Ben ek gıda verdiğim öğünlerden birinde 15 dakika sonra emzirmeyi unuttumBizde de bir aydır hecelemeler var Z zelihanur un dediği gibi yeni bişi çıkmadan önce ağız sessizce açıp kapanıyorısınma hareketi gibi.
Iyice kucak bebesi oldu ya yerde vakit geçirmeyi hiç istemiyor. Yüzüstü dönünce popoyu kaldırıyor indiriyor hemen başını tan çevirip yatıyor çok yorulmuş gibizamanı gelince hazır olduğunda yapar ne olsa.
Rheaa bizim bu ay kontrol yoktu teşekkürler ayrıntılı paylaşım için menenjit aşısının birini bitirdik 8.ay diğerine başlayacağız ilk dozunda hiç bir şey olmadı ikinci dozda biraz ateş oldu 37.8 i geçmedi ama sabaha kadar sürdü. Umarım sorunsuzca atlatır Doğa bebek. Bende bu ay kıyma eklemeye başladım çorbalara hala günde 2 kez veriyorum sabah kahvaltı akşama doğru da yoğurt/çorba/püre gibi hazırlıyorum. Belki araya bir ara öğün eklerim. Doktorun ek gıdadan 15 dk sonra emzirin demesi dikkatimi çekti. Oğluma ne yedirirsem yedireyim mama sandalyesinden kalkıp emmek istiyor. Bende şaşırıyordum demekki varmış bir sebebi.
Ben köyden getirtiyorum maalesef hiç peynir almadığım için öneremeyeceğim. ama bi arkadaş yazmış yapılabilir diye bence haklı yapılabilir. Zaten yoğurtu 15 dk kaynat süz al sana çökelek koy bebişin kahvaltısına. Hazırdan iyi.Teşekkürler, ne marka veriyorsunuz ? Migros veya bim veya a101 gibi marketlerde hiç göremedim
Canım yatınca bele kadar kalkıyor ama kendi oturur vaziyete gelemiyor onun için baya zamanı var bebelerinBEnim bebeğimde sizinle aynı şekilde emekleme gibi bir girişimi yok.oturmaktan kastınız ne acaba ?yani kendi yatarken oturur vaziyete kendini getirebiliyo mu?yoksa siz onu oturtunca kendi desteksiz oturabiliyor mu?
Canım melisa 1 haftadır geceleri o kadar huzursuz ki ağlayarak uyanıyor. Belli sıkıntısı var. Bende dişe yordum ama gündüzleri baktım kulağını çekiyor saçını çekiyor bende korktum doktora götürdüm. Boğaz kulak temiz idsrar yolu enfeksiyonu yapabilir bakalım eğer yoksa dişleri zorluyodur görünürde yok daha dedi tabi benim göz seyirmeye başladı. Çünkü sabaha kadar ayağımda orda bile rahat değil. Kendimi geçtim kendi perişan oluyor. Ama çok şükür bir sıkıntısı çıkmadı uykusuz gecelere alışsam iyi olacak sanırımLuna 2-3 gundur sol kulagini ovalamaya calisiyor elini yumruk yapip. Umarim disleri buyuyor diyedir. Orta kulak iltihapindan cok korkarim. Insallah gecer.
Benim kizimda aynı şekilde eli surekli kulağında,bizde doktora götürdük bir şeyi çıkmadı,görünürde disi de çıkmış değil,demekki olabiliyor.Canım melisa 1 haftadır geceleri o kadar huzursuz ki ağlayarak uyanıyor. Belli sıkıntısı var. Bende dişe yordum ama gündüzleri baktım kulağını çekiyor saçını çekiyor bende korktum doktora götürdüm. Boğaz kulak temiz idsrar yolu enfeksiyonu yapabilir bakalım eğer yoksa dişleri zorluyodur görünürde yok daha dedi tabi benim göz seyirmeye başladı. Çünkü sabaha kadar ayağımda orda bile rahat değil. Kendimi geçtim kendi perişan oluyor. Ama çok şükür bir sıkıntısı çıkmadı uykusuz gecelere alışsam iyi olacak sanırım
Maşallah miniğe ama bu kadar öğün çok fazla değil mi?Valla bana verseler ben yiyemem o dereceKızlar biz 7.ay kontrolünden geldik.
Genel olarak 510 grm kilo almis 2 cm boyu uzamis.
Geçen ay ek gıda tadımlarıydı bu ay öğün oluşturdu. 3 ana öğün + 2 ara öğün + gece maması şeklinde. Öğünleri şu şekilde yapti;
Kahvaltı: 1 yumurta sarisi( sabah yemediği kısmını öğle verilecek) , 1 tam ceviz ( ezilecek) , 1 çay k. Zeytin yağı, 1-2 tatlı kaşığı pekmez ( mümkünse organik pancar pekmezi eğer bulamazsan üzüm de olur ) , 1-2 yemek k. tuzsuz lor/labne ( sütü limonla kestirebilirsin/ sutu süzme peynirle mayalayabilirsin yada yoğurdu kestirip yapabilirsin dedi, her gün farklı farklı verelim dedi) , 1/2 çay bardağı ıhlamur.
Ara öğün: meyve +yoğurt
Ögle: çorba + yoğurt ( 6.ayda denenen sebzelerden 2-3 tanesini karıştırıp çorba yap dedi)
Ara öğun: meyve + yoğurt
Akşam: püre + yoğurt ( öğle yaptığın çorbadan daha yoğun kıvamlı olsun dedi yani yoğun çorba )
Gece maması : 2 türk kahvesi fincanı yoğurt içine 1/2 yerli müz, 1 çay kaşığı Zeytin yağı, 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 tam ezilmiş ceviz, 1 yemek kaşığı bebek ismi gibi tavada kavurup ici ne ekle ( bebek irmiği yerine 1 ölçek mama da olur) o şekilde pisirmeden verilecekmis uyumadan yarim saat 45 dakika önce.
Yine öğünlerden 15 dakika sonra emzirme.
Çorbaları suyla değil dana kemik iliği suyuyla pişir dedi. Dana ilikli kemiği kısık ateşte 8-9 saat pişir sonra poşetleyip buzluğa at dedi. Haftada 3 defa da çorbalara siniri yağı alınmış 3 kere çekilmiş kuzu kıyma ilave et dedi.
Bebek irmiği dışında hiçbir bakliyat kullanmak yok dedi 7.ayda. 8.ayda gecilecekmis yulaf pirinç un vs.gibi şeylere.
Menenjit aşılarımızı olduk 2 tane.
9.ayda kızamık aşısını özellikle sor sadcee kızamiksa yaptır ama 12 ay karna aşısıysa yaptırma dedi. Dönüşte aşıları sisteme işletmek için sağlık ocağına uğradım 9.ay kızamık aşısını sordum türkiye de şuan sadece kızamik aşısı yok 12 ay karna asiyi yapıyoruz dedi. 12.ayda yeniden yapıyoruz dedi.
Bizim kız emekleme emaresi yok hep ayağa kalksın yürüsün derdinde tut ellerinden bol bol yürüt dedi. Emeklemek gelişim göstergesi değil endiselenmeyin dedi. Doğa çok fazla her yeri tirnakliyor kollarım boynum yuzum tırnak içinde onu dedim nasıl önüne geçebilirim diye geçemezsin ince motor becerileri kuvvetleniyor ondan yapıyor dedievde en sevdiğiniz oyuncak yastık fermuarını açıp kapatıyor, çok iyi bu analitik düşünceyi geliştiren en iyi materyal dedi. Devam edin dedi. Bu ay için uyku saat düzenlemesi yapmamı önerdi. Ve alt iki dişi çıkmak üzere tahminen 8.ayda iki alt dişle geleceksiniz dedi ama daha görünürde bir şey yok. Tetagil e devam ve yarım su bardağı Zeytin yağı içine 1 avuç karanfili ezip 1 gece oda sıcaklığında bekletip dolaba koyup ara ara damaklarina masaj yapın dedi. Geri kalanı Doğa'nın günlük oyun rutinleri giib konular üzerine konustu.
Belki birilerine faydalı olmuştur umarım
Ah seni öyle iyi anlıyorum ki anlatamam. Teşekkür ederim mesjaın için. Çok geçmiş olsun, neyse ki sonuçlar temiz çıkmış zaten. Ben aslında dişten şüpheleniyorum zaten, çünkü diş döneminde ağlayarak uyanıyor ve burnunu kulağını kaşıyor genelde. Ama sanki bi tık daha fazla uğraşmaya başladı birkaç gündür kulağıyla. Gözüm onda gerekirse ben de hastaneye götürücem. Çok kötü bir his insanın çocuğunun hastalanma fikri. insanın kalbine yumruk atılmış gibi oluyor.Canım melisa 1 haftadır geceleri o kadar huzursuz ki ağlayarak uyanıyor. Belli sıkıntısı var. Bende dişe yordum ama gündüzleri baktım kulağını çekiyor saçını çekiyor bende korktum doktora götürdüm. Boğaz kulak temiz idsrar yolu enfeksiyonu yapabilir bakalım eğer yoksa dişleri zorluyodur görünürde yok daha dedi tabi benim göz seyirmeye başladı. Çünkü sabaha kadar ayağımda orda bile rahat değil. Kendimi geçtim kendi perişan oluyor. Ama çok şükür bir sıkıntısı çıkmadı uykusuz gecelere alışsam iyi olacak sanırım
Menenjit b asisini 2 doz seklinde 2. ve 6. ayda yapti doktor. Atesinin ciktigi tek asi bunlardi. 3. ayinda 3,5. ayinda ve 4 ayinda da asilari vardi. Hicbiri ates yapmadi. Bu sekilde anladim ki menenjit biraz zorlayabiliyormus. Ama oyle korkacagin kdr degil. Calpolu verirsin bir seycik olmaz.Kızlar bizim yarın 7.ay kontrolümüz var , gittiğimizde de menenjit aşılarını yaptıracağız. Ikisi birlikte yapılacak. Açıkçası o kadar gerginim ki ateş konusunda. Daha önce yaptıranlar vardı deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Gitmeden ilaç verdiniz mi?
Aynı durumdayim şuan diğer odada ağlıyor halası bakıyor fakat hep benimle olmak istiyor gördü ağ çığlık çığlığa ağlıyor diş ve nezledir diyorum ama 10 gündur benden ayrılma kaygısı yaşıyor gibi bir gün bırakıp 6 saat kadar gelmemistim sanırım o günden sonra oldu sanırım hep gidip gelmicem diye düşünür umarım geçicidirLuna 'nın bana düşkünlüğü şu an had safhada. SÜrekli kollarını uzatıyor alayım diye. Beni görünce cvıvıldıyor, onu kucağıma almazsam ağlıyor. Çalışırken salona çıkmaya çekiniyorum beni görünce almazsam ağlamaya başlayacak diye. Babasında bile ağlar oldu bu beni çok zorluyor. Ikimiz yalnızken bir dakika olsun bırakıp bir şey yapamıyorum. Oyun parkı aldım ona bile koyamıyorum, oyun parkına yaklaştığım an çığlığı basıyor. Hep kucakta olcakmış. Onu kucağıma alacağımı fark ettiğinde kanatlanı uçacak sanki. Öyle bir çırpıyor ki kolunu bacağını. Dişi canını acıtıyordur diyorum ben de mümkün mertebe kucağıma alıyorum ama bilmiyorum inşallah bu bir süreçtir. Bir yandan kıyamıyorum bir yandan da nefes alamıyorum böyle.
Kızlar şu an bebeklerimiz ayrılma korkusu yaşadıkları dönemdeler ve bu durum 8.ayda en üst seviyelere çıkıyor çok can sıkıcı bir şey ama normal bir durum bizimki bazen babasını bile istemiyor zamanla geçecekAynı durumdayim şuan diğer odada ağlıyor halası bakıyor fakat hep benimle olmak istiyor gördü ağ çığlık çığlığa ağlıyor diş ve nezledir diyorum ama 10 gündur benden ayrılma kaygısı yaşıyor gibi bir gün bırakıp 6 saat kadar gelmemistim sanırım o günden sonra oldu sanırım hep gidip gelmicem diye düşünür umarım geçicidir
Bu konuda bebeğimizden daha doğru yönlendiren bir şey olamaz herhalde. Sonuçta acıkınca veriyorsun yiyor, sevmiyorsa başka bir şey veriyorsun illa ki bir şey yiyor sonuçta çocuk aç kalmıyor. Ben sevmediği şeyler olunca zorlamıyorum sevdiklerini veriyorum diğerlerini de ara ara teklif ediyorum.Maşallah miniğe ama bu kadar öğün çok fazla değil mi?Valla bana verseler ben yiyemem o dereceBiz de sabah kahvaltı, öğle sebze püresi, akşam üzeri yoğurt, aralarda meyve falan gidiyoruz ki onu bile zor yiyor. Bu kadar versem çocuk çatlar sanki. Birde benimki hayatta sebze sevmiyor. Yoğurtla karıştırıp öyle anca yiyor bunada şükür tabi.
Birde ben bu doktorları anlamıyorum. Biri diyor ek gıda 1 yaşına kadar 2 çay bardağını aşmamalı ana öğün meme ya da mama. Biri diyor 5 öğün. Neye uyacaz şaşırdım
Sağol canım iyiyim evet girmiyordum sen etiketleyince bildirim geldiMerhaba kızlar,
Forum ne kadar sessizleşmiş. Ben genelde okuyup yazamayanlardanım. Malum 2 çocuk ile okumak bile marifet aslında.Ek gıda dönemi herkesin posasını çıkardı galiba. Şahsen benim öyle. Birde hergün değişik ne yapayım derdi başka birşey. 1 yaşına gelsede bizim yemeklerden yeselerde biraz da olsa rahatlasak
Bu arada A April wind canım sen sürekli aktiftin. İyisin dimi uzun zamandır yazına denk gelmedim.
Kızlar şu an bebeklerimiz ayrılma korkusu yaşadıkları dönemdeler ve bu durum 8.ayda en üst seviyelere çıkıyor çok can sıkıcı bir şey ama normal bir durum bizimki bazen babasını bile istemiyor zamanla geçecek
Sağol canım iyiyim evet girmiyordum sen etiketleyince bildirim geldibebe biraz hasta gibi bugün, günler yoğun geçiyor buraya ayıracak vaktim olmuyor olsa da gerçi girmemeyi tercih ediyorum
Öyle deme canım. Hepimiz burda tecrübelerimizi aktarıyoruz.Ama doğru ama yanlış sonuçta hepimizin niyeti birbirimize yardımcı olup destek olmak. Kime kızdıysan kırıldıysan boşverrr.. Ne diyoruz sev kardeşimm.. Elini ver banaSağol canım iyiyim evet girmiyordum sen etiketleyince bildirim geldibebe biraz hasta gibi bugün, günler yoğun geçiyor buraya ayıracak vaktim olmuyor olsa da gerçi girmemeyi tercih ediyorum
Valla canım bizim kızın 1 aydır sevdiği bişeye denk gelemedim. İşte bir yoğurt ee bütün sebzeler meyveler denendi. Ee başka bişeyde veremiyorsun ağır gelmesi, ayına göre bakliyatların verilmesi gibi durumlardan. O yüzden mecbur şarkı türkü gidiyor şuan. İnanıyorum ki benim kız adanalı kızı olarak mumbar şırdan kebap bekliyorBu konuda bebeğimizden daha doğru yönlendiren bir şey olamaz herhalde. Sonuçta acıkınca veriyorsun yiyor, sevmiyorsa başka bir şey veriyorsun illa ki bir şey yiyor sonuçta çocuk aç kalmıyor. Ben sevmediği şeyler olunca zorlamıyorum sevdiklerini veriyorum diğerlerini de ara ara teklif ediyorum.
Anladım teşekkürler.bizde desteksiz oturuyoruz ama 5-10 dk kadar.sonra sağa dolan devriliyoruz.Canım yatınca bele kadar kalkıyor ama kendi oturur vaziyete gelemiyor onun için baya zamanı var bebelerinBenimki desteksiz oturuyor. Hatta düşeceği zaman sezip elini yana koyuyor devrilmiyor.Öne eğilip popoyu baya havaya dikip oyuncakları alıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?