Riskli gebelik benimki canım hamileliğimde bazi sorunlar yaşıyorum. Düşük olma ihtimaline karşı yapmayalım dedi hemşire. Araştırınca belirli bir haftada yapılma zorunluluğu olmadığını gördüm. 1 doz yaptirabilirim belki bilmiyorum. Doktora danışacam ilk gittiğimde.
detayli ultrasonda benimki onde cikti 1 hafta neden boyle cikiyor dedim. Mesela anne baba uzunsa kemikleri uzun olabilir kafa yapisi buyukse kafasi bi buyuk cikabilir ya da kisaysa biraz geri cikabilir 1 hafta onde veya 1 hafta geride olmasi bisey degistirmez demisti. Hatta gecen bi aile geldi kafalari buyuktu bebegin kafasi 2 hafta onde cikti dedi guldu Belki icini rahatlatabilmisimdir canim onemli degilmis yani o kadar 1 hafta geri olmasi
Benimde ilk gebeliğimde hep önde çıkıyordu zaten 38+5 de doğdu 40 haftayı tamamladı kızım ama bir sorun olmaz 1 hafta önce yada geride olması gelişimi normalse organları sağlıklı oluşuyorsa içiniz rahat olsun
4 Hafta izinden sonra geri ise dönmek cok zormus ya. Uyanamadim bir türlü hala sürekli uyukluyorum is saatlerinde. Saatlerde gecmek bilmiyor sanki. Kizim da rahat durmuyor masallah hep sürekli kipir kipir
Vitamin takviyesi alıyor musun bana dr ilk hamile kaldığında vermişti içinde folik asit olan hala da devam ediyorum bu pandemi döneminde bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyormuş almadığım günler yorgun ve halsiz oluyorum geçenlerde ilacım bitti birkaç gün almamıştım çok fark etmişti
detayli ultrasonda benimki onde cikti 1 hafta neden boyle cikiyor dedim. Mesela anne baba uzunsa kemikleri uzun olabilir kafa yapisi buyukse kafasi bi buyuk cikabilir ya da kisaysa biraz geri cikabilir 1 hafta onde veya 1 hafta geride olmasi bisey degistirmez demisti. Hatta gecen bi aile geldi kafalari buyuktu bebegin kafasi 2 hafta onde cikti dedi guldu Belki icini rahatlatabilmisimdir canim onemli degilmis yani o kadar 1 hafta geri olmasi
Ben kaç kişinin kapısından döndüm hamileden korkuyorlar ilaç bile önermiyorlar. Benim bulduğum dişçi epey deneyimli birisiydi hiç yapmam etmem demedi yani. Ama araştırıp buldum. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama sor etrafa sen de. En zoru diş ağrısı çünkü çekme sen de
Vitamin takviyesi alıyor musun bana dr ilk hamile kaldığında vermişti içinde folik asit olan hala da devam ediyorum bu pandemi döneminde bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyormuş almadığım günler yorgun ve halsiz oluyorum geçenlerde ilacım bitti birkaç gün almamıştım çok fark etmişti
Kızlar selam
Nasılsınız? Umarım herkes iyidir
sabah 2. Doz tetanoz aşısını oldum, geçen sefer hiç ağrım olmamıştı ama bu sefer farklı hemşire yaptı, inşallah yine olmaz:)
Kızlar selam
Nasılsınız? Umarım herkes iyidir
sabah 2. Doz tetanoz aşısını oldum, geçen sefer hiç ağrım olmamıştı ama bu sefer farklı hemşire yaptı, inşallah yine olmaz:)
iyiyim canım çok şükür. tahlil verdim kontrol amaçlı onların sonucu iyi çıkarsa daha iyi olacağım.
ağrı herkes oluyor demişti ama benim ilkinde hiç olmadı canım. bakalım inşallah bu sefer de olmaz. buz koyuyorum aşı yerine tedbir amaçlı :)
Meraba kızlar kamuda çalışıp idari izni başlayanlara sorum var. İdari izne 23+0 da mı başladınız, 24+0 da mı ? Birde doktordan herhanhi bir belge istiyor mu işyeri?
25+3 teydim ben belge aldığımda kadın doğum doktorunun 24 haftalık gebeliği mevcuttur diye yazı yazması yeterli oluyor özelden aldım 24. Haftanın tamamlanması gerekiyor
Ayrıca ilaç kullandığın için olabilir canım çoğu hamile gaviscon surup tuketiyo çünkü ben zaten çok nadir içiyorum gastiritim var gece geç yemedikten sonra gerek duymuyorum çok sıkısırsam soğuk süt iki üç yudum çok iyi geliyo öneririm
Canım bebek doğduktan sonra da peşpeşe tetanos aşısı bebeğe vurulacakmis. Bakmıştım ama tam aylarını hatırlamıyorum. Ilk doz zamanım geçti zaten benim de, yinede tek doz yaptırsam mi diye düşünüyorum. Baktigim yazılarda olmazsa olmaz bir asi uygulaması değil yazan da var. Sana doktor mu dedi vurdurma diye yoksa kendi kararın mi?
Canlar tetenoz çok önemli doğum esnasında Allah korusun kordunu kesecek makas belki paslı daha çok bu yüzden vuruluyo zaten kesinlikle vurulmanizi tavsiye ederim iki dozuda ikinci gebelikte belki bı doz vuruluyo koruma amaçlı onu tam bilmiyorum ilk gebelik olunca her şeyin önleminin alinmasi gerektiğini düşünüyorum Allah'tan gelene diyecek bişey yok ama elimizden geleni yok saymamiz gerekir.
Kızlar 23+1 haftalık hamileyim ama 22+2 haftalık cıktı doktorum 5 6 gün geri kilosu dedi 600 gram olmasi lazimken 520 gram cıktı böyle olup ta bebeği kilo alan varmı neler yapmalıyım çok üzülüyorum
Canım telaslanma o değerler zaten sürekli değişiyormuş sadece özen göster beslenemene ilaçlarını düzenli al . Bebekler zaten son üç ayda çok kilo aliyo . Muz kaşar peynir kuruyemişler bunlara estra özen göster ben mesela faz yaptığı için süt ve yoğurt yiyemiyorum ama peyniri aşırı tüketiyorum çok şükür bebegim uyumlu haftasına gore
Ben kaç kişinin kapısından döndüm hamileden korkuyorlar ilaç bile önermiyorlar. Benim bulduğum dişçi epey deneyimli birisiydi hiç yapmam etmem demedi yani. Ama araştırıp buldum. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama sor etrafa sen de. En zoru diş ağrısı çünkü çekme sen de
kizlar bugun benm dogum gunummm ilk defa dogum gunumde bukadr heycanliyim. Allahimmmmmmm insallah bir sonraki yasima evladimla huzurla grmeyi nasip ederr
kizlar bugun benm dogum gunummm ilk defa dogum gunumde bukadr heycanliyim. Allahimmmmmmm insallah bir sonraki yasima evladimla huzurla grmeyi nasip ederr