2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bizimki bir iki güzel oynuyor 3. Dakika bir bakmışsın oyuncaklarıyla kavga ediyor. Sağa sola fırlatıp çarpıyor. Sizlerinki de böyle mi yoksa bizim kız agresif mi?
Canım ilk başta bebişine maşallah. Ne güzel yiyor nazar değmesin inşallah darısı bize ne diyim. Biz kavga dövüş yiyoruz ağız kilit. Allahtan yoğurt seviyor. Karıştırıp veriyorum diğer şeyleri birde benim kız kaşığı sevmiyor ama elinle verince yiyor. Bu şekilde olan var mı. Blw çocuğumu olacak ne
Bu arada oyuncaklarla bizimkisi 2 sini alıp birbirine tokuşturuyor.ses çıkıyor sonra sıkılıp atıyor sonra dönüp almaya çalışıyor. Kıymete biniyor. Bir de bebişleri ne kadar süre otutturuyosunuz. Bizimkisi desteksiz maşallah çok güzel oturuyor. Bıraksan akşama kadar oturur ama zararı olur mu bilemiyorum. Arada alıyoeum yatırıyorum gezdiriyor falan.6.ay kontrolünde doktor 8.ayfa görecem dedi bize her ay gidenler var sanırım bizim doktor mu acaba rahat. Ama benim bildiğinde 6.aydan sonra kontroller seyrekleşiyor ama genede bilemedim.

Benim bebiş saç kurutma makinası sesinden çok korkuyor. 2 defa farklı zamanlarda denedim. Açtığım an alt dudak bükülüyor ve ağlamaya başlıyor. Kapadım hemen. Bi daha da denemem uzunca bir süre
Bizimkisi bilendir çalışınca bana bakıp gülüyor. Ama ben ilk çalıştırdığı da tepki vermeden sesi taklit edip ona doğru bakıp güldürdüm. Onunda etkisi var sanırım. Robot süpürgeyide pür dikkat takip ediyor kafa 180 derece dönüyor oturduğu yerde

Kızlar uzuuuuun süredir giremedim.
Ek gıda savaşlarımız devam ediyor bizim hala tam öğüne geçmedik yarın tam 7 aylık olacak. Israrla hiçbir besine ağzını açmayınca bir annenin de önerisiyle tadımları bıraktık. Daha doğrusu ara verdik. Bu hafta tekrar başladım ve şükür yoğurdu yemeye başladı. Yumurtaya tepkili hala sevmiyor belki tavada sever zorlamıyorum. Haşlama yumurta yemek çok da sevimli değil bence de yarın patates vs denemelere devam yani beslenmede biraz geriden geliyoruz ama sorun değil.

Muzu seviyor mu? Filede vermeyi denedin mi?

Robot süpürgeyi bizimki de pür dikkat takip eder. Blender sesinden korkmuyor. Saç kurutma makinam aşırı yüksek sesli ondan korkuyor bence.

Pütürlü gıdalarla başımız dertte Püre bebesi olacak bu gidişle. Azıcık pütürlü bıraksam öğürüyor. Çorba ya da yoğurt çok seviyor ama başka türlü çok zorlanıyorum. Nasıl aşacağız bilmiyorum Zorlamak da istemiyorum ama nolacak

Ya Metehan da çoğu şeyden korkuyo. Ah be oğlum ben adını koyarken hiç böyle hayal etmemiştim diyorum
Bizimki yeni doğduğunda da sıçrardı çok sıçrayan bebe koymuştu hemşireler adını
Ahhh kuzum öğürmesi refleks aslında ama öyle öyle alışıyorlar diye biliyorum
Öğürmeden sonra yemeğe devam etmiyor mu ?

Şu instagramdaki bebeler nasıl her önüne koyulanı höpür höpür yiyor anlamıyorum. Bizimkilerde mi sorun yoksa onlarınkisimi mi anormal anlamadım. Brokolinin çiçeğindeki noktacıkları mama sandalyesinden yalayan çocuk gördü bu gözler. Benimkisi ise muhallebi verince surat ekşitiyor sanki şalgam vermişim

Ooo bizde hapşırma, farklı sesle gülme, aniden gülme vs her şeyden korkuyor. Ben herhalde rahat 7 aydır yanında ne öksürdüm ne de hapşırdımçok şükür grip mrip olmadık da büyüdüler

Merhabalar biz 1 hafta sonra 7 aylık olacağız.sağa ve sola 4 aylıktan beri dönüyoruz 5 aylıkkende yüZüstünden sırt üstüne dönmeye başladık.fakat asla sırtüstünden yüzüstüne dönmüyor.ben zorlasam bile kendini hep geri atıyor.yüzüstü durmayı hiç sevmiyor.ben yüzüstü koyunca 10 sn içinde sırtüstü dönüyor.bu bir sorunmudur sizce?birde asla sürünme ve emekleme çabamız yok.zaten yüzüstü duramıyoruz ki sürünelim hemen dönüyoruz.bu durumu yaşayan varmı?

Valla canım benimkisi sırüstünden yüzüstü e dönüyor ama yüzüstünden sırtüstüne dönmüyor çünkü yüzüstü dönünce anında basıyor yaygarayıbu yüzden emekleme çabası bizde de yok. Sanırım emekleyen bebekler yüzüstü durmayı seven bebekler. Ama bizde son 3 4 gündür yüzüstü bırakınca eli ileriye atma başladı. Ama sırtüstü bıraksam da artık dönmüyor yüzüstü. O kadar çok döndükü sıkıldı zaarbirde son 1 haftadır. Ayakta duruyor sehpaya yaslanıyor ben elini çekiyorum kontrollü ayakta durup popoyu oynatıyor
Kısaca her bebek farklı. Kimisi geç yürüyor, kimisi erken, kimisi hiç emeklemeden yürüyor,kimisi dönmüyor vs. Kısaca istedikleri zaman herşeyi yapıyorlar ben artık şu ay şunu yapmalı olayına takılmıyorum. Ona bakarsak Bakırköy'e yaptırırlar bizi

Bizimki bayağı oturmak istiyor, desteksiz değil ama epey yastıkla destekliyoruz. Mama sandalyesinde de epey oturuyor. Sürekli otur uzan otur uzan akşama kadar aynı döngü yüzüstü kalmayı sevmiyor.

Aynen öyle ben artık takip etmekten yoruldum ama durduramıyorum kendimi

Bizde yabancılama yok şükür ama öyle çok farklı ortamlara da girmiyoruz belki ondandır.
bak sen minnoşaaa
ama şeyi anlamadım çok tepki veriyor derken napıyor biri öksürünce uyanma anlamında mı?
Eli kolu havaya kaldırıyor kafa sağa sola istemsiz hareket ediyor, yani titreme gelmiş gibi biraz. Gözbebekleri kocaman.
Evet benimki de öyle. Sese olan hassasiyeti daha iyi ama dediğin gibi hapdurunca irkilebiliyor. Blenderin sesine dudak buzuyor

Luna da sinirlenince burnundan soluyor. gerçek anlamda :SADADA

Ben altını açarken bile yatıramıyorum, süre yok yani uyanık olduğu her an oturuyor nerdeyse Adını Hacı Umay Yatmaz olarak değiştiridm

Doktor konusunu ben de seyrekleştireceğim artık, aslında çok yakın aile dostumuz bir çocuk doktoru amcamız var, az daha eski kafalı gibi geldiğinden ona gitmiyordum ama çaktırmadan bu doktora gidiyordum şimdi ona uğrarız diyorum ara sıra.
Ooo bizde hapşırma, farklı sesle gülme, aniden gülme vs her şeyden korkuyor. Ben herhalde rahat 7 aydır yanında ne öksürdüm ne de hapşırdımçok şükür grip mrip olmadık da büyüdüler

kızlar, yanlış anlamazsanız sevidim bu durumlara diyeceğim kafama takıyordum anormal gibi geliyordu da yalnız değilmişiz :) yine de aklımda, doktora gittiğimde soracağım tekrar o her acayip irkilmesini.

ayy bizimki de elle yiyor, yani kaşıkla da yiyor da elle daha bir çok seviyor özellikle biz de kahvaltıda yiyorsak
ama bu aralar inanılmaz gıcık dün beni deli etti deli 10 dakika ağzında tutmuş verdiğim her şeyi
bizimki öyle sabit oturamıyor yaa 3 dakika oturuyorsa 4. dakika bir şeylere uzanmaya çalışıyor düşüyor ediyor dönüyor yuvarlanarak almaya çalışıyor falan. Önünde güzel bir oyuncak vs varsa oturuyor yoksa kıpır kıpır

Ben de dun arkadasma sordum aynisini. Armut rendele agzini kilit yapiyor acmiyor. Buharda haslayp vernce yiyor. Yogurt yedirirken falan kasigi tutup kendi agzina sokmaya calisiyor. kendisi yemek istiyor bence diye dalga geciyorum da. Ksiga vurunca yalnz heryer lesss Doktor haslayip eline vernce sacina basina surer yere atar demisti ama bizim kiz direkt agzina goturuyor. Korkuyorm ben de cok deneyemiyorum.

torro ben de tavada kiymayi biraz kavurdum kendi yaginda. Buz kaliplarina koyup buzluga attm. Kasap 4-5 kere cekti ama cok ezmisti. Buharda cozdurup veriyorum. Zaten yemiyo
Bugun muz denicem bakalm.
Bu arada benm kiz korkmuyor da. Blender süpürge vs. O da bi yandan bagiriyor. Zaten butun gun bagiriyor evde ciglik cigliga bi tek ablamin kocasini gorunce agliyor neden bilmiyorum. Hunharca agliyor. Ve cok da goruyor alismis olmasi lazim.

Bende her gece diş geldi mi gelir mi diye bekliyorum baya kötü geçiyor geceler sanki uykuyu sevmiyor gündüz uyuduğu zaman 20-30 dk sürüyor 3 kez uyuyor geceye erken başlıyor ama çok uyanıyor.

Hapşırma öksürme blender süpürge vs seslerden bizde irkiliyoruz annecim şimdi vuuut yapcaz diyorum hemen kollar havaya beni al bakışı kucakta halledersek ağlamıyor ama kucağıma alamazsam ağlıyor. Ben sorun olacağını düşünmemiştim ama doktora sorayım bu ay kontrolü yok 8.ayda gideceğiz.

Kendi dönmeye pek hevesli değil yerde vakit geçirmek hoşuna gitmiyor yanında oturursam oynuyor ya kucakta ya mama sandalyesinde ya da koltukta oturuyoruz.

19unda 7.ay bitecek şimdilik ek gıda aşamasında sorun yok gibi meyve sebze yoğurt yumurta yiyor ama miktarı artmadı yarım yumurta sarısından fazla yemiyor ya da yarım çay bardağı sıvıdan fazla tüketmiyor bende zorlamıyorum günde 2 kez yedirmeye çalışıyorum 3 e çıkarmayı düşünüyorum artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…