Yoğurdun içine şeker katmadiğım için bile ayıplandımBen bu konularda biraz katıyım sanırım, hiç lafımı esirgemem. Bana söylediklerinde duyar gecerim ama konu çocuğumla ilgiliyse lafımı hiç esirgemem direk söylerim. Benim kızım teması seven biri değil, tanımadığı birini görünce boynuma sarılıp kafasını gömüp başlıyor ağlamaya. Onunla ilgilenilsin hiç istemiyor. O konuda çok zorlandım. Ortama biri girince onla hiç muhattap olmayacak bakmayacak böle biraz sonra kızım yavaş yavaş alışıp kucağımdan iniyor ortalıkta dolanıyor. Benim en zorlandığım yeni biri gelince kolundan tutup sevmeye çalışıp para vermeye çalışanlar olmasıydı. Bende direk soyledim hep teması sevmiyor diye. Çok yabani diyenlere de yabani olmak bazen iyidir tanımadığı insanlara gitmez dedimsizinle ayni şekilde bende yere düştüğünde hiç tepki vermiyorum uzaktan yönlendirme yapıyorum k.validem her düştüğünde ayyy diye bağırıyor ona sürekli diyorum bağırma diye birde cocuga şeker vermeye çalışanlar oldu kabul etmedim net şekilde de söyledim. Onun tatlisi çikolatası ayrı diye. Aa olmaz felan diyenlere de bu sekerleri yiyip sagligina fayda saglayan var mi bak hepiniz seker tansiyon hastasisiniz, bırakın bari çocuklar sağlıklı kalsın dedim evet evin kotu gelini benim 🖐Kızım da bazen almak istedi ona da senin çikolatan evde bu senin için sağlıklı değil diye her seferinde anlattım, açıp yemeye çalışmadı sadece oynadı sonra bıraktı hep.
Ama beni en çok zorlayan tuvalet olayı oldu. Kızım kakasini ve genelde cisini lazimliga yapıyor. Yapmasına yaptı ama banyoda yıkama konusunda çok zorlandım. Banyo farklı olunca yıkatmak istemedi ağladı ortalığı kaldırdı. O konuda gerçekten çok gerildim. Çünkü cildi çok hassas bezini değiştirmez veya yıkamazsam hemen pişik oluyor. Mecbur ağlaya ağlaya yikadim şimdi 2 gündür lazimlik görünce kaçıyor ve asla bezini değiştirmek istemiyor
Ortaya söyleyince olmuyor ben bunu öğrendim direk bodoslama söylemek lazımYoğurdun içine şeker katmadiğım için bile ayıplandımdaha ne diyeyim. Bende lafımı pek esirgemem ortaya söylerim ama hala anlamayanlar oluyor.
Tuvalet iletişiminin sıkıntıya girmesine üzüldüm. Zaten alışmakta zorlanıyorlar yeni ortamlara. Oğlumda kimsenin ona dokunmasını zorla kucağa alınmayı istemez hemen anneee diye basar çığlığı bencede "yabani" olmak kötü birşey değil.
Ortaya söyleyince olmuyor ben bunu öğrendim direk bodoslama söylemek lazımdaha önce bende yavaş yavaş alttan alttan söylüyordum da kâale alınmayinca hiç yumuşatmadan direk söylemeye başladım.
Zamanla benim k.validem rahatsız kendi halinde. Allah ondaki burnu k.pederime vermişbiraz daha yol almam gerek direkt söylemek bir yetenek çünkü.
Ne güzel maşallah.1 ayda zor bıraktık biz aşırı düşkündü.
Zamanı gelmiş artık en doğrusunu yapmışsınız.MC06 , benim bu konudaki tek pişmanlığım , gece sadece bir iki kez emer uyurdu o zaman bırakmadım dedim ne de olsa rahatsızlık verecek boyutta değil. Sonra son azılar gelmeye başladı ve artık gece boyu meme istedi artık memeler yara olmaya başladı. Doğduğundan bu yana ilk kez bu denli kötü oldu. Baktım ikimizinde uykular harap, memeye güvenip öğünlerini de düzenli yemiyor, kararlı oldum tek seferde bitirdim. Kötü yanı diş dönemine denk geldi ama uyku ve öğünler düzeldi
Gece uykusuna saat 10 civarı geçiyor daha erken yatsa çok uyanıyor. Yaz aylarında erken kalkıyor kaçta yatarsa yatsın sabah 7 ya da 7 buçuk kalkışMerhaba anneler, anne hisseden kadınlar hepimizin anneler günü kutlu olsun
Bizim ufaklığın uyku saatleri 20-20:30 dan 21-21:30 a kaydı hatta bazen 22:00 oluyor. Bu diş sürecinde oldu sizde durumlar nasıl?
Bizde 21-21.15 arasında uzun süredir sabit, eğer öğle uykusunu çok gece bıraktıysa ve uzun uyuduysa parkta daha fazla vakit geçirip daha çok yorulmasın sağlıyorum gece uyku saati değişmesin diye.Merhaba anneler, anne hisseden kadınlar hepimizin anneler günü kutlu olsun
Bizim ufaklığın uyku saatleri 20-20:30 dan 21-21:30 a kaydı hatta bazen 22:00 oluyor. Bu diş sürecinde oldu sizde durumlar nasıl?
Bizde de durum benzer, memeye aşırı düskün oldu. Köpek dişleri de çıkıyor, bu da etkiliyordu tabii ama başka bir düşkünlüğü var. 2 yaş atakları sanırım. Beni görmemeye de dayanamıyor, tüm gün memeee diye geziniyor. Konuşmak işe yaramıyor. Bir tek dışarıda unutuyor, yazın gelmesi inşallah işe yarar. Belki de bırakmaya başlamadan evel zirve yapti. Bir ara azaltmisti çünkü.Ne yaptıysam yok çıldırma noktasına geldim. Gece 12 den sonra yarım saatte bir uyanıp süt içiyor ki 20 dk emiyor . Konuşuyorum kademeli deniyorum ama işe yaramıyor sanırım ben bir şey süreceğim göğsüme yoksa uykusuzluk insanı mahvediyor
Anlıyorum bizim bütün dişlerimiz çıktı . Tuz sürdüm almadı keyifsiz ama napalım mecbur kaldımBizde de durum benzer, memeye aşırı düskün oldu. Köpek dişleri de çıkıyor, bu da etkiliyordu tabii ama başka bir düşkünlüğü var. 2 yaş atakları sanırım. Beni görmemeye de dayanamıyor, tüm gün memeee diye geziniyor. Konuşmak işe yaramıyor. Bir tek dışarıda unutuyor, yazın gelmesi inşallah işe yarar. Belki de bırakmaya başlamadan evel zirve yapti. Bir ara azaltmisti çünkü.
Tek çare emzirmeyi bırakmak ilk birkaç gün sürekli kalkıyor sonraki günler bakıyor süt yok güzelce uyuyor. 4-5 günde bizim uyku düzenimiz tamamen düzeldi birkaç sayfa geri gidince okursunuz bende dertliydim. Şimdi gayet rahat yatıyorum, son azı dişleri çıkmasına rağmen o da düzenli uyuyor. Memeler mastit olmasın diye sabah biraz sağıp boşaltsanız yeterli. Oda 3-4 günde normalleşiyor. Kolay gelsinNe yaptıysam yok çıldırma noktasına geldim. Gece 12 den sonra yarım saatte bir uyanıp süt içiyor ki 20 dk emiyor . Konuşuyorum kademeli deniyorum ama işe yaramıyor sanırım ben bir şey süreceğim göğsüme yoksa uykusuzluk insanı mahvediyor
Teşekkür ederim, inşallah öyle kolay olurTek çare emzirmeyi bırakmak ilk birkaç gün sürekli kalkıyor sonraki günler bakıyor süt yok güzelce uyuyor. 4-5 günde bizim uyku düzenimiz tamamen düzeldi birkaç sayfa geri gidince okursunuz bende dertliydim. Şimdi gayet rahat yatıyorum, son azı dişleri çıkmasına rağmen o da düzenli uyuyor. Memeler mastit olmasın diye sabah biraz sağıp boşaltsanız yeterli. Oda 3-4 günde normalleşiyor. Kolay gelsin
Ben de merak ediyordum 9.600 Gr dı bizimki. Bu aralar tartıldık 9.500 gr geliyor. 100gr vermiş. Bana da kilo verdi gibi geliyor. Zaten persentilin en altında ilerliyorduk doğduğundan beri.kızla erkek bebekleriniz kaç kilo oldu? Benimki kreşe başladıktan sonra sanki kilo verdi
Bizimki ben tartinca 10 kilo çıkıyor.. zayıf ve kısa çok kafaya takıyorum tek yediği şey patates kızartması onu da hergun nasıl yedirebilirim..kızla erkek bebekleriniz kaç kilo oldu? Benimki kreşe başladıktan sonra sanki kilo verdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?