Şeker yükleme testi 24 ve 28 haftalar arasında yapılıyormuş canım. Önce 50 gr glikoz içirilip 1 saat sonra kanda glikoz seviyesi kontrol ediliyormuş yüksek çıkarsa tekrar bir yükleme daha yapılıyormuş. Aslında bir dilim pasta ya da tatlıda bile neredeyse şeker yükleme testindeki ile aynı miktarda şeker mevcutmuş.
Şeker yüklemesi istemeyen anneler içinde şeker var gibi beslenme ve diyet yapmaları öneriliyor çünkü gebelik şekeri bebek için riskliymiş.
Benim gittiğim hastane pandemiden dolayı hasta olmayan kimseyi içeri dahi almıyor. Bu normalleşme sürecinde ikili test sonucumu almaya gittiğimde almışlardı eşimi ama onda da kontrol yoktu bir dahakine girer artık diye bende doktora bişey demedim ama sonra ki kontrolde yine hastaneye almadılar
Geçen ay gittiğimde kapıda görevliye rica minnet eşim hiç görmedi diyerek doktoru arayıp izin almasını rica ettim doktorum da gelsin demiş neyse girdik içeri eşim baktı herkes tek başına bekliyor dedi ben başkalarının hakkını yiyorum herkesin eşi dışarıda bekliyor rahatsız oldum çıkıcam dedi yapma etme dedim dinlemedi
Odaya girdim doktor dedi e hani eşin nerde bende dedim rahatsız oldu çıkmak istedi doktorda diyor ki ne kadar erdemli bir davranış helal olsun
o yüzden detaylıyı özel muayenanesi olan bir doktordan aldım bir kişiyi alıyorlarmış içeri anca o zaman görebilecek inşallah