2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Konuyu nereye getiricem inanamazsiniz ama tabletin yonunu denk nasil denk getirmis diyenlere yurutecle. Zararını biliyorum ama mecburen aldim ben. Kilolu biliyorsunuz yerde hareket edemiyor poposunun uzerinde kayiyor ama elinde. Kacan oyuncaklari filan alamiyor donemedigi iicn. Cok sinirlendigini gozlemledim. Kendini sikip kizariyordu artik. En iyisi dikey hareket etsin dedim napiyim. O kadar mutlu oldu ki bir oraya cirpiniyor bir buraya çok uzun durdurmuyorum uykulardan sonra yemegini beklerken 10-15 dakika takılıyor

Benimki uyumuşken sunu da yazayim pankek yaptim bugun ben de hic beklemezdim ama yedi geecekten agzinda erite erite kuzum ya agzina basti sunger gibi mor un vardi tarcin keciboynuzu pekmezi koydum. Yumurta sarısı yoğurt az zeytinyagi az da ingiliz karbonati. Mor pankekler hazir.

Ay benim bebede dönmez hareket etmez hiç yormaz kendini ya az herket etsin istiom zararlı ama bende alsam mı diye düşğnüyorum az tutarız üstünde ne bilim bizlerde büyümedik mi yürüteçle kimsenin doktorunu önermiyor mu ya

Biz 5.5 aylıkken yaptık, ilk günler çiş yaparken çok acıyor. İlk iki gün biraz zorlamıştı.üçüncü gün birazcık dördüncü gün epey iyiydi. Ama her ayda bebekler çok değişiyor. Mesela Bir yaşında sünnet yapanlar var çocuk hemen kalkıp oynamış, en acılı yanı ilk anestezi iğneleri. Şimdi düşününce bile bi kötü oldum umarım sizin çok iyi geçer

Ben öneren doktor a hiç denk gelmedim bende almayı çok düşündüm ama hep olumsuz yanları yüzünden Vazgeçtim ev kazalari çok olurmus bizim ki kucakta bile her şeye uzanmaya çalışıyor yürütec alsam iki dakika da bütün salonu alt üst edebilir özelikle çiçekleri çekme ilgisi var

Bence iyi yapmissin. Ben de alicam yurutec. Onermemelerinin sebebi ev kazalari. Cocugu icine koyup kafasini cevirmiceksin yine de yaninda olacaksin. Bunu yaptigin surece bi sorun yarattigini dusunmuyorum yazılanlara inanmiyorum. Binbir turlu insan var cocugu koyup birakanlar olacagi icin tedbir amacli konusuyolar.

Ay heves ettim bugun ben de yapicam yavrusuma bi pankek

Bu arada iyi haber vereyim. Bugünlerde uykusu biraz daha iyi, geçenlerde gece uyanık kalıyordu şimdi uyuyor. Yani uyanıyor ama çabuk dalıyor. Böyle devam etse iyi olurdu. Lor peynirli kurabiye yapıyordum yemiyordu şimdi kahvaltıyı güzel yiyor en azından yiyor sadece tarhanaya bağımlı kalmıyoruz. Gerçekten biraz zamana ihtiyaçları var, zamanla damak zevkleri oluşuyor çeşitleniyor moralinizi bozmayınBu arada bir çığlıklar atıyor abow

Mor pankek mi gerçek mi? İlk okurken marka falan sandım. Resmi var mı

Bizim bugun havuc tadimi 3. Gunumuzdu. İlk gun dilini degdirip yemedi. Dun tatli patatesle birlikte verdim. Biraz yedi. Bugun de biraz yedi. Zaten bi de yogurt yiyor. Aksamuzeri de yogurt verdim. Onu seviyor. Yogurt makinesinin kavanozlarinin yarisini yiyor. Bugun 3/4 unu yedi. Biraz gectikten sonra baktm boynu ensesi kabarmaya basladi ve kipkirmizi. İsyerindeydik tam soyamadm da ama popusu ve sirtinda da cikmis. Doktor havucu kesmemi soyledi simdilik. Yarim olcek de surup verdik. Ama surup vermeden once 2 saat icinde sönmüştü kizarikliklar gitmisti. Yogurdu da biraz fazla yedi diye acaba ondan dolayi mi diye düşündüm. Neyse ki gecti simdi. Surubu da yine de verdim.

kızlar iyi geceler. ek gıdayla ilgili sıkıntımız oluştu maalesef. özet geçeyim durumu. ilk 15 gün tek ögün sebze verdim, ve ne verdiysem yedi. sonra 1 haftadır sabah meyve ögleden sonra sebze veriyorum. ama son 2 gündür sebzeyi kesinlikle yemiyor. kaşıgı uzatınca agzını kapatıyor bagırıyor çagrıyor.
ne olduda 2 günde herşey degişti acaba ? meyveye başladıktan sonra sebzeyi retmi etti acaba? çünkü meyveyi sabah yiyor ama ögleden sonra sebze kesinlikle reddeiyor.
varmı yorumunuz acaba ? insanın morali bozuluyor.

canım hangi meyveyi verdin?bana sorarsan sabaha meyve koyma sabaha zamanına uygunsa küçük bir kahvaltı koyabilirsin öğlen çorba(sebzeli olabilir) ara öğün yoğurt,akşam meyveyi muhallebi yapıp yada pirinç unu vs.içine atabilirsin ben öyle yapıyorum tek meyve vermedim desem yeridir.mesela muzu çatalla ezip aksam öğününe ekleyip veriyorum,böylelikle muhallebiside tatlanıyor.tek muzu verdim fileye koyup yemedi desem yeri

benim 11 yaşında bir kızım var.2 yürüteç kırdı o kadar kullandık.uzman değilim bu konuda.şimdi ikinci kızımda 8 aylık 3 aydır koyuyorum yürüteçe eğleniyor.tabi koyup tek başına bırakmıyorum .sürekli gözetim altında tutuyorum yanında olduğunuz sürece bir zararının olacağını düşünmüyorum ne doktorum ne bir konuda bir fikrim var sadece tecrübe

Gözünü ayiramiyorsun
Mor pankek mi gerçek mi? İlk okurken marka falan sandım. Resmi var mı

Eklentiler

• IMG_20210312_170429.webp
    76,5 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_20210312_170512.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 36
Ben de yürüteç kullanıyorum kızım bayılıyor. Doktorumuza sordum, günde 3-4 defa 5-10 dk kullanabilirsiniz dedi. Mutfakta bulaşık falan yıkarken koyuveriyorum, aşırı mutlu oluyor gözümün önünden ayırmıyorum. Bi zararının olacağını sanmıyorum.

M Mirune seni de alıntılamıştım alıntıdan gitti
ben de sevindim kullanmanıza çünkü ben de kullanıyorum, kullanmama sebeplerinden birine bebeklerin dik durmada gecikmesi çünkü yürüteçte kendilerini geri attıklarında düşmüyorlar buna alışan bebek geç dik durur demişler onun haricinde ayak gelişimi ve bel duruşunu etkileyebilirmiş hepsini okudum mantıklı geldi ama yine de bu kadar çocuk yürüteçle büyüdü ve kimseye bir şey olmadıysa bize de olmaz düşüncesindeyim.
bir de zaten açıkçası bizimki öyle 1 saat istesek de durmuyor eminim sizinkiler de öyledir.
10 dk öyle duruyor 10 dk başka yere koyuyorum yani akşam eve gelince eşimle sıralama çalışmaları yapıyoruz...
yani hatta yürüteç sayesinde dik durması ve adım atma kabiliyeti birden gelişti açıkçası. yazmaya korktum ben de kötü bir şeyi önerir gibi olmasın diye ama ben valla çok faydasını gördüm ne yalan söyliyim

Gece 3te uyandı kızım. 4.30 a kadar oynadı. Bir ara belgesel izliyorduk birlikte.
Artık beşiğin kenarına tutunup kalkıyor düşecek diye korkuyorum

kızlar ev tarhanasını bebeklerinize kaçıncı aydan sonra vermeye başladınız? içine domates konulmuş yapılırken. bir sorun olur mu?

Bizimki hiç yoğurt yemiyor sevemedi ama hala ara ara tattırıyorum. Dediğim gibi zamanla yiyecektir. Bazen birini bırakıp diğerini yiyecek siz ısrarla ara ara tattırmaya devam edin. Biraz da farklılaştırabilirsşniz, mesela yoğurt-armut, yoğurt- elma, deneye yanıla ilerlemekte fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…