2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Merhaba kızlar,

Bizim bir karış şeyde boyuna bakmadan tat seçiyor. Kesinlikle sebze sevmiyor. Balkabağı dahil. Yoğurt ve meyveleri seviyor ki meyveleri 7.ay sonu gibi yeni yeni verdim. Çok moralim bozuk bu yüzden meyveyi reddetse bu kadar üzülmezdim o derece. Sebze hariç bu çocuk ne yiyecek. İnşallah dönemsel bir durumdur. Bu arada siz tatlandırmak için ne yapıyorsunuz sebzeleri sığan sarımsak falan ekliyomısunuz. Biz 6 ay 23 günlüğüz.

kızlar ev tarhanasını bebeklerinize kaçıncı aydan sonra vermeye başladınız? içine domates konulmuş yapılırken. bir sorun olur mu?
7. Aydan sonra ama bizimkinin içinde be olduğunu biliyoruz babannesi yaptı ve domates yok. Domates alerjen olabiliyor. Denemek lazım. Az miktar verin bakın.

Hep yoğurtlayıp verdim bir sorun olmadı. Daha çok sevdiği var sebzeler içinde tabi. Ama hepsini ilk gün yüz buruşturarak yedi. Zamanla alışabilir bence. Muzu çok seviyor mesela ama yoğurtla muzu yemedi çok da üzerine düşmedim onu da yadırgamıştır devam etsem yerdi belki. Hergün deneye deneye alıştırırsınız inşallah.

Canım benim bebiş de ara ara reddediyor sebzeyi. Ama 2 gün önce şu çorbayı çok severek içti. Paylaşayım tarifini:
1 adet havuç ve 1 soğanın orta bölümünü buharda haşladım. Sonra cam rendede ezdim.

1 çay bardağı suya (ben peynir altı suyu kullandım, o an yeni peynir yaptığımdan vardı. Su da olur) 1 tatlı kaşığına yakın pirinç koydum ve haşladım. Daha sonra ezdiğim havuç ve soğanı ekleyip bir süre beraber pişirdim.
Severek yedi ama böyle diyince çok yemiş gibi algılanmasın. Benimki hiç bişeyi çok çok yemez zaten.

Selam herkese. Bugün ustten 2. disimiz de cikti. Artik 4 minik disimiz var. Dusununce cok mizmizlanmadi. Her gun sabak aksam dis fircaliyoruz. Anne sutunun gece az da olsa dise kotu etkisi olacagini dusunenlerdenim. Agzlarinda sutle uyuyveriyolar, agizlarinin kenarindan akiyor.
Neyse. Bugun 7 ay 3 gunluk. Kendi olcumlerime gore 400 gram almis, 5 cm uzamis. Birden boy atti ya da yanlis olcuyorum En onemlisi ise sagligi, nesesi yerinde. Kikirdiyo, cigliklar atiyor. Ona bugun bi park oyun parki aldik. Basta yadirgadi. Sonradan donenmeye basladi icinde. Yerler parke olmadigi icin yere birakamiyorduk, cok iyi oldu. Hem transparan oldugundan birbirimizi gordugumuzden icim rahat etti. Bizde haberler bu kadar. Kendinize iyi bakin.

Sag ol. Ne yalan soyliyim dogdugundan beri cokzorlamadi beni. Elimde kasigi gorurse ve vermezsem ancak o zaman kizip zorluyor. Koca insan gibi yiyor. Ona yogurdu iciriyorum fincanla sonuna kdr likir likir dkiyor 2 dkda bitiriyor. Cok alem bi bebek. Cok gulduruyo babasiyla beni. Kilosu sagligi yerinde ya onemli olan o. Hem belli olmaz hersey degisebilir. Her gun turlu turlu huylari cikiyor. Istahli dedigin yemez olur istahsiz dediginin istahi acilir. Muthis gelisiyor beyinleri. Beyinlerinin %97i kanlaniyomus, koca insanda kan orani %25mis. Sunger gibiymis beyinleri. Her seyi anliyolar isliyolar ogreniyolar.

Gece beslenmelerini kesmek icin gecerli bircok neden var ama hayalini bile kuramiyorum. Mumkun degil bixim durumumuzda. Luna memede yasiyor resmen

Gece beslenmelerini kesmek icin gecerli bircok neden var ama hayalini bile kuramiyorum. Mumkun degil bixim durumumuzda. Luna memede yasiyor resmen
Galiba onlarin kendini hazir hissetmesiyle alakalı. Bizim gece uyanmalarimiz son bir haftadir 2-3 civari. Cok daha fazla uyanıyordu. Bu sekilde yavas yavas duzene girecek olabilir belki. Sadece bi yorum benimki.

Galiba onlarin kendini hazir hissetmesiyle alakalı. Bizim gece uyanmalarimiz son bir haftadir 2-3 civari. Cok daha fazla uyanıyordu. Bu sekilde yavas yavas duzene girecek olabilir belki. Sadece bi yorum benimki.
3 aylikken emzirmeyi birakan arkadasimin bebegi, ya da geceleri hep mama veren arkadasimin bebegi gece uyanmiyordu. Sanirim gece emen bebek uyaniyor. 2-3 uyanma bizim de normalimiz. 5. aydan sonra dis muhabbeti ile yeri geldi 4534 kere uyandi. Yeri geldi 6-7 saat deliksiz uyudu ama Lunanin 3 kez ve bu bile bana cok geliyor. Gece keske deliksiz bi sekilde uyusa. Uyusak. 9. Aydan sonra gece emzirmenin hicbi acidan iyi bi yani yok diyor cogu doktor. Deliksiz uyumasi cok daha onemliymis

Ben pis pis yapiyorum her uyandiginda. Ve emzigini veriyorum. Yine de emmeden uyumuyor. Belki bu sekilde zamanla alisir. Meme vermeyin diyolar da vermeynce uykusu aciliyor hepten uyaniyor bu sefer.

Kızım da meyve vermeye başladığımda sebze yemiyordu.Şu an yiyor çok şükür.Soğan ilave ettiğimde gaz yapıyordu. Çorba ve pürelerine 1 diş sarımsak ekliyorum hem lezzet katıyor hem de bağışıklığı açısından önemli.Zamanla yeniden yer belki.

Merhaba sevgili anneler
Gece uykularımız bozuldu yine diş mi acaba diye diye geçiyor geceler damaklarda henüz beyazlık yok ama ısırdığı zaman elimi ya da omzumu sanki diş varmış gibi acıtıyor. Bekliyoruz bakalım

Neyse ki ek gıda aşaması şimdilik iyi gidiyor. 7.ayın bitmesine az kaldı hala 2 kez yemeye çalışıyoruz. Sabah yumurta sarısı birazda ev yapımı peynir, öğleden sonra da yoğurt ya da sebze çorbası veriyorum. Eğer yemek istemezse gün içinde biraz muhallebi yapıp içine meyve ekliyorum.
Ek gıdaya başladıktan sonra daha mı az emer acaba diye düşünmüştüm ama yenidoğan gibi 2 saatte emmek istiyor mama sandalyesinden kalkıp meme istiyor.

Ben pis pis yapiyorum her uyandiginda. Ve emzigini veriyorum. Yine de emmeden uyumuyor. Belki bu sekilde zamanla alisir. Meme vermeyin diyolar da vermeynce uykusu aciliyor hepten uyaniyor bu sefer.
Evet, o kadar iyi anlıyorum ki. Hele Luna çok sabırsız. Memeyi vermediğim her saniye desibelini artttırıyor mıyklamasının, deadline a yatiştiremezsem gözleri de açıyor dfsdfsdf

Evet, o kadar iyi anlıyorum ki. Hele Luna çok sabırsız. Memeyi vermediğim her saniye desibelini artttırıyor mıyklamasının, deadline a yatiştiremezsem gözleri de açıyor dfsdfsdf
umarim birakirlar ne diyeym
Aaaa dün bi baktm altta ufacik bi diş. Bunca zamandir yaptiklarnin sebebi disti demek ki. Gece kalkip oturmalar uykusuzluklri. Cok degisik bir his ya ne cabuk buyudun dedirtti resmen. Daha dun senin mesajini okumustum. Ust dislerle alakali. Bizimki gec kaldi demistim.

Arkadaslar merhaba oto koltugu almak istiyorum memnun kaldiginiz kullandiginiz hangi markalara bakabilirim acaba.rahat yatış pozisyonu olan uzun sure kullanabilecegimiz.

Gunaydin anneler. Epeydir giremiyorum, gunduzler bebisin pesinden cok yogun geciyor. Hala çite karar verip alamadim. Yere biraktigimda her yere gidiyor, yastik falan ise yaramiyor artik. Illa parkeye gidecek, yatagin altina girecek yada bacaklarini dolabin altina sokacak

Dun 7. Ay kontrolumuzu olduk. Ayy nasil agladi daha doktoru gorur gormez. O aglamayla hizlica yaptik muayeneyi. 250gr kadar almis. 2 öğün veriyordum, arttiralim en azindan teklif edelim, dedi. Menumuze et suyu, kemik suyu, iyice cekilmis kuzu kiyma eklendi. Ve sogan, sarimsak da koyabiliriz, dedi doktor.

Menenjit asini da oldu. Ates degil ama huzursuzluk oldu. Gece uyandi sık sık emmek icin. Bu ara uykular kotulesti gene. Uyanip emmek istiyor. Artik emzik almiyor.

Bizde durumlar boyle. Umarim herkes iyidir

Merhabalar, günaydınlar. Noldu herkese , buralar neden böyle sessizleşti?

Genel anlamda gece sık uyanmaları konusunda şikayetleri okuyorum ve bu konuya kendi noktamı koymak istiyorum. Hiçbir şeyden değil ama bu konudan eminim. Dişi çıkarken geceleri daha uyanıyorlar. Sonra yine normaline dönüyor.

Bebegi 10 kili üzeri olan anneler hareketlenmeler nasil bana neler tavsiye edersiniz. Her firsatta yüz ustu koyuyorum ayaklarini ittirmeye basladi kendini cekmeye calisiyor ama napsin kucuk kuzum kilo hareketsizligi hareketsizlik de kiloyi destekleyerek topaklanip durdu simdiye kadar yoksa kaslarinin yeterince gelismis oldugunu dusunuyorum. Ayaklarinin altindan ittiriyorum. Yurutecte zaman geciriyordu gunde ortalama 1 saat veya 1 saat 15 dakika gibi. Dün zipzip monte ettik nasil sevdi anlatamam hoppala dedikeri. Ama bunlar yerde geçirdiği zamani da kisitlasin istemiyorum ama mecburen biraz oyle oluyor mama sandalyesinde de gunde en az 1 saat duruyor cunku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…