- 31 Ocak 2020
- 5.219
- 11.740
- 198
Hiç bozulmasın moralin bizde de öyle. Geçici bir durum. Bizde uzun zamandır bu şekilde. Konuşma durduysa diğer becerileri artış gösteriyor. Bu dönem vurma atma kırma huyları çok arttı. İstediği olmadığında ağlama krizine de giriyor. Sogukkanliliginizi koruyun bir şey hayırsa sonrasında evet derseniz daha da pekisiyor davranışı. Bana vurunca sert şekilde sesli uyarıp arama mesafe koyuyorum . Konuşmamaları tamamen kalpazanliktan.bununla ilgili yani konusmamasiyla ben doktorumuzu çok sık boğaz etmiştim bir sorun mu var bu çocuk sustu hicbir şey söylemiyor diye. O da dedi bu donemde normal hersyi anlayan biri var neden zahmete girip konuşsun hersey önüne geliyor dedi. Isaretle herseyi anlatıyorlar çünkü. Daha geçen gün yazmıştım yemek saatinde yemek yemedi bende vermedim acıktı sofrayı kuruyordum diye beslemedim kuju mam kuju mam dedi gej baba gej demeye basladi bir anda. Yemeğinde kuzu eti pisirmistim ve annemler bizdeydi eşimle babamı sofraya çağırmıştım. Her istediğini anlamayın bir şey istediginde vermeden su mu istiyorsun yada neyi işaret ettiyse onu mu istiyorsun diye 5-6dakka anlatarak sorun zora gelince dile geliyorlar. Tabi hemen değil surekli tekrarlaSelam kızlar Uzun zamandır yazamıyorum çünkü son dönemde aşırı derecede takitigim bir durum var umut hiç bir şekilde konuşmuyor istediği şeyleri gösteriyor söylediğimiz her şeyi yapıyor anlıyor fakat konuşma çabası yok sadece aaaaa falan gibi sesler çıkarıyor çok nadiren baba mama diyor sürekli konuşarak tekrar ede ede bir adım yol almayı beklesem de konuşmuyor Şubat ayında 18 ay kontrolüne götürüp soracağım neden yani kitap okuduğumda kitapi alıp atıyor ağlıyor kitap okumami istemiyor ben ona konuşarak hikaye anlatıyorum kendim uydurdugum hikâyeler bile var ama konuşmaya gayreti yok ben buna çok üzülüyorum bazen ne anlatmak istiyor diye dakikalarca anlamaya çalışıyorum o kadar zor ki piskolojim bozuldu çok üzgünüm önerileriniz bekliyorum