2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bi sey merak ediyorum emzirip uyutan anneler uyuyunca sallamadan direk yatagina mi koyuyorsunuz ya da yaninizda yatiyorsa memeden ayirip siz diger tatafa nasıl donuyorsunuz cok merak ediyorum

benim ki memede süt bittiği anda başını 180 derece diğer tarafa çeviriyor
hiç duygusal bağı yok memeyle tamamen çıkar ilişkisi

Bi sey merak ediyorum emzirip uyutan anneler uyuyunca sallamadan direk yatagina mi koyuyorsunuz ya da yaninizda yatiyorsa memeden ayirip siz diger tatafa nasıl donuyorsunuz cok merak ediyorum
Odasında sallanan sandalyede emziriyorum, çok sallanmamaya gayret ederek sonunda uyuyakalıyor hafiften emse de, ağırlaşıyor zaten uyuduğunu anlıyorum. Sonra memeyi ağzından çekip yatağa atıp odadan kaçış geçenlerde sürünerek çıktım, gözünü açar gibi oldu da yere çöktüm

Bizim ki gece memede uyuyor o zaman da bırakınca besige koyuyorum bir iki salıyorum yada yanımda ise hiç kıbirdamadan yatıyorum yönum ona dönük oluyor basımı biraz diğer taraf çeviriyorum nefesim den uyanmasın diye bizim ki yanından Gecsen uyanır o kadar hafif uykusu

Yaaa çok güzel bilgi sağol canım insanın kafası acabalarla doluyor

Hahhahaha biz komando askerizzzz komandoooo komandoooo
Aynısı ben de var ahhahah

torro esmeralda5 ben yere çömelip beşiğini öyle sallıyorum. Ayakta salladıktan sonra yatağa yatırınca hemen uyanıyor. Ayakta sallanma efekti olsun diye öyle yapıyorum. başında görürse gözlerini kocaman açıp gülüyor bazen. İşte o an üzülsem mi sevinsem mi bilemiyorum. Kıyamayıp kucağa alıp oynatıyorum.

Hahahah ya gecen gece bende öyle yaptım gözünü açtı sürünerek odaya girdim bir de koridordan şşşş şşş yapıyorum bazen gene uyuyor
Emzik atınca babasını gönderiyorum
Aynı beni gördüğünde gülüyor ciddiyetimi koruyamıyorum

Merhaba kızlar
Herkes çoktan kullanmaya başladı ama biz daha yeni Demir ilacı kullanmaya başladık
Doktorumuz 5cc dedi nasıl kullanıyorsunuz sizler

bir de sabah aç karnına yazmış ama her zaman öyle veremiyorum hemen verdikten sonra yarım saat emzirmeyin diyor, kızım emmek istiyor bazen

tok karnına versem etki etmez mi ki ?

Selam kızlar yine bir sorum var Sünnet yaptıranlar kaç günde iglesti bebisleriniz

‍♀gecen aksam esimle bakiyoruz yataginda uyurken. ay ne guzel soyle guzel boyle tatli derken tak acti gozleri. Ayni anda esimle yere çömelip odadan emekleyerek kactik cok komik oluyor ya

Canim kilosuna 1 damla veriyoruz biz. Saat vermedi bana doktorum. Emzirmeden yarim saat once ya da sonra diye. O da demir kalsiyumla emilimi azaldigi icin. Ben bazen sabah veriyorum bazen gece

8 damla kullanıyoruz biz. Gün içerisinde veriyorum ben. Kalsiyum demir emilimini azaltıyor o yüzden yarim saat bekleyip öyle emziriyorum. Ama ek gıda verdiğimde eğer gıda icerisinde kalsiyum yoksa hemen demir damlasını verdiğim de oldu sonra yarim saat bekleyip emzirdim. Her gün aynı saatte veremiyorum bende bazen öğlen bazen gece verebiliyorum değişiyor.

Ani bi kararla yapmadım 3 ay araştırdım. Cok aglamaya meyilli bi bebekti keza 4.5 aylıkken deneyip başarılı olamamıştık. Doktorumuz ile görüştüğümde oda uyku egitimi için 8.ayi bekle demisti laktoz intoleransi kolik premature dogmus olmasi gibi surekli etmenler ona da bana da huzur vermiyordu. Ama ben kafaya 6.ayda yapacağım diye koymuştum 5.ay kontrolünde intolerans bitmiş dedi doktorumuz. Kolikte bitmişti. Tek sorun 6.ayda ek gida hazımsızlığı ve diş olabilir diye de 8. Ayi önermişti. Dedim ya 6.aya kafayı takmıştım. Cunku edindiğim bilgiler dişin uykuda ciddi sorunlar yaratmadığı yönündeydi (dilenirse açarım bu konuyuda ayrica) Gel gelelim benim paşam saat başı uyanan 11 12 bazen gece 2 den önce dalamayan hatta surekli memede uyurken memede uyumayi elde sallanırken uyumaya tercih etmeye başlayan bir bebekti. Oh uyuttum derdim 25 35 dk sonra kalkardı en uzun uykusu 1.5 saat olurdu gece de dahil. Başlamadan önce 3 gun uyku düzenini takip ettim. Gece uykusuyla başlamayı cok ağlayan bebeklere tavsiye ediyorlar. Bende oyle yaptim . Kendi ev düzenimiz çalışma saatimiz ve onun biyolijik saatini (büyüme hormonu salgılanan saatler ve 3 gun tuttuğum uyku duzeni) baz alarak bir uyku saati oluşturdum. Max ne kadar ayakta kalıyor. Ne zaman acıkıyor. Gibi. 21 de yatar. 12 de rüya beslenmesi olur gece 4 de rüya beslenmesi yaparım sabah 7 8 arasi ki genelde7.45 de kalkar. Gunduz ise 9.45 10 gibi uyur 1.5 saat uyku yapar. 11.30 da en gec kalkar oglen 12 de ek gidadan sonra oyun oynar bu sefer 3 3
5 saat ayakta tutarım genelde 15 de uyur 17 de kalkar bu 15 dk ileri 15 dk geri oynayabiliyor tabiki. 17 den sonra 19. Gibi bazen şekerleme yapar 20 dk Bazen yapmaz ki yaptirmama taraftarı oldugum günler gece daha rahat uyuyor . 21 de tekrar yatar.
Doktorumuza 7.ay kontrolumuzde onun 8 demesine karsin benim basladigimi söylediğimde tebrik etti ve ekledi Uyku egitimi bebegine yaptigin en büyük iyilik. Sunu sordum ben uyandıktan sonra emzirip uyumadan 30 dk önce ek gida veriyorum mantıken meme uyku bağını kesmek için boyle bi çözüm buldum dogru mu dediğimde. Dogru yolda olduğumu iletti. Keza önümüzde simdi gece beslenmesini bu ay teke düşürmek ve 8. Ayda kesmek var doktorumuzun onayı ile tabiki. Yeni bir serüven adim atıyoruz. Hemde huzur vermeyen dişler eşliğinde.

Tam koyarken pışş pışş yapıyorum, o an emziği verirken de elimi sırtından çekiyorum yani nanosaniyelik işler
Sadece gece uykusunda uyumadan 30 dk önce emziriyorum birlikte odada alt değiştirip tulumunu giyiyoruz bazen masal anlatıyorum bazen sohbet ediyoruz sonra iyi geceler dileyip yatagina bırakıyorum
ilk hafta ağlayarak
2. Hafta konuşarak
3.yani bu hafta kendine ee diyerek uyuyor.

ayy gece uyandığında ben de emzirip yatağına yatırıyordum
sallayarak uyumaya alışmasın diye de hiç ellemeden yatırıp kontrol ediyordum
hep konuşuyordu minnoşum kendi kendine yaa öyle uyuyordu
bir de gece kalktığında muhabbet etmeyin hani işini bitirip yatırın olayını ben çok yaptım, tabi bazen dayanamadığım oldu ama o da kendi kendine uyumasına yardımcı oldu.
ama ağlama yoktu bize

Konusunda yetkin birinin aydınlatması iyi oldu teşekkürler

Geçenlerde benimki aynı durumdaydı sadece benimki biberonu emmiyordu, memeye aşırı düşkün olmuştu. İki gün devam etti sonra düzeldi. Atak olabilir diş olabilir.

Ooo siz işi ilerletmişsiniz. İlik suyu çok iyi fikir. ben 6 ayda verilir dedikleri her şeyden verdim. bakalım bugün 7. ayımız doldu, 7. ay menüsünde ne gibi değişiklikler var.
Emzirip yatağına koyuyorum, uyumaya devam ediyor. yatağımda yatırmıyorum geceleri. ama asla asla demeyelim gün gelir devran döner büyük konuşmaya korkuyorum artık.

Benimkinin duyuları radar gibi mubarek o kadar hassas ki sese. Cok uyanik bi tip dedikleri var ya benimk8 her anlamda öyle. Memeyi cekip beni birakmaya calisirsin haa seni gidi zipir anne o sebeple memeden sonra birakirkn uyanmasin diye bir de salliyorum
ulasimiz bu gece daha iyiydi uykumuz

Canim kilosuna 1 damla veriyoruz biz. Saat vermedi bana doktorum. Emzirmeden yarim saat once ya da sonra diye. O da demir kalsiyumla emilimi azaldigi icin. Ben bazen sabah veriyorum bazen gece

Teşekkür ederim kızlar ben de sabah vermeyince daha vermiyordum bir türlü istikrar yoktu beni eşimde gıcık ediyor yau diyorum öğlen vereyim ama doktor sabah dedi diyorr sanki bebekte anlıyor doktor amcasını daaaa iyi vermiyom o zaman dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…