• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Offff kızlar bugün kendimi patliyicakmis gibi hissediyorum göbek kendi basına ayrı bi cumhuriyet kurdu resmen benden ayrı kendi kafasına göre. Karnım şis ve taş gibi. Gazımda yok. Eşim yok sana öyle geliyor diyor ama sanki bir gecede birden büyüdü gibi bisey ya. Ne ola ki?! :olamaz:
Bence atak haftası oluyor bebeklerin ve karında eş zamanlı olarak büyüyor.
İlkinde göbeğim aynı kalıp kalıp birden büyüyordu bazı haftalarda 😊 Seninde öyle oluyor olabilir canım.
İzlediğim bir belgeselde büyüme konusu vardı. Bebekleri doktorlar ayda ölçüyorlar ya ( doğmuş bebekler ) . Her ay belli bir miktar uzuyorlar ve herkes doğrusal eğim ile gün gün uzadıklarını sanıyor ama öyle değildi.
Bebekleri hergün ölçtüler ve 3 gün 4 gün aynı iken boyları 5. Gün bir anda 3 cm fln atmış oluyordu bir gecede. Ve bebeklerin büyümelerinin doğrusal değil merdiven gbi basamaklı olduğunu öğrendi araştırmacılar.
Sanırım anne karnında da öyleler. Bir anda büyüyorlar.

kesinlikle bu mesajların hepsine katılıyorum
benim de 14 - 15 hafta arası birden mide kısmımda çıkıntı oldu, şok olmuştum, eşim bu hafta da büyüdüğünü söylüyor ben tam anlamasam da :D

Neyse beni boşverin 💃💃
Benden başka doktora gidecek olan var mıydı? Hayırlı haberlerle gelelim inşallah. O kadar heyecanlı ve meraklıyım ki. Kocaman olmuştur 🙈
Kaç gram oldu, boyu ne kadar, rahatı iyi mi, cinsiyet kesin mi hep merak ediyorum😂😂

ay canım güzel haberlerle gel
bu hafta detaylı yok ama herhalde normal kontrol?
ben de bu cumartesi gideceğim insan hem heyecanlanıyor hem de korkuyor ama artık içimdeki korkular daha az.
özellikle senin çok güzel haberler alacağına yürekten inanaıyorum

kesinlikle bu mesajların hepsine katılıyorum
benim de 14 - 15 hafta arası birden mide kısmımda çıkıntı oldu, şok olmuştum, eşim bu hafta da büyüdüğünü söylüyor ben tam anlamasam da :KK70:

ay canım güzel haberlerle gel
bu hafta detaylı yok ama herhalde normal kontrol?
ben de bu cumartesi gideceğim insan hem heyecanlanıyor hem de korkuyor ama artık içimdeki korkular daha az.
özellikle senin çok güzel haberler alacağına yürekten inanaıyorum
İnş canım benim 💙💙
Normal kontrol canım. Doktorum 3-4lü teklif edebilir ama ben yaptırmayacağım. Zaten 1 ay sonra detaylı usg ayarlayacağım 🥰

Günaydın kizlarrr.
Bugün bebisi babası özledi geçen gittiğim de göremedi diye tekrar hastaneye gideceğiz. Bakalim nasılmış benim oğlusummm birde kordon mu oğlan mı bir daha netleştirmis oluruz diye düşünüyorum farklı bir hastaneden randevu aldim eve yakın diye hem uzun uzun da goruruz dedim 10.30 da hastanede olacağım 🤭💙

Al benden de o kadar ama yinede heyecan ağır basıyor bende en son 3 şubatta gitmiştim😍
Sen yine iyi dayannmışsın ben kafayı yeme evresine geldim çoktan 😂😂
Ya ben delirdim ama elden bisey gelmiyor Türkiye’de olsam ben kesin hastanede uyurum. Burda istediğimiz zaman dr göremiyoruz malesef. Türkiye’ye her geldiğinde hiç biseyim olmamada hastaneye gidiyorum doğrusu genel kontrol sanki oram mi agriyor buram mi diye. Yarını hem heyecanla bekliyorum hemde açıkcası ayaklarım geri geri gidiyor. 😣

İnş canım benim 💙💙
Normal kontrol canım. Doktorum 3-4lü teklif edebilir ama ben yaptırmayacağım. Zaten 1 ay sonra detaylı usg ayarlayacağım 🥰
Genede epey detaylı oluyor eskilere göre.kafasına bakıyor , gözler burun ağız fln die. Bacaklarına ayaklarına bakıyor ellerini parmaklarını gösteriyor. Kalbini gösteriyor , sonra midesini sonra kan dolaşımına bakıyor. Bence yönlendirme açısında güzel bir kontrol dönemi. Bariz bir sıkıntı durumunda görülebilir bence. Herkesin çok güzel olacak.

şimdi kan değerleri sonucumu aldım
d vitaminine bakmamışlar yaa ve kolestrole :sinirli:

demir değerlerim iyi gibi ama ferritin diye bir değer 11-306 arasındayken benimki 21 sınırda gibi.
bakalım doktor ne diyecek. :KK14:

Ya ben delirdim ama elden bisey gelmiyor Türkiye’de olsam ben kesin hastanede uyurum. Burda istediğimiz zaman dr göremiyoruz malesef. Türkiye’ye her geldiğinde hiç biseyim olmamada hastaneye gidiyorum doğrusu genel kontrol sanki oram mi agriyor buram mi diye. Yarını hem heyecanla bekliyorum hemde açıkcası ayaklarım geri geri gidiyor. 😣

ya ben bunu sormuştum ama yine de kime sorduğumu ve cevabı hatırlamadığımdan sorucam yine
özel hastanelerde mi bakmıyor? Mesela merak ediyorum diyip gitsen bakmıyorlar mı?

Günaydın herkese💙
ortalama 1,5 saat sonra alkoliklerden çok mutluluk sarhoşu olacağım 🥰😂
Gece bir sürü rüya gördümm.
Bir tanesinde
Oğlumda gittiğim doktoruma gidiyorum onun işi varmış . Usg ile kendim bakıyorum ikizmiş bebelerim ama biri gelişmemiş 8-9 haftalık gibi kalmış. Diğeri büyümüş serpilmiş. Bilinçaltım yine devrede. Direk midesi nerede diye görmeye çalışıyorum bari bu yaşasa diyorum😔
Günaydınlar :) Güzel haberlerinizi bekleriz.

Ah bu doktorlu rüyalar.. Ben rüyamda doktorun eşimin göbeğiyle ilgilendiğini gördüm :D Diyorum o kadar methettikleri adam bu muymuş bana bakmıyor bile 😂

Offff kızlar bugün kendimi patliyicakmis gibi hissediyorum göbek kendi basına ayrı bi cumhuriyet kurdu resmen benden ayrı kendi kafasına göre. Karnım şis ve taş gibi. Gazımda yok. Eşim yok sana öyle geliyor diyor ama sanki bir gecede birden büyüdü gibi bisey ya. Ne ola ki?! :olamaz:
Bence de öyle oluyor. Benim bu 16. haftaya girişim öyle oldu. Bir anda karnım çıktı :anneadayı:

ya ben bunu sormuştum ama yine de kime sorduğumu ve cevabı hatırlamadığımdan sorucam yine
özel hastanelerde mi bakmıyor? Mesela merak ediyorum diyip gitsen bakmıyorlar mı?
Özel devlet aynı burda kuzum malesef elimizden bisey gelmiyor. Hatta hiç bir doğumcu 8 haftalık hamile olmadan bakmak icin randevu vermiyor delirmistim atamadığım dr klinik kalmadı. Sonra acile gitmiştim nefes alamıyorum bahanesiyle tahlil yapınca hormon yüksek çıkmıştı dr tebrikler bu arada hamilesin demişti yani öyle onaylatmıştım 8 haftayı bekleyip kadın doğumcu görene kadar. Diyorum ya ben Türkiye’de olsam geçin başka bi hastaneye muayeneye giderim valla 😁

demir değerlerim iyi gibi ama ferritin diye bir değer 11-306 arasındayken benimki 21 sınırda gibi.
İlginç ya bana da bakmamışlar. Ne D vitamini ne ferritin... Direkt multivitamini verdi doktor. Değerler güzel güzel diyip yolladı sinir oldum dün canım sıkıldı:KK20:

Özel devlet aynı burda kuzum malesef elimizden bisey gelmiyor. Hatta hiç bir doğumcu 8 haftalık hamile olmadan bakmak icin randevu vermiyor delirmistim atamadığım dr klinik kalmadı. Sonra acile gitmiştim nefes alamıyorum bahanesiyle tahlil yapınca hormon yüksek çıkmıştı dr tebrikler bu arada hamilesin demişti yani öyle onaylatmıştım 8 haftayı bekleyip kadın doğumcu görene kadar. Diyorum ya ben Türkiye’de olsam geçin başka bi hastaneye muayeneye giderim valla 😁

allah allah
bunu hatırlıyorum
ama özelde de böyle olması ne kadar saçma
ya bi ara ben de öyle gidiyordum burada uygun hastaneler var
65 tl muayene ücreti bir hafta sonra da ücretsiz kontrol -1 haftalık ücretsiz hemen her hastanede geçerli bu arada-
kontrole de gittim
işte çok gittim o aralarda valla paranoyak oluyorsun inan.

D vitaminine kendin talep etmedikçe bakmıyorlar. Sanırım herkesin düşük olduğundan .
Ferritin demir depolarını gösteriyor canım. Hamilelikle her ay dahada düşer merak etme bebek onu aldığı için demir hapı kullan sınır altına düşmesin.

İlginç ya bana da bakmamışlar. Ne D vitamini ne ferritin... Direkt multivitamini verdi doktor. Değerler güzel güzel diyip yolladı sinir oldum dün canım sıkıldı:KK20:

canım haftan erken ya belki de ondan
ben sağlık ocağına gittim
dedim genel ilk hamile kaldığımda yağılan testler
ama onda tiroid de D vitamini de kolestrol de vardı
bu 3ü şimdi yok, uyuz oldum.
Şimdi kendi doktorum isteyebilir.
ayrıyetten ben merak ediyordum yani.

canım haftan erken ya belki de ondan
ben sağlık ocağına gittim
dedim genel ilk hamile kaldığımda yağılan testler
ama onda tiroid de D vitamini de kolestrol de vardı
bu 3ü şimdi yok, uyuz oldum.
Şimdi kendi doktorum isteyebilir.
ayrıyetten ben merak ediyordum yani.
Belki de canım. Detaylıya girmeden tekrar yaptır istersen böylece için rahat eder :KK200:

Back
X