Valla canım her türlüsü problem bizdeuyku problemi kendi kendine uyumaması mı yoksa gece de kalkıp kendi kendine uyumaması mı?
mesela ben gece ayağımda sallamadan uyumuyor bu uyku eğitimini gerektiriyor mu?
yoksa gece kalkıp uyumazsa mı problem statüsüne giriyor
1900 e dusmus. Ama zaten yoktu yani sorun deil istiyosa 190 tl olsuno kadar düştü mü yaaa
Ben en baştan da deneseydim uyumadı yatağında yaSeni yargilamam. Her anne kendi cocugu icin en doğru karari verir diye bir mottomuz var sonuçta. Her ne kadar uyku duzenini ve desteksiz uyumayi mantikli bulsam da bu dediklerini uygulamayi gec desteklemem bile mümkün degil. Ben de 4 aylikken denedim ama yavas yavas azaltarak yapma yoluyla. Gozune bakmama olayi hele bana cok yanlis geliyor. Bir benzetme vardi doktora yaram kaniyor diye derdini anlatıyorsun o da camdan disari bakmis bahar geldi cicek acti diyor. Sinirin bozulmaz mi. Sana bakip seni anliyorum ama yapacak bi şeyim yok dese daha iyi degil mi. Verecekse de anneler bence her asamasinda bebeginin üzüntüsünü gorerek kabul ederek vermeli egitimi. Çaresizliğe surukleyerek degil. Bu konuda tum arkadaslara melis kesan videolarini tavsiye ederim. Ama bunu da sana karsi tez olarak soylemedim bizzat o anda olmadan bazı seyler anlasilmiyor o an sana o lazımmış kullanmissin. Lakin genele tavsiye edilmemeli böyle seyler. Egitimle ilgili de artik söyle düşünüyorum bastan alistirmasaydim okeydi. Yani bence uyutma egitimu verilmeli hamilelere. O zaman Türk analari yuzde 70 rahatlar altina imzami atarım. Besizleri konusmustuk burda bebeler düzenli uyuduktan sonra bir ev dolusu cocuk da olsa mutlu anne olabiliyorsun. Ama gel gor ki cahillige acemilige geldi bilemedik alisti bu saatten sonra bagirtarak yapamam sahsen ben. Yapana da kolaylik dilerim bebeklere huzur dilerim. Büyük konusmak da istemem. Öyle bir zaman gelir mecbur kalirsin. Inan belim tutmuyor bacaklarim mosmor günlerdir sallamaktan. Rabbim güç versin bebis üzülmeden bir care bulalim.
Oturuyor ama bir seye uzanirken düşebiliyor. Kisa sureli yaninda ayrilsam da kafasinin altina gelecek yerlere yastık diziyorum
Bu gece emzirmesi ile ilgili yanlışı düzeltmek istiyorum gece emzirmek diş çürüğü yapmaz. Gece formül süt vermek ya da biberona tatlı gıdalar koyup uzun süre emmesine neden olmak çürük yapar. Emzirirken meme ucu boğaza yakın olur teknik olarak süt dişler üzerinde uzun süre kalmadan yutulur, ayrıca gece salgılanan sütün yapısı da şeker içeriği açısından düşüktür . Kliniğe diş çürüğü ile gelen çocuklar ya formül süt alanlar, ya biberonla uzun uzun içenler ya da şekerli gıdalar verilen çocuklar oluyor, emziği şekere reçele batıralar vs. O yüzden gece emzirmesi ile dişleri çürümez, hiç stres yapma.Bizim bugun 3. Disimiz ustten ilk disimiz cikti, cift olarak geliyolar. Yanindaki de birkac gune gorunecek. Ama isirmasi ayri dert her gun dis fircalamasi bi dert. En gec 9. Ayda gece emzirmesi kesilmeliymis dişler icin. 2 ayda gece emmeyi birakir mi sanmiyorum. Dis hekimlerine giden cocuklari okuyorum mir diye bir sayfada. Az buz degiller. Cok zor yazik o cocuklara. Erken erken ciktilar ama insallah en azindan yenisi cikana kdr idare eder sut disleri.
ne güzel mesajBu gece emzirmesi ile ilgili yanlışı düzeltmek istiyorum gece emzirmek diş çürüğü yapmaz. Gece formül süt vermek ya da biberona tatlı gıdalar koyup uzun süre emmesine neden olmak çürük yapar. Emzirirken meme ucu boğaza yakın olur teknik olarak süt dişler üzerinde uzun süre kalmadan yutulur, ayrıca gece salgılanan sütün yapısı da şeker içeriği açısından düşüktür . Kliniğe diş çürüğü ile gelen çocuklar ya formül süt alanlar, ya biberonla uzun uzun içenler ya da şekerli gıdalar verilen çocuklar oluyor, emziği şekere reçele batıralar vs. O yüzden gece emzirmesi ile dişleri çürümez, hiç stres yapma.
Peki ne yaptınız ilk gun. Mesela şöyle mi once saatleri oturtun diyorlar. Atıyorum 10.30 ilk uyku 13.30 ikinci uyku 19 gece uykusu. Sonra gece baslayin diyorlar genelde izlediğim videolarda da 40 dakika civarı diyorlardi uyuma suresini. O 40 dakika ne yaptınız.onceden memeyle mi uyuyordu sallanarak mi birden o gun bıraktınız sanirim.Söylediklerine %90 katılıyorum katılmadığım nokta ise gözüne bakma mevzusu. Çünkü bebek zaten yataga girdiğinde uyuyacağım diye öğreniyor. Orda uyuması dışında başka bir aktivite olmuyor. O noktada da başka bir sorunu olmadığını biliyorsan o çocuk sana beni eskisi gibi uyut diye bakıyor aslında. Bu biraz her yiğidin yogurt yiyişi gibi bi durum aslında. Ben bakınca ona kiyamayacagimi biliyorum vazgeçeceğim mecburen bu noktada babasıyla ilerledik. Cunku onda meme yokBu da bizim işimizi fazlasıyla kolaylaştırdı. Cunku babasıyla iletişimi güçlü bir bebek oglum. Zorlanma yasamadik. 2. Gub 7 3. Gun 5 dk sonrasında 1. Haftada 3 dk sürdü dediğim gibi suan cok rahat hatta şöyle diyim dun yikadim yemek yedi oyun oynuyordu yerde yastığı vardı baktim orda uyudu ee ee dedi uyudu . Suan istediği zaman istediği gibi uyanıp uyumayi biliyor ve bir ömür bunun rahatlığını yaşayacak. Ben mesela hep sallanarak uyutulmusum hala yatakta rahat 45 dk sol sag doner zor uykuya dalarım. Hala uyumayi beceremiyorum.
Bi sey merak ediyorum emzirip uyutan anneler uyuyunca sallamadan direk yatagina mi koyuyorsunuz ya da yaninizda yatiyorsa memeden ayirip siz diger tatafa nasıl donuyorsunuz cok merak ediyorumne güzel mesajBen de emizirerek uyutma mağduruyum, içten içe kafama takılıyordu. Çok teşekkürler güzel bilgiler için
Benim kız da damakları ilk kabardiginda aşırı ısırma haraketi vardı. Doktora sorduğumda ısırdığında hemen memeyi çek ağzından memeni tut ve hayır deyip sert bir sürat ifadesi takın ama ardından yeniden ver demisti. Ikinciye yaptığında yeniden aynı şekilde çekip hayır de eğer üçüncüye ısırırsa bu sefer yine memeyi çekip hayır de ama yarim saat emzirme dedi. Ben yaptım 4-5 defadan sonra ısırmayi bıraktı. Artık ısırmıyor ama emerken kollarımi yoluyor. Özellikle altta kalan koluyla dirseğimi öyle bir yoluyor ki anlatamam. Sanki evde vahşi kedi besliyorum tüm kollarım tırnak izleri kabuk tutmalar felan. Bakalım bunu nasıl atlatacağımTesekkur ederim kizlar. Luna iyi gulucukler dagitiyor. Bugun gel gel yapmaya basladi ☺ Bu hafta meme ucumu isirip cekiyor. Ust disi patlamadi ama dislerini hissedebiliyorum damak altindan da olsa. Zonkluyor meme ucum. 5 dakika boyunca sizliyor.emzirirken hep diken ustundeyim. Iyi ya da kotu tepki vermeyin sadece emzirmeyi birakip yarim saat sonra devam edin yapmamasi gerektigini anlasin diyolar. Bakalim. Gecer insallah.
Gece mama istiyor mu peki?Merhaba kizlar. Bebegim 7 aylik olcak 2 gun sonra. Ben 6 aylik olduğunda biberonla mama vermeye başladım gunde 2 3 kez. Simdi biberona alıştı memeyi emmiyor. Geceleri emiyordu uyku sırasında. Artik onu da istemiyor. Memeye yaklaşınca çığlık atıyor memeyi eliyle ittiriyor ağlamaya başlıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Cok üzgünüm. Benimle aynı durumda olan var mi? Ya da bir bilgisi? Kendimi cok çaresiz hissediyorum lütfen yardım edin.
Tamamen katılıyorum büyük oğlumu 2 yıl 3 ay emzirdim bu süreçte gece emzirmem devam etti 1 tek çürüğü bile yok şu an 7 yaşında 1 yaşına kadar aynı yatakta uyuduk 2 yaşına kadarda aynı odada hep emzirerek uyuttum memeyi kademeli kestim kestikten sonra kendi kendine uyudu uyku eğitimi vs vermedim veren annelere sonsuz saygı duyarım ama ben doğru bulmuyorum yani en sert şekilde verilen uyku egitimine karşıyım çalışan anneler sizede inanılmaz saygı duyuyorum sizin için düzen çok önemli ben hep evdeyim büyük oğlumu bol bol koklasarak emzirerek büyüttüm şimdi yine kuzumu aynı şekilde büyüteceğim inşallahBu gece emzirmesi ile ilgili yanlışı düzeltmek istiyorum gece emzirmek diş çürüğü yapmaz. Gece formül süt vermek ya da biberona tatlı gıdalar koyup uzun süre emmesine neden olmak çürük yapar. Emzirirken meme ucu boğaza yakın olur teknik olarak süt dişler üzerinde uzun süre kalmadan yutulur, ayrıca gece salgılanan sütün yapısı da şeker içeriği açısından düşüktür . Kliniğe diş çürüğü ile gelen çocuklar ya formül süt alanlar, ya biberonla uzun uzun içenler ya da şekerli gıdalar verilen çocuklar oluyor, emziği şekere reçele batıralar vs. O yüzden gece emzirmesi ile dişleri çürümez, hiç stres yapma.
Bizde bu ay kontorlumuzde menenjitlere başlayacağız. Bizim doktor iki asi arasına hiç 1 hafta koymadı aynı anda yapacağız dedi. Aşılardan birini 9. Ayda olmalı ama 9.ayda kızamık var o yüzden 10. Ayda diğerini de 13. Ayda yapacağız dedi. 9.ay da kan değerine bakiliyormus. Kan sonucuna göre demire devam edip etmemeye karar verecekmiş ama bunun için ben burda parmaktan ölçüm yapıyorum dedi. Bakalım daha var gerçi yaşayıp göreceğiz ☺Bu arada biz menenjit aşılarını yaptırmaya başladık
hatta bir hafta arayla iki farklı aşı vuruldu
şimdi 2. dozları 9. ayında olacak
9. ayında kızamık aşısı varmış sağlık ocağında onunla etkileşimine bir bakacağız.
Bunun haricinde bu ay görüşmeyeceğiz dedi neden dedi anlamadım, aşı yok artık gerek de yok mu acaba?
Ben de şu an kilo alımı da normal gözüküyor 8. ay dolumunda götürmeyi planlamıyorum.
Ayrıca kan tahlili de hiç yaptırmadık, yine kan tahlillerini de 9. ayda bakacağım dedi.
Bakalım, o kan nasıl alınacak biraz gözüm korktu.
Gece memeye emdiği kadar devam etsin. Ek gıdaya alışması iyiyse ek gıdadan devam edin mama yerine belki memeyi tutar.Evet gece uyanıyor mama istiyor. Memeyi veriyorum bi emiyor bi emmiyor. Bende sonra emzik veriyorum uykuya dalıyor
Ek gidayla aramiz iyi, yemeyi seviyor. Sadece kahvalti ve ikindi zamani pure corba tarzi veriyorum ek gida. Ara öğün falan da yapayim o zaman. Oyle deneyeyim. Insallah tekrar memeyi emer. Size de cok tesekkur ederim cevap verdiğiniz içinGece memeye emdiği kadar devam etsin. Ek gıdaya alışması iyiyse ek gıdadan devam edin mama yerine belki memeyi tutar.
Rica ederim. İnşallahEk gidayla aramiz iyi, yemeyi seviyor. Sadece kahvalti ve ikindi zamani pure corba tarzi veriyorum ek gida. Ara öğün falan da yapayim o zaman. Oyle deneyeyim. Insallah tekrar memeyi emer. Size de cok tesekkur ederim cevap verdiğiniz için
Mamanin gerekli olduğunu dusunursen de kaşık ya da bardakla vermeyi dene. Israrla tekrar tekrar teklif et ama zorla sokmaya calisma agzina. Mantikli mi bilmem ama ucuna pekmez sursen hani ek. Gidaya da gectiler zarari olmZ heraldsEk gidayla aramiz iyi, yemeyi seviyor. Sadece kahvalti ve ikindi zamani pure corba tarzi veriyorum ek gida. Ara öğün falan da yapayim o zaman. Oyle deneyeyim. Insallah tekrar memeyi emer. Size de cok tesekkur ederim cevap verdiğiniz için
Tam koyarken pışş pışş yapıyorum, o an emziği verirken de elimi sırtından çekiyorum yani nanosaniyelik işlerBi sey merak ediyorum emzirip uyutan anneler uyuyunca sallamadan direk yatagina mi koyuyorsunuz ya da yaninizda yatiyorsa memeden ayirip siz diger tatafa nasıl donuyorsunuz cok merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?