2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    295
Seuta teşekkür ederim canım iyiyim çok şükür, sen ve bebişin iyisinizdir inşallah bugün yaklaşık 5 saat halstanedeydim çok yoruldum, havlal sıcak, maske zorluyor malum.
Salı günü sağlık ocağına gittim, tetanoz aşısının ilk dizu vuruldu, ikinci doz 1 ay sonraymis. Kalp atışını dinledik, tam kansayimi istedi hemşire.tsh ve karaciğer enzimleri de bakılsın istedim ben. Akşam internetten sonuçlara bir baktım karaciğer enzimlerin.epey yüksek,tabii korktum. Bugün kontrolüm vardı, şeker yujlemesi yapılacaktı. Neyse sabah gittim, muayene oldum çok şükür bebek iyi. Kilo 813 Gr, boyu 30cm olmuş. Rahim ağzı boyu da gayet iyi dedi dr.
Karaciğer enzimleri için de telaş yapma büyük ihtimal kullanılan vitamin ve ilaçlara bağlı ama biz içimiz rahat etsin diye geniş karaciğer tetkiki ve idrar tahlili yapalım dedi. Bu arada şeker yujlemesi yapmadı çünkü ben glifor kullanıyorum insülin direncim olduğu için. Zaten ilaç kullanıyorsun açlık tokluk bakalım bir de üç aylık şeker denilen bir oran oluyormuş kanda HBA1C ona bakalım zaten büyük oranda şeker hakkında bilgi verecek dedi. Şekerim gayet iyi çıktı, açlık 87 tokluk 114.
Karaciğer ve safra kesesi , idrar tahlillerim de temiz Allah'a şükürler olsun. Doktor decavit'i, glifor'u ve omega 3'u keselim, 1 hafta sonra enzimlere tekrar bakalım dedi. Bu arada kan sulandırıcı iğne de yukseltiyormis enzimleri.
Dahiliye doktoruna da sonuçları göster o da yorumladım dedi. Dahiliye doktoru glifor'u keseceğim.icin 1 hafta boyunca sabah öğlen akşam açlık tokluk şekerini evde ölçüp yazacaksın, bakalım ilaç kullanmqyinca şekerin ne durumda olacak bakalım dedi. Gebelik kestazi gibi bir ihtimal görmüyorum ama emin olmak için takip edeceğiz enzimleri dedi. Bunun dışında son 2 ayda 3 kilo almışım. Toplamda şimdiye dek 9kilo almış oldum. Ona da gayet iyi dedi doktor. İnşallah haftaya enzimlerin düşmüş olur.
 
Dün tetanos aşısı oldum bugün akşamüstü kolum felaket ağrımaya başladı, buz falan koyuyorum ama bana mısın demiyor. Napmam lazım Parol bile içtim
Canim geçmiş olsun, ben de dün tetanos asisi oldum, kolum tutmuyor resmen ama ilaç almıyorum. parol bile olsa doktora danismadan ilaç kullanma bence.

Hayırlı akşamlar güzel anneler, doktorunuz eğer bebeğin gelişimine normal diyorsa neden endişe ediyorsunuz. Benimle aynı haftada olan birkaç arkadaş bebeğinin kilosuna 900 veya 1 kg yazan olmuş burada. Benim bebegim 813 Gr ölçüldü bugün ama doktorum gayet iyi hatta 1 hafta önde görünüyor dedi toplam gelişime göre. Lütfen boş yere endişe edip bebeginizi de strese sokmayın.
 
Doğru diyorsun aslında kendi kendime stres yapıyorum ama dedim acaba ben mi bi yerde yanlış yapıyorum Ama dediğin gibi doktor bi aksilik görse söylerdi kendi kendime vesvese yapmayı bırakmalıyım
 
Benim 2.cocuk olunca çoğu şey vardı, geçen hafta annem gelmişti yıkayalım dedi, ben de bugün ütüledim. Hepsi poşetli ya da çarşafa sarılı, sıkıntı olmaz inşallah
Bende yıkayıp çarşaf içime sardım ütü olcsk havaların biraz soğumasını bekliyorum birsey olmaz merak etme
 
Bende yıkayıp çarşaf içime sardım ütü olcsk havaların biraz soğumasını bekliyorum birsey olmaz merak etme
Hastaneye götüreceklerimi takım takım buzdolabı poşetlerini koydum, ilkinde de öyle yapmıştım çok kolay olmuştu. Evdekiler çarşaf içinde çekmeceye girecek.
 
Canım selam öncelikle geçmiş olsun. Benim hamileliğin başından beri karaciğer enzimlerim Biraz yüksekti giderek artmıştı, 40 gündür falan kesmiştim vitaminleri, ast normale gelmiş alt ise yine bir tık üstte. İleriki haftalarda bir zararı olur mu bilmiyorum ama şuana kadar bana bir sıkıntı yaratmadı.
 
Canım standart birşey diyemem ama ilk doğumumda sezeryandi, iki günde 3 takım yetmemisti, şimdi 4 koyuyorum. Bebeğin doğduğu büyüklük, kilo alışı çok etkiliyor. Hemen kuculebiliyor, ana alnadan da olmuyor. İlk çocuğumda iki ay bitince 3-6 aylıkları giydirmeye başlamıştım. Bazı kıyafetlerin de kalıpları küçük, bakmak gerekiyor.
 
Hastaneye götüreceklerimi takım takım buzdolabı poşetlerini koydum, ilkinde de öyle yapmıştım çok kolay olmuştu. Evdekiler çarşaf içinde çekmeceye girecek.
Aynen bende kızımda buzdolabı poşetine koyup gitmiştim bundada öyle yapıcam üşütmese etiket yapıştırıcam aynı şeyleri yapmışız senle
 
Şeker yüklemesi yaptılar. Bir fena oldum sanki ya terliyorum. İçim çekiliyor. 2 saat nasıl durucam böyle? Kesin yüksek çıkacak ya. Midem de bulanıyor çok kötü.
 
Gittim canim bizide iyiyiz cok sükür kizim masallah yerinde durmuyor benimle beraber calisiyor evden Üc haftaya bir daha gidicem sekere bakacaklarmis
Ben oğluşlar yaramaz diye biliyordum ya kızların sakin olduğunu düşünüyordum
Seninki de yan yatınca yandan tekmeliyor mu? O acıtıyor ya beni. Maymun sanki yan yatmamı istemiyor gibi tekmeliyor
Ben yakın zamanda ultrasona değil de tahliller için gittim bin tane şeye bakıldı. Çok şükür hepsi de temiz çıktı
 
Şeker yüklemesi yaptılar. Bir fena oldum sanki ya terliyorum. İçim çekiliyor. 2 saat nasıl durucam böyle? Kesin yüksek çıkacak ya. Midem de bulanıyor çok kötü.
Canım belki psikolojiktir. Derin nefes al rahatlat kendini
 
Teşekkür ederim canım. Doktor gebeliğin genelde 30.hafta ve sonrasında gebelik kolestazi yani gebelik zehirlenmesi görülebiliyor demişti. Onda da karaciğer enzimleri yukseliyormus ama onda tüm vucutta kaşıntı da oluyormuş cogunlukla. Benim enzimler de muhtemelen ilaca ve vitaminlere bağlı yükseldi ama ne olur ne olmaz diye detaylı karaciğer tahlili istedi onlarda ir problem çıkmadı çok şükür. 1 hafta ilaclari vs kesip tekrar bakılacak.
 

masallah kuzuma allah saglik versin :) sirt üstü yatinca vuruyor benimki. dün yan yatinca birazcik tekme atti ama aci falan olmuyor. Sirt üstü yatinca bazi tekmelerde off üff falan kaciyor agzimdan esimde ne oldu ne oldu diye ayaklaniyor kizin vuruyor birsey yok diyorum
 
İnşallah öyledir sağlıklı çok şükür de daha az kilosu o yüzden bi tedirgin olmuştum teşekkürler ☺

Canim uygulamada o civarda gösteriyor kilosunu. Doktor normal dediyse gayet iyidir. Senle 1 gün var aramızda bende hep kilosuna bakıyorum da ordan biliyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…