2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bir de şeyi soracaktım size unutmuşum ya

kafa terlemesi var mı
Emerken tamam da yüzüstü durunca da enerji sarf ediyor yaaaa terliyor kafasının önü
Acaba diyorum demir eksikliğinden falan mı

Bi sey merak ediyorum emzirip uyutan anneler uyuyunca sallamadan direk yatagina mi koyuyorsunuz ya da yaninizda yatiyorsa memeden ayirip siz diger tatafa nasıl donuyorsunuz cok merak ediyorum
Emziriyorum o dalıyor zaten sonra omzuma alıp 2 3 dk dik tutuyorum bu arada gazınıda çıkarıyor sonra yatağına bırakıyorum

kafa terlemesi var mı
Emerken tamam da yüzüstü durunca da enerji sarf ediyor yaaaa terliyor kafasının önü
Kafa terlemesi demir eksikliğinde olurmuş evet ama tek sebebi o değil tabi benim iki cocugumunda terliyor çünkü babalarıda öyle genetikte etkili yani birde alerjik bebeklerde de kafa terlemesi oluyor

kafa terlemesi var mı
Bizde hep var; emerken, yüz üstü oynarken , kucağımda zıplarken, bazen yemek yerken , uyurken kafası çok terliyor. Doktora sormuştum ben çok terliyor diye efor sarfettiği zamanlarda, uyurken ve dış ćikartma döneminde terler dedi. Demir eksikliği göstergesi mi bilmiyorum o yüzden yorum yapmam doğru olmaz.

Bi sey merak ediyorum emzirip uyutan anneler uyuyunca sallamadan direk yatagina mi koyuyorsunuz ya da yaninizda yatiyorsa memeden ayirip siz diger tatafa nasıl donuyorsunuz cok merak ediyorum
Ben emzirip memeden çekip yatağa koyamıyorum çünkü memeyi çektiğim andaaa hooop uyanıyor. Yeni teknik geliştirdim kademeli yatırıyorum emerken uyudu mesela kucağımdayken ve memedeyken yavaşça yatağa birlikte yatıyoruz, sonra ilk önce alttaki kolumu çekiyorum başının altından biraz bekliyorum hafiften de popoya vuruyorum bekliyorum biraz sonra üstünü örtüyorum yine biraz bekliyorum en son memeden yavaşça çekiyorum yine yanında bekliyorum pis pis yapıyorum sonra yavaşça ve usulca yanından kalkıyorum. Tabi memeden cektikten sonra genelde gozler kapalı mizmizlanarak memeyi arıyor bazen de elini bacağını üstüme atiyor o zamanda bir de kolunu bacağını düzeltmekle vakit harcıyorum yani her şekilde 15-20 dakikayı buluyor yatırmak. Bende isterim öyle uyuşun hop yatağına koyayım ama nerde bizim bebe ses konusunda fazla hassas.

kafa terlemesi var mı
Demir eksikliği mi var? Terleme tiroide daha yatkın bir semptom ama illa birşey olacak diye de birşey yok. Genetik de olabilir.

Emerken uyursa bende direkt yatağına yatırıyorum anne yanı beşik zaten
Büyük oğlunuzu ayrı odaya nasıl geçirdiniz süreçten bahsedebilir misiniz. İlk yıl yan yana yatalım (anne yanı beşik) sonra beşiğini ayıralım biraz daha aynı odada olalım sonra yan odaya geçireyim diye düşünüyorum. İşe başlamadan alışsın istiyorum odasına

Hahhahaha biz komando askerizzzz komandoooo komandoooo
Aynısı ben de var ahhahah
Ben de “karada denizde ve havada her zaman ve her yerde” diye diye çıkıyorum
Bu arada demiri aynı bizim hamilelikte kullandığımız gibi önerdi doktor, yemekten sonra/önce 1saat olsun arada demişti. O anı yakalamak çok zor, vala hemen yemeğin/emmenin üstüne vermemeye dikkat ediyorum o kadar.
Ah yaa, nasıl kıyılsın o gözleree işte kıyamıyoruz
Analık halleri hakkaten çok komikmiş ama, dışardan bi gözle baktığım zaman anlıyorum

İlk önce beşiğini taşıdım odasına bir süre sadece gündüz uykularını odasında uyudu sonra bir kaç hafta o uyuyana kadar odasında bekledim bazen kendi odama geldim ben kendi odamda o kendi odasında yatmadan önce sohbet ettik bak ben seni buradan da duyuyorum dedim daha sonrada arabalı yataklardan aldım bayıla bayıla yattı zaten

Demir eksikliği mi var? Terleme tiroide daha yatkın bir semptom ama illa birşey olacak diye de birşey yok. Genetik de olabilir.
Demir depoları doluydu, 6. Ayda kan testi yaptırdık eksiklik çıktı demir damlasına başladık
Tiroidte bişi olsa kan tahlilinde belli olur dimi ayrıca bakmak mı lazım ?

Demir depoları doluydu, 6. Ayda kan testi yaptırdık eksiklik çıktı demir damlasına başladık
Tiroidte bişi olsa kan tahlilinde belli olur dimi ayrıca bakmak mı lazım ?
Bakmışlardır ona da herhalde. Yine de sor sen bir doktoruna, bizde hiç terleme yok. Kansızlık çıkmadığı halde biz de kullanıyoruz demir damlası daha 15 gün ancak oldu tahlil yaptıralı.

Ayy ayni ben. Bastan beri uykusu problemli olan cocuklar bizimkiler
Bir takim ozellikleri var demek ki. Insallah ileride bu duyarliliklari guzel yetenekler basarilar olarak geri doner. Saglikli olsunlar da napalim caba sarf etcez mecbur

Çok sevindim ..Daha iyi olsun inşallah

Selam kızlar yine bir sorum var Sünnet yaptıranlar kaç günde iglesti bebisleriniz
13 günlüktu canim o zamanlar efsane hizli iyilesiyorlar. Ilk gun ekstra bir iki mizirdanmasi oldu. Onun disinda huzursuzlugu olmadi. Bir hafta kizariklik filan azalarak surdu krem koyuyordum uzerine. Uc bes gunde unuturduk da 10. Gunde krem surmeyi de biraktim. Bitti gitri hamd olsun

Ayy ayni ben. Bastan beri uykusu problemli olan cocuklar bizimkiler
Bir takim ozellikleri var demek ki. Insallah ileride bu duyarliliklari guzel yetenekler basarilar olarak geri doner. Saglikli olsunlar da napalim caba sarf etcez mecbur
Ne güzel bir bakış açısı . Böyle düşüncelere ihtiyacımız var.

Maşallah keşke bende öyle küçük iken yapsaydım hayallerim vardı bı kısmını yapacağız bı kısmı pandemi den dolayı yapılamayacak şimdi büyükçe zorlaşıyor inşallah ay sonuna kadar yaptıracağım bugün çocuk cerrahisine randevu aldık umarım bizim ki de kolay geçer

Gecer gecer sıkma canını minikler daha. Yaninda olmaya gozune bakip guven vermeye devam et. Hem oyuncu oldular artık oyalarsin. Cok zorda kaldığın bir an olursa cizgifilm tut gozunun önüne. Boyle de akil verilir mi bilmem ama hastanede kan aldirirken kisa sureli ise yaramisti diger bebekte.bizimki bagirmaya devam etti ama travmatize olmasindansa kafasi dağılır. Dun benimki tabletin yönünü denk getirmis baya baya bakıyor. Ssst dedim lan napiyosun. Uyanir gibi oldu boyle siritiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…