2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Dis donemi mi bilmiyorum bir ay oldu 2-3 kere yapiyor. Ek gidaya basladigimizda kati kala yapiyodu, su vermeye basladim, kremsi yapmaya basladi. Simdi çok sık kaka yapiyor ama ishal degil. Bugun 2 tane dolu dolu yapti mesela. Cok yediriyorum ondan da olabilir.

Mirde de sormuşsun, sensin di mi? Iki mesajin arka arkaya denk geldi. Emzirenve hamileler uzerinde yapilan bi arastirma yok, yam etkisi olup olmadigi bilinmiyor diye biliyorum. Senin insiyatifine kalmis tamamen.

Sabah oldu daha hic uyumadim. Yarim saatte bir aglayarak uyaniyor.

Boynuna mi eline mi takiyoruz? Nefes almasini engellemez mi? Bilekteyse koparip yutmaz mi? Muthis sorularimla gunaydin
Ben boynuna takıyorum, yani daa keşfetmedi belki farketse boynundan da cekip koparmaya calışır.. Engellemiyor ki bebek diş kolyesi deniyor, ona göre yapışmıştır heralde..

Bende büyük oglumda kullanmamıştım şimdi bebeğime takıyorum ama çok bir faydasını da görmedim ayak bileğine takıyorum bende
Ya, ayak bileğinden cok boyunda daha etkili diyorlar..genel olarak doğal taşların vücuda etkisi vardır elbet ama bunun derecesi ne acaba.. Bilemiyorum, belki bize de faydası yoktur, sakinliğine denk gelmiştir,ben de ona baglıyorumdursonuç olarak huzursuzlugumuz gitti şükür, Allah hepsini korusun meleklerimizin..

Çok geçmiş olsun

Bir düşme vakası ben de yaşadım eşime bile söylemedim valla. Susmaz diye.. :/

Çok şükür bir şey olmadı ama bana iyi ders oldu.
Artık bir kaç saniye bile öyle yatakta koltukta bırakmıyorum.

Ek gıda zulüm gibi ilerlemeye devam kızlar..
Dün bir bebek keki yapayım dedim.
Ekmek seviyor onun yerine veririm koparıp.
Içine yumurta sarisi, hurma, gün kurusu, keçi boynuzu unu koydum. Kabızlığa da iyi diye.
1 haftadır kaka yok yine

Amma velakin kek kabarmadı hiç.
Yani kabartma tozu karbonat falan koymadım zararı olur mu diye ama onlarsız sünger gibi kek yapma imkanı yok mu?

Yoksa var da ben mi pişirmede falan hata yaptım?

Fincanlarda ocakta su içinde, havlu ile kapağını kapatıp pişirdim. Ilk deneyimim bu.

Varsa güzel pamuk kek tarifiniz alırım.
Mutlu olurum. :)

Günaydınlar, sevgiler...

Sizede çok geçmiş olsun Kafası çok şişmisti korku ile götürdüm çok şükür bı sorun yok ama ağrıdan galiba gece yarım saatte bir uyanıyor memede tekrar uyuya kalıyordu sabah ağrı kesici verdim de 2 saattir kesintisiz uyuyor
geçmiş olsun kuzuya Görümcem düşürdü suçlu ben oldum eşim de iki kişi bir çocuğa bakamıyorsunuz diyor ona ayrı sinir oldum ben koltuğa bırakmıyorum ki tek bile bırakmıyorum emeklemeye çalışıp geri geri gidiyor koltuğun altına girip orda kalkmaya çalışıyor sonra ağlıyor sırtıni acıtıyor bunu bı kere gördüm ya o yüzden tek bile bırakmıyorum evimiz çokta güvenli değil düşecek çok eşya var yürümeye başlayınca hepsini kladirmam lazım yada sabitlemek gerekli özelikle TV yi bugün yürütec ile ilgili video izlemiştim kafa çarpmalarina sebep oluyor diye bugün o morluğu görünce asla. Yurütec almicam dedim gitcek kendini bir yere vurcak sonra 24 saat korku ile yaşa

Çok geçmiş olsun ama evi güvenli hale getirmek için yürümesini bekleme, emeklemeye başlamış artık tüm tehlikelere açık. Benim salonda hiç bir şey kalmadı, tv ünitesini , kitaplığı, sandalyeleri bile çıkardım. Sandalye üzerine çıkıp masa üzerine çıkıyor oğlum, tv duvara monte, konsolun çekmecelerinde çocuk kilidi var ama bizimki 2,5 yaşında ve 2 yaşından beri çocuk kilitlerini açabiliyor masayı konsolla birleştirdim, mutfak dolaplarını iple bağladım çocuk kilidini açıyor artık,ev evlilikten çıktı güvenli olsun diye . Ona rağmen her an bir tehlike yaratabiliyor. Gözümü ayıramıyorum. En son oğlum su istemişti kız da uyuyordu ana kucağında, hep etrafını yastıkla kaplıyorum ama 2 dk mutfağa gidip gelicem diye yapmamıştım. Mutfağa gitmemle tak diye bir ses ve ardından ağlama, halıları da yıkamaya yollamıştım çocuk parkeye düşmüş, o ağladı ben ağladım. Artık 1 dklık bile olsa bırakamıyorum, tüm önlemleri alıp anlık bir şeyle oluyorya insan kahroluyor. Çok şükür bi sorun olmadı ama çok dikkat etmek lazım

Merhaba, 9 ay kızamık aşısını vurdurmayacak mısınız?

Gece biz de aglayarak uyandik durduk. Sabaha karsi iki saat uyudu kesintisiz bir de gece 10 da yatmisti orda iki buçuk saat filan uyumus gerisi tirt. Ve sabah gördüm ki ikinci alt dis de gelmis. Etti iki.

Benim ki de gece 3,5-4 gibi hep aynı zamanlarda gece beslenmeye kalkıyordu, kesinlikle bir başarı buuu kendi kendilerine denge buluyolar ek gıdaya geçtikten sonra da bir günleri diğerini tutmuyor gerçekten yaa. Uyumuyo dediğinizde o gece uyuyası gelir uyuyor dediğinizde uyumaz insanı yalancı çıkarcaklar valla Gece uyutmadan önce gece mamaları veriyor musunuz? Biz arılac 7 tahıllı veriyoruz bayaaa faydası oluyor zamanla hiç uyanmamaya başlarız inşallah

Eklentiler

• 1617741257563.webp
    11 KB · Görüntüleme: 44
Merhaba, 9 ay kızamık aşısını vurdurmayacak mısınız?
Bakanlığin elinde kızamık aşısı yokmuş Sağlık ocağı karma aşı yapıyor 9. Ay da bir çok doktor önermiyor hem 9 da hem 12 de aynı aşıyı yapıyorlarmış bende kararsız kaldım

Kizlar selam herkese. Yazamadm ne zamandir. Bizim kiz da grevde. Ek gidaya agzini acmiyor ve surekli kasiga vuruyor. Yemedigi yemekleri temizliyorum. Heryerde kerevizler tarhanalar duvarlara yapisiyo. Hele o yumurta sarisi yok mu elleyip saclarina falan sürüyor. israrla her sefernde hazirlayp deniyorum bir sekilde alisacak. Kasigi uzatiyorm. Once geri cekilip kasiga bakiyor. Sonra dilini disari cikartip degdiriyo ve eliyle vuruyo sadece yogurt verdigimde ve muz verdigimde yapmiyor. Onda da yemek istemedigi zaman yine yapiyor blw ben de cok istemistim ama bogazina kacar gibi olunca birakmistim. Artk yavas yavas veriyorum. Onune koydugumda hic degilse biraz yiyor. Kasikla verdiğimde vurduklarni onune koyunca yemeye calisiyor. Onda da herseyi veremiyosun ki. Elma armut falan veriyorum. İlk yardim sertifikam var zaten. Bayagi video da izledm. Biraz daha rahatim o yuzden. Allah hepsini korusun.

Doktorumuz ust disler gelecek demişti. Hala gelmedi. Cok zor gecti bizde. Alt disler de zorlamisti ama bu denli degil. Ciksa da bi rahatlasak modundayim.

Bayagi emekliyoruz artik. Hic yanindan ayrilamaz oldum. Kendini yerlere carpiyo odadan cikinca.

Bu arada bebisler düşmüş cok korkuyorum ben de. Gecmis olsun size de. Okudugumda bile icim eziliyor sanki cok üzülüyorum. Cok hareketliler cok meraklilar. Su zamanlar gecsin diyorum sonra da zaman gectikce sanki daha da zorlasiyor gibi goruyorum.

ulasimiz bizim doktorumuz 9. Ve 12. Ayda ayni asiyi yapacaklar o yuzden 9. Ayda yaptirmana gerek yok ben tekrar haberleselm demisti. Bu ayin sonunda dolduruyoruz 9. Ayi. Muhtemelen saglik ocagi arayacaktir. Onlara da bi sorup kendi doktoruma daniscam tekrar. Ayni asiysa yaptirmayacagim.

kızlar kahvaltı ile ilgili bir sorum olacak. peyniri bir türlü yediremiyorum. agzını açmıyor, hadi açtı diyelim. birazda zorlamayla kaşıktaki peyniri agzına koyuyorum. ama sonrasında o peyniri bir türlü yutmuyor. biraz bilerek yutmak istemiyor veya birazda çok kuru geliyor yutamıyor diye düşünüyorum. peynirden sonra su verdim, bu seferde suyu alıp peynirle birlikte geri dışarıya çıkartıyor tükürerek. bu arada lor peyniri veriyorum. muz yemeyi çok seviyor, dolayısıyla muzla peyniri biraz karıştırp vermeyi denedim, ilk bir iki gün bu karışımı yedi, ama sonrasında bunu da yemedi.
sizler peyniri nasıl veriyorsunuz ?

birde zeytin vermek istiyorum , doktorum 7.ay sonrasında verebilirsin demişti. ama zeytin sonuçta tuzlu birşey. siz zeytin veriyorsanız nasıl veriyorsunuz ? suda bekletmek dışında ne yapıyoraunuz ? kaç saat suda bekletiyorsunuz ? vermeden önce eziyormusunuz ?

Gece biz de aglayarak uyandik durduk. Sabaha karsi iki saat uyudu kesintisiz bir de gece 10 da yatmisti orda iki buçuk saat filan uyumus gerisi tirt. Ve sabah gördüm ki ikinci alt dis de gelmis. Etti iki.
hayırlı olsun diyeyim :) diş gelmiş derken agzındaki beyazlığı görmekten mi bhsediyorsunuz ? yoksa dişlerin tamamen çıkmasınımı ? beyazı gördükten kaç gün sonra tam olarak çıkar diş ? esas agrılı sancılı kısmı beyazı görmekmi yoksa tüm dişi görmekmi ?

ek gıdaya geçiş sonrasında böyle şeyler olabilir diye duymuştum. ben ilk dogdugu zamanlarda çok yaşadım pişik osrununu. kantoran yagı dahil bikaç şey denedim bir türlü geçmedi. bepanten krem etkili olmuş ve düzeltmişti.

ben de bu konuda çok kararsızım. emziren anneler için inandırıcı bir araştırma yok. ortada bir durum. ama dışarıya çok çok az çıktıgım için yaptırmayacagım gibi duruyor. bu arada size nasıl aşı tanımlandı ? ögretmenmisiniz ?

çok çok çok geçmiş olsun. çok üzüldüm inanın. ama çok şükür önemli birşeyi yok anladıgım kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…