- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Kuzum dışarı pek çıkmıyoruz çıkarken de nemlendirici sürüyorum pek onunla alakalı değil gibi 2 oldu geçti zaten tam dişi çıkarken oldu ama.Sağ üst bizde de çıktı onun rahatlağı var bu aralar uykusu iştahı normalelbet bozulacak yeniden.
Sağ yanak kızarık oğlumda da kuruluktan oluyor sanırım özellikle dışarı çıkarken nemlendiriyorum. Dişlerle ilgisi olur mu bilemedim. Pişik konusunda da bepanthol Pişik merhemi iyi geliyor oğluma
Bir iki gün al al oldu geçti sebebi anlamadım heralde diştendi diyorum. Şişlik vs yoktu bizde. Size de geçmiş olsunCanım geçmiş olsun pişik gercektenn zor, her bez değişiminde su altında mutlaka yıka , yıkadıktan sonra güzelce kurulayıp bi 10 dakika açık bırak havalansın sonra kantaron sürüp bezle. Ben hep o şekilde geçirdim. Genelde 1 günde geçiyor ama bizde de bu ara var. 2. Gün bugün çok az eser miktarda kaldı. Ben uzun zamandır hep bez değişimlerinde hep su altında yıkıyorumdün sabah uyuyor diye bezini hemen değiştiremedim diye pişik oldu. Diş dönemlerinde idrarın asitlik özelliği artiyormus bu da pişik oluşumunu daha bi tetikliyormus öyle demisti doktorumuz.
Azı dişleri bizimde şiş ama daha çıkmadı hatta bir ara o kadar şişmiş ki yüzüne bakınca o kisim toparlak gibi görünüyordu yanakları da kırmızı kırmızı oluyordu neyse de bir hafta sonra geçti herhalde damak içinde intihap felan topladı diye düşündüm şişlik çok olunca.
Ben de önce beze yordum gündüz farklı bez takmıştım ama anladım ki diştenmişGecmis olsun. Arkadaşların söylediklerinden farklı bir şey söyleyemem, ben kendi kreş faciamı anlatayım.
Ek gidaya gectiginizden beri her kakasinda yikiyorum totisini. Bence yıkayınca pisik olmuyor, nacizane görüşüm. Ama kreste islak mendille siliyorlar ve pisik oluyor. Güzelce bile temizlemiyorlar zaten, hala kaka kalmış olduğu oluyordu totişinde. bir de silip direkt bağlıyorlar muhtemelen kurumadan. 3 ay onlarla pisik konusunda kavga ettikten sonra kresi degistirdim. Çocuğumda travma oluştu, bezin değişeceğini fark ettiği gibi ağlamaya başlıyor. Nasıl canı acıdıysa. Umarım yeni kreş beni hayal kırıklığına uğratmaz.. Türkiye'deyken bir kere daha kızardı ama fark etim k,, Sleepy bez ve hametan pisik kremi birer mucizeymis. Yikayip kuruladiktan sonra hametan surup sleepy bez kullandim. Saatler sonra gecti. Reklam gibi oldu. Sleepy gerçek mücizeeeburda da Sleepy buldum geldikten sonra, ağlayacaktım gördüğümde. ne güzel bir bezmiş o ya.
Çünkü kaka değil çişten dolayı oluyor gkçeelif te yazmış diş çıkarırken çiş yapısı daha asidik oluyor sanırım sebebi bu. Ama paylaştığın iyi olmuş fikir olur
Evet biz biz 1 aydır Yekta da aynı. Yiyor resmen. Kağıt tüy vsLuna yünlü şeyleri ısırıyor, sürekli sümek gibi yün toplarını koparıp ağzına atıyor. 2 yaş altının pika hastalığı tanısı için çok erken olduğunu okumuştum ama yavaş yavaş endişelenmeye başladım. yünlü bir şey bulduğu an saldırıyor. Sizler böyle bir şeyle karşılaştınız mı?