Ankaradayım doktor takibinde zaten 1 yaşına kadar diyet açmayacağız sadece süt ürünleri yiyemiyordu doktorumuz kuzu dene sadece süt alerjik bebeklerin yüzde 5 i kuzu etine tepki verir dedi malesef bizde o yüzde 5 lik kısımdaymışız 1 yaşından sonra inşallah bizde aşama aşama yemeye başlayacağızhiçbir şey mi yiyemiyor? Arkadaşım bebeği de alerjikti ama aşama aşama tüm besinleri açtılar. en son süt proteinini açmak için fırında pişmiş kek denetecekti. çok iyi doktorlara gitti aslında. İstanbul'a yakın mı oturuyosunuz? Birçom grup varmış facebookta bu konuyla alakalı. Yardımlaşıyormuş anneler. Oturduğunuz yere yakın da doktor bulabilirsiniz belki. Ne zamandan beri alerjik? Kakasından mı anladınız yoksa cildinde döküntü mü oluyor?
alla alla. elbette ben bilemem o içinde değilim ama duyduğum kakada kan ve ciltte ciddi bi döküntü olmadıkça alerji denmiyor. tüm bebeklerin toleransı oluyomuş az çok proteine. yavaş yavaş alışıyolarmış. Hiç vermeyerek olan toleransı biz alerjiye çevirebiliyomuşuz. benim sadece duyduklarım bu yönde. olayın içinde olan aylardır bununla başetmeye çalışan daha iyi bilir. inşallah bi an önce geçer. arkadaşımdan yediklerinin listesini rica edeyim mi? belki yardımı olur.Ankaradayım doktor takibinde zaten 1 yaşına kadar diyet açmayacağız sadece süt ürünleri yiyemiyordu doktorumuz kuzu dene sadece süt alerjik bebeklerin yüzde 5 i kuzu etine tepki verir dedi malesef bizde o yüzde 5 lik kısımdaymışız 1 yaşından sonra inşallah bizde aşama aşama yemeye başlayacağız
Ek gıdaya geçmeden zaten kakası mukusluydu suphelenmistim yoğurt verdikten sonra kızardı her yeri emin oldum doktorda test yaptı kesinleşti böylece
Çok teşekkür ederim ilgine canım benimde listem var ama işte alerji öyle bir belaki ancak yiyerek deneyerek neye alerjisi var anlayabiliyorum bende hep kakada kan yok diye öteledim ama hem kan testinde hem deri testinde alerjisi pozitif çıktı yoğurt verdim kabardı her yeri biliyorum eninde sonunda geçecek ama şu salgın hastalıktan dolayı çocuğumu yetersiz besliyormuşum gibi geliyoralla alla. elbette ben bilemem o içinde değilim ama duyduğum kakada kan ve ciltte ciddi bi döküntü olmadıkça alerji denmiyor. tüm bebeklerin toleransı oluyomuş az çok proteine. yavaş yavaş alışıyolarmış. Hiç vermeyerek olan toleransı biz alerjiye çevirebiliyomuşuz. benim sadece duyduklarım bu yönde. olayın içinde olan aylardır bununla başetmeye çalışan daha iyi bilir. inşallah bi an önce geçer. arkadaşımdan yediklerinin listesini rica edeyim mi? belki yardımı olur.
Çok teşekkür ederim ilgine canım benimde listem var ama işte alerji öyle bir belaki ancak yiyerek deneyerek neye alerjisi var anlayabiliyorum bende hep kakada kan yok diye öteledim ama hem kan testinde hem deri testinde alerjisi pozitif çıktı yoğurt verdim kabardı her yeri biliyorum eninde sonunda geçecek ama şu salgın hastalıktan dolayı çocuğumu yetersiz besliyormuşum gibi geliyor
Sabah yumurta sarısı yulaf unu pekmez muz karıştırıp veriyorum en azından yumurtaya alerjisi yok sonra aşçı anneden alerjik tarhana aldım onu veriyorum pırasa patatesle çorba yapıp veriyorum bazen akşam yatmadan irmikle muhallebi yapıp veriyorum kabak patates pırasa soğan bunları yiyebiliyor ama asıl faydalı olan yoğurt peynir kırmızı et yiyemiyor bakalım tavuk vercem yakında mercimek denemeyi düşünüyorum umarım onlara tepki vermezoy canım benim kıyamam yaa
neler veriyorsun peki yazsana mesela?
biz de aman aman her çeşit yemek yediremiyoruz ki bi gün yese 1 gün yemiyor zaten.
Sabah yumurta sarısı yulaf unu pekmez muz karıştırıp veriyorum en azından yumurtaya alerjisi yok sonra aşçı anneden alerjik tarhana aldım onu veriyorum pırasa patatesle çorba yapıp veriyorum bazen akşam yatmadan irmikle muhallebi yapıp veriyorum kabak patates pırasa soğan bunları yiyebiliyor ama asıl faydalı olan yoğurt peynir kırmızı et yiyemiyor bakalım tavuk vercem yakında mercimek denemeyi düşünüyorum umarım onlara tepki vermez
Aslında sende haklısın büyük oglumun sadece yumurta beyazı alerjisi vardı ama oda öyle et yiyerek büyümedi iştahı yoktu ya da durumumuz olmayabilirdi et alamayacak durumda olsaydık diye kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama yok çok canım sıkılıyor bi duruma
Evet aslında vegan aileler vegan besliyor bebeklerini ama ben klasik bir anneyim et yiyemiyor diye çok takıyorum kafama, bazen canım burnuma geliyor neden benim bebeğimi buldu alerji diye ama aslında nankörlük ediyorum ne dertler var kendimde emzirdigim için çok sevdiğim şeyleri yiyemiyorum o da çok etkiliyor beniamaaaan ben de hiç birşey yemiyor sandım
bir sürü güzel şey yapıyormuşsun maaşallah.
bi arkadaşım vegan besliyor çocuğunu hatta.
Amann gerçekten öyle stres dolu hamilelik şimdi de daha kötü oldu çocuklar güneş görüp d vitamini bile alamaz oldular büyük oğlumu okula göndermiyorum 1 yıldır evde bunları gördükçe kendimi suçluyorum bu çocukları doğurdum bu hayatı yaşamaya mecbur bıraktım çok depresifim bu aralar umarım biter gider artıkZ zelihanur güçlüdür bebekler annesi ne güzel yumurta yiyormuş sizde emzirirsiniz devamlı anne sütünden alır protein vitamin mineralleri. Bakliyatlara geçince de inşallah onlara alerjisi olmaz da protein desteği olur. Soğan sarımsak eklemeye çalışıyorum ben çorba/sebze püresine öyle bir zamana geldik ki evde hamilelik yaşadık şimdide yarı yaşına geldiler genelde ev içinde geçiyor vakit. Bir yere gidecek olsam çift maske ile çıkıyorum tedirgin ola ola gidip geliyorum. Artık normale dönsek diyorum ama normal olan neydi onu unutacağız.
Önce bizim kendimizi iyi hissetmemiz lazım kötü bir zamana gelsek de bununda avantajı vardır illa ki en azından ben kendi adıma söyleyeyim ilk 3 ay rahat ettim Allah geleni gideni eksik etmesin tabi ki fakat doğumdan sonra misafir ağırlamak zor işmiş virüs sebebiyle gayet kompakt bir şekilde biz bize kaldık. Bu virüs gitse başka durumlar ortaya çıkacak her zaman tetikte olacağız anne olmak demek yüreğin ağzında yaşamak demek derler ya öyleymişAmann gerçekten öyle stres dolu hamilelik şimdi de daha kötü oldu çocuklar güneş görüp d vitamini bile alamaz oldular büyük oğlumu okula göndermiyorum 1 yıldır evde bunları gördükçe kendimi suçluyorum bu çocukları doğurdum bu hayatı yaşamaya mecbur bıraktım çok depresifim bu aralar umarım biter gider artık
Yenidoğandan itibaren zırt pırt gece uyanınca kas yapıyorsun artıkMerhaba güzel anneler. Bebeklerimiz gün geçmiyor ki bizi şaşırtmaya devam etmesinler. Şok şok şok. Ana haber bültenlerindeki ucuz gereksiz haber bağlangıcı. Ama hakikaten öyle değil mi? Ne dersek tersini yapıyorlar. Bizi yalancı çıkarmıyorlar mı?Uykusu yerine diyorsun bir bakıyorsun gece nöbetindeki asker gibi aklın uykunda gözün kucağındaki bebende bir ileri bir geri sallanıyorsun. Yiyor iştahlı olacak diyorsun zorrt ertesi gün ağzını açmıyor. Çok uslu olacak sanırım diyorsun oyuncağına uzanamayınca çığlık atıp böğüren bir bebeğe dönüşüyorlar. Örnekler çoğaltılabilir. Ne diyorsak tersi çıkabiliyor kısacası. Artık dilimi ısırmaya ve konuşmamaya çalışıyorum. Nerden mi çıktı? 7 aya kadar müthiş güzel uyuyan 3-4 kere gece emmesine kalkıyor diye şikayet ettiğim yavrum saat başı uyanıyor. Hatta hiç uykuya dalmama müsade etmiyor. Dün gece 03:00'te Calpol verdim küçük ölçekle. Öyle uyuduk. Kimin bebeğinin üst dişleri çıktı? Bu şekilde ağır geçiren var mı bu süreci? 1 ay olacak belki 10 kez Calpol verip uyutmuşumdur. Tek doz olmak kaydıyla ve küçük ölçekte veriyorum. Acı çekmesinden iyidir ve en azından Antibiyotik gibi güçlü bir ilaç değil yararlı bakterileri falan öldürmüyor. Canının acısı alıyor. En azından ben böyle düşünüyorum. Burnunu kulağını yolacak gibi kaşıması ağlaması Calpol verince geçiyor, rahatlıyor. Ama hep böyle devam etmesinden çok korkuyorum. Diş süreci diş süreci deyip durduğumuz bu lanet süreç ne zaman bitecek Allah aşkına. Ayrıca bebeği geceleri ağlayan gece uyumayanlar vardı, Allah onlara sabır güç versin. Siz ne güçlü insanlarsınız. Ben 1 ayda knock out.
Hayırlı olsun sol alt dişinizSelamlar size de uzun zamandir girmedim bahar temizliği ile mesgulum yalniz bebek buyutmek gercekten cok zormus ev leş olmus leşsizler de bebeler de insallah iyidir güzel dilekler gönderdim. Yaz geliyor sivrisinekler icin iyi bir koruyucu oneriniz varsa alirim cok ihtiyacim var. Zira gecen sene bizi sokanlardan biri bile bebege gelse ne olur bilmiyorum. Allahhhh korusun pek kötü bisi.
Gecen hafta uyku eğitimimiz güzel gitti bu hafta bir sak diye uyudu genelde de gece uykusuna yatarken 3 saat uğraştırdi. Geri dönmeyi cok düşündüm. Amaaaa gördüm ki dişi cikmis meger ondanmishem de 1 nisan da şaka gibi sol alt. İlk dis. Cok duygulu. Kuzum ya ne cabuk buyuyorlar. Bi daha çıkmayacak düşünsene sol alt dis ilk kez diş cikarmasi aşaması. Bu da bir safha yani baya baya buyurlerken. 11 kiloyi az gecti sanirim. Bir iki haftaya götüreceğim kan alinacak. Aşılari birz daha yaptırmayı düşünmüyorum simdilkk iyiyiz hamd olsun. Donmeye basladi şükür her iki yana. Emekleme gayreti var ama dur bakalim.
Eğer tavsiye kabul edersen büyük oğlumda bioderma kullanıyorum ben canım hassas ve çok açık tenli memnunum benHayırlı olsun sol alt dişiniz. Yazın güneş koruyucu krem de lazım bende onlara bakıyorum.
ben de her yolu deniyorum ya. Osanit diş topu, diş kaşıyıcılarını dolaba koyma, zeytinyağı karanfil, diş jeli, Calpol. Calpol işe yarıyor bir de diş jeli. Türkiye'den şu kehribar kolyelerden ısmarladımYenidoğandan itibaren zırt pırt gece uyanınca kas yapıyorsun artık. Alışmak zaman alsa da buna da alıştım ya demiştim hele ki benim gibi gece uykusuna düşkün biri. Bizde henüz hiç diş yok elleri sürekli kulaklarda bazen saçını çekiyor galiba damakları ağrıyor. Dişliki buzdolabına koyup veriyorum, tetagil kullanıyorum, zeytinyağında karanfil derken her yöntemi deniyorum. Calpol vermedim henüz evdeki kutu açılalı 2 ayı geçti etkisi azaldı sanırım.
Sürekli ağlayarak uyanıyor. Bazı geceler ayağımda yatıyor artık bekliyorum zamana bıraktım uykuyu sorun etmiyorum.
Teşekkür ederim tabi ki tavsiyelere her zaman açığımEğer tavsiye kabul edersen büyük oğlumda bioderma kullanıyorum ben canım hassas ve çok açık tenli memnunum ben
Bizim ki de son bir haftadır gece saat başı uyanıyor en son sabah yanimda yatırdim uyanmasın diye eşim hareket edince uyandı yine sabah 7 de ayaktaydikMerhaba güzel anneler. Bebeklerimiz gün geçmiyor ki bizi şaşırtmaya devam etmesinler. Şok şok şok. Ana haber bültenlerindeki ucuz gereksiz haber bağlangıcı. Ama hakikaten öyle değil mi? Ne dersek tersini yapıyorlar. Bizi yalancı çıkarmıyorlar mı?Uykusu yerine diyorsun bir bakıyorsun gece nöbetindeki asker gibi aklın uykunda gözün kucağındaki bebende bir ileri bir geri sallanıyorsun. Yiyor iştahlı olacak diyorsun zorrt ertesi gün ağzını açmıyor. Çok uslu olacak sanırım diyorsun oyuncağına uzanamayınca çığlık atıp böğüren bir bebeğe dönüşüyorlar. Örnekler çoğaltılabilir. Ne diyorsak tersi çıkabiliyor kısacası. Artık dilimi ısırmaya ve konuşmamaya çalışıyorum. Nerden mi çıktı? 7 aya kadar müthiş güzel uyuyan 3-4 kere gece emmesine kalkıyor diye şikayet ettiğim yavrum saat başı uyanıyor. Hatta hiç uykuya dalmama müsade etmiyor. Dün gece 03:00'te Calpol verdim küçük ölçekle. Öyle uyuduk. Kimin bebeğinin üst dişleri çıktı? Bu şekilde ağır geçiren var mı bu süreci? 1 ay olacak belki 10 kez Calpol verip uyutmuşumdur. Tek doz olmak kaydıyla ve küçük ölçekte veriyorum. Acı çekmesinden iyidir ve en azından Antibiyotik gibi güçlü bir ilaç değil yararlı bakterileri falan öldürmüyor. Canının acısı alıyor. En azından ben böyle düşünüyorum. Burnunu kulağını yolacak gibi kaşıması ağlaması Calpol verince geçiyor, rahatlıyor. Ama hep böyle devam etmesinden çok korkuyorum. Diş süreci diş süreci deyip durduğumuz bu lanet süreç ne zaman bitecek Allah aşkına. Ayrıca bebeği geceleri ağlayan gece uyumayanlar vardı, Allah onlara sabır güç versin. Siz ne güçlü insanlarsınız. Ben 1 ayda knock out.
9.800 olduk biz boyu merak ediyorum bakalım doktora gideceğiz haftaya şu an bizdede ek gıda reddi varkızlar bebekleriniz kaç kilo oldu? sanki iyice yavaşladı gibi kilo alımları. ek gıda da yemiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?