2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bol şans umarım istediğin gibi olur.
Bu hafta 4 kez calpol verdim cocuguma. Acidan uyuyamiyor. Bu ust disler bizi mahvetti... Umarim cocugu agri kesiciye bagimli yapmiyorumdur
Ah ya deme bizde daha hiç diş yok bebekten önce ben stres yapıyorum

Bol şans

oof ben paranoyak gibi gebelik testi yapıp dururum böyle olcaksa. annem küçük ablama büyük ablam 7 aylıkken hamile kalmış. bir buçuk yaş araları var. insan korkmuyor değil.
Valla bende korkuyorum genelde büyük konuştugum ne varsa başıma gelir o yüzden umut 2 yaşına kadar gelmeden istemiyorum desem de korkuyorum gün sayıyorum Allah isteyene nasip etsin inşallah bir ara fırsat bulunca doktora gideceğim doğum dan sonra gitmedim hiç sezeryan İzim de azalmadı aynı

kız o nasıl bir durum
direk çıkıyorum de çık ayol

Çabuk toparlanır inşallah kuzucuk. Uzar yavaş yavaş çıkar annesi.Şu an bizim 2. dış yeri de öyle.

Valla bu aralar benim oğlan bana sürekli yapışık gezmek istiyor benim de istifa etmek istediğim anlar oluyor sonra geçiyor özel degilse işini neden bırakmak istiyorsun

Ay bir de whatsapp grubu mu varmış
Ankara'nın lapa lapa karlı gününe hoşgeldin o halde
İş konusunda yardımcı olabilecek en son kişiyim sanırım. Çıkmak istediğimde 3 ay kendi kendime sıkıntısını yaşar 4 ay sonra çıkarım bir de yerine eleman bullaım derler oohh bir sene
Bir dönem çocuğumla evde geçirmek ve başka hiçbir şeyle meşgul olmak istemiyorum denilebilir belki. Ayy kolay gelsin valla ben çok stres yaparım. Eylül'de istifa edip Kasım'da çıkmış kişiyim ben

neden öyle diyelimki seni çok iyi anlıyorum. hakkında hayırlısı, en dogru kararı vermişsindir gönlünü ferah tut.

hepimiz benzer durumlar yaşadık zannederim

umut fakirin ekmegi, çok güzel ifade etmişsin :)
bizimkide sadece yogurt verince yemiyor, ama meyve ile karıştırıp vermeye çalışıyorum daha ılımlı yaklaşıyor :)

Benimki bağımlı olmaya yer arıyor. Farklı cesit uyumayi hic bilmedi. Sallamaya memeye pat pata. Bu da uyku dongukerini giderek keskin hale getirdi uykusu hafifledi. Zamanla sabahlamaya basladik iste.
Evet yan yana yatiyoruz. Uyuyor. Dediğim gibi ilk gunler agladi biraz. Ama onun icin bu en iyisi su an. Bizim ev darma duman olmustu bu uyku yuzune. Hicbirimiz icin saglikli değildi. Bu kararı en iyi anne verir. Surda iki hafta once adini hatirlamadigim arkadada ben yapmam dedim mecbur kaldim yaptim. Iyiki de yapmisim. Ama bir baskasi istemeyebilir iyi gelmeyebilir. Bunu denesem iyi olur dersen. Bebeğinle cok iyi iletişim kurdugun bir gun, ona anlat derim. Artik degisecek duzenimiz canim guzelce uyu dedim. Anliyor bence. Sonra gunduzden cok iyi doyduguna emin ol kati gidayi 1 saat evvelden kes. Herkese genel bildigim ne varsa yazayim. Uyumadan emzir. Perde kapat tulum giydir. İsteyen banyo yaptirsin ben yaptırmıyorum uykusunu açıyor. Op kokla yanindayim annem de gerisi sana kalmis. Zorlarsa yatir kaldir. Olmazsa sadece op. Ssss de. Sevdigi ninni var 7 aydir dinliyor hatta anne karnindan beri. Onu söyle. Ben tabkete sesimi kaydettim. Babasıyla ikimiz olduk cunku yalniz benim psikolojim kaldirmazdi. O kenarda durdu ama sonraki uykukarda onun fa uyuttugu oldu. Bebekler guveni babadan alirmis.
Stresten sütüm gitti dun gece ac oldugu icin 3 saat uğraştık. Emzirdim geri götürdüm filan. Olmadi. Mama yedirdim ama surecte cok yoruldu uyumadi. Memeyle uyudu ama donguler kırıldığı icin 2 yerine 3 kez uyandi. Oglen simdi yine desteksiz uyuyabildi. Velhasil kucuk insanciklara duruma gore anlatin kesinkes hicbir kural yok. Sadece bebek var. Ve o anki ihtiyaçları. Bunlari yazdığım bi insta hesabı da açtım genel bisiler paylasiyorum dileyen buyursun takip ederseniz sevinirim biraz düzenleme yapayım yazarim adresi.
Yani bastan yalniz uyumayi bilince ozel durumlarda neden destek aldiklarinin farkinda oluyorlar sizinki sanirim kolay kabul eden bir bebek halledersiniz
Ya bu konuda da çok diyecegim sey. Var ama durum acilse bana ulaşın yardımcı olacağımı düşünüyorum birkac tsvsiyek var

Ilk birkac gun yatirmadan calpol de verdim itiraf ediyorum. Gereksiz yere diyebilirsiniz ama emin olmak istedim o geceye herhangi bir agri eslik etmediğinden. Hem biraz agladi agrisini keser rahat uyur devaminda dedim. Bye bye night demistin ya White Mocha ondan da 10 damla damlattim. Cok yormasin ama uykuya geçmeye yardimci olsun diye. Dişine de karanfil yagi surdum ovdum. Yani uyumak disinda dusunecegi hicbir derdi tasasi olmasin o gun istedim. Gunduzden oynattım baya ilgilendim yoruldu enerjisini de atti. Valla aklima gelenler bunlar ya.
Ertesi sabah da su oldu bu arada dedim mi hatirlamiyorum gece baslayin bence. Ertesi sabah da 50 dakika agladi. Daha cok direndi aksamdan. Cikardim salona götürdüm oyun havasinda oynadikkkk. Gulduk. Sevdik. Tekrar odata gidince artik uyku iyice bastirmisti odadan sarki söyleyerek cikmak geldi icimden. O an yani anlik bir karsr. Geri 1 dk icinde donene kadsr ses kesildi uyudu. Ama yanina tekrar gitsem sikayete devam edecekti. Velhasil o an ona o degisikligi rahatca anlatacak bir yol bulun derim. Kimseye de danismayin

Bu hafta 4 kez calpol verdim cocuguma. Acidan uyuyamiyor. Bu ust disler bizi mahvetti... Umarim cocugu agri kesiciye bagimli yapmiyorumdur
Dişten kaynaklı huzursuzluklara Artık ağrı kesici ve jel vs hiçbir şey vermiyorum, bakıyorum genelde 37, 37,1, veya 37,2 ateşi oluyor. Uyuyunca ateş hemen düşüyor zaten dinlenmesi yeterli. Tabi çok çok huzursuz olsa veririm ama çok şükür öyle değil.

Merhabalar herkese, ben kismetse insallah 2021 agustos annesiyim, sizlere birsey sormak istiyorum. Bebisiniz dogduktan ne kadar sure sonra herhangi bir seyahate ya da tatile gittiniz, ya da gidebildiniz mi bebis 2 aylikken zor olur mu sizce, deneyimlerinizi merak ediyorum

bebeğim 7 buçuk aylık banyoya zor gidiyorum. ahah ama giden oldu ya, ben yapamadım ama yapabilenler oldu diye hatırlıyorum, yazarlar görünce. hayırlı olsun bu arada, bir avazda sağlıkla inşallah.

Siz genel anestezi ile ameliyat olmadınız mı? O süreçte uyanık mıydınız?

bebeğim 7 buçuk aylık banyoya zor gidiyorum. ahah ama giden oldu ya, ben yapamadım ama yapabilenler oldu diye hatırlıyorum, yazarlar görünce. hayırlı olsun bu arada, bir avazda sağlıkla inşallah.
Ay demeyin oyle tabii insan bilemiyor ilk bebis nasil olacak, benim giden 1 arkadasim vardi ama bebisin mizaci da onemlidir heralde

Cok tesekkur ederim bu arada

Pazartesi gününden beri ufaklık canıma okuyor anca boş vakit bulabildim cevap yazmaya
Şöyle ki zaten yemiyor maksimum 1 tatlı kaşığı yiyor ama yine de veriyorum ben. Üst limit 3 türk kahvesi fincanı demişti. Her beslemeden sonra 15 dakika bekleyip meme. Baktığında zaten öğünde 2 cay bardağını asmiyor zaten Bizim doktorumuz 3 ana 2 ara + 1 gece beslemesi yaptırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…