seni anliyorum ama yapacak bi şeyim yok dese daha iyi degil mi. Verecekse de anneler bence her asamasinda bebeginin üzüntüsünü gorerek kabul ederek vermeli egitimi. Çaresizliğe surukleyerek degil. Bu konuda tum arkadaslara melis kesan videolarini tavsiye ederim. Ama bunu da sana karsi tez olarak soylemedim bizzat o anda olmadan bazı seyler anlasilmiyor o an sana o lazımmış kullanmissin. Lakin genele tavsiye edilmemeli böyle seyler. Egitimle ilgili de artik söyle düşünüyorum bastan alistirmasaydim okeydi. Yani bence uyutma egitimu verilmeli hamilelere. O zaman Türk analari yuzde 70 rahatlar altina imzami atarım. Besizleri konusmustuk burda bebeler düzenli uyuduktan sonra bir ev dolusu cocuk da olsa mutlu anne olabiliyorsun. Ama gel gor ki cahillige acemilige geldi bilemedik alisti bu saatten sonra bagirtarak yapamam sahsen ben. Yapana da kolaylik dilerim bebeklere huzur dilerim. Büyük konusmak da istemem. Öyle bir zaman gelir mecbur kalirsin. Inan belim tutmuyor bacaklarim mosmor günlerdir sallamaktan. Rabbim güç versin bebis üzülmeden bir care bulalim.
Oturuyor ama bir seye uzanirken düşebiliyor. Kisa sureli yaninda ayrilsam da kafasinin altina gelecek yerlere yastık diziyorum
Ekte dünkü minnos
Bir uyku problemi olanda bizizdir. Kucakta sallamadan uykuya geçemiyor.İsterse uykusuzluktan ölsün uyuyup kalmıyor bir yerdeEe artık minikte değiller. İri bir bebek olduğu için belim bıkınım kayıyor. Hele gece huzursuz olduğu zaman ayakta sallanmayıda kabul etmiyor. Haliyle uyku sersemi insan zor sallıyor. Şu tek uykuya ne zaman düşüyorlar.Bilen beri gelsin. Bir dahakine 2 yaşına gelmiş hazır bebe alacam dermişim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?