2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Valla canım her türlüsü problem bizde sllanmaksa ayakta sallamaya razıyım ama onuda istemiyor. İlla kucak olacak. Kucakta sallamak zaten zor, kilolu bebeği kucakta sallamak daha da zor. Biz meme emmediği iz için memede uyuma gibi bir sorunumuz yok. Mamayı da anne sütünde biberon dan alıyor. Valla o da ayrı zordur eminim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ben artık çoğu gitti azı kaldı gözüyle bakıyorum. Her ay biraz daha büyüdükçe düzen oluşturacaklar iyi veya kötü ama düzenleri olacak. Sevdikleri sevmedikleri yemekler, hareketler illa belli edecek kendisini. O zaman bir nevi daha kolaylaşacak. Yani inşallah

Ben en baştan da deneseydim uyumadı yatağında ya gaz sancısı acaba kolik mi olacak acaba şu mu bu mu derken geçiverdi ilk aylar. Ayakta sallanmayı hiç kabul etmedi 10 günlükken bile annem çok uğraştı ayağa alışsın diye ama olmadı. Sadece kucakta uyuyan bir bebekti hala da öyle koala gibi yapışıp uyuyor. Oynarken uykusu geliyor yatırıyorum belki bir ihtimal uykuya geçer diye ama yok illa o kollar açılacak beni al diyecek. Birde kendi ninnisini de söyler dalar uykuya .

Ankee benimde göğüsler artık taş gibi olmuyor sağım yapmıyorum ama azaldı sanırım diye düşünmüştüm. Halbuki emiyor hatta hiç azaltmadı mama sandalyesinden sonra yapışıyor emmek için. Her defasında son kez diye diye kaşık uzatıyorum ama yemiyor emmeyi tercih ediyor. Bende zorlamıyorum ne kadar yerse yetsin şimdilik anne sütünün payı önemli.

Bu gece emzirmesi ile ilgili yanlışı düzeltmek istiyorum gece emzirmek diş çürüğü yapmaz. Gece formül süt vermek ya da biberona tatlı gıdalar koyup uzun süre emmesine neden olmak çürük yapar. Emzirirken meme ucu boğaza yakın olur teknik olarak süt dişler üzerinde uzun süre kalmadan yutulur, ayrıca gece salgılanan sütün yapısı da şeker içeriği açısından düşüktür . Kliniğe diş çürüğü ile gelen çocuklar ya formül süt alanlar, ya biberonla uzun uzun içenler ya da şekerli gıdalar verilen çocuklar oluyor, emziği şekere reçele batıralar vs. O yüzden gece emzirmesi ile dişleri çürümez, hiç stres yapma.

ne güzel mesaj Ben de emizirerek uyutma mağduruyum, içten içe kafama takılıyordu. Çok teşekkürler güzel bilgiler için

Peki ne yaptınız ilk gun. Mesela şöyle mi once saatleri oturtun diyorlar. Atıyorum 10.30 ilk uyku 13.30 ikinci uyku 19 gece uykusu. Sonra gece baslayin diyorlar genelde izlediğim videolarda da 40 dakika civarı diyorlardi uyuma suresini. O 40 dakika ne yaptınız.onceden memeyle mi uyuyordu sallanarak mi birden o gun bıraktınız sanirim.

ne güzel mesaj Ben de emizirerek uyutma mağduruyum, içten içe kafama takılıyordu. Çok teşekkürler güzel bilgiler için
Bi sey merak ediyorum emzirip uyutan anneler uyuyunca sallamadan direk yatagina mi koyuyorsunuz ya da yaninizda yatiyorsa memeden ayirip siz diger tatafa nasıl donuyorsunuz cok merak ediyorum

Benim kız da damakları ilk kabardiginda aşırı ısırma haraketi vardı. Doktora sorduğumda ısırdığında hemen memeyi çek ağzından memeni tut ve hayır deyip sert bir sürat ifadesi takın ama ardından yeniden ver demisti. Ikinciye yaptığında yeniden aynı şekilde çekip hayır de eğer üçüncüye ısırırsa bu sefer yine memeyi çekip hayır de ama yarim saat emzirme dedi. Ben yaptım 4-5 defadan sonra ısırmayi bıraktı. Artık ısırmıyor ama emerken kollarımi yoluyor. Özellikle altta kalan koluyla dirseğimi öyle bir yoluyor ki anlatamam. Sanki evde vahşi kedi besliyorum tüm kollarım tırnak izleri kabuk tutmalar felan. Bakalım bunu nasıl atlatacağım

Merhaba kizlar. Bebegim 7 aylik olcak 2 gun sonra. Ben 6 aylik olduğunda biberonla mama vermeye başladım gunde 2 3 kez. Simdi biberona alıştı memeyi emmiyor. Geceleri emiyordu uyku sırasında. Artik onu da istemiyor. Memeye yaklaşınca çığlık atıyor memeyi eliyle ittiriyor ağlamaya başlıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Cok üzgünüm. Benimle aynı durumda olan var mi? Ya da bir bilgisi? Kendimi cok çaresiz hissediyorum lütfen yardım edin.

M Mirune Rheaa benimki de ısırmayı bıraktı 2 defada. Ama oyun yapıyor kucağımda eliyle bana vuruyor gülüyor. Ben de onu çözemedim.

Gece mama istiyor mu peki?

Tamamen katılıyorum büyük oğlumu 2 yıl 3 ay emzirdim bu süreçte gece emzirmem devam etti 1 tek çürüğü bile yok şu an 7 yaşında 1 yaşına kadar aynı yatakta uyuduk 2 yaşına kadarda aynı odada hep emzirerek uyuttum memeyi kademeli kestim kestikten sonra kendi kendine uyudu uyku eğitimi vs vermedim veren annelere sonsuz saygı duyarım ama ben doğru bulmuyorum yani en sert şekilde verilen uyku egitimine karşıyım çalışan anneler sizede inanılmaz saygı duyuyorum sizin için düzen çok önemli ben hep evdeyim büyük oğlumu bol bol koklasarak emzirerek büyüttüm şimdi yine kuzumu aynı şekilde büyüteceğim inşallah

Evet gece uyanıyor mama istiyor. Memeyi veriyorum bi emiyor bi emmiyor. Bende sonra emzik veriyorum uykuya dalıyor

Bizde bu ay kontorlumuzde menenjitlere başlayacağız. Bizim doktor iki asi arasına hiç 1 hafta koymadı aynı anda yapacağız dedi. Aşılardan birini 9. Ayda olmalı ama 9.ayda kızamık var o yüzden 10. Ayda diğerini de 13. Ayda yapacağız dedi. 9.ay da kan değerine bakiliyormus. Kan sonucuna göre demire devam edip etmemeye karar verecekmiş ama bunun için ben burda parmaktan ölçüm yapıyorum dedi. Bakalım daha var gerçi yaşayıp göreceğiz ☺

Gece memeye emdiği kadar devam etsin. Ek gıdaya alışması iyiyse ek gıdadan devam edin mama yerine belki memeyi tutar.
Ek gidayla aramiz iyi, yemeyi seviyor. Sadece kahvalti ve ikindi zamani pure corba tarzi veriyorum ek gida. Ara öğün falan da yapayim o zaman. Oyle deneyeyim. Insallah tekrar memeyi emer. Size de cok tesekkur ederim cevap verdiğiniz için

Rica ederim. İnşallah

Mamanin gerekli olduğunu dusunursen de kaşık ya da bardakla vermeyi dene. Israrla tekrar tekrar teklif et ama zorla sokmaya calisma agzina. Mantikli mi bilmem ama ucuna pekmez sursen hani ek. Gidaya da gectiler zarari olmZ heralds bu hareketi biberondan daha cok ve hızlı sut geldiği icin yapıyor. Bunun dışında banyoda emziren anneler vardı. Bir de anason ve rezene ic gunde ikiser bardak iki uc gun dene sutun artar ins daha tazyikli gelirse emer

Bi sey merak ediyorum emzirip uyutan anneler uyuyunca sallamadan direk yatagina mi koyuyorsunuz ya da yaninizda yatiyorsa memeden ayirip siz diger tatafa nasıl donuyorsunuz cok merak ediyorum
Tam koyarken pışş pışş yapıyorum, o an emziği verirken de elimi sırtından çekiyorum yani nanosaniyelik işler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…