2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Kızlar bebekleriniz emekliyor mu ? Bizimki geri geri emekliyor. O şekilde kendi kendine oturup tekrar geri geri gidiyor ama hala ileri gitmiyor

geçen gün ayağıma doğru kurbağa gibi ayaklarından güç alıp öne doğru sıçramasını saymazsak hayır emeklemiyor :)
geri geri emekliyor ya da tek ayağıyla pergel gibi dönüyor, bu dönme esnasında ne kadar ilerlerse işte :)

Kızlar bebekleriniz emekliyor mu ? Bizimki geri geri emekliyor. O şekilde kendi kendine oturup tekrar geri geri gidiyor ama hala ileri gitmiyor
Yaa bin kere maşallah benimki mi çok tembel sizinkiler mi çok aktif ben anlamadım emekleme felan yok bizde zaten nefret ediyor yüzüstü durmaktan poposunu attırarak dolanıyordu ya da kendi etrafında dönerek bu aralar onu da bıraktı kollarımdan tutup yürütün istiyor benim büyük oğlum da hiç emeklememişti 14 aylık yürümüştü yine öyle olacak sanırım

uyandığı zaman eşimi yolluyorum ben
baktık çok uyaıyor ikimizin d euykusuz kalmasının bi manası yok diyerek
ama tükendim artık çok yorgunum gerçekten
çocukcaaz da alıştı 7 de alarm gibi kalkıp uyanıyor emzirip giyinip işe gidiyorum
bir yarım saat bir saat daha uyusam o kadar iyi olurdu ki

Gece sık sık uyanma bizde de var ya dinlenemiyorum artık. Bu arada kulağını saçını çekmeyi oğlum da yapıyor dikkat ediyorum uyku gelince yapıyor

Bazen çok değişik şeyler yapıyorlar insan beş saniye bırakamıyor. Bizimki onu geriye doğru yapınca parkeye baya sert bir kafa attık
Her çocuk farklı gerçekten ama insan diğerlerini merak etmeden duramıyor işte ya çocuk 6 aylık oldu millet başladı emeklemiyor mu. Aslında emeklemesi lazım demeye etrafından örnek vermeye

Her çocuk farklı gerçekten ama insan diğerlerini merak etmeden duramıyor işte ya çocuk 6 aylık oldu millet başladı emeklemiyor mu. Aslında emeklemesi lazım demeye etrafından örnek vermeye

yok daha neler
bizimki 8 aylık oldu hele aslında koşması falan lazım tabi
bu arada bugün tam 8 ayı doldurdu tombul salamım :)

Merhaba, bebeğimin dudağı çatladı. hatta kanadı. Off sıvı kaybı falan diyor internette. A, B, B2 ve demir eksikliği diyor. Ya her şeyi yedirmeye çalışıyorum, sürekli emziriyorum. nasıl oluyor ya

Merhaba, bebeğimin dudağı çatladı. hatta kanadı. Off sıvı kaybı falan diyor internette. A, B, B2 ve demir eksikliği diyor. Ya her şeyi yedirmeye çalışıyorum, sürekli emziriyorum. nasıl oluyor ya

doktor bir yazsan mı acaba
öyle ciddi bir durum olacağını düşünmüyorum yaa
hiç emmeyen yemeyen nice bebekler var
belki soğuktan falan çatlamıştır?

Su içiyor mu devamlı emmesi, su içmesine rağmen vücudu kuru yanaklarını da sürekli nemlendiriyorum.

Hangi marka aldiniz 2 çeşidi var sanırım biri bu yürüteç gibi yerde olan birde kapı eşiğine takılan hangisinden aldınız
Tavana dubel ile astik matkap yardimiyla. Önünde oyuncak filan da yok 60 lira gibi de komik bi rakama aldik. Diger muzik ve oyuncakli olanlari tavsiye etmem acikcasi bu gayet guzel cok mutlu oluyor zipladikca.
Bir de doktorumuz baybay night damlayı önerdi. Fakat henüz 2 yıldır falan piyasada olan bir ürün olduğundan öncelikle milupanın gece çayını denememi söyledi.
Baybay night damla kullanan oldu mu aranızda?
Baybay night damlayi ben kendim icin kullandim ama yaptığı sey kasları gevsetmek ve aşırı sarsıyor bünyeyi. Tek basina uyku vesilesi asla değil. Keza bebeğimin uyumadığı zamanlarda da verdim hicbir ise yaramadı. Uyku getiriyor kesinlikle. Amaaaaa uyutmuyor. Ve uyumuyorsa yine uyumuyor hatta daha kotu oluyor çünkü uykun var ve uyuyamiyorsun kasların eriyor ama yok. Gece uykusunun çözümü ağır mamalar ya da damlalar degil. Yanlis cozumlerle yorulup bebek yetiştirme sürecini zorlayana kadar baska bir tavsiyem var sonraki yazımda olacak

Uyku surecimi en iyi siz biliyorsunuz. Beraber güldük ağladık beraber buyutuyoruz goz bebeklerimizi. En basta gunduz asla uyutamadim oturdum agladim. Gece uyurdu. Sonra sallayarak uyumaya basladi gece seksen kere uyandi emzik diye. Emzigi attik sabaha kadar sallanma huyu cikti. Emzirerek uyuttum saat başı emdi. Derken bir ay kadar once meme sallanma esimle iki saat iki saat nobetlese uyuduk. Bu surecte yorgunluktan bebegi atacak yer aradım, gerginlikten kocamla 7 aydir her günümüz kavgaydi desem yeridir. Uyku egitmeni denedim o da olmadi. Dur bu uzun oldu sonrakinde devam edeyim

Instagramda youtubede uykuya dair ne varsa izledim okudum. Kitaplar aldim. Hatta bir ara azicik uyumaya vaktim varken de kitap okuyordum bir medet. Olmadiiiiiii olmadi. Ayakta sendeleyip bayilma asamalarina geldim kac kez. En nihayet bir tecrübeli anne cesaretlendirdi. Kimseye degil bebegine iyilik yap.yaninda ol ona p kendi kendine uyuyabilecek fırsat ver dedi. Ne oldugunu anlamayacak tabiki üzülecek alisik oldugu seyi isteyecek ama halinden daha kotu olacak degik dedi. Bunlari buraya yazmayı borc biliyirum çünkü daha evvel uyku eğitimiyle ilgili tavsiye verdiklerim de oldu asla onermiyorum dedigim de oldu. Demek ki herkesin tevrubesi kendine. Bebegimiz biz surecimiz heo farklı. Ama genel olarsk memnub olan varxa bebegi sağlıklı ise bence gerek yok ama benim gibi olan arkadaşlar bunu yapın. Ne mi oldu?

Esimle yan yana yattik aramiza aldik 50 dakika sürdü. Daha kisa olabilirdi. Arada kaldirdik su filan icirdik ne yapacagimizi bilemedik bir iki kez kaldirdik ama hic kaldirmasak net mesaj versek daha kisa surermis. Ve uyudu. Sonraki günlerde esimde cok kisa surede uyudugu oldu bende iki saat meme istediği oldu. Banyosu gecikip yorulunca uyuyamadi meme verdigim oldu. Ama ne kazandik derseniz bebegim istedigi saatte uyumayi ogrendi geceleri kalksa da aciktigi icin.. Gunduz ne kadar uyumao istediğine benim dizimin sallama kuvveti degil kendi karsr veriyor mesela. Ve esimle huzurumuzu kazandik desem yeridir. Ev sakinleşti. Ne uykuymus bittim tukendim 7 aydir. Hala her sey mukemmel degil. Ama eskiye göre cok iyi. Ve sunu anladin biz firsat vermiyoruz. Uyumak onlarin huzurlu bir anina bagli. Sadece bir an. Su yontem diye bisi yok. O an akliniza ne yapmak geliyorsa kulagina nefes vermek yatirmak kaldirmak birakip cikmak yapışıp sarilmak. Hepsi veya hicbiri. Sadece ona ne iyi gelecek neye ibtiyaci var anlayabiliyorsaniz. Gerisi okey. Sorunuz varsa yanitlamaya calisirim. Ama pek giremiyorum. Şimdilik böyle

Allah sabır versin gerçekten zor bir durum. Zaten sizin tek başınıza verebileceğiniz bir karar değil ortaklaşa alınmalı.

Teşekkürler

Teşekkür ederim

Benimki sürünüyor sadece :) gözüne bişey kestiriyor, ulaşacam diye sürünüyor :)

Havuç kısmı hoşuma gitti :) bende bir deneyim bakalım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…