Valla ek gıda benim kabusum oldu. Hayır bebeğin seviyorsa zevkle yapıyorsun o ayrı. Ama benim ki gibi herşeyi reddeten kaşığı görünce ağını kilit yapan tadına bakınca bile fikri değişmeyen bir bebek olunca işte o işkenceye dönüşüyor. Diş olayı faso fiso, bir bebek ek gıdaya ilk kaşığı hevesle ağzını açıp alıyorsa o bebek ek gıda da yormayan bebektir. Bizim başlangıcımız da şimdiki gibiydi. Tek sevdiği şey yoğurt ve zeytin. En azından çorbalardan bir tane sevdiği bişey olsa dönüşümlü onu da yaparsın ama yok tarhana bile sevmezmi bir çocuk aha benim ki sevmediEk gıda da artık ne vercem diye bazen kitleniyorum3 öğün vermeye çalışıyorum ramazan da geliyor bari gündüz süt az olursa ek gıda ile doysun 2. Çocuğu Düşünen ben hem iş hem bu ek gıda serüveni ile düşünmemeye başladım valla ek gıda zor yedirmesi ayrı zor farklı tatlar alsın diye değişik şeyler yapmak artık ayrı zor geliyor
İshal olarak mı yapıyor diş çıkarma döneminde ishal olabiliyor bebekler hatta bazen mukuslu oluyor kakaları ama tabi başka sebepleride olabilirKizlar sizlere bir sorum var diş çıkarma dönemindeyiz hala bekliyoruz inci tanelerini. Günde bir kez kaka yapardı önceden bir kabız oldu bir ishal gibi derken şimdilerde gunde 4-5 bazen daha fazla kaka yapıyor. Diş döneminde böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Ya da başka bir şeyle mi alakalı bilemiyorum
Ben tutmicam. Emzirmeye baslar baslamaz çölde kalmis gibi susuyorum. 8 aydir böyle. Cok cok zorlanirim..bir de benimki biberondan icmeyi bilmiuor süt azalırsa kalirim ortada. Ruhsat verilmis tutmayayim dedimEk gıda da artık ne vercem diye bazen kitleniyorum3 öğün vermeye çalışıyorum ramazan da geliyor bari gündüz süt az olursa ek gıda ile doysun 2. Çocuğu Düşünen ben hem iş hem bu ek gıda serüveni ile düşünmemeye başladım valla ek gıda zor yedirmesi ayrı zor farklı tatlar alsın diye değişik şeyler yapmak artık ayrı zor geliyor
Bizim bebekler çok benziyor yaa9000 kilo benim tontisim. 5 gun sonra 8 aylik olacak. 450-500 gram aliyor her ay.
Aynen öyle bizimki de aynı şeyi bile bir gün veriyorsun bayılıyor bir sonraki güne yapıyorum hiç bayılarak yemiyor ağız kilit...oy canım benim kıyamam yaa
neler veriyorsun peki yazsana mesela?
biz de aman aman her çeşit yemek yediremiyoruz ki bi gün yese 1 gün yemiyor zaten.
Canım sen yiyemediğin içinde biraz yıpranmışsın sanırım da bu kdr kendini üzmeye değmez... şimdi daha minicik bebek onlar inşallah büyüdüğünde et yer öyle düşünme... hep diyorum bir daha diyim ...Evet aslında vegan aileler vegan besliyor bebeklerini ama ben klasik bir anneyim et yiyemiyor diye çok takıyorum kafama, bazen canım burnuma geliyor neden benim bebeğimi buldu alerji diye ama aslında nankörlük ediyorum ne dertler var kendimde emzirdigim için çok sevdiğim şeyleri yiyemiyorum o da çok etkiliyor beni
Evet canım normal şartlarda dediğin gibi düşünmem gerekir ama işte insanın içinde bulunduğu durum minicik şeyleri bile dert ettirebiliyor çok bunaldım 2 çocuk okul uzaktan eğitim alerji virüse yakalandım korkusu hep evde kalmak ...bir arkadaşla oturup iki dk konuşsak o bile bir pozitiflik katıyor insana ama 1 yıldır o bile yok havalarda ısınmıyor çocukları alıp biraz yürümek bile mümkün olmuyor eşimin evden çalışması mümkün olmayan bir mesleği var iki güne bir arkadaşlarından biri pozitif çıkıyor sonra test sonucu bekliyoruz ömrümün yarısı o sonuçları beklerken gidiyor zaten amann ne içimi döktüm yineCanım sen yiyemediğin içinde biraz yıpranmışsın sanırım da bu kdr kendini üzmeye değmez... şimdi daha minicik bebek onlar inşallah büyüdüğünde et yer öyle düşünme... hep diyorum bir daha diyim ...
Elbet gün gelecek hiç yemeyecekler belki de her şeyi yiyen 3-5 yaşlarındaki yeğenim şimdi sosis dışında hiç bir şey yemiyor... belki gün gelecek ergenlikte kilo alacak bu seferde çok kilo aldı diye üzüleceksin... en başı sağlık canını sıkma o kendisi ayarlıyordur zaten
Kizlar sizlere bir sorum var diş çıkarma dönemindeyiz hala bekliyoruz inci tanelerini. Günde bir kez kaka yapardı önceden bir kabız oldu bir ishal gibi derken şimdilerde gunde 4-5 bazen daha fazla kaka yapıyor. Diş döneminde böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Ya da başka bir şeyle mi alakalı bilemiyorum
İshal değil canım normal yapıyor. Önceden bir defa yapardı.İshal olarak mı yapıyor diş çıkarma döneminde ishal olabiliyor bebekler hatta bazen mukuslu oluyor kakaları ama tabi başka sebepleride olabilir
Bizimde 4-5 i buluyor ishal değil. Yemesi arttı baya süreklide emmek istiyor ne bulursa deli gibi kaşıyor damaklarını.Şu an 5. Dişini çıkarıyor çok huysuz. Günde 4 kaka oldu dün bugün daha 2 deyiz. İshal yok bizde. Ağladıkça yemek veriyorum belki de ondan kaka sayısı arttı.
Ahhh canim oyle haklisin ki o sonuclar yipratir yaa ben iki kez oyle bir durumla karsi karsiya kaldim...Evet canım normal şartlarda dediğin gibi düşünmem gerekir ama işte insanın içinde bulunduğu durum minicik şeyleri bile dert ettirebiliyor çok bunaldım 2 çocuk okul uzaktan eğitim alerji virüse yakalandım korkusu hep evde kalmak ...bir arkadaşla oturup iki dk konuşsak o bile bir pozitiflik katıyor insana ama 1 yıldır o bile yok havalarda ısınmıyor çocukları alıp biraz yürümek bile mümkün olmuyor eşimin evden çalışması mümkün olmayan bir mesleği var iki güne bir arkadaşlarından biri pozitif çıkıyor sonra test sonucu bekliyoruz ömrümün yarısı o sonuçları beklerken gidiyor zaten amann ne içimi döktüm yinebiliyorum hepsi geçecek ama o zaman geldiğinde benim kafa yerinde olur mu bilmiyorum
5. Diş yam olarak nerden geliyor bizde 4 ledik ama yine gıda reddi sürekli kaşıma olayı var elimle yokladım ama çıkan bi yerde yokŞu an 5. Dişini çıkarıyor çok huysuz. Günde 4 kaka oldu dün bugün daha 2 deyiz. İshal yok bizde. Ağladıkça yemek veriyorum belki de ondan kaka sayısı arttı.
Yukselenleri ve ay burclari da ayni demek ki oBizim bebekler çok benziyor yaa
Bence üst ön sağda. Emin değilim tabi beyazlık gördüm gibi. Ağzını çok zor açıyor.5. Diş yam olarak nerden geliyor bizde 4 ledik ama yine gıda reddi sürekli kaşıma olayı var elimle yokladım ama çıkan bi yerde yok
Cok gecmis olsun. Cok hareketliler gercekten emanet ettigimiz kisinin de isi zor. Luna da bugun yataktan düştü. Ben gunduz uyutunca yastiklari koyuyordum etrafina. Besigine alinca uyaniyor cunku. Yani benim hatam. Bir de uyaninca ciglik atiyo sesleniyodu mizmizlaniyodu. Sessizce uyanip donenip dusecegini dusunmuyodum. Ben de senin gibi her yerine baktim. Her sey yolunda görünüyordu. Korkmus agladi ama sonra gulmeye basladi. Ben hastaneye gitmedim. 50 cmden az mesafeden dustu diye. 6 saat gecti. Gözüm uzerinde.Market alışverişi için 10 dakika evden çıktım oğlumu gorumceme emanet ettim geldim ne göreyim çocuğumun kafası şiş ve mosmor hemen kucağıma almamla üstünü çıkardim kontrol ettim çok şükür bir şey yok hastaneye hemen gittim bilinci açıktı kusma bir akıntı kanamada yoktu çok şükür doktor 1 saat gözlem altında tutu sonra eve geldik 24 saat kontrol et dedi sürekli başındayım uyuyamıyorum ama yanında otururken tutmamış düşmüş ben bu çocuğu.kime emanet edeyim artık şaştım kaldım hareketlendi iyice düşen her şeyin peşine gitmek istiyor parol verip uyutum rabbim evlatlarımız bizlere bağışlasın...
Degisebiliyor ama genelde 5. ve 6. Dis olarak ust yan kesici disler cikiyor. Ust önün birer yani yani. Bizim de 4 var, simdi 5. ve 6. kabardi. Ama uster cok zorladi. Hala zorluyor.5. Diş yam olarak nerden geliyor bizde 4 ledik ama yine gıda reddi sürekli kaşıma olayı var elimle yokladım ama çıkan bi yerde yok
Bizde de yok hala diş. Sıkıntısı var sadeceYalnız herkesin bebeler 32 dişi tamamlayacak neredeyse biz daha 1 tanesini göremedik.
Ustler cikarken de zorladi bizim. 1 ay boyuncaa... ust ondekilerin damagi kizardi ve geceleri hep kulagini cekistirip agladi. Yeni yeni duzeliyor. Ama simdi de yanlarindakiler kabardı. Sanki hic bitmicek. Çok canım sıkılıyo.5. Diş yam olarak nerden geliyor bizde 4 ledik ama yine gıda reddi sürekli kaşıma olayı var elimle yokladım ama çıkan bi yerde yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?