Canim geçmiş olsun, ben de dün tetanos asisi oldum, kolum tutmuyor resmen ama ilaç almıyorum. parol bile olsa doktora danismadan ilaç kullanma bence.Dün tetanos aşısı oldum bugün akşamüstü kolum felaket ağrımaya başladı, buz falan koyuyorum ama bana mısın demiyor. Napmam lazım Parol bile içtim
Hayırlı akşamlarHayırlı akşamlar herkese bugün bizimde kontrolümüz wardı geçen gün şeker yüklemesi çok şükür normal çıktı ki deli gibi üzüm aşeriyorum sürekli yiyorum çok korkuyordum ama çok şükür ☺ Boyu 28 cm kilosu 540 gr olmuş sizce normal mi bana az gibi geldi doktor normal desede bi endişelendim
Doğru diyorsun aslında kendi kendime stres yapıyorum ama dedim acaba ben mi bi yerde yanlış yapıyorumCanim geçmiş olsun, ben de dün tetanos asisi oldum, kolum tutmuyor resmen ama ilaç almıyorum. parol bile olsa doktora danismadan ilaç kullanma bence.
Hayırlı akşamlargüzel anneler, doktorunuz eğer bebeğin gelişimine normal diyorsa neden endişe ediyorsunuz. Benimle aynı haftada olan birkaç arkadaş bebeğinin kilosuna 900 veya 1 kg yazan olmuş burada. Benim bebegim 813 Gr ölçüldü bugün ama doktorum gayet iyi hatta 1 hafta önde görünüyor dedi toplam gelişime göre. Lütfen boş yere endişe edip bebeginizi de strese sokmayın.
Bende yıkayıp çarşaf içime sardım ütü olcsk havaların biraz soğumasını bekliyorum birsey olmaz merak etmeBenim 2.cocuk olunca çoğu şey vardı, geçen hafta annem gelmişti yıkayalım dedi, ben de bugün ütüledim. Hepsi poşetli ya da çarşafa sarılı, sıkıntı olmaz inşallah
Hastaneye götüreceklerimi takım takım buzdolabı poşetlerini koydum, ilkinde de öyle yapmıştım çok kolay olmuştu. Evdekiler çarşaf içinde çekmeceye girecek.Bende yıkayıp çarşaf içime sardım ütü olcsk havaların biraz soğumasını bekliyorum birsey olmaz merak etme
Canım selam öncelikle geçmiş olsun. Benim hamileliğin başından beri karaciğer enzimlerim Biraz yüksekti giderek artmıştı, 40 gündür falan kesmiştim vitaminleri, ast normale gelmiş alt ise yine bir tık üstte. İleriki haftalarda bir zararı olur mu bilmiyorum ama şuana kadar bana bir sıkıntı yaratmadı.Seuta teşekkür ederim canım iyiyim çok şükür, sen ve bebişin iyisinizdir inşallah bugün yaklaşık 5 saat halstanedeydim çok yoruldum, havlal sıcak, maske zorluyor malum.
Salı günü sağlık ocağına gittim, tetanoz aşısının ilk dizu vuruldu, ikinci doz 1 ay sonraymis. Kalp atışını dinledik, tam kansayimi istedi hemşire.tsh ve karaciğer enzimleri de bakılsın istedim ben. Akşam internetten sonuçlara bir baktım karaciğer enzimlerin.epey yüksek,tabii korktum. Bugün kontrolüm vardı, şeker yujlemesi yapılacaktı. Neyse sabah gittim, muayene oldum çok şükür bebek iyi. Kilo 813 Gr, boyu 30cm olmuş. Rahim ağzı boyu da gayet iyi dedi dr.
Karaciğer enzimleri için de telaş yapma büyük ihtimal kullanılan vitamin ve ilaçlara bağlı ama biz içimiz rahat etsin diye geniş karaciğer tetkiki ve idrar tahlili yapalım dedi. Bu arada şeker yujlemesi yapmadı çünkü ben glifor kullanıyorum insülin direncim olduğu için. Zaten ilaç kullanıyorsun açlık tokluk bakalım bir de üç aylık şeker denilen bir oran oluyormuş kanda HBA1C ona bakalım zaten büyük oranda şeker hakkında bilgi verecek dedi. Şekerim gayet iyi çıktı, açlık 87 tokluk 114.
Karaciğer ve safra kesesi , idrar tahlillerim de temiz Allah'a şükürler olsun. Doktor decavit'i, glifor'u ve omega 3'u keselim, 1 hafta sonra enzimlere tekrar bakalım dedi. Bu arada kan sulandırıcı iğne de yukseltiyormis enzimleri.
Dahiliye doktoruna da sonuçları göster o da yorumladım dedi. Dahiliye doktoru glifor'u keseceğim.icin 1 hafta boyunca sabah öğlen akşam açlık tokluk şekerini evde ölçüp yazacaksın, bakalım ilaç kullanmqyinca şekerin ne durumda olacak bakalım dedi. Gebelik kestazi gibi bir ihtimal görmüyorum ama emin olmak için takip edeceğiz enzimleri dedi. Bunun dışında son 2 ayda 3 kilo almışım. Toplamda şimdiye dek 9kilo almış oldum. Ona da gayet iyi dedi doktor. İnşallah haftaya enzimlerin düşmüş olur.
Canım standart birşey diyemem ama ilk doğumumda sezeryandi, iki günde 3 takım yetmemisti, şimdi 4 koyuyorum. Bebeğin doğduğu büyüklük, kilo alışı çok etkiliyor. Hemen kuculebiliyor, ana alnadan da olmuyor. İlk çocuğumda iki ay bitince 3-6 aylıkları giydirmeye başlamıştım. Bazı kıyafetlerin de kalıpları küçük, bakmak gerekiyor.Kiyafette neyden kac tane almak lazim tecrubeli olanlar yardimci olabilir miDaha yeni baslayacagim alisverise biraz gec kaldim hissi var bir yandan cok almayin giyilmiyor diyorlar bi yandan gunde bes kere ust degistirmek zorunda kaliyorsun diyorlar sayili listesi olan varsa cok sevinirim
Günaydın güzel annişleeeerrrrr
Nasılsınız? Bayadır yoktum amma da sayfa birikmiş okuyamadım. Umarım tüm anneler ve tüm bebişler iyidir
İyiyiz tatlım. Bebiş de iyi çok şükür oynayıp duruyorMerhaba canim iyiyiz cok sükür sen ve bebisin nasil?
Aynen bende kızımda buzdolabı poşetine koyup gitmiştim bundada öyle yapıcam üşütmese etiket yapıştırıcam aynı şeyleri yapmışız senleHastaneye götüreceklerimi takım takım buzdolabı poşetlerini koydum, ilkinde de öyle yapmıştım çok kolay olmuştu. Evdekiler çarşaf içinde çekmeceye girecek.
İyiyiz tatlım. Bebiş de iyi çok şükür oynayıp duruyor
Sizde durumlar nasıl? Gittin mi kontrole yakın zamanda?
Ben oğluşlar yaramaz diye biliyordum ya kızların sakin olduğunu düşünüyordumGittim canim bizide iyiyiz cok sükür kizim masallah yerinde durmuyor benimle beraber calisiyor evdenÜc haftaya bir daha gidicem sekere bakacaklarmis
Canım belki psikolojiktir. Derin nefes al rahatlat kendiniŞeker yüklemesi yaptılar. Bir fena oldum sanki ya terliyorum. İçim çekiliyor. 2 saat nasıl durucam böyle? Kesin yüksek çıkacak ya. Midem de bulanıyor çok kötü.
Teşekkür ederim canım. Doktor gebeliğin genelde 30.hafta ve sonrasında gebelik kolestazi yani gebelik zehirlenmesi görülebiliyor demişti. Onda da karaciğer enzimleri yukseliyormus ama onda tüm vucutta kaşıntı da oluyormuş cogunlukla. Benim enzimler de muhtemelen ilaca ve vitaminlere bağlı yükseldi ama ne olur ne olmaz diye detaylı karaciğer tahlili istedi onlarda ir problem çıkmadı çok şükür. 1 hafta ilaclari vs kesip tekrar bakılacak.Canım selam öncelikle geçmiş olsun. Benim hamileliğin başından beri karaciğer enzimlerim Biraz yüksekti giderek artmıştı, 40 gündür falan kesmiştim vitaminleri, ast normale gelmiş alt ise yine bir tık üstte. İleriki haftalarda bir zararı olur mu bilmiyorum ama şuana kadar bana bir sıkıntı yaratmadı.
Günaydın canımGünaydın güzel annişleeeerrrrr
Nasılsınız? Bayadır yoktum amma da sayfa birikmiş okuyamadım. Umarım tüm anneler ve tüm bebişler iyidir
Ben oğluşlar yaramaz diye biliyordum ya kızların sakin olduğunu düşünüyordum
Seninki de yan yatınca yandan tekmeliyor mu? O acıtıyor ya beni. Maymun sanki yan yatmamı istemiyor gibi tekmeliyor
Ben yakın zamanda ultrasona değil de tahliller için gittim bin tane şeye bakıldı. Çok şükür hepsi de temiz çıktı
İnşallah öyledir sağlıklı çok şükür de daha az kilosu o yüzden bi tedirgin olmuştum teşekkürler ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?