kızlar ev tarhanasını bebeklerinize kaçıncı aydan sonra vermeye başladınız? içine domates konulmuş yapılırken. bir sorun olur mu?
Merhaba kızlar,
Bizim bir karış şeyde boyuna bakmadan tat seçiyor. Kesinlikle sebze sevmiyor. Balkabağı dahil. Yoğurt ve meyveleri seviyor ki meyveleri 7.ay sonu gibi yeni yeni verdim. Çok moralim bozuk bu yüzden meyveyi reddetse bu kadar üzülmezdim o derece. Sebze hariç bu çocuk ne yiyecek. İnşallah dönemsel bir durumdur. Bu arada siz tatlandırmak için ne yapıyorsunuz sebzeleri sığan sarımsak falan ekliyomısunuz. Biz 6 ay 23 günlüğüz.
Canım benim bebiş de ara ara reddediyor sebzeyi. Ama 2 gün önce şu çorbayı çok severek içti. Paylaşayım tarifini:Merhaba kızlar,
Bizim bir karış şeyde boyuna bakmadan tat seçiyor. Kesinlikle sebze sevmiyor. Balkabağı dahil. Yoğurt ve meyveleri seviyor ki meyveleri 7.ay sonu gibi yeni yeni verdim. Çok moralim bozuk bu yüzden meyveyi reddetse bu kadar üzülmezdim o derece. Sebze hariç bu çocuk ne yiyecek. İnşallah dönemsel bir durumdur. Bu arada siz tatlandırmak için ne yapıyorsunuz sebzeleri sığan sarımsak falan ekliyomısunuz. Biz 6 ay 23 günlüğüz.
Sag ol. Ne yalan soyliyim dogdugundan beri cokzorlamadi beni. Elimde kasigi gorurse ve vermezsem ancak o zaman kizip zorluyor. Koca insan gibi yiyor. Ona yogurdu iciriyorum fincanla sonuna kdr likir likir dkiyor 2 dkda bitiriyor. Cok alem bi bebek. Cok gulduruyo babasiyla beni. Kilosu sagligi yerinde ya onemli olan o. Hem belli olmaz hersey degisebilir. Her gun turlu turlu huylari cikiyor. Istahli dedigin yemez olur istahsiz dediginin istahi acilir. Muthis gelisiyor beyinleri. Beyinlerinin %97i kanlaniyomus, koca insanda kan orani %25mis. Sunger gibiymis beyinleri. Her seyi anliyolar isliyolar ogreniyolar.Valla maşallah Luna'ya.. Böyle bebekleri okuyunca çok imreniyorum. Benim kızın maşallah kilosu yerinde ama gel gör ek gıda resmen işkence. Kaşık görünce kilitliyor ağzı. Dudağa değdiriyorum beğenirse ne ala oda öyle kaşığa atlamıyor.Pek zorlamıyor sadece..Ama özellikle sebzelerde ağız mıh gibi. Şarkı türkü döke saça yiyoruz işte. Kısaca bizim kızın dışı yunus içi zargana balığı çıktıBenim için ek gıda tam bir hüsran oldu. Böyle hayal etmemiştim. Bir an önce 1 yaşa ışınlanayım. Ek gıda da tatmin etmedi beni
Galiba onlarin kendini hazir hissetmesiyle alakalı. Bizim gece uyanmalarimiz son bir haftadir 2-3 civari. Cok daha fazla uyanıyordu. Bu sekilde yavas yavas duzene girecek olabilir belki. Sadece bi yorum benimki.
Gece beslenmelerini kesmek icin gecerli bircok neden var ama hayalini bile kuramiyorum. Mumkun degil bixim durumumuzda. Luna memede yasiyor resmen
3 aylikken emzirmeyi birakan arkadasimin bebegi, ya da geceleri hep mama veren arkadasimin bebegi gece uyanmiyordu. Sanirim gece emen bebek uyaniyor. 2-3 uyanma bizim de normalimiz. 5. aydan sonra dis muhabbeti ile yeri geldi 4534 kere uyandi. Yeri geldi 6-7 saat deliksiz uyudu ama Lunanin 3 kez ve bu bile bana cok geliyor. Gece keske deliksiz bi sekilde uyusa. Uyusak. 9. Aydan sonra gece emzirmenin hicbi acidan iyi bi yani yok diyor cogu doktor. Deliksiz uyumasi cok daha onemliymisGaliba onlarin kendini hazir hissetmesiyle alakalı. Bizim gece uyanmalarimiz son bir haftadir 2-3 civari. Cok daha fazla uyanıyordu. Bu sekilde yavas yavas duzene girecek olabilir belki. Sadece bi yorum benimki.
Ben pis pis yapiyorum her uyandiginda. Ve emzigini veriyorum. Yine de emmeden uyumuyor. Belki bu sekilde zamanla alisir. Meme vermeyin diyolar da vermeynce uykusu aciliyor hepten uyaniyor bu sefer.3 aylikken emzirmeyi birakan arkadasimin bebegi, ya da geceleri hep mama veren arkadasimin bebegi gece uyanmiyordu. Sanirim gece emen bebek uyaniyor. 2-3 uyanma bizim de normalimiz. 5. aydan sonra dis muhabbeti ile yeri geldi 4534 kere uyandi. Yeri geldi 6-7 saat deliksiz uyudu ama Lunanin 3 kez ve bu bile bana cok geliyor. Gece keske deliksiz bi sekilde uyusa. Uyusak. 9. Aydan sonra gece emzirmenin hicbi acidan iyi bi yani yok diyor cogu doktor. Deliksiz uyumasi cok daha onemliymis
Kızlar bişi sormak istiyorum bebişleriniz desteksiz oturabiliyorlar mı
Kızlar bişi sormak istiyorum bebişleriniz desteksiz oturabiliyorlar mı
5 dk kadar oturuyoruz.sonra bir şeylere uzanırken yana öne arkaya düşüyoruz.desteksiz oturuyor demek için bu süre yeterlimi bilemiyorum tabi.Kızlar bişi sormak istiyorum bebişleriniz desteksiz oturabiliyorlar mı
Kızım da meyve vermeye başladığımda sebze yemiyordu.Şu an yiyor çok şükür.Soğan ilave ettiğimde gaz yapıyordu. Çorba ve pürelerine 1 diş sarımsak ekliyorum hem lezzet katıyor hem de bağışıklığı açısından önemli.Zamanla yeniden yer belki.Merhaba kızlar,
Evet, o kadar iyi anlıyorum ki. Hele Luna çok sabırsız. Memeyi vermediğim her saniye desibelini artttırıyor mıyklamasının, deadline a yatiştiremezsem gözleri de açıyor dfsdfsdfBen pis pis yapiyorum her uyandiginda. Ve emzigini veriyorum. Yine de emmeden uyumuyor. Belki bu sekilde zamanla alisir. Meme vermeyin diyolar da vermeynce uykusu aciliyor hepten uyaniyor bu sefer.
Evet, o kadar iyi anlıyorum ki. Hele Luna çok sabırsız. Memeyi vermediğim her saniye desibelini artttırıyor mıyklamasının, deadline a yatiştiremezsem gözleri de açıyor dfsdfsdf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?