2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Seni yargilamam. Her anne kendi cocugu icin en doğru karari verir diye bir mottomuz var sonuçta. Her ne kadar uyku duzenini ve desteksiz uyumayi mantikli bulsam da bu dediklerini uygulamayi gec desteklemem bile mümkün degil. Ben de 4 aylikken denedim ama yavas yavas azaltarak yapma yoluyla. Gozune bakmama olayi hele bana cok yanlis geliyor. Bir benzetme vardi doktora yaram kaniyor diye derdini anlatıyorsun o da camdan disari bakmis bahar geldi cicek acti diyor. Sinirin bozulmaz mi. Sana bakip seni anliyorum ama yapacak bi şeyim yok dese daha iyi degil mi. Verecekse de anneler bence her asamasinda bebeginin üzüntüsünü gorerek kabul ederek vermeli egitimi. Çaresizliğe surukleyerek degil. Bu konuda tum arkadaslara melis kesan videolarini tavsiye ederim. Ama bunu da sana karsi tez olarak soylemedim bizzat o anda olmadan bazı seyler anlasilmiyor o an sana o lazımmış kullanmissin. Lakin genele tavsiye edilmemeli böyle seyler. Egitimle ilgili de artik söyle düşünüyorum bastan alistirmasaydim okeydi. Yani bence uyutma egitimu verilmeli hamilelere. O zaman Türk analari yuzde 70 rahatlar altina imzami atarım. Besizleri konusmustuk burda bebeler düzenli uyuduktan sonra bir ev dolusu cocuk da olsa mutlu anne olabiliyorsun. Ama gel gor ki cahillige acemilige geldi bilemedik alisti bu saatten sonra bagirtarak yapamam sahsen ben. Yapana da kolaylik dilerim bebeklere huzur dilerim. Büyük konusmak da istemem. Öyle bir zaman gelir mecbur kalirsin. Inan belim tutmuyor bacaklarim mosmor günlerdir sallamaktan. Rabbim güç versin bebis üzülmeden bir care bulalim.
Kızlar bişi sormak istiyorum bebişleriniz desteksiz oturabiliyorlar mı
Oturuyor ama bir seye uzanirken düşebiliyor. Kisa sureli yaninda ayrilsam da kafasinin altina gelecek yerlere yastık diziyorum

ya bu arada sütleriniz ne alemde
benim çok azaldı
1 aydır tamamen yarı yarıya düştü ve ne yapsam artmıyor
önce 80 90 geliyordu 3 saatte bir şimdi hep 40 nadiren 50 60

kızlar almak isteyenler kim aldı kim almadı bilmiyorum ama
ben aldım britax römer 9-36 kg jokerden araba koltuğunu
vatana millete çocuğuma hayırlı olur inşallah
Ay az once yazdm yuklenmemis siteye hata verdi. Hangisini aldin foto atsana ya da tam model. Donmesi onemli miymis?

Ankee gecen aksAm isten ciktik. Eve donuyoruz. Önümüzde kaza oldu. Bi o yana bi bu yana savruldu araclar zor kactik. Ben arka koltuktaydim one dogru firladim resmen. Bazen yolda emziriyordum. Ya da altini aciyordum is cikisi yolda eve giderken uyusun rahat diye yani uyku hazirliklarini yapiyordum. Bir daha dedim aslaa. Ya kucağımda olsaydi o an. Kendimi tutamadim ki ufacik bebe. Nasil tutayim. Allah korusun. Oto koltugu gercekten onemli bence. Bu arada subat indirimleri icin arastirmistim biraz iste adac testleri onemliydi sanirim.

Valla maşallah Luna'ya.. Böyle bebekleri okuyunca çok imreniyorum. Benim kızın maşallah kilosu yerinde ama gel gör ek gıda resmen işkence. Kaşık görünce kilitliyor ağzı. Dudağa değdiriyorum beğenirse ne ala oda öyle kaşığa atlamıyor.Pek zorlamıyor sadece..Ama özellikle sebzelerde ağız mıh gibi. Şarkı türkü döke saça yiyoruz işte. Kısaca bizim kızın dışı yunus içi zargana balığı çıktıBenim için ek gıda tam bir hüsran oldu. Böyle hayal etmemiştim. Bir an önce 1 yaşa ışınlanayım. Ek gıda da tatmin etmedi beni

ayy allah korumuş
ya işte geçen biz de giderken çok ağladı
gerçi cumartesi çok aşırı trafik vardı annem arkada çocuğun yanındaydı, ona dedim al biraz baksın madem
sonra trafik açılınca hemen koyduk ben çok çok çok tırsıyorum çünkü öyle böyle değil
ama bizimki çok ağlıyor yani ille kucakta dışarıyı seyretsin istiyor ama yok yani
valla bu sefer ağlarsa ağlasın almıycam artık şımarıklıktan ağlıyor çünkü

bunu aldım
o dönenler sadece 0-18 de varmış
zaten biraz uzayınca çocuklar dönemiyor demişti bana taa e bebekte baktığım zaman görevli
zaten uzun yola kırk yılda bir gidicez, bizim yazlığımız tekirdağda gidip geleceğimiz en uzun yol o
2 saat de dönmeyiversin napıyım.

Yaaaa iste benim istedigim buydu. 1800 e dusmustu subatta ama yoktu. Gule gule kullan canim. Aynen donmesine cok gerek yok bence de.

kızlar almak isteyenler kim aldı kim almadı bilmiyorum ama
ben aldım britax römer 9-36 kg jokerden araba koltuğunu
vatana millete çocuğuma hayırlı olur inşallah
Oh süper, hadi hayırlı olsun Biz oto koltuğuna geçtik geçeli çok daha keyifli oluyor onun için kısa yolculuklar bile, acayip ilgiyle izliyor sağı solu
Kızlar bişi sormak istiyorum bebişleriniz desteksiz oturabiliyorlar mı
Bizim kız oturuyor, son 10 gündür filan iyice iyileşti uzanması doğrulması Doktor öyle oturduğunu görünce biraz şaşırdı hatta,10 ayı bulabilirdi böyle oturması dedi, bilginiz olsun :)
Hiiii ne korktuğum şey, aman böyle geçmiş olsun. Allah korusun, gerçekten çok tehlikeli ya. Ben özellikle uzun yolda arka koltukta kendi emniyet kemerimi de takıyorum artık
Bu arada biz de ebebek indirminde römer 0-18 aldık, 4 yaşa kadar diyor, dönüyor 360 derece ve epey rahat bi şey. Arabamız yanında baya sünepe gibi kaldı Yeğenlerden yola çıktım, biri 35 kilo 6.5 yaşında maşallahı var, o kadar olmaz da olsa bile o zaman da binmeyiversin dedim

ya bu arada sütleriniz ne alemde
benim çok azaldı
1 aydır tamamen yarı yarıya düştü ve ne yapsam artmıyor
önce 80 90 geliyordu 3 saatte bir şimdi hep 40 nadiren 50 60
Benimde azaldı ben sağım yapmıyorum ama farkettim, ek gıdadan sonra az emmeye başladı ondan dolayı muhtemelen

Benimde azaldı ben sağım yapmıyorum ama farkettim, ek gıdadan sonra az emmeye başladı ondan dolayı muhtemelen

ya annem bana artrık senin sütlerinin de hepsini içemiyor tabi yemek yediği için yer kalmıyor dedi
2 güne azaldı
bir de iş de çok yoğundu çok stres yaptım kendime ondan da olabilir.
Şimdi 11 de emziriyorum 6 ya kadar kalkmıyor, 6 da hafif taşımsı düşün 7 saat emmemiş
bundan 3 ay önce 7 saat emmese ağrıdan uykumdan uyanırdım ya ah ah

Bizim bugun 3. Disimiz ustten ilk disimiz cikti, cift olarak geliyolar. Yanindaki de birkac gune gorunecek. Ama isirmasi ayri dert her gun dis fircalamasi bi dert. En gec 9. Ayda gece emzirmesi kesilmeliymis dişler icin. 2 ayda gece emmeyi birakir mi sanmiyorum. Dis hekimlerine giden cocuklari okuyorum mir diye bir sayfada. Az buz degiller. Cok zor yazik o cocuklara. Erken erken ciktilar ama insallah en azindan yenisi cikana kdr idare eder sut disleri.

Doktorumuz normal oranları 4 ama 8 koy 2 saat arayla koy dedi. Normalde 4 top yarım saat arayla diyorlar ama ben doktorumuzu dinleyip 8 top koyuyorum bir daha koymama gerek kalmıyor bile.
Olala ben 2 top veriyordum 2-3 saatte bir. Sonra daniye ise yaramadi diyordum. Tesekkur ederim

Söylediklerine %90 katılıyorum katılmadığım nokta ise gözüne bakma mevzusu. Çünkü bebek zaten yataga girdiğinde uyuyacağım diye öğreniyor. Orda uyuması dışında başka bir aktivite olmuyor. O noktada da başka bir sorunu olmadığını biliyorsan o çocuk sana beni eskisi gibi uyut diye bakıyor aslında. Bu biraz her yiğidin yogurt yiyişi gibi bi durum aslında. Ben bakınca ona kiyamayacagimi biliyorum vazgeçeceğim mecburen bu noktada babasıyla ilerledik. Cunku onda meme yok Bu da bizim işimizi fazlasıyla kolaylaştırdı. Cunku babasıyla iletişimi güçlü bir bebek oglum. Zorlanma yasamadik. 2. Gub 7 3. Gun 5 dk sonrasında 1. Haftada 3 dk sürdü dediğim gibi suan cok rahat hatta şöyle diyim dun yikadim yemek yedi oyun oynuyordu yerde yastığı vardı baktim orda uyudu ee ee dedi uyudu . Suan istediği zaman istediği gibi uyanıp uyumayi biliyor ve bir ömür bunun rahatlığını yaşayacak. Ben mesela hep sallanarak uyutulmusum hala yatakta rahat 45 dk sol sag doner zor uykuya dalarım. Hala uyumayi beceremiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba anneler, çok bakamadım son iki sayfaya göz atabildim.
Ankee hayırlı olsun terfin. Araba koltuğu alanlara da hayırlı olsun.
Biz pek çıkmıyoruz üzerine düşemedim ama indirim falan olursa haber edin.
Bizim kız doymuyordu, 3 küçük sütlaç kasesi kadar yoğurtlu sebze yemesine rağmen. Kıymaya geçelim bari dedim de doysun çocuk. Neyse çektirdi eşim kasaptan 3 defa. Eve getirdi az bir kavurdum topaklandı çorbasına koyduk. Yiyemedi kız boğazına takıldı. Korktuk. İlk defa karşılaştı diye de olabilir. Bugün rondodan geçirip kerevizinin içine koydum yedi şükür. Az verdim yarım sütlaç kasesi kadar. Uyuyor şimdi doydu demek ki. Kavurdum tüm kıymayı da streçledim 1 yk kadar dondurucuya attım. Buz kalıbına koyanlar varsa çıkıyor mu onlar. Kolay çıkmaz diye böyle yaptım.

Bizim kız emeklemeye başladı ama baya baya. Babası biberonu koya koya odadan da çıkardı. Güveni geldi kendine sanırım şimdi peşimden emekliyor. Çok çabuk ağlıyor gerçi. Bazen neden ağlıyor anlamak zor. Karnı aç oluyor, uykusu oluyor, sadece sıkıldı diye de ağlıyor. Ama büyüdüğünü hissediyorum artık istediklerini daha net gösteriyor.

Ekte dünkü minnos

oyy yerim yaaa yanaklarııı

bizimki memede emip uyumadığı için yorumlara katılamadım tek bildiğim emerken uyumak çok zararlıymış
onun da zararı 3 4 yaşında meydana çıktığı için 2 arkadaşımdan biliyorum
siz de eminim en iyisini yapmaya çalışmışsınızdır ben olsam ağlamasına nasıl dayanırdım bilmiyorum
öbür türlü de bu diş mevzusu var ve genel olarak kötü zaten memede uyuması o nedenle sonucu iyi olmuş şükür tebrik ederim sizi de.

Bir uyku problemi olanda bizizdir. Kucakta sallamadan uykuya geçemiyor.İsterse uykusuzluktan ölsün uyuyup kalmıyor bir yerde Ee artık minikte değiller. İri bir bebek olduğu için belim bıkınım kayıyor. Hele gece huzursuz olduğu zaman ayakta sallanmayıda kabul etmiyor. Haliyle uyku sersemi insan zor sallıyor. Şu tek uykuya ne zaman düşüyorlar.Bilen beri gelsin. Bir dahakine 2 yaşına gelmiş hazır bebe alacam dermişim

uyku problemi kendi kendine uyumaması mı yoksa gece de kalkıp kendi kendine uyumaması mı?
mesela ben gece ayağımda sallamadan uyumuyor bu uyku eğitimini gerektiriyor mu?
yoksa gece kalkıp uyumazsa mı problem statüsüne giriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…