2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Havuç kısmı hoşuma gitti :) bende bir deneyim bakalım :)
Ek gıda da bizde de pek gelişme yok. Mercimek çorbası biraz verdim birkaç kaşık yedi sonra yemedi. Mecbur yeniden tarhanaya devam. Tarhana içine bazı şeyleri karıştırıyorum mesela şehriye koyuyorum böylece ekmek vs vermeye gerek duymuyorum. Yumurta sarısını birer gün arayla veriyorum. Sabah suda ıslatılmış lor kurabiye ile devam ediyoruz. Hala yoğurt yemiyor . Ama şikayetçi değilim çünkü zamanla daha güzel yemeye başladı belki giderek çeşitlenir deumut fakirin ekmeği

Mercimek çorbasını balkabağıyla karıştırıp veriyorum tavsiye ederim baya lezzetli oluyor

E Erganun paylaştığın kadarıyla bilgim var uyku sorunundan. Yan yana yatarak mı uyutmaya çalıştınız? Bunu arada deniyorum bende genelde kucakta uyuduğu için yatmak istemiyor tabi. Bazen kucağımda dalmadan beşiğe koyuyorum arkasını dönüp uyuyor zamanla daha iyi oluruz diye düşünüyorum. Gece sık uyanmalarda azalsa

sanırım zamanla alakalı bunlar. bizimki tam hiç uyanmıyordu gece yine başladı 1 haftadır. dişi çıkınca da -çıkarsa tabi- tekrardan uyutmayacak eminim yine sil baştan
ama en azından aralarda 1-2 hafta güzel uyudukları oluyor onları değerlendirmek lazım

Uzun zamandır az az konuşuluyor, yakalıyorum nasılsa diye girmedim, amma konuşmuşsunuz tatlı tatlı
Bir de whatsapp grupları olduğunu öğrendim iyi mi

Yarın merkez ofise gidiyorum Ankara’ya, işten çıkmak istiyorum demeden işten çıkmak istediğimi anlatmaya çalışacağım, bana şans dileyin Hayatımda aldığım en büyük kararlardan birini almak üzereyim. aylardır stresi üzerimdeydi. Biraz da konuşmanın gidişatı belirleyecek.

Belki pek çoğunız iyi de benana diyecek, öyle paylaşasım geldi :)

Bu arada ben kıymayı suda pişiriyorum, çatalla eziyorum püresine, çorbaya da blendırla. Ama kıymayı sevmiyor, farkındayım.
Yumurta sarısı ve yoğurtla besleniyor gibi bi şey. Avokadı ve peyniri de atlamayalım ama kahvaltı dışında ek gıdayla aramız yok, saatler geçiriyoruz resmen yiyecek diye.
..

çıkan dişler hayırlı olsun herkese Bizim uykuların maşallahı var bu ara, sanırım üstler de patladı damaktan, her gün kontroldeyim bakalım :) Hasta kuzulara da geçmişler olsun
M Mirune dudak çatlağına üzüldüm, ama bence öyle abartılacak bir şeyin sonucu değildir. Nemli tutmaya bak bakalım, onların cildi hemen iyileşiyor zaten.

Aa bir de sorum olacak, bir arkadaşım doğum yaptı 15 gün önce, ciddi bir depresyonun içinde, derman olamıyorum bir psikologla görüştü daha beter oldu, kadın ben 6 ay yaşadım filan diyormuş.
İlaç kullanmak istiyor psikiyatra gidip ama çıkmazda.
Aramızda böyle ciddi derecede yaşayan olmadı sanırım ama benzer şeyleri yaşayanları duyan, bilen, birini tavsiye edecek olan vardır belki diye soruyorum.

Ben psikologa gitmedim, ilaclik bi durum yoktu ama terapiste gidiyorum. Tukenmislik hissediyorum. Ilk zamanlar daha zor, cok zor gercekten. Arkadasin yalniz degil, asla oyle hissetmesin. Cogu anne o duygulardan geciyor. Hayatin cok buyuk bi degisime giriyor. Ben de durup durup agliyordum. Ciddi bir buhran hali varsa emzirmesin ilac alsin derim. Saglikli mutlu anne saglikli mutlu bebek. Ben daha yeni yeni anliyorum.

doktor bir yazsan mı acaba
öyle ciddi bir durum olacağını düşünmüyorum yaa
hiç emmeyen yemeyen nice bebekler var
belki soğuktan falan çatlamıştır?
Burasi cok ruzgarli. Ondan kaynaklandigina kanaat getirdik. Gogus ucu kremini surebilirsiniz dudaklarina yaziyor nette. Surduk bakalim. Yarina iyilesir insallah.

Su içiyor mu devamlı emmesi, su içmesine rağmen vücudu kuru yanaklarını da sürekli nemlendiriyorum.
Iciyor bol bol. Kakasi bi ara sertti suya baslattim kremsi yapiyor yine. Susuzluktan degildir ya. Bol bol da emziriyorum zaten. Bizimki ruzgardan kaynakli sanirim. Yuzunu yanaklarini ben de nemlendiriyorum. Bol bol yuzunu yikadigimdan ( gozleri hala ve hala capaklaniyor da) lazim oluyor.

Bu hafta 4 kez calpol verdim cocuguma. Acidan uyuyamiyor. Bu ust disler bizi mahvetti... Umarim cocugu agri kesiciye bagimli yapmiyorumdur

Biri dogumdan sonra reglim duzensizlesti demisti. Benim de oyle olacak sanirim. Benimki cok duzenliydi. Simdi 2 gundur bekliyorum. Bakalim...

Ben varım Aylarca ciddi depresyon yaşadım. İlk iki ay sürekli ağlıyordum. Bir günüm iyiyse ertesi gün yine ağlıyordum. Doğum travma oldu bende resmen. Sezaryen herkeste sonrası zor geçer ama bende ameliyat da çok zor geçti. Midem bulandı, tansiyonum oynadı, ciddi göğüs baskısı yaşadım. Allah'ım bir an önce bitsin diye diye. Doğumdan saatler sonra göğüsümde inanılmaz batmalar yaşadım nefes alamadım. Ağlaya ağlaya azıcık nefes alabildim. Derken bebek emmedi. Bunların hepsi bende beklenmedik olaylardı ve çok etkiledi. Hayatım bitti diye düşündüm, bir daha eskisi gibi yasayamayacagim hiç gibi duygular çok baskın geldi. Bebekle ilgili endişelerim çok bitirdi beni. Psikologa gitmeyi düşündüm ama pandemi yüzünden gitmek de istemedim. Daha iki aydır falan iyiyim. Ben çözümünü bulamadım maalesef. Sadece sürekli azalarak daha iyi hale geldim. Şu an iyiyim çok şükür. Kabullendim sanırım

Geçmiş olsun canım şimdi nasıl?Bende bugün birşey yediremedim sadece muz yedi.2. dişimiz geliyor ağzımızı pek açamıyoruz.

kadının ben 6 ay yaşadım demesi
hem emzirip hem kullanılan bir ilaç vardır belki
yine bile 40ı çıkmadan içmesin gerçi çok minikler.
annesi falan varsa bakmasına yardımcı olsunlar bu psikoloji geçene kadar
hormonlar da etkili yani değerleri oynadıysa ondan da olabilir tabi mutsuzluğu

Geçmiş olsun canım şimdi nasıl?Bende bugün birşey yediremedim sadece muz yedi.2. dişimiz geliyor ağzımızı pek açamıyoruz.
Teşekkür ederim canım burun akıntısı devam ediyor günde 4 5 kere temizlesemde azalma yok ilaçta kullanıyoruz ama faydası pek olmadı gibi cuma günü tekrar doktora danisacagim ek gıdayi uykudan uyanınca keyfi yerinde olunca veriyorum ki iştahla yesin diş patlamış sanki yeri yara gibi olur ya öyle olmuş ama henüz dişi göremedik muhalebi çorba kıvamında yiyecekler veriyorum hastalığı geçene kadar böyle idare etcez

Biri dogumdan sonra reglim duzensizlesti demisti. Benim de oyle olacak sanirim. Benimki cok duzenliydi. Simdi 2 gundur bekliyorum. Bakalim...
Benimde düzensizlesti 2 kere oldum 2 ay da bir oldu inşallah bu ay düzelir diye umuyorum

Ablam ikinci doğumundan sonra depresyon halı yaşamıştı,gittiği doktor antidepresan başlamıştı.İyi gelmişti.Hamilelijte bile kullanılan antidepresanlar var,bu şekilde bebeğine de yetemez,iyi bir uzmandan destek almali.

Benimde düzensizlesti 2 kere oldum 2 ay da bir oldu inşallah bu ay düzelir diye umuyorum
oof ben paranoyak gibi gebelik testi yapıp dururum böyle olcaksa. annem küçük ablama büyük ablam 7 aylıkken hamile kalmış. bir buçuk yaş araları var. insan korkmuyor değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…