2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bizimkisi pankek yiyemiyor ya
Bugün muzlu pankek yaptım kıvamı falanda çok güzel oldu ama bi parça bölmüş kocaman, öksürürken boğazında gördüğüm gibi panik oldum hemen çevirip sırtına pıtpıt yaptık çıkardı. Tam boğzının girişindeydi. Bu gidişle bir şey vermeye iyice çekinicem sanırım.
Parmağımın bi boğumu kadardı hatta az daha büyük. Kendi kontrolsüz koparıp tam yiyemeyince küçük küçük koparıp ben verdim verdiklerimi de yine damağında biriktirmiş.

Muzlu pankek Yiğit de yiyememisti canım yapışık oluyor biraz daha yutması zor oluyor sanırım. Çok öğürdu korktum vermiyorum ne zamandır. Çok geçmiş olsun size de. İnsanın aklı gidiyor yaa.

Aynen katılıyorum bizimki yine mamayı reddetmeye başladı, ek gıdayı yarı yarıya yiyor kasesindeki her şey yarım kalıyor. Bu arada bizimki bir defada yapacağı kakasını bütün güne yaydı. Biraz katıydı yaptıkça poposunu kızartmış tırstım tabi bir şeyler kullandım ama bakalım. Bir defada yapsa bir şey olmayacaktı beş defa falan alt değiştim yani. Kızarmasa sorun değil 10 defa da değişilir bakalım inşallah geçer. Bepanthol de sürekli kullanıyordum demek olacağı varsa oluyor Artık akşam üzeri dışarıya çıktığımız için biraz uyuyor bu nedenle uyku saatleri 8 -8,30 a kaymaya başladı.şimdilik bizde böyle

Muzlu pankek Yiğit de yiyememisti canım yapışık oluyor biraz daha yutması zor oluyor sanırım. Çok öğürdu korktum vermiyorum ne zamandır. Çok geçmiş olsun size de. İnsanın aklı gidiyor yaa.
Muzdan olabileceği aklıma geldi ama bir yandan da daha yumuşak olur diye düşünmüştüm artık bir hafta sonra gibi başka şekilde tekrar denerim olmadı, tabi eşim evdeyken

Muzdan olabileceği aklıma geldi ama bir yandan da daha yumuşak olur diye düşünmüştüm artık bir hafta sonra gibi başka şekilde tekrar denerim olmadı, tabi eşim evdeyken
Ben zaten blwnin yanından bile geçemem korkumdan Çocuk da öyle alıştı ben verirsem ağzını açıyor sadece kendi oynuyor anca. Ekmek veriyorum iki gündür kendi yaptığım ama kuş yemi gibi tabi korkumdan ikinci deneme başarılı geçer inşallah

Ah gecmis olsun. Aynisi gecen bana oldu. Dedim 8 aylik oluyor blw yapalim. Muzu kesip verdim minnos ellerine. Cok seviyor ya bi heyecanlandi kocaman kopardi yicem diyo. Baktim oguruyor hemen ters cevirip vurdum agzindakini de elimle cikardim. Bana gelmez blw. Stresli is.

Buyuk konusmak istemiyorum biliyosun gunleri gunlerine uymuyor ama bu gece iyi uyudu nispeten. Uyandi yine emmeye ama uyanip aglamadi. Emdi devam etti. Hala uyuyor ben uykumu almisim uyandim ne guzel sey uyuyabilmek ya. Mutlu uyandim valla. Insallah bu bi surectir, uykuya geri kavusuruz yavastan.

9.800 olduk biz boyu merak ediyorum bakalım doktora gideceğiz haftaya şu an bizdede ek gıda reddi var
Ben de boyunu cok merak ediyorum. Boyu kisagidiyordu. Bir sey oldu birden boyatti, ne olduysa bir iki gun icinde oldu. Babasiyla bakip bakip ne cok uzadi ya diyoruz Bu 2 ay icinde 10cm uzadi gibi.

Hayırlı olsun sol alt dişiniz . Yazın güneş koruyucu krem de lazım bende onlara bakıyorum.
Evet gunes koruyucular. Bir de sivrisinek kovucu kremler spreyler. Bebekler icin ürünler nelerdir arastirmak lazim. Burda sivsirinekler coktan basladi dolanmaya. 100 kisiyi bi de beni koy. Tum sivriler bana gelir. Oyle boyle yemiyolar beni. Insallah guzel kizim bana cekmemistir yavrum. Cok cekiniyorum nasil korucam sivrilerden diye.

Canım valla bende korkuyorum birşey vermeye zınk diye koparıyolar damakları ile. 1-2 ay daha ötelerim eline bişey vermeyi. Bizimkisi katı gıda seviyor kopar ver elinle yiyor. Ama kaşık görsün çocuk anında kilit. Ne olacak bilmem. İlk kızımdan hiç alışık değilim böyle iştahsız ve isteksiz bebeğe bakalım inşallah düzelir. Çok zor çünkü oyun ile yedirmek. 1.5 ayda çöktüm düşünün

kızlar bebekleriniz kaç kilo oldu? sanki iyice yavaşladı gibi kilo alımları. ek gıda da yemiyor.
Bizim son iki ayda sadece 200 gram almıştı bu ay kontrole götürmedik 9. Ay da götürecegim tahlil de o zaman yaptırırım ama benim oğlumun kilosu önden gidiyordu o yüzden çokta takmıyorum sağlık ocağında zamanla yaşıtlarına eşitlenir demişti hemşire

Ek gıda da artık ne vercem diye bazen kitleniyorum 3 öğün vermeye çalışıyorum ramazan da geliyor bari gündüz süt az olursa ek gıda ile doysun 2. Çocuğu Düşünen ben hem iş hem bu ek gıda serüveni ile düşünmemeye başladım valla ek gıda zor yedirmesi ayrı zor farklı tatlar alsın diye değişik şeyler yapmak artık ayrı zor geliyor

İnşallah
Yaa korkuyorum birden boğazına gider tıkar diye yoksa devamını getirmeyi çok istiyorum. Bir ara kendi yemek istemedi tamamen klasik yönteme geçtik ama bir iki haftadır kendi yemek istiyor benimle kavga ediyor kaşığı alıp kendi ağzına götürmek için. Tabi veriyorum bende kaşığı doldurup. Gerçi daha çok eliyle yemek istiyor banıp ağzına götürüyor dkdk Ama parmak gıda için bir süre daha beklemem gerekiyor sanırım. Gerçi böyle sürerse nasıl çiğnemeye alışacak onu da bilmiyorum
Oyy hepsi değişik huylu sanırım bende ara ara deneyeceğim haftada bir gibi.

Ahahah yaptın yaptın yapmadın yapamıyorsun bende düşünmüyorum ama ani kararlarım vardır benim işim belli olmaz bi bakmışsınız hamileyim yazıyormuşum şuraya

Diş fırçası olarak silikon mu aldınız yoksa kıllı olanlardan mı

Kızlar bebişin poposu kızardı korkuyor mu ne kakasını tek seferde yapmıyor kısım kısım yapıyor böylece daha çok tahriş oluyor. Siz neler yapmıştınız? Kantaron yağı demişti biri ama ben baharatçılardaki yağlara güvenemiyorum. Başka neler olabilir?

Diş fırçası olarak silikon mu aldınız yoksa kıllı olanlardan mı
Büyük oglumda1 buçuk yaşına kadar silikon kullandım sonrada rocs un diş fırçası ve yutulabilir diş macunu kullanmıştım ama o zaten tükürmeyi bildiği için yutmuyordu

İçeriği çok masum değil ama hametan bize iyi geliyordu alerjik olduğu için gün içinde parça parça 4 kez yapıyordu 1 kere sürmem fayda ediyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…