2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Hamileligin başından beri sodayi hoc birakmadim halada içiyorum ama muz kabiz yapar diye korkuyorum doktoruma sormadan ilac almicam magnezyum tehlikeli olabiliyomus
Muzu hergun yersen yarim da olsa yapmaz canım, tabi bünye meselesi denemek lazım. Ne gibi tehlikesi varmış, bana doktor kullan dedi ben arada alıyorum geçen 2 gün üst üste almadım gecesi kramp yaşadım.

Çok şükür canım 1 ay görmeyince insan telaşlanıyor iyi olduğunu bilmek içimi rahatlattı Senin kontrolün ne zamandı?
Benim kontrolüm dündü canım. Karaciğer enzimlerim biraz yükselmiş, doktor muhtemelen kullandığın ilaç ve vitaminler sebebiyle olmuştur dedi. Kan sulandırıcı iğne de yapıyormuş yukselme. Her ihtimale karşı detaylı karaciğer, safra, idrar vs tahlilleri istedi çok sukur onlar normal çıktı.
Açlık tokluk şekerim normal çıktı ama ben insülin direncinin dolayı ilaç kullanıyordum. Vitaminlerimi ve Glifor'u bıraktırdı doktorum, şimdi 1 hafta sabah öğle akşam açlık tokluk ölçüp not alacağım, bakalım ilaç kullanmadan da normal mi çıkacak diye. Bebek iyiymiş hamdolsun. Şimdilik başka bir problem yok

Aynen bana da doktorum kasılmalara iyi dedi, hergun almasamda gün aşırı kullanıyorum ben şuan.

diyetle dusmedi mi degerlerin canim, ondan mi insulin verdiler. bence de cok yuksek degilmis sanki degerler. Benim aclik 88 tokluk 200-180-102 cikmisti. Diyete basladigim gun bayagi dustu
Diyette açlık sınırda 1 ve 2. Saatler normal çıkmıştı dr da açlık için başlattı zaten bugün ilk yaptım bir uyku hali yaptı bende

Bende idari izne ayrıldım canım.ama kendi isteğimle istesem giderdim seminer döneminde.benim bildiğim bizim isteğimize bagli

Ya ben normalde de takıkım bu konuya zaten bebekte ekstra arttı bu durum
Canım ben de kiloluyum kilolu hamile kaldım ama biliyorum ki aldığım kiloları iki çocukla uğraşırken vereceğim ilk kızım da 73 ile hamile kaldım 86 ile doğuma girdim 4ay için de geri verdim kiloları şimdi de 80 ile hamile kaldım şuan 88 kiloyum biliyorum çok fazla ama iki katı azimle doğumdan sonra kesin vereceğim

Sayfaları anca bitirdim ufak tefek rahatsızlığı olanlar var geçmiş olsun inşallah toparlarsınız hamisler şekeri olanlar aman dikkat.
Benim de dün kontrol vardı, aslında ctesi idi ama leke olunca gittim. Yine heyecanlı bir kontrol oldu ya Allah sönümü hayır etsin benim. Gittiğim gün 24 +3 idim yani kızımın doğduğu hafta gün yani psikoloji yerlerde ama kızımda yanimda şükür ile.
Neyse önce alttan baktı sıkıntı yok sonra bebise baktı iyi herşey yolunda tam sona doğru bir açıklık gördü.Neden bunu alttan göremedim dedi şaşırdık falan tekrar alttan baktı üstten 5.30 ölçtüğü alttan 3.15 ölçtü. Seker ve kan testleri yaptır tekrar gel bakalım dedi. Neyse uzun lafin kısası tekrar gittim bu sefer hiç göremedi. Beni yakın takibe aldı ve ptesi yine gideceğim. Özellikle bu ay eylül ayı çok önemli çok dikkat et dedi. Ve bu ay kardeşimin düğün var...
Bebişin suyu bol yani sınırda ama şükür şeker yok kanlar da idare eder bi sıkıntı yok.
Herşey yolunda gibi ama ne olacağı da belli değil.
Duaya devam vakitli saglikli hayırlı bir avazda dogum nasip olsun hepimize inşallah ❤

Kızlar alışveriş işlerini nasıl hallediyorsunuz? Ben yavaş yavaş başladım hepsi birden üst üste gelmesin diye. Bazı kıyafetleri bebek küvetini vs internetten sipariş ediyorum. Son aya sadece bebek bezi ıslak mendil şampuan türü şeyler kalsın diye hesap ediyorum. Şampuan pişik kremi türü bakım eşyalarını hangi marka tercih etmeyi düşünüyorsunuz? Benim aklımda mustela ve sebamed var şuan, içeriği en temiz ve memnuniyeti fazla olan markalar bunlar sanırım. Biraz fikir paylaşımı yapalım yoksa araştırırken kafam çok karışıyor

Ben daha bir iğne almadım çoğunley ablasından var zaten ama yenidoğan kıyafeti bezi ıslak mendili pişik kremi vs alacağım ama henüz başlamadım ekim gibi alırım sanırım. Kışlıkları bekliyorum. Şampuan kızımda uni baby köpük şampuan kullanmıştım kolay durulanıyor içeriği de temiz. Pişik kremi desitin çok memnun kalmıştım

İyi geceler annişler. Bugün kkb doktoruna gittim kulak tıkanıklığımdan bahsetmiştim burda. Orada sıra beklerken çok bunaldım maske artı kulakta tıkanıklık her nefesimi kulağımda duymak terlemek resmen afakanlar bastı panik atak oldum sandım. İlk deda bu kadar gerildim kulak zaten sıkıntı yapıyor bana maske ile dayanılmaz oldu. Sonuç olarak hiçbir şeye değmedi doktor hiçbir sorun olmadığını söyledi. Arabaya bindim gözyaşlarımı tutamadım kızım da arabaydı sakinleşmek zorunda kaldım. Sonra eve gelince annemle konuştuk o anı anlatınca resmen hıçkırıklara boğuldum nasıl dolduysam. Allah başka dert vermesin tabii ama buGün de böyle geçti işte

İkinci çocuk olunca rahat oluyordur bizim ilk bebek olunca herşeyi sıfırdan almak gerekiyor, tecrübe de yok o yüzden kafa karışıklığı daha çok oluyor Yeni çocuğu olan kişilerden tavsiye almak daha iyi oluyor annemle konuşunca müslin örtü dediğimde anlamıyor bile, pazen battaniye kullanıyorduk biz şimdi onlar mı çıktı diyor pek fikir yardımı alamıyorum o yüzden
Şimdi bizimkiler kış bebeği olacak nasıl giydirmek lazım onun bile derdine düştüm. Uzun kol kısa kol iç zıbınlar aldım şimdilik en çok, bende kışlık sezonun gelmesini bekliyorum diğer kıyafetler için. Uyurken veya gün içinde nasıl giydireceğiz mesela içine zıbın üstüne tulum veya alt üst takım, içten bir de çorap giydirmek lazım kıyafetinin üstüne de patik yelek vs böyle mi giydireceğiz evde benim evim kışın çok soğuk oluyor bebeği nasıl ısıtacağımın derdine düştüm şimdiden

Allah yardımcın olsun ya tıkanıklık çok beter bişey, benim de hamileliğimin ilk 3-4 ayı kulak ve burun tıkanıklığıyla geçti gece uyuyamazdım nefes alamıyorum diye astım krizim tuttu sanıp paniklerdim bu sefer daha çok nefes alamazdım. Koku tat duyumu kaybetmiştim bir ara bunun yüzünden. Hamilelik riniti diye bişey varmış o sanırım yaşadığımız. Çok zor oluyor gerçekten. Benim çok şükür son 2 aydır geçti rahat ettim. Doktor hiç ilaç damla falan vermedi mi açılsın diye?

Evin soğuk oluyorsa kat kat giydirmen gerekecek canım. Normalde bizlerden bir kat fazla giydiriliyor yenidoğan bebekler. Tulum kalınlığına göre değişir ama ben genelde bir kat alttan da fazladan giydirdim. İçine uzun kollu zıbın yelek ve patik. Kış bebeği olacaklar gaz açısından da sıcak tutmak lazım zaten ayakları hemen buz gibi oluyor sende anlayacaksın. Bazen küçük sıcak su torbasını doldurup ayaklarının altına koyardım kızımım sıcak tutsun diye müslin örtü bende alacağım bizde yaza doğru daha çok lazım olur ama banyo sonrası da çok güzel su çekiyorlar ilk zamanlarda onun için kullanılabilir

Ahh gerçekten yaşayan bilir her nefesimi kulağımda duymak çok zor geliyor be insanı panikletiyor. Doktor hiçbirşey vermedi ona ayrı sinir oldum zaten. İşitme testi bile yaptırdı oysa duymamda sıkıntı yol baskı yoğunluk var kulaklarımda. Yarın başka bir doktora gideceğim inşallah bir çözümü vardır 3 aydır çekiyorum ama son zamanlar iyice arttı iki kulak birden olmaya başladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…