Benim ufaklıka en şaşırtıcı olan takla atmaya başlaması oldu. En azından şuan sadece yatakta takla atıyor yerde denedi kafası acıyinca bir daha yapmadı yerde. Konuşma bizde de yok ama anlama çok ileri seviyeye geldi. Herhangi bir eşyayı sorunca etrafına bakınıp bulmaya çalışıyor. Bulamayınca elleriyle yok yapıyor

mesela zeytin veya peynir neredeydi diyorum dolaba koşuyor meyveleri tanıyor gösteriyor. Farklı odada olan eşyasını isteyince gidip odalarda arıyor. Gözün,kulağın, burnun, saçın, kaşın, dişin, dilin, ağzın, memen, göbeğin, elin, ayagin nerde dediğimde net şekilde gösteriyor. Ayni şekilde benim üstümde de göstermeye çalışıyor. Yeni çığlık atma huyu geldi. Farklı tonlarda çığlık atıyor genelde çığlık atarken de iki işaret parmağını kulaklarına sokup çıkartıyor. Kafa sesini mi dinliyor nabiyor farklılığı bulmaya çalışıyor. Geçen onu pazara götürdüm

kulaklarını tıkayıp açıyor şaşkın şaşkın etrafına bakıyor. Evden çıktığımızda elimi bırakıp tek başına bizi parka kadar götürüyor. Biz arkasından takip ediyoruz. Kaydiraga tek başına merdivenlerden binip oturup kayabiliyor. Tahteravalliyi yukardan indirip oturup kendini zıplatıyor mesela. Biz bir şey yaparken çok dikkatli izleyip aynısını yapmaya çalışıyor. Kıyafeti kirlendiğinde çıkartıyorum ustunu götürüp çamaşır makinesinin içine koyuyor kapağı açıp. Yere bir şey döküldüğünde veya birsey gördüğünde ıslak mendili alıp silmeye başlıyor