- 11 Kasım 2019
- 1.811
- 3.269
- 48
- 32
Daha yeni gordum bu mesaji,ben normal dogum dusunuyorum oglumuda normal dogumla kucagima aldim tamam zor,acili , sonrasinda tabi yine zorluk oldu benim icin ama yinede nedense o aciya katlanirim sezeryende kac kat kesiliyor o beni daha cok korkutuyor yani anne bebek hayati icin risk yoksa onu keyifden secmem zaten burda da normal dogum risk varsa sezeryana aliyorlar.Normal doğum mu sezaryen mı düşünüyorsunuz? Ben kadın dogum da calışırken ikisine de girdim. Normal dogum benı cok korkuttu vahset gibiydibarış çağrış falan. Anne ıkınıp nefes aldıkca Bebe gelıyor gidiyor kafa huni gibi oluyor sezaryen olanlarda fönlü makyajlı güle oynaya yarım saatte cıkıyor. Peki ya sonra işte ondan haberim yok. Tecrübeli annişler bilgilendirebilir mi bizi
Masallah size canim darisi bize insallahKizlar ben gecen haftadan basladim duzenli hergun hissetmeye kizimi,hatta karnimi acip baktikta disardan gorunuyor o pit pitlar
Sezeryan ameliyat zaten . Kesiyorlar seni. Bence mecbur kalmadıkça, doktor yönlendirmedikçe normal yapılmalı.Daha yeni gordum bu mesaji,ben normal dogum dusunuyorum oglumuda normal dogumla kucagima aldim tamam zor,acili , sonrasinda tabi yine zorluk oldu benim icin ama yinede nedense o aciya katlanirim sezeryende kac kat kesiliyor o beni daha cok korkutuyor yani anne bebek hayati icin risk yoksa onu keyifden secmem zaten burda da normal dogum risk varsa sezeryana aliyorlar.
Her ikisinin zorluklari var ama benim fikrim normal hersey yolundaysa
Şahsen iki normal doğum yapmış biri olarak görüşüm tıbbi, hayati bir durum söz konusu olmadıkça sezaryen olmaması. Neticede doktorların da dediği gibi sezaryen bir doğum şekli değil, ameliyat. En ufak bir ameliyatta bile bir hafta yerinden kalkmaman beklenirken sezeryanda kalkıp bebekle de ilgilenmek durumunda kalıyosun. Anne için fazlasıyla yıpratıcı bence. Üstüne bebek normal doğumda alacağı o faydalı salgıyı alamamış oluyo. Evet normal doğum çok sancılı acı verici ama bebek doğduğu anda bütün acı birden kesiliyor. O bağırış muhabbeti de biraz ortamdan biraz da bilinçsizlikten kaynaklanıyo. İlk doğumda ben de filmlerdeki gibi ortalığı yıktım. İkincide gerek nefes egzersizi gerek merhametli personel derken hiç bağırmadım desem yeridir.Normal doğum mu sezaryen mı düşünüyorsunuz? Ben kadın dogum da calışırken ikisine de girdim. Normal dogum benı cok korkuttu vahset gibiydibarış çağrış falan. Anne ıkınıp nefes aldıkca Bebe gelıyor gidiyor kafa huni gibi oluyor sezaryen olanlarda fönlü makyajlı güle oynaya yarım saatte cıkıyor. Peki ya sonra işte ondan haberim yok. Tecrübeli annişler bilgilendirebilir mi bizi
Geçmiş olsun. Neticede ameliyat işte. Ameliyat sonrası dinlenme de olmuyo çünkü bebek var.Doğum kişiye özeldir.
Kimisi zor normal doğum yapar kimisi hemen anlamadan doğurur.
Keza sezaryende öyle. Kimisi çabuk atlatır kimine ağır gelir..
Başkasına göre doğum şekli olmaz, olmamalı bence.. Nasıl doğurayım sorularına kızıyorum ben içten içe
Sezaryen bildiğiniz ameliyat. Ameliyatın getirdiği riskler oluyor vs. sonrası da cabası. Karın içi en büyük ameliyatlardan biri bi de sezaryen.
Ben ilkinde zorunluluk sebebiyle sezaryen oldum. Bu hamileliğimde ise Yurtdışında öyle bir zorunluluk yokken burada sezaryen olduğum için yine sezaryen olmak zorunda bırakılıyorum. Seçme hakkım bile yok.
Ah bu konu hakkında çok yazarım ama :)
Her iki yönteminde kendine göre artı ve eksileri var ama bu bi gerçek.
Mesela normal doğumda idrar kaçırma durumu kalması gibi bir sorun kalabilme ihtimali varken (idrar torbası sarkması vs) benimde sezaryen ameliyatında idrar keseme zarar verdikleri için 3 hafta boyunca idrara zor çıktım. Yapamıyordum idrarımı canım yanıyordu. En küçük bir örnek.
Ve son olarak anlayacağınız üzere Sezaryenin tıbbi sebeplerden dolayı yapılması gerektiğinin kanaatindeyim.
Bulunduğum şehirde ssvd destekleyen yok maalesef canım şuan sadece belli başlı birkaç büyük şehirde destekleniyor. Umarım daha da yaygınlaşır amaGeçmiş olsun. Neticede ameliyat işte. Ameliyat sonrası dinlenme de olmuyo çünkü bebek var.
Bu arada Türkiye'de de artık birçok hastane SSVD destekliyor. Özellikle destekleyen doktorların olması gibi bazı hastanelerde poliklinikleri açıldı. Tıbbi bir engel yoksa tabi
Tabi kuzu yumruk atmaz olur muel kol ne varsa geçiriyor
Dönerken dirseğini falan hissediyorsun belli bi haftadan sonra.
Gece yatarken oğluşumun kemiklerini hissediyordum mesela. Yan yana yatıyormuşuz gibi geliyordu Bana
Bulunduğum şehirde ssvd destekleyen yok maalesef canım şuan sadece belli başlı birkaç büyük şehirde destekleniyor. Umarım daha da yaygınlaşır ama
Aynen canm doktor banada soylese yapilmali yaptiririm ama bazi insanlar taniyorum kendileri seciyor sanki normal secenek gibiSezeryan ameliyat zaten . Kesiyorlar seni. Bence mecbur kalmadıkça, doktor yönlendirmedikçe normal yapılmalı.
Yani kararı doktorumuz almalı diye düşünüyorum.
Ben sezeryan yaptım çünkü doktorum öyle uygun gördü.
Insallah canim az kalmisMasallah size canim darisi bize insallah
Gecmis olsun canimDoğum kişiye özeldir.
Başkasına göre doğum şekli olmaz, olmamalı bence.. Nasıl doğurayım sorularına kızıyorum ben içten içe
Sezaryen bildiğiniz ameliyat. Ameliyatın getirdiği riskler oluyor vs. sonrası da cabası. Karın içi en büyük ameliyatlardan biri bi de sezaryen.
Ben ilkinde zorunluluk sebebiyle sezaryen oldum. Bu hamileliğimde ise Yurtdışında öyle bir zorunluluk yokken burada sezaryen olduğum için yine sezaryen olmak zorunda bırakılıyorum. Seçme hakkım bile yok.
Mesela normal doğumda idrar kaçırma durumu kalması gibi bir sorun kalabilme ihtimali varken (idrar torbası sarkması vs) benimde sezaryen ameliyatında idrar keseme zarar verdikleri için 3 hafta boyunca idrara zor çıktım. Yapamıyordum idrarımı canım yanıyordu. En küçük bir örnek.
Ve son olarak anlayacağınız üzere Sezaryenin tıbbi sebeplerden dolayı yapılması gerektiğinin kanaatindeyim.
Arkadaşımında normal dogum da yana dogru keserlerken ani Bi kalça hareketi refleksiyle makatıda kesip bütün bagırsakları dışarıya cıktı. 4 ay dısarda torbada bagırsakla yaşadı kız. Sonra tekrar amelıyat olup içine koydular. İlk dogumuydu ve saglıklı olması için normal dogum istemişti. Artık cocuk bıle ıstemıyor.Doğum kişiye özeldir.
Ben de ne hamile olduğuma ne de kız olduğuna inanamayanlardanim. Ayrıntılı ultrasonu da atlatınca biraz daha rahatlayacağım sanırım. Kafamk karıştıran doktora mi takıldım nedir ben de kendimi anlayamıyorum. 15. Haftada ayrıntılı ultrasonda ölçüm yapan doktordan bahsediyorum. Gayet sağlıklı dedi cok şükür ama erkek demisti ya 10 gun kadar sonra baska bir profesör kız demişti ya.. maysa ismini ben de cok seviyorum. Çizgi filmi de oturup izliyorum cok hosuma gidiyor ama adimiz belli :)Mayda degil, Maysa olacak.Yanlis yazmisim. Hüma koymayacak olsam Maysa’yi dusunebilirdim.
Tüylerim diken diken oldu ya. Gözünüz aydın cok sevindim. Sağlıklı sihhatli doğsun ömürlü olsun inşallah.Kızlar hepimiz hakkınızı helal edin cinsiyet için başınızı çok agrittim. Evet sonuç rabbime binlerce şükür meva mi bana nasip etti
Ben de ne hamile olduğuma ne de kız olduğuna inanamayanlardanim. Ayrıntılı ultrasonu da atlatınca biraz daha rahatlayacağım sanırım. Kafamk karıştıran doktora mi takıldım nedir ben de kendimi anlayamıyorum. 15. Haftada ayrıntılı ultrasonda ölçüm yapan doktordan bahsediyorum. Gayet sağlıklı dedi cok şükür ama erkek demisti ya 10 gun kadar sonra baska bir profesör kız demişti ya..
20.haftadan sonra hissedilmesi normalmiş. Ben de daha hissetmiyorummerhabalar arkadaşlar bir şey sormak istiyorum, 16.haftam bitti 17 nin içindeyim. artık hareketleri hissetmeye başlamam lazım değil mi? siz hissediyor musunuz?
aslında çok rahatımdır ama biraz evham yapmaya başladım sanırım.hissetmek ve rahatlamak istiyorum. sizde durumlar nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?