Bi sey merak ediyorum emzirip uyutan anneler uyuyunca sallamadan direk yatagina mi koyuyorsunuz ya da yaninizda yatiyorsa memeden ayirip siz diger tatafa nasıl donuyorsunuz cok merak ediyorum
Odasında sallanan sandalyede emziriyorum, çok sallanmamaya gayret ederekBi sey merak ediyorum emzirip uyutan anneler uyuyunca sallamadan direk yatagina mi koyuyorsunuz ya da yaninizda yatiyorsa memeden ayirip siz diger tatafa nasıl donuyorsunuz cok merak ediyorum
Bizim ki gece memede uyuyor o zaman da bırakınca besige koyuyorum bir iki salıyorum yada yanımda ise hiç kıbirdamadan yatıyorum yönum ona dönük oluyor basımı biraz diğer taraf çeviriyorum nefesim den uyanmasın diyeBi sey merak ediyorum emzirip uyutan anneler uyuyunca sallamadan direk yatagina mi koyuyorsunuz ya da yaninizda yatiyorsa memeden ayirip siz diger tatafa nasıl donuyorsunuz cok merak ediyorum
Yaaa çok güzel bilgi sağol canım insanın kafası acabalarla doluyorBu gece emzirmesi ile ilgili yanlışı düzeltmek istiyorum gece emzirmek diş çürüğü yapmaz. Gece formül süt vermek ya da biberona tatlı gıdalar koyup uzun süre emmesine neden olmak çürük yapar. Emzirirken meme ucu boğaza yakın olur teknik olarak süt dişler üzerinde uzun süre kalmadan yutulur, ayrıca gece salgılanan sütün yapısı da şeker içeriği açısından düşüktür . Kliniğe diş çürüğü ile gelen çocuklar ya formül süt alanlar, ya biberonla uzun uzun içenler ya da şekerli gıdalar verilen çocuklar oluyor, emziği şekere reçele batıralar vs. O yüzden gece emzirmesi ile dişleri çürümez, hiç stres yapma.
Hahhahaha biz komando askerizzzz komandoooo komandooooOdasında sallanan sandalyede emziriyorum, çok sallanmamaya gayret edereksonunda uyuyakalıyor hafiften emse de, ağırlaşıyor zaten uyuduğunu anlıyorum. Sonra memeyi ağzından çekip yatağa atıp odadan kaçış geçenlerde sürünerek çıktım, gözünü açar gibi oldu da yere çöktüm
Hahahah ya gecen gece bende öyle yaptım gözünü açtı sürünerek odaya girdim bir de koridordan şşşş şşş yapıyorum bazen gene uyuyortorro esmeralda5 ben yere çömelip beşiğini öyle sallıyorum. Ayakta salladıktan sonra yatağa yatırınca hemen uyanıyor. Ayakta sallanma efekti olsun diye öyle yapıyorum. başında görürse gözlerini kocaman açıp gülüyor bazen. İşte o an üzülsem mi sevinsem mi bilemiyorum. Kıyamayıp kucağa alıp oynatıyorum.
Odasında sallanan sandalyede emziriyorum, çok sallanmamaya gayret edereksonunda uyuyakalıyor hafiften emse de, ağırlaşıyor zaten uyuduğunu anlıyorum. Sonra memeyi ağzından çekip yatağa atıp odadan kaçış geçenlerde sürünerek çıktım, gözünü açar gibi oldu da yere çöktüm
Canim kilosuna 1 damla veriyoruz biz. Saat vermedi bana doktorum. Emzirmeden yarim saat once ya da sonra diye. O da demir kalsiyumla emilimi azaldigi icin. Ben bazen sabah veriyorum bazen geceMerhaba kızlar
Herkes çoktan kullanmaya başladı ama biz daha yeni Demir ilacı kullanmaya başladık
Doktorumuz 5cc dedi nasıl kullanıyorsunuz sizler
bir de sabah aç karnına yazmış ama her zaman öyle veremiyorum hemen verdikten sonra yarım saat emzirmeyin diyor, kızım emmek istiyor bazen
tok karnına versem etki etmez mi ki ?
8 damla kullanıyoruz biz. Gün içerisinde veriyorum ben. Kalsiyum demir emilimini azaltıyor o yüzden yarim saat bekleyip öyle emziriyorum. Ama ek gıda verdiğimde eğer gıda icerisinde kalsiyum yoksa hemen demir damlasını verdiğim de oldu sonra yarim saat bekleyip emzirdim. Her gün aynı saatte veremiyorum bende bazen öğlen bazen gece verebiliyorum değişiyor.Merhaba kızlar
Herkes çoktan kullanmaya başladı ama biz daha yeni Demir ilacı kullanmaya başladık
Doktorumuz 5cc dedi nasıl kullanıyorsunuz sizler
bir de sabah aç karnına yazmış ama her zaman öyle veremiyorum hemen verdikten sonra yarım saat emzirmeyin diyor, kızım emmek istiyor bazen
tok karnına versem etki etmez mi ki ?
Ani bi kararla yapmadım 3 ay araştırdım. Cok aglamaya meyilli bi bebekti keza 4.5 aylıkken deneyip başarılı olamamıştık. Doktorumuz ile görüştüğümde oda uyku egitimi için 8.ayi bekle demisti laktoz intoleransi kolik premature dogmus olmasi gibi surekli etmenler ona da bana da huzur vermiyordu. Ama ben kafaya 6.ayda yapacağım diye koymuştum 5.ay kontrolünde intolerans bitmiş dedi doktorumuz. Kolikte bitmişti. Tek sorun 6.ayda ek gida hazımsızlığı ve diş olabilir diye de 8. Ayi önermişti. Dedim ya 6.aya kafayı takmıştım. Cunku edindiğim bilgiler dişin uykuda ciddi sorunlar yaratmadığı yönündeydi (dilenirse açarım bu konuyuda ayrica) Gel gelelim benim paşam saat başı uyanan 11 12 bazen gece 2 den önce dalamayan hatta surekli memede uyurken memede uyumayi elde sallanırken uyumaya tercih etmeye başlayan bir bebekti. Oh uyuttum derdim 25 35 dk sonra kalkardı en uzun uykusu 1.5 saat olurdu gece de dahil. Başlamadan önce 3 gun uyku düzenini takip ettim. Gece uykusuyla başlamayı cok ağlayan bebeklere tavsiye ediyorlar. Bende oyle yaptim . Kendi ev düzenimiz çalışma saatimiz ve onun biyolijik saatini (büyüme hormonu salgılanan saatler ve 3 gun tuttuğum uyku duzeni) baz alarak bir uyku saati oluşturdum. Max ne kadar ayakta kalıyor. Ne zaman acıkıyor. Gibi. 21 de yatar. 12 de rüya beslenmesi olur gece 4 de rüya beslenmesi yaparım sabah 7 8 arasi ki genelde7.45 de kalkar. Gunduz ise 9.45 10 gibi uyur 1.5 saat uyku yapar. 11.30 da en gec kalkar oglen 12 de ek gidadan sonra oyun oynar bu sefer 3 3Peki ne yaptınız ilk gun. Mesela şöyle mi once saatleri oturtun diyorlar. Atıyorum 10.30 ilk uyku 13.30 ikinci uyku 19 gece uykusu. Sonra gece baslayin diyorlar genelde izlediğim videolarda da 40 dakika civarı diyorlardi uyuma suresini. O 40 dakika ne yaptınız.onceden memeyle mi uyuyordu sallanarak mi birden o gun bıraktınız sanirim.
Sadece gece uykusunda uyumadan 30 dk önce emziriyorum birlikte odada alt değiştirip tulumunu giyiyoruz bazen masal anlatıyorum bazen sohbet ediyoruz sonra iyi geceler dileyip yatagina bırakıyorumTam koyarken pışş pışş yapıyorum, o an emziği verirken de elimi sırtından çekiyorum yani nanosaniyelik işler
Sadece gece uykusunda uyumadan 30 dk önce emziriyorum birlikte odada alt değiştirip tulumunu giyiyoruz bazen masal anlatıyorum bazen sohbet ediyoruz sonra iyi geceler dileyip yatagina bırakıyorum
ilk hafta ağlayarak
2. Hafta konuşarak
3.yani bu hafta kendine ee diyerek uyuyor.
Konusunda yetkin birinin aydınlatması iyi oldu teşekkürlerBu gece emzirmesi ile ilgili yanlışı düzeltmek istiyorum gece emzirmek diş çürüğü yapmaz. Gece formül süt vermek ya da biberona tatlı gıdalar koyup uzun süre emmesine neden olmak çürük yapar. Emzirirken meme ucu boğaza yakın olur teknik olarak süt dişler üzerinde uzun süre kalmadan yutulur, ayrıca gece salgılanan sütün yapısı da şeker içeriği açısından düşüktür . Kliniğe diş çürüğü ile gelen çocuklar ya formül süt alanlar, ya biberonla uzun uzun içenler ya da şekerli gıdalar verilen çocuklar oluyor, emziği şekere reçele batıralar vs. O yüzden gece emzirmesi ile dişleri çürümez, hiç stres yapma.
Geçenlerde benimki aynı durumdaydı sadece benimki biberonu emmiyordu, memeye aşırı düşkün olmuştu. İki gün devam etti sonra düzeldi. Atak olabilir diş olabilir.Merhaba kizlar. Bebegim 7 aylik olcak 2 gun sonra. Ben 6 aylik olduğunda biberonla mama vermeye başladım gunde 2 3 kez. Simdi biberona alıştı memeyi emmiyor. Geceleri emiyordu uyku sırasında. Artik onu da istemiyor. Memeye yaklaşınca çığlık atıyor memeyi eliyle ittiriyor ağlamaya başlıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Cok üzgünüm. Benimle aynı durumda olan var mi? Ya da bir bilgisi? Kendimi cok çaresiz hissediyorum lütfen yardım edin.
Ooo siz işi ilerletmişsiniz. İlik suyu çok iyi fikir. ben 6 ayda verilir dedikleri her şeyden verdim. bakalım bugün 7. ayımız doldu, 7. ay menüsünde ne gibi değişiklikler var.oyy kuzu ne bileyim ya bence küçük değil bizimki oyuncaklara aylardır öfkeli -ki doğalı kaç ay oldu ki :)- saçımı zaten hep çekiyor ama oyun anlamında bizimki bayılıyor. Geçen görümcemlere gittik, oradaki kediyi de nasıl yoldu, zor kurtardık kediyi daha doğrusu kendi kendini kurtardı zavallım. Okşamak sevmek yok direk yol ve ağzına sok :) Hippin mamalarındna ben de aldım 6 tane mi ne evde duruyor kesinlikle olsun zaten.
Bir de annem ilik suyu kaynattı hep koyduk süt torbalarına buzlukta, çok iyi oluyor yemeğe hemen hazır. Ama annem yapmasaydı hazır ilik sularından alırdım açıkçası.
Terfime açıkçası ben de sevindim, yavrum küçücükken bıraktım onu bari bir işe yarasın kaç saat görmüyorum.
Emzirip yatağına koyuyorum, uyumaya devam ediyor. yatağımda yatırmıyorum geceleri. ama asla asla demeyelim gün gelir devran döner büyük konuşmaya korkuyorum artık.Bi sey merak ediyorum emzirip uyutan anneler uyuyunca sallamadan direk yatagina mi koyuyorsunuz ya da yaninizda yatiyorsa memeden ayirip siz diger tatafa nasıl donuyorsunuz cok merak ediyorum
Benimkinin duyuları radar gibi mubarek o kadar hassas ki sese. Cok uyanik bi tip dedikleri var ya benimk8 her anlamda öyle.Ooo siz işi ilerletmişsiniz. İlik suyu çok iyi fikir. ben 6 ayda verilir dedikleri her şeyden verdim. bakalım bugün 7. ayımız doldu, 7. ay menüsünde ne gibi değişiklikler var.
Emzirip yatağına koyuyorum, uyumaya devam ediyor. yatağımda yatırmıyorum geceleri. ama asla asla demeyelim gün gelir devran döner büyük konuşmaya korkuyorum artık.
Canim kilosuna 1 damla veriyoruz biz. Saat vermedi bana doktorum. Emzirmeden yarim saat once ya da sonra diye. O da demir kalsiyumla emilimi azaldigi icin. Ben bazen sabah veriyorum bazen gece
Teşekkür ederim kızlar ben de sabah vermeyince daha vermiyordum8 damla kullanıyoruz biz. Gün içerisinde veriyorum ben. Kalsiyum demir emilimini azaltıyor o yüzden yarim saat bekleyip öyle emziriyorum. Ama ek gıda verdiğimde eğer gıda icerisinde kalsiyum yoksa hemen demir damlasını verdiğim de oldu sonra yarim saat bekleyip emzirdim. Her gün aynı saatte veremiyorum bende bazen öğlen bazen gece verebiliyorum değişiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?